Bývanie so svokrovcami
Baby už dlhší čas riešime dilemu. Zvažujeme z mužom, že sa presťahuje z bytu do domu k svokrovcov. Predsa už nie sú najmladší a aj nám by to vyhovovalo lebo máme malé dieťa. Mali by sme spoločnú domácnosť no problém je v tom, že manžel má mladších súrodencov, ktorý majú tak isto malé deti a občas ich isto bude treba postražiť, alebo taká návšteva keď budú chcieť prísť k rodičom a aj my budeme mať nejakú návštevu...tak ako to riešiť? Ak bývate takto so svokrovcami niektorá zaujímalo by ma ako to riešite. Ja sama si to neviem predstaviť. Leží Vam takéto občasné návštevy hore krkom či je to ok? My máme také vlažné vztahy v rodině.
@eternity24 ja v tom vidím obrovskú nevýhodu, vytvoriť tam 2 byty, pretože raz sa svokrovci pominú a nadíde dedenie. a prakticky by autorka s rodinou prerobila dom na dve jednotky, čiže by investovala, možno by sa postarala aj o svokrovcov, ale pri delení majetkov by sa na to žiadny iný súrodenec nedíval, budú chcieť rovnakým dielom 😀 ja by som do cudzieho neinvestovala ani cent.... čiže ak sa na to pozrieš z tohto hľadiska, tak je to hlúposť, ktorú by autorka aj tak časom oľutovala. jedine ak by im svokrovci "odpredali" časť domu, ale to je také o ničom. neviem si predstaviť, kto by po rokoch kúpil tú druhú časť.... proste zle.
Bývala som u svokrovcov po svadbe a verím, že nikdy viac. Ja viem, že sú to rodičia aj ďalších detí ako je môj mm, ale presne ma štvalo to, že oni si prišli na návštevu, najedli sa, posedeli, deti sa vybehali a potom sa zbalili a odišli. Keďže sme mali spoločnú domácnosť, tak na mňa zostal všetok neporiadok, ktorý po nich zostal. Tak isto napr. prázdniny, keď boli vnúčatá. Ja chápem, že to bolo všetko v poriadku sú to ich starí rodičia, ale mne to vadilo. Nevedela som sa dočkať, kedy prídem ja na kávu, postavím sa a pôjdem domov 🤣🤣🤣 Takže za mňa určite nie, aspoň nie spoločná domácnosť 🤦♀️
"spoločná domácnosť" a "vlažné vzťahy v rodine" - to sú kontrolky, ktoré zablikali, keď čítam tvoj príspevok.
takže odpoveď: nie.
ešte keby ste mohli bývať s rodičmi tak, že máte napr. dom riešený dispozične tak, že by bol rozdelený na dva byty s osobitnými vchodmi, a hlavne každá svoju vlastnú kuchyňu, budiž - výhody by určite boli: lacnejšie energie, vzájomná pomoc či už s deťmi, alebo starším rodičom s nákupom či odvozom k lekárovi a podobne, ale i nevýhody: a tie budú, ak už teraz vidíš, že rodinné vzťahy sú vlažné, tak je i vysoko pravdepodobná možnosť, že prejdú z vlažnosti do bodu mrazu - rodičom môžu vadiť vaše časté či hlučné návštevy, vám zasa ich.... otázku bývania si treba skutočne poriadne premyslieť.
Dobrý večer z vlastnej skúsenosti nie!!! nepoznám vašich svokrovcov, ale môj názor každý má bývať sám. Len dôležité je to aké majú povahy lebo moja má sa strašnú povahu tak je to len na vás ale ja keby mám možnosť staviam dom vždy si poviem ľutujem, že som prekročila prah domu, ale vtedy som ani netušila čo má čaká. A plus k tomu mám švagrinú slobodnú mamičku s dvoma deťmi tiež chodí jej frajer k nám, radšej buďte v byte dom je dom, ale máte kde bývať.
@mariamagdova do pečiva, tak ich porieste. Švagrinú jej frajera aj svokru ! Takú nehrali, aby sa v mojom dome rozcapoval bars kto, bars kedy.
Môj dom - môj hrad a komu sa nepáči,tam sú dvere. Áno dohody a kompromisy, ale ty si už necháš skákať po hlave a to ani kresťan nemá tolerovať.
@sarah2304 veru poznám aj ja psychické problémy aj si siahli na život kôli svokre

Necitas diskusie? Kazda jedna,co sa tyka byvania so svokrovcami je o staznostiach. Neviem v akej tiesni by som musela byt,aby som isla byvat k svokrovcom alebo rodicom. Bude ti casom vsetko vadit. Ich navstevu,budu aj vase navstevy. Este keby ste mali oddeleny vchod a zvlast kuchynu,ze sa aspon zavries do svojho,da sa nejako prezit. Ale aj to chce vela zatinania zubov a nervov.