icon

Bývanie u svokrovcov

sowka
19. dec 2025

Ahojte. Prosím baby, ktoré máte skúsenosti, poraďte. Sme momentálne v situácii, že bývame dočasne u svokrovcov. Cca mesiac sme tu ( po novom roku začíname stavať rd) máme chlapca 3r, a čakáme druhé, termín mám vo februári. Otázka je, nemáme veľa možností, ako a kam deti uložiť, da sa zvládnuť bývanie, že budu s nami obe v spálni? Máte nejake rady, finty, ako toto obdobie zvládnuť a nebláznit sa? 🙂 manžel spi väčšinou v inej izbe, takej malej, lebo robí na rôzne zmeny, tak aby sa vyspal, spi mimo,a ja zostávam s malym v spálni. A začínam mať obavy, ako to zvládnem s deťmi v jednej izbe 😀🙈

Strana
z4
anonym_5f2f4a
19. dec 2025

Taka typicka slovenska rodina z nizkej spolocnosti.

vilma7
19. dec 2025

Tak som spavala roky. Ja v strede a deti z každej strany. Da sa to v pohode zvládnuť. My sme tak fungovali roky lebo deti často vstávali v noci a takto som sa vyspala najlepšie.

anonym_460761
19. dec 2025
@anonym_5f2f4a

@anonym_5f2f4a nie sú v ideálnej situácii ale tento koment je úbohý

katica06
19. dec 2025

Ak by ste bývali u svokrovcov niekto by to neprežil, a niekto iný si si to musel odsedieť, muž to vedel a tak ho takáto über hlúposť ani len nenapdla

anonym_414238
19. dec 2025

@sowka Áno dá sa. My sme tak bývali v podnájme. Ja som spala s tromi deťmi 4r., 1,5r., bábätko. Ja s deťmi v spálni a manžel v obývačke.

a0
19. dec 2025

@sowka my sme prvých 6 rokov s 2 deťmi boli v 2i byte. Spali sme všetci v jednej izbe. Nik nemá ujmu na zdraví. Byt sme predali a šli do väčšieho, kde majú vlastnú izbu. Deti si ešte občas spomenú, že to bolo super.

mandzula
19. dec 2025
@anonym_5f2f4a

@anonym_5f2f4a Mozes im prispiet, nech sa dostanu do vyssej.

marsmykkok
19. dec 2025
@anonym_5f2f4a

@anonym_5f2f4a Nie každému rodičia dajú alebo zdedí alebo sa dobre vydá za muža čo zarába od 5000 eur vyššie... Ako keby chcú tak žiť navždy odsudzujem tiež, ale proste idú stavať dom, tak je to dočasné, nedá sa aj stavať dom aj platiť niekde podnájom.

maryetta
19. dec 2025

Zvladnete. Bola som tak u rodicov cca 1,5 roka. 2 deti a tretie sme cakali. Boli sme v jednej izbe. Roztahovacia pohovka a 2 postele.
Este aj stolik tam bol a velka skrina na oblecenie.
Clovek sa uskromni aj prisposobi. Potom si o to viac vazi to svoje 😉

anonym_bb9eea
19. dec 2025
@marsmykkok

@anonym_5f2f4a Nie každému rodičia dajú alebo zdedí alebo sa dobre vydá za muža čo zarába od 5000 eur vyššie... Ako keby chcú tak žiť navždy odsudzujem tiež, ale proste idú stavať dom, tak je to dočasné, nedá sa aj stavať dom aj platiť niekde podnájom.

@marsmykkok je aj niečo ako plánované rodičovstvo. Ak nemám kde bývať, tak si do 1 izbičky u svokrovcov neurobím dve deti
A stále má každý hlavu a ruky a môže si zarobiť, nemusí dediť, ani sa dobre vydať či oženiť, ale vlastnou prácou sa dopracovať k streche nad hlavou
Na toto si asi zabudla

lukbe
19. dec 2025

Nasi z rodiny tak spať chcú, s tromi deťmi v izbe a posteli. A ďalších izieb majú dosť 😊.

mandzula
19. dec 2025
@anonym_bb9eea

@marsmykkok je aj niečo ako plánované rodičovstvo. Ak nemám kde bývať, tak si do 1 izbičky u svokrovcov neurobím dve deti
A stále má každý hlavu a ruky a môže si zarobiť, nemusí dediť, ani sa dobre vydať či oženiť, ale vlastnou prácou sa dopracovať k streche nad hlavou
Na toto si asi zabudla

@anonym_bb9eea A ty asi na to, ze ak ma clovek cakat na svoje byvanie, casto si preserie plodnost. Dom dostavias, obdobie najvyssej plodnosti uz dobehnut nemusis. Znama byvala v prerobenej garazi, lebo diagnoza hovorila jasne - dieta bud teraz, alebo nikdy.

pribinak
19. dec 2025
@mandzula

@anonym_bb9eea A ty asi na to, ze ak ma clovek cakat na svoje byvanie, casto si preserie plodnost. Dom dostavias, obdobie najvyssej plodnosti uz dobehnut nemusis. Znama byvala v prerobenej garazi, lebo diagnoza hovorila jasne - dieta bud teraz, alebo nikdy.

@mandzula známa je asi len zriedkavý prípad. Veď dnes už ženy rodia aj okolo 40tky. Zas nemôžeme pidla jedného prípadu hodnotit všetky

marsmykkok
19. dec 2025
@anonym_bb9eea

Na toto si asi zabudla

@anonym_bb9eea Jasné a potom budú radi ak sa dožijú maturity detí lebo nebudú mať deti skôr kým nebude všetko tip-top. Proste človek normálny-normálna rodina sa musí na začiatku uskromniť a nespadne mu všetko z neba. A budú si neskôr aspoň viac svoje vážiť a malé deti tým neutrpia určite, neviem o tom že by malé deti vyhľadávali samotu a ked budú väčšie budú mať už svoje.

anonym_3dc37c
19. dec 2025

dva roky som vydrzala, potom som bola zrela na psychiatra

mandzula
19. dec 2025
@pribinak

@mandzula známa je asi len zriedkavý prípad. Veď dnes už ženy rodia aj okolo 40tky. Zas nemôžeme pidla jedného prípadu hodnotit všetky

@pribinak Zriedkavy? Pozri sa na diskusie tu, kolko zien ma problem otehotniet, lebo cakaju na dokoncenie studia, dokoncenie domu atd. a potom behaju po reprodukcnych klinikach. Nedavno som citala rozhovor s repro lekarom a vravel, ze najvacsim problemom je vysoky vek zien, ked zacnu riesit deti.

spongebob1
19. dec 2025
@anonym_5f2f4a

@anonym_5f2f4a Podakuj osudu, ze nie si v jej kozi. Ale nezabudaj, ze zivot moze byt velmi kruty, mozes zostat uplne sama, ked ani pes po tebe nestekne, mozes vazne ochoriet, ked ti ani miliony na ucte nepomozu.
Suhlasim, ze zivot s peniazmi je komfortnejsi, zabavnejsi, jednoduchsi.
Myslim, ze ludia z nizkej socialnej vrstvy ziju v chatrciach alebo na ulici a okrem vlastnej telesnej schranky nic nevlastnia. Tato rodinka ide stavat dom, takze koment o chudobnych nemoze byt ani reci. Chudobnym banka nepozicia.

pribinak
19. dec 2025
@mandzula

@pribinak Zriedkavy? Pozri sa na diskusie tu, kolko zien ma problem otehotniet, lebo cakaju na dokoncenie studia, dokoncenie domu atd. a potom behaju po reprodukcnych klinikach. Nedavno som citala rozhovor s repro lekarom a vravel, ze najvacsim problemom je vysoky vek zien, ked zacnu riesit deti.

@mandzula nemyslím si, že ženy ktoré nemôžu otehotnieť sa zobudia príliš neskoro. Mnohe to riešia rožky, často už vysokoškoláčky, alw často narážajú na lekárov, ktorí pokial nemajú 35 a viac nemajú ani poriadny zaujme to rieist

pribinak
19. dec 2025
@marsmykkok

@anonym_bb9eea Jasné a potom budú radi ak sa dožijú maturity detí lebo nebudú mať deti skôr kým nebude všetko tip-top. Proste človek normálny-normálna rodina sa musí na začiatku uskromniť a nespadne mu všetko z neba. A budú si neskôr aspoň viac svoje vážiť a malé deti tým neutrpia určite, neviem o tom že by malé deti vyhľadávali samotu a ked budú väčšie budú mať už svoje.

@marsmykkok maturita ? Hm….hadky u svokrovcov, natlačení v 1 izbe, nervy…..ale ciel je maturita
Dobrá blbosť

anonym_1c73f4
19. dec 2025
@maryetta

Zvladnete. Bola som tak u rodicov cca 1,5 roka. 2 deti a tretie sme cakali. Boli sme v jednej izbe. Roztahovacia pohovka a 2 postele.
Este aj stolik tam bol a velka skrina na oblecenie.
Clovek sa uskromni aj prisposobi. Potom si o to viac vazi to svoje 😉

@maryetta bývať u rodičov a bývať u svokrovcov je rozdiel nebo a peklo

veklipo
19. dec 2025

My mame veľký dom a do 5tich rokov obe deti spávali s nami. Mali priložené postieľky k našej manželskej.
Vôbec to nebol problem, naopak, nám to tak vyhovovalo.

maryetta
19. dec 2025
@anonym_1c73f4

@maryetta bývať u rodičov a bývať u svokrovcov je rozdiel nebo a peklo

@anonym_1c73f4 vzdy je jeden z partnerov u rodicov a jeden u svokrovcov.

anonym_536092
19. dec 2025

Nezavidim. Dufam ze ta stavba domu nebude svojpomocna stavebna tragedia popri manzelovej praci v piatky sviatky vikendy, trvajuca x rokov, kym Ty sa s detmi budes tisnut v 15m2 u svokrovcov. A hlavne Ti zelam aby si mala deti, ktore jednu izbu zvladnu. Tie moje by sa navzajom nonstop budili, nespali by dobre ani jeden. Naozaj si to neviem predstavit. Ale tak su aj deticky co to takto zvladli nuz tak take Ti zelam...

Kde ste byvali doteraz? Asi to robite kvoli setreniu penazi. Ale aby Vas takyto zivot nevysiel "draho" - budes tam mat extremne vela odriekania a extremne malo sukromia, komfortu, rodinnej blizkosti...

anonym_536092
19. dec 2025
@pribinak

@pribinak ano, zeny rodia aj okolo 40tky. Take 2 z desiatich v tej 40tke porodia, tych zvysnych 8 z 10 preplace noci, ze uz to nejde. Tuto stranku statistiky uz ale nevidiet, ako tie 2 co kocikuju po ulici.

pribinak
19. dec 2025
@anonym_536092

@pribinak ano, zeny rodia aj okolo 40tky. Take 2 z desiatich v tej 40tke porodia, tych zvysnych 8 z 10 preplace noci, ze uz to nejde. Tuto stranku statistiky uz ale nevidiet, ako tie 2 co kocikuju po ulici.

@anonym_536092 a tak čo teraz? Ideš všetkým radiť nech si do muzivej detskej izby nasekaji deti a potom nevedia ako to žiť? Či čo? Alebo že všetky majú rodiť v 18stke?
Akože uplna blbosť. Každý si vie naplánovať veci a aj rodičovstvo

anonym_1c73f4
19. dec 2025
@maryetta

@anonym_1c73f4 vzdy je jeden z partnerov u rodicov a jeden u svokrovcov.

@maryetta to je síce pravda ale žena keď je materskej doma s deťmi u svojich rodičov ktorých pozná a vie čo od nich má čakať kým muža má celý deň v práci prípadne na stavbe je ten kontakt so svokrovcami je minimálny. Kým žena v cudzom prostredí u svokrovcov, ktorý môžu byť doma aj cez deň, a keď na vrch všetkého má takú ,, fantastickú,, svokru ako ja k tomu kolikové, plačlivé dieťa tak je zo všetkého vystresovaná. Istá cesta na psychiatriu.

anonym_536092
19. dec 2025
@pribinak

@anonym_536092 a tak čo teraz? Ideš všetkým radiť nech si do muzivej detskej izby nasekaji deti a potom nevedia ako to žiť? Či čo? Alebo že všetky majú rodiť v 18stke?
Akože uplna blbosť. Každý si vie naplánovať veci a aj rodičovstvo

@pribinak ak by si citala moj prvy prispevok tak by si vycitila ze taketo byvanie/riesenie mi je proti srsti a nemyslim, ze je to cesta. Mam podobny nazor ako Ty.
A nemusis hned utocit.
To bola len poznamka na Tvoje lazo plazo vyjadrenie ze vsak 40tka pohoda na decko. A to su fakty, ze nie je. 🙂

pribinak
19. dec 2025
@anonym_536092

@pribinak ak by si citala moj prvy prispevok tak by si vycitila ze taketo byvanie/riesenie mi je proti srsti a nemyslim, ze je to cesta. Mam podobny nazor ako Ty.
A nemusis hned utocit.
To bola len poznamka na Tvoje lazo plazo vyjadrenie ze vsak 40tka pohoda na decko. A to su fakty, ze nie je. 🙂

@anonym_536092 kde točím? Podľahla útočíš ty

anonym_536092
19. dec 2025
@pribinak

@anonym_536092 kde točím? Podľahla útočíš ty

@pribinak utocis tak ako v 80% vsetkych Tvojich prispevkoch na fore, ved Ti to kazdy chvilu niekto vyhadzuje na oci 🙃. A nepotrebujem sa tu s Tebou o tom dotahovat... Pekny vecer.

xckaretxxx
19. dec 2025
@anonym_5f2f4a

@anonym_5f2f4a primitívny koment

Strana
z4