Bývanie v bytovke
ahojte nevedela som kde mám túto tému zaradit tak som to šupla sem...rada by som vedela názorý tých mamičiek ktoré bývajú v bytovkách ako zvládajú hluk od susedov napr. pri uspávaní detičiek....neviem či som len ja taká citlivá ale proste ja mám rada klud a mali sme aj problémi s hlasnou hudbou od susedov....alebo ako to riešite???
bezohladnost nezmenis... dva roky byvame v bytovke, v ktorej je taky hluk, aky som nezazila v ziaidnom inom panelaku a to byvam v piatom byte. niekedy vazne nechapem.... za stenou do polnoci pracka, nad nami kone, trieskanie dvermi a potom dupot, ze by hadam aj hlucheho zobudili tie vibracie... niekedy som tu fakt na prasky.... mne ide pracka max. do 20.30, po osmej je u nas ticho. ja idem spat, ked viem, ze jedna suseda laskavo doprala, a druhe dve nad nami uz zalahli okolo 23-tej... inak nemozne. mojmu malemu to nastastie az tak nevadi, aj ked niekedy sa cuduje, kto a preco to tak dupe... tak som sa rozhodla, preco by som mala neustale upozornovat male dieta, aby nebehalo, nedupalo, netrieskalo, ked 13r. so svojou mamou sa spravaju ako zmyslov zbavene a ked dojdu domov v noci, tak o tom musi vediet cely barak?! u nas pocut nenormalny dupot aj zdola a to tam tiez nebyvaju ziadne deti, ale dvaja rodicia so svojou pubertalnou dcerou. ale dupot taky, ze az... k nam, ked pride navsteva, tak sa pytaju, ci tam byva rodina s malymi detmi ci co... moja mama byva v panelaku, ale to je oaza pokoja, ked tam dojdeme. a to nad nimi byva rodinka s 5r dcerou, tu obcas pocut prebehnut, ale inac klud... kdezto toto, co my tu mame, to je konstatny dupot a treskot, pokial su susedia doma...az tak, ze sa trasu veci na polici, ktora je na stene. do zufalstva ozaj niekedy ako moze niekto robit tak napriek, ze co z toho vlastne ma.... :-/
Aj ja bývam v bytovke a mám 2 malé deti( 5 rokov a 7mes.)..Tiež máme nad nami takých susedov, čo majú syna divocha, ten nechodí , ale cvála ako koň!A to má už 13 rokov a teraz púšťa nahlas hudbu, čo ale bolo horšie , keď bola staršia dcérka bábatko, tak ich dcéra vždy začala hrať na klavíri, keď potrebovala malá spať!Keď už spala, tak jej to nevadilo, ale keď sa mala uspať, tak to sa nedalo 😢 !!!Raz som susede s humorom povedala, že ich dcéra má nejaký šiesty zmysel, kedy má hrať, to by ste neverili ako sa triafala, či cez deň, či večer 🙂 ...Teraz už našťastie nehráva, ale liezlo mi to parádne na nervy!!!(Dúfam, že na pocity máme právo, aj so zakladateľkou témy 🙂 a nie nemyslím si, že sa celý svet točí podľa mojich detí!!!)Ja som to vačšinou riešila tak, že som vzala kočík a hajde von, aj s mladšou, keď prerábali susedný byt...
ako som už spomenula bývam v bytovke na DEDINE takže aj cinkulár aj píla a psy aj nákladné autá aj všetko dokopy....je to ale snutné pretože ja som sa vždy snažila byt ticho a to som nebola ešte ani tehotná a mali sme návštevu samí mlady a furt som pss-kala nech sú ticho....že nad nami spí malé dieta...ale ako teraz vidím tak ostatným je fuk že už aj my máme malé dieta....a viem že ostatný sa z toho neposerú ale myslím že je normálne tolerovat sa....ale mám pocit že len ja som tu taká...tak som si proste povedala DOST......viac ma už nikto nazaujíma
@eeffka ked budeš mat pod sebou susedov ktorý prídu domov ožraty a o druhej ráno ziapu,mlátia sa tam buchot ako hovado,hudba ako by som bola na diskotéke....budeš na nich písat XY stažností a aj tak s tým nikto nič nespraví a ty už budeš len v krčoch čakat ked ich začuješ íst domov čo zas bude potom pochopíš.....nazažiješ nevieš!!!!!!!!
@misutka27 presne tak, ja ked pocujem, ze nad nami nie su doma, tak si priam vydychnem a s kazdym vytahom sav duchu modlim, aby to neboli oni, lebo zas bude po klude... a presne tak, kto nezazije nepochopi, ja som to tiez donedavna nepoznala... lebo toto je des. a najhorsie je, ze najhorsi sme my, ak si dovolime ozvat sa, lebo vsak oni samozrejme nic... spravkyna - dupot, treskot cez den, v noci, prasenie kobercov z okna, vsetko mi to ide do bytu, pranie v noci... co dodat. ale oni nic, to my sme ti divni... 😖
@baklik zažila som, tiež s nervami som v takom byte žila, žalúdok mi sťahovalo, ked som si lahla do postele, lebo niekedy aj o pol noci mi niečo tí nado mnou normálne drbi na zem, dupali jak kone, trieskali všetkým, telka hlasno, ale môžeš sa sťažovať na lampárni, nula bodov. Hold, to nie je o tom, že máme tolerovať divé svine v bytovkách, ale o tom, že človek má bud šťastie na dobrých a vychovaných susedov, alebo smolu na hovadá a vtedy jediné riešenie, odsťahovať sa. 😉
@baklik chápem, my sme na tom boli rovnako a to som olutovala výber bytu už po pol roku. Lenže čakali sme dieťa, takže sme tam žili 2 a pol roka. Zhruba 2 mesiace po narodení mojej dcéry, ked muž práve dokončil prerábku, som mu oznámila, že tam nechcem bývať a že ideme niekam do domu. Trvalo nám rok, kým sme to vymysleli s predajom, kúpou domu, novým úverom na preklenutie obdobia.... proste nebola to sranda, ale vždy sa to dá nejako vymyslieť. Prvý krok je predaj, lebo to tiež nie je záležitosť jedného mesiaca. Ked budete mať peniaze, nejakú inú nehnutelnosť určite nájdete. Aj keby ste mali dočasne bývať v podnájme.
Ver mi, niet inej cesty, ak máš blbých susedov, ako odsťahovať sa. Ja som tiež vtedy lúskala sociálne siete, lebo som si naivne myslela, že zákony fungujú a stačí sa mi niekde sťažovať. Ale ako som čítala názory ludí, čo mali takéto zážitky, tak som natrafila na jeden kometár, kde jeden pán napísal presne toto: "niet inej cesty, iba sa presťahovať".... vtedy som neverila, ale MAL PRAVDU.
a my bývame v bytovkev 1-izb., susedia sú na chodbe hlučný....tak ako písali predomnou, po 22,00 hod volať policajtov, budú to riešiť a do 22-hej, ja bývam na prízemí...vedľa posielky výťah 😒 ....poradila som
si takto, ked mi ide malý spať púšťam mu v izbe teplovzdušný / studený vzduch /ventilátor, je to monotónny zvuk, ktorý dieťatku nevadí 🙂 🙂 🙂 a spinkáme v pohode, púšťam to aj cez obed, aj večer dokiaľ nie je kľud v bytovke .....vyskúšaj.....ventilátor je pustený v miestnosti, nie na malého 😉
@misutka27 no ano, stava sa. My sme mali na jednej strane suseda v podnajme, ktoremu cele noci zavyjal pes, kym on sa kdesi flakal. Pes mal cca meter a zo padesiat kilo, tak si vies predstavit. A po case ho majitel bytu odtial vystahoval. Z druhej strany mame suseda, ktory pije, jeho dvaja synovia piju a tak sa to striedalo kazdy vecer. A teraz uz sice nie kazdy vecer, ale tak raz do tyzdna krik je....
Mam dve male deti a co? Obcas som si v tichosti ponadavala, ale viac som nemohla. Nestoji mi to za to pustat sa do kofliktov. Deti sa mi nikdy na to nezobudili, kedze v tom vyrastali, tak boli zvyknuti.
Ja ich bezne ulozim vecer spat a po dvadsiatich minutach si pokojne pustim mixer a upeciem kolac - nikdy sa mi na to nezobudili.
Nocny klud je po 22.00, dovtedy mozes len slusne prosit, ale nie si v ziadnom "pravnom naroku" .
No verim, ze su ludia aj citlivejsi na zvuky a hluky a ti s takymito vecami mozu mat problem.
Ale obavam sa, ze nad bezohladnostou tazko zvitazis.
@misutka27 tých ozranov sa aspoň môžeš ísť sťažovať,aj keď ti to prd pomôže.Ja som zazivala nad hlavou autistickeho chlapca co od 7.00 do 21.00 behal ako slon z ľavého rohu bytu na pravý,občas sa tresol do radiátora a potom zavijal... No a skús sa na toto sťažovať... odsťahovali sme sa zhodou okolností.

@misutka27 uff teraz si ma dostala kedze ty mas male dieta cely barak ma o 20,00 pripadne 21,00 uz po spickach naslapovat? 😀 😀 😀
Problem nebude v susedoch ale v tebe.
Predpokladam ze ked tvoje dieta spi, zvysok bytu levituje nad podlahou, v inych rodinach je pustena telka, vysavac ba niektore krkavcie matky aj mixer pustia... a ich deti spia...