Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela
Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.
@charlie1980 riesit to takto hned po svadbe je zaciatok konca hned na zaciatku
@dkethe veru..treba to mat na menach oboch..ak nie na tvojom..ja som mala partnera este pred tym ako som spoznala svojho terajsieho s ktorym som si zalozila rodinu, predtym som mala partnera, ktory mal dom a ja som sa k nemu nastahovala, pri kazdej hadke mi hadzal na oci , ze to je jeho dom a jeho a vsetko je jeho..hoci som i ja robila a investovala do domu...takze ries to predtym ako sa takato situacia vyskitne nedajboze este k tomu deti...lebo u mna to bol jeden hlavny dovod sa od takeho chlapa lakomca zbavit, ktory nechcel aby som mala nieco na mene ale investovat som mala..
@monikaparson no akoze ty si uz jeho zena a neskor mu i porodis deti , mozno je preteba lepsie porozoravat sa s pravnickou, co su tvoje moznosti v pripade rozvodu( ak by nastal o 100rokov, kedze chlap ktory ma vsetko na mene a zena nic, moze nadobudnut pocit, ze si bude robit stebou hocico sa mu zachce), manzelovy o tom nemusis hovorit....ja osobne potrebujem mat tu istotu, ze dom v ktorom byvam a vychovavam svoju rodinu je i moj a keby nieco mojim i ostane(kedze deti by ostali somnou a dom po mbe by ostal im)....ako radila tu jedna zenuska, da sa dom predat a kupit dalsi spolocne....v mojom pred hadzajucom vztahu som neziadala o nic, kedze mi bolo jasne, ze mi nikdy nic neda a bude to stale jeho dom a jeho pravidla..presla ma chut prezit moj zivot snim a dat mu i deti, ktore by boli takisto "jeho" a ja by som bola nikto...no dakujem pekne za takeho partnera..nevzali sme sa nakoniec, lebo som odmietla zit v "jeho" dome...a po rozchode vysvitlo , ze mal i dalsi majetok ktory predomnou tajil...takze som spokojna so svojim rozhodnutim,kedze partner co pri kazdom kroku mysli, ze ho oberas o jeho majetok, alebo si mysli, ze si snim koli majetku normalny nebude.
@womankc to si ty, zena, matka vasich deti, co v pripade rozvodu , ktory pravdaze nikto neplanuje ale stat sa moze vselico, takze v pripade rozvodu by ti ostal dom i deti..a co v pripade zakladatelky temy? Bol by muz spravodlivy , alebo by vydieral zenu moj je dom ostanu mi aj deti? Ak don prepisovat i na zenine meno nemieni, bolo by mi to troska podozrive a velmi velmi neprijemne a brala by som to ako urcitu formu zrady..urcite nic dobre z toho nekuka... normalne sa ho opytaj ak je to muz do zivota nemal by mat dovod namietat, predca si ta vzal..ak bude namietat proti tomu..nic dobre z toho bebude iba argumenty
@monikaparson a co kinkretne mas uoratane v hlave?
@monikaparson prave to, ze teraz ked si doma s dietatkom, by ta mal tesit pocit, ze si doma a nie iba nechceny host, tym padom mozes i muzovy vytvarat domov...ak mas nedajboze stresy koli tomu...tazko sa tak vytvara utulny domov..hadam sa vam podari najst riesenie co vyhovuje obom..
Niektory muzi nie a nie pochopit jednoduchu zakladnu zensku potrebu zazemia a bezpecia domova a potom je z toho iba zle pre cely vztah ...
@modraslza Riesit si takto pred svadbou je zaciatok mojho konca (mozno) a ziv.urovne mojich deti.
@modraslza nemôžem posudzovať zakladateľkino manželstvo , pretože ich nepoznám ......... Je to vždy o charaktere, svedomí parterov a o výbere partnera . Ja zakladateľku chápem , že sa obáva . Ale tak isto sa mohol obávať môj muž.. Je úplne jedno, či je žena majiteľ, alebo muž... aj jedna aj druhá strana sa dokáže zachovať nespravodlivo .Ale to už je o svedomí každého z nich.. Ak by bol jej muž čo k čomu, tak jej ten prepis ponúkne sám , keďže vie, že bude investovať hlavne ona... Muži radi dokazujú svoju silu a liečia zranené ego útokom .... Či by sa ako zachoval muž zakladateľky, to my tu ani jedna nemôžeme vedieť . Mňa napríklad zaráža skôr postoj zakladateľky , ako dôveruje svojmu mužovi???? Potom to celkom otvorený vzťah nie je , ak ona má také pochybnosti, tak niečo tam asi nie je ok a potom by som si ja takého partnera ani nevzala .........
A ešte k tvojej reakcii, mne ostane dom a deti . Tebe by to prišlo správne ??? že by môj muž ostal naholo??? čiže ak je to v opačnom garde, tak je to OK ....??? Pre mňa je to rovnaké zlo,. Ak sa dvaja ľudia rozídu Ok , stane sa , ale sú rovnakým dielom povinný správať sa a konať tak, aby sa postarali riadne rovným dielom o svoje potomstvo.......
áno to máš pravdu, presne tak by som to urobila, len teda ja by som mala mizivé možnosti dom udržať .....
Toto presne môže urobiť aj zakladateľkin manžel, ako som povedala je to otázka slušnosti a charakteru.
Len ak toto rieši zakladateľka ešte pred svadbou, potom aká je to dôvera vo vzťahu....
@modraslza no však o tom hovorím, ak raz mi niečo nesedí , tak nemôže byť reči o vzťahu , buď sa prispôsobíš, alebo hľadáš takého s ktorým si rozumieš .........
to som tým chcela povedať , ja chápem , že to rieši ... ale takéto veci majú byť riešené ešte pred tak závažným krokom ......partneri by mali diskutovať o všetkom
@monikaparson neviem konkretne co myslis tym vydedukovala ...a konkretne neviem na co narazas ...urcite som nic zle radit nechcela :D ja ked pisem je to stale iba z vlastnych skusenosti....
@monikaparson neviem cim konkretne som ta pobavila...ale loviem to tak, ze som nesmierne rada, ze ja taketo hovadiny riesit vo vztahu uz nemusim ..tebe prajem aby to bol chlap , ktory je spravodlivy a to ze dom i na tvoje meno nemieni napisat, nie preto ze chce mat istotu , ze ked odides odises bez nicoho, ale preto , ze to bol jeho dom a jeho i ostane....(mne to zmysel nedava ...ale naozaj prajem len to dobre)
@symoneta ja by som to až tak tragicky nebrala,kedze budes jeho manželka budes mat nárok na jeho majetok,keby sa medzi vami niečo stalo on ta nemôže nechať na ulici S detmi,musi ti zabezpečiť bivanie ak nebude chcieť aby si byvala v tom dome,no pre istotu si urob nejaké zaznami o tom kolko si investovala do domu
@modraslza keby mne frajer povedal, ze chce aby som ho napisala na dom, ktory vlastnim lebo inak sa rozideme, vyrazim s nim dvere skor ako by stihol dopovedat vetu. Mne totiz zmysel nedava dat sa napisat na cudziu najetok ak som ho nekupila. Jedine tak, ze je ta nemajetna strana vychcana bo mala rovnake moznosti zabezpecit si vlastne byvanie a neskoncit s detmi na ulici. Ale je jednoduchsie sa na niekoho prilepit, to je fakt.
@mojkamojka ...no ja nesuhlasim..ja konkretne som si svoj dom kupila sama bez partnera, lebo ten vtedajsi moj mi zo svojho nechcel dat kusok ale cakal ze budem rekonstruovat zo svojich a tak ma lubil a hentak, ze i dovolenky sme si platili ja moju cast a on svoju ...co by bolo potom kebyze by sme mali deti vediet nechcem...vycuvala som teraz mam svoj dom, svoju rodinu a chlapa ktory chape, ze pre zenu je dolezity domov a zazemie...nas dom ostal na mojom mene ale vkladame don obaja ak by nastal koniec vztahu..moj mi povedal, ze by dom nechal mne a detom...myslim si, ze i tak to ma byt...ked niekomu vyhovuje byvat u manzela a renovovat jeho dom ...prosim nech si tak zije
@mojkamojka myslim si , ze tu hra rolu pohlavie..kedze chlap ktory po rozvode ostava bez deti sa moze plne venovat praci a svojim financiam, zatial zena pi rozvode s detmi 2ma ci 3ma asi si veeelmi tazko postavy svoj novy dom ci velmi tazku sa cysplha na top karieristku, hoc i to sa stava a este chlapy su pri rozchode svine, skusaju strpcovat zivot a cez financie je super moznost ako to urobit... no je to iba moj nazor robte si to chcete
@modraslza kto hovori o renovacii cudzieho? Ja som nic take nepovedala... A takych, ze slubil mi, ze mi to nechaaa ajjaaaj 😀
@mojkamojka modraslza tuším rada píše niečo, čo nik nepovedal. 😀 Ale ja to stále vravím, podľa seba, súdim teba. 😉
@modraslza po rozvode je uz neskoro nieco riesit, toto si ma zena hoc i garzonkou poriesit kym nema deti a manzela...
@mojkamojka proste je to na mojom i ked ozelenies z toho a hotovo :D vysvetlovat nebudem :D ani ist do uplnych detailov. Sme partnery, jeden druheho lubime, nechceme sa rozist ale poistku mam preseba a pre deti ak by mu nahodou na stare kolena svitorilo a ty si rob ako uznas za vhodne vo svojom zivote ..ja ho zateba nezijem
@monikaparson niektorym zenam proste niet pomoci i ked vyrecnis svoje pluca a ine chapu i bez slova ....

@mojkamojka Ok ja viem, že je to takto , ale v živote ťa stretne kadečo ... a keby partner jednoducho chcel mať aj tak to na papieri , tak vždy je možnosť to nejak vyriešiť k spokojnosti........ čo sa teda týka aj autorky témy......