icon

Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela

symoneta
2. jún 2016

Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.

natalym
2. jún 2016

@mysga Nie na všetko. Na vyvolených, ktorých sme si sami vyvolili.

charlie1980
2. jún 2016

@natalym No, u niektorych Sodoma gomora. Akoze, kebyze viem, ze by o ne bolo postarane, urcite by som nic proti tomu nemala. Ale ak ma 2 kave ruky, mozno s radostou by ich vratil naspat 😀

mysga
2. jún 2016

@sono2 čo, pri takom príjme mali problém? To je čudné, nemala nehnutelnosť nízku hodnotu? Už potom jedine tam vidím možnosť, že by nedali, ak to bola hypotéka.

mysga
2. jún 2016

@sono2 jaj, či to nie na slovensku? :D Tak potom chápem.

natalym
2. jún 2016

@charlie1980 Viueš, ale ako by zatváril. On si nájde napr. milenku a žena mu s deckami nechá voľné pole. No blbosť, nie?

trdelnik234
2. jún 2016

@sono2
Ten preklep som nepochopila, zvysok mi je jasny.
Ja s tebou ssuhlasim, lebo viem ake su prisne podmienky na ziskanie uveru inde, zivotne minimum sa inak rata plus je tam aj povinna poistka ( bud 60 na 40 alebo na 100% na obidvoch).
Na Slovensku uver nemam, ale z toho co som pocula, mi to pride uplne v pohode v porovnani s FR.
Nepoznas niekoho kto nedavno kupoval nehnutelnost v Madarsku napriklad?

sono2
2. jún 2016

@mysga písala som na začiatku že v zahraničí. Veď preto som v šoku ako slovenské banky rozmýšľajú. Ani nie rozmýšľajú ale aké majú pravidlá

mysga
2. jún 2016

@natalym Ja som môjmu povedala,že nech si skúsi niekoho nájsť a utečiem preč a dieťa mu nechám a nech si robí čo chce. Asi by ho to položilo, ale,samozreme, ešte ani to dieťa nemusím mať a už teraz viem, že by som mu ho v realite nedala. :D

mysga
2. jún 2016

@sono2 Ano, spomenula som si hneď, len som si ťa na chvilku zabudla zaradiť 🙂 A kde žiješ?

natalym
2. jún 2016

@mysga Nenechala by si mu dieťa? Prečo?

sono2
2. jún 2016

@trdelnik234 nie. Ale viem napríklad že v ch si oslobodený od daní keď máš úver. Tí to majú ešte lepšie.

emilia25
2. jún 2016

@mysga veru minule som kukala taky dokument kde uplne surovo vyhodili starenku zo sanitky.a pani dezorientovana a nocnej koseli.proste ked nemaju tu poistku ta nechaju pred nemocnicu umriet a nik si ta ani nevsimne.

mysga
2. jún 2016

@natalym Neviem. Lebo dieťa patrí k maminke... :D ? Ako, nemyslím to tak, že by som neverila, že sa oň postará. Skôr psychicky by som to nezvládla, nemať to najcennejšie priamo pri sebe.

katka1981
2. jún 2016

@sashabb, teba ani nikoho to trapit nemusi co ako bude. Ja som do domu ani pozemku nedala ani korunu, keby sme uz boli pritom. Vzdy sme mali vsetko spolocne a je to clovek kt. verim. Poznam jeho hodnoty, nemam najmensi problem. Detaily z nasho zivota nemam najmensi dovod rozpisovat na nete a ani som tuto temu nezakladala ja. Ja som v tomto spokojna s tym ako to je. A prepis sa moze urobit kedykolvek, ale momenatalne viem ten poplatok investovat rozumnejsie. Momentalne.

charlie1980
2. jún 2016

@natalym Mysga ho chcela len vystrasit 😀 Aby nebol navelko 😀

natalym
2. jún 2016

@mysga No vidíš a chlapi sa tým potýkajú bežne.

trdelnik234
2. jún 2016

@sono2
V Madarsku to este maju? Kebyze mam volnych nejakych smiesnych 100 000 plus dobru znalost madarciny, tak idem na to.
No nic, idem radsej makat.

sono2
2. jún 2016

Viem, je to také. Tiež mám kamarátku 2 deti jeho byt. Neviem ako to majú ale on je taký no všetko rozhoduje, baba čaká na kuchyňu kedy jej povolí, ako novu myslím. robia podnikajú jasne, že on začal. Nikdy sme sa nejako nebavili ale ja by som sa tam necítila dobre. Ona je tam doma Hej momentálne. Ale tak celkovo, Neni to dobrý pocit pre ženu...

charlie1980
2. jún 2016

@natalym Chlapi sa s tym potykaju bezne, jasne. Ved to ich chlapske ego. Vyhrazky. A ked pride na lamanie chleba, tak sa stiahnu, lebo im to nehra do kariet...zrazu budu obmedzeni. Poznam xy pripadov, kedy dobreze sa nesli potrhat o deti a pred sudom stihli chvost. Ak si nejaky chlap mysli, ze byt zenou je med lizat, nech si to vyskusaju. Ja som mojmu zo srandy navrhla, ze po porode zostane na materskej a ja nastupim do roboty a ked Pridem, chcem mat deti zriadene, vyhrate, vyspate, uvarene, nakrmene, doma poriadok 😀 No jasne, ze sa do toho hrnul 😀

sono2
2. jún 2016

@trdelnik234 o Švajčiarsku som písala. Ty choď už robiť. Idem aj ja😀 veru nikto tu nema smiešnych sto tisíc😀😀

ajkava
2. jún 2016

@mysga no však hej a preto to nie je u nás zadarmo. To má len taký oblbujúci názov. Pritom ak máš viac zamestnaní napr. tak platíš z každého. Aj z výhry, aj z predaja bytu v niektorých prípadoch.... a ošetrenie naviac nedostaneš.

sono2
2. jún 2016

@charlie1980 nejdem ani môjho opísať, lebo by mi tu napísali, že mám doma ženu s penisom😁😁

natalym
2. jún 2016

@charlie1980 Veď áno máš pravdu, len niektorí by naozaj chceli byť so svojimi deťmi a aj to vedia a len preto, že dieťa patrí k matke je to tak ako to je.
Len sa tak zamýšľam. Našťastie toto nemusím riešiť. Mám deti veľké, povedia si u koho chcú byť.

natalym
2. jún 2016

@sono2 Veru, pome robiť. 😀

maminkasisa
2. jún 2016

@mysga mam znamu, jej muz si nasiel milenku, tak ok, ale deti si ber, ona ide prec, normalne sa zbalila, ide do zahranicia ku sestre, milenka ho samozrejme kopla do zadku.... ona sa o jeho detska starat nebude.... tak prisiel s velkym prosikom, ze to bol ulet a tak.... nakoniec to skusaju znovu.... neviem, ci ho chcela vystrasit, alebo vyskusat....samozrejme detska lubi, su uz školaci.... ona fakt baba, aj on v pohode, ale stalo sa....

sashabb
2. jún 2016

@katka1981 neboj sa, mňa tvoja situácia vôbec netrápi 😉

Len je dosť naivné napísať, že dohoda kto podvedie príde o dom ... ibaže ty žiadny dom nemáááš

charlie1980
2. jún 2016

@sono2 😂😂😂 Tak on mi zase pomaha, to zase nie. Len si to nevie predstavit dlhodobo ako napln prace a jeho ulohu v zivote.

katka1981
2. jún 2016

@sashabb, to som rada 🙂 Nema ani preco.

charlie1980
2. jún 2016

@natalym Nuz, v takomto pripade je to neopodstatnene. Ak chce a vie, Preco nie ? Samozrejme, urcite by som nesuhlasila so striedavou starostlivostou u mladsieho dietata ako 2r. Potom uz zalezi, ako sa kto dokaze postarat. Aj to je urcita sebeckost. Vybavovat si svoje problemy cez deti, je totalne scestne. Vela ludi to Ale robi. Skoda. Pritom vsetko sa da poriesit. Skoda, ze deti sa trapia najviac a nerozumeju svetu dospelym.

mysga
2. jún 2016

@maminkasisa ja dúfam, že si to nikdy nebudem musieť vyskúšať. :D Ale v podstate, keď sa nedívam na takú tu materinskú lásku a tak - tak prečo by chlap, čo si nájde milenku mal ostať bez záväzkov a spokojne si začať nový život? :D Dobre spravila.