Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela
Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.
@charlie1980 striedavka je dobrá iba ak su rodičia dostatočne vyzreti na to,aby deti vychovavali rovnako. Pretože striedavka, kde matka vychováva deti inak a otec inak, je asi to najhoršie, čo môže byť, dva týždne si matka učí dieťa na jeden system, dva tyždne tatko na druhy.... no hruza. :D
@mysga no a este by potom pocital a vycital kazde EUR, ktore by musel svojim detom platit/ to nehovorim o znamej, ale vseobecne/ vačšinou je to tak....
Jáj Fico má istoty. 😀
@mysga Ano, na SK Este dost nezauzita, vo svete bezna. Tiez si myslim, ze len tak to moze fungovat. To je zaklad. Chce to Ale ludi, ktori su emocne zreli, Nijak emocne ovplyvneni, taki ktori sa zameriavaju cisto len na vychovu deti bez ohladu na to, Co sa medzi nimi stalo.
@maria1989 v prvom rade by to chcelo zmeniť systém tak, aby radšej mal nejaké ľahké možnosti každý (každý pár) nadobudnúť nejakú nehnuteľnosť. Pretože ako sa spomínalo, človek, ktorý robí za 450 v miestach, kde dvojizbák stoji 80 000 je v zadku.
@natalym slováci maju vela nehnutelnosti, lebo to mame tak zaužívané. V zahraničí prevláda život v prenájme, tu sa to berie ako niečo .... zbytočné. Vrážanie peňazí do cudzieho. Niekde trepnem... v New yorku vlastní byt mizivá časť ľudí, zvyšok žije celý život v prenájmoch a nikto to nerieši. :D
@maria1989 mestske byty? Je ich žalostne málo. Až na zaplakanie málo. A dostanú ich ľudia, čo dva roky chodia s prosíkom o byt alebo nejakí známi tamtoho známeho z úradu... Korupcia na slovensku je. Keď idem k mestským bytovkám v našom meste, tak je to celé nejaké divné. V podstate sú to sociálne byty. A žijú v nich A-ľudia, ktorí na sociálnosť odkázaní nie sú vedľa B-ľudí využívajúcich soc.systém na slovensku spolu s C-ľuďmi, ktorí jednoducho nemajú ako inak prísť k bytu,pretože napr, nemajú dostatočne platenú prácu, prípadne nejaké zlé meno v bankách a podobne.
Mestské byty by mali byt podľa mňa určene a stavané prevažne pre ľudí z nižšej strednej vrstvy. A takto to nie je.
Vyciciavači systému nech žijú v azylákoch a tí, čo na tie byty majú, nemajú čo v takých bytoch žiť.
Jedina istota cloveka je ze umrie a vtom sme si vsetci rovny lebo do hrobu si nic nezoberieme.a ani bohatemu peniaze nepomozu ako nasnu spoluobcanovy veteskovy.si myslel ze nejaka draha liecba co iny smrtelnik by sa ktomu nedostal mu pomozu.takze naozaj by tak clovek mal aj tak zit. Ako posledny den.
@mysga Je to tak aj v Rakusku, v Nemecku a aj vo Svajciarsku, ze len miziva cast vlastni nehnutelnost. Neviem ako napr.v Rakusku a v Nemecku, Ale vo Svajciarsku preto, pretoze keby mali zaplatit Dan za tu nehnutelnost, tak by sa nedoplatili (pretoze by spadali pod kategoriu milionarov) Preto to tak riesia.
@charlie1980 tu na slovensku sa ti ovela viac oplatí nehnutelnost vlastnit. neviem si predstaviť, čo tu nastane, keď príde tento západný spôsob bývania k nám, vieš si predstaviť Slovákov, keby to príde razom? :D Veď by sa všetci zbláznili, praskli od jedu.
@mysga Pokial viem, tak ku ziadosti mestskeho bytu sa odklada aj pracovna zmluva a mesacny prijem....ci ? Neviem si predstavit, ze by tam byvali nejaki asociali resp.ti, Co vyuzivaju socialny System. Jedine tak, ze v tom byte byvaju desiati, aby splnali podmienky. No mozno sa mylim....nezijem dlho na SK...
Ženy už ste úplne mimo misu 😀

@charlie1980 veď aj mne pomôže ale tak nebudem to opisovať detailne😀😀