Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela
Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.
@6mia6 Momentalne jedina plodna tema, kde sa zienky do seba Este nepustili a normalne diskutuju. Aj ked mimo misu 😄
@maria1989 Aktuálne je to takto - najdrahšie vychádza život v prenájme. Nasleduje život s hypotékou a po nej sú sociálne byty. V zahraničí je to tak, že najdrahšie vychádza život vo svojom, nasleduje život v prenájme pre bežných ľudí a neviem, ako je to so sociálnosťou v iných štátoch.
Na to, aby boli meststké byty pre úplne všetkých by bolo potrebné aby aby ich bolo veľa a aby vlastníctvo nehnuteľnosti spadalo len do kategórie horných 10%. Pretože pri 100 mestských bytoch na 10 000 obyvateľov sa nedá robiť nič iné, len vyberať, kto má nan nárok.
@6mia6 Tak inak ano.....toto sa na zapade nemoze stat....pretoze matematika jednoducho nepusti. Napr. viem, ze v Nemecku, ak v ziadnom pripade nesedi zivotny standard, pride dakovak do firmy a bude tam sediet dennodenne a kontrolovat administrativu (maju to opravnenie), urobia nejaky priemer a dobre ich podrzi za danove uniky. Tu to Este nikoho nenapadlo ??? Trochu matematiky ??? Ale Co by potom robili nasi politici, vsakze😁
@maria1989 ja by som uvítala systém z čias komunizmu, aj keď je to už totálne nereálne. Zoberiete sa, dostaneš byt za pár šupov alebo dokonca za upísanie sa nejakej fabrike na 10 rokov a si vybavený do smrti. 🙂 Nemuseli sa hádať, že ty si dal za byt 30000 kčs a ty len 1000 kčs, jednoducho to dostali obaja a bolo. :D (tie ceny som len tak šplechla, netuším, aká bola cena nehnutelností v tej dobe)
@charlie1980 No to by musel byť taký zákon a myslíš, že tamtí 150 ti si budú srať na hlavu? A majú veľkú rodinu a kamarátov.
@natalym no nie? Dnes máš pr. byt, zdá sa ti, že všetko OK, zajtra príde nejaký trt s novým zákonom, vyrúbi 50% daň a môžeš sa ísť pásť. A tak je to so všetkým. Napr. tu v KE nám teraz v centre zaviedli rezidentké karty - za prvé auto platíš 35 euro ročne, a nemáš za to nič. Len možnosť parkovať pred vlastným blokom. Nie istotu. Keď chceš istotu, parkovné od 1000 ročne. Kto na to má. A prečo? Neplatím už tých daní dosť? Zachvíľu zdania aj vzduch.
@6mia6 jedna známa dva roky s plačom chodila po urade, nech jej pridelia byt, kde moze byt po rozvode s malou a jej chrapnusky chlap, ktory zaraba tisice (!) eur čiernou cestou jej dáva 50 (?ak nie menej) eur mesačne ako výživné. Nikto nerieši, že sa vozí na najdrahších autách a žije si totálne nad pomery. Des.
Ale áno dá sa. Keď chce človek robiť je priebojny. My teda robíme roboty nič moc ale máme čo chceme, lebo sa nám neleni. Veľa ľudí vie bla bla ale keby mali toľko robiť to radšej ostanem na sk, veď vieme ako niektoré roboty na sk prebiehajú. Muž sa vie vždy rozčúlit😀😀
@maria1989
@maria1989 ja som v tom období nežila, keďže mám 25 rokov. Ale čisto teoreticky - cenzúra by mi nevadila, ani zlatá klietka, ani ten stereotyp v nejakej fabrike, kde by som robila žeriavničku. Nevadilo by mi ani to, že by som mala vždy základné potraviny a to isté, čo má moja suseda. Takú istú kuchyňu, telku, fén na vlasy...
Viete prečo? pretože dnes si síce oficálne môže človek otvoriť hubu, ale aj tak buď z toho nič neni, alebo ťa aj tak scenzúrujú. Zlatá klietka by mi nevadila, pretože ani teraz nechodím mesačne po zahraničí, žijem celý život v jednom meste. Nevadilo by mi byť upísaná na 10 rokov niekde kôli bytu, pretože dnes je človek upísaný banke a zajtra ma môžu z roboty vyhodiť a ja ostanem na ulici. Ja som sa naučila nejako klučkovať týmto polozápadným z časti postkomunistickým svetom, ale nebránila by som sa narodiť sa v dobách minulých. :D Provokovať by som neprovokovala, nemuseli by ma zatvárať pre nejaké protisystémové reči a bol by pokoj svatý. Raz za čas bych šla kamsi na šíravu a pekný život bez stresu, čo bude zajtra.
@natalym To by tu nemohli byt zlodeji a tunelovaci, korupcia a nenazranost politikov. Potom by sa tu zila jedna radost. Pretoze prave zivotny standard z nas robi ludi, aki sme....smutnych, nestastnych, bezradnych, zadlzenych. Na druhej strane zlodejskych, chamtivych, nenazranych.
@charlie1980 Ja som veselá, šťastná a zadĺžená.
Niekedy......... ☹
Šak môžeme ísť zvoniť kľúčami, že chceme nazad. Fickovi by to len bodlo.
@maria1989 ono na tejto dobe je skvelé, že keď chceš,tak teoreticky môžeš byť aj prezidentom sveta... Reálne to už ale veľmi nie je. :D Určité percento ľudí dokáže, čo si zaumienia ale stále viac ľudí je takých, ktorí sa jednoducho len snažia slušne žiť. S tým, že sa človek musí báť, že zajtra ho vyhodia z práce. Stres... Stres... Všadeprítpomný stres.

@charlie1980 jednym slovom korupcia. Tu si zozenies papiere na čokoľvek aj ze zarabas 200 pritom sa vozis na audine a bmw ti stoji pod oknom