icon

Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela

symoneta
2. jún 2016

Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.

maria1989
2. jún 2016

@natalym jasné. Nedám ho nikomu. Mám na neho všetko práva vyhradené. 😅

natalym
2. jún 2016

Ach jáj chlapov je dosť aj inde.

natalym
2. jún 2016

@mysga Stres bol vždy. Kedysi sa ľudia báli, či bude pršať, lebo im zmokla úroda.
Najväčší stres si robíme sami sebe.

maria1989
2. jún 2016

@natalym no tak ty akurát toto zadreš. Nechajme chlapov chlapmi 😀

natalym
2. jún 2016

@maria1989 No čo som zase? 😠
To je už len výhra pre jedného chlapa........

charlie1980
2. jún 2016

@maria1989 Internet patri k novodobym vydobytkom 😀 Ten ti netreba. Ja uz uvazujem aj o tom, ze TV zrusim, lebo na tie nase TV noviny sa pozerat neda, same zabijacky americke. Aj tak hovno robia v parlamente a vidim to tak, ze ked sa tato republika nepostavila na nohy 25r, bolo by zvlastne, keby sa tu nieco zmenilo. Hlavne ked polovica mladej populacie je uz vo svete.

natalym
2. jún 2016

@charlie1980 Oni čakajú kým všetci vypadnú......... 😀

charlie1980
2. jún 2016

@natalym Aha, lebo oni su narod...hovada su to. Jaaaaa bych iny poraaaadek narobila, tomu ver.

mysga
2. jún 2016

@natalym To bolo ešte predtým, keď boli ludia závislí od toho, čo si vypestovali. Myslím. Komunizmus nie je podľa mňa trvale udržatelný, ale mohlo to byť zaujímavé. :D

Inak, viete, čo si myslím naozaj? Že všetky tieto majetky, moje špekulácie, vyratúvanie toho, kam pôjdem keby niečo, rátanie toho, kolko majetku budem mať na dôchodok ak budeme šťastne žiť s drahým.... celé skončia uplne inak. Ja som presvedčená, že dnešný svet má obrovský problém a v najbližších 30tich rokoch sa to aj tak vyrieši samo. Táto "studená vojna" ktorá trvá roky rokúce už čoskoro prepukne do tej reálnej. Budem rada, ak sa budem mýliť, len mám taký pocit, že ešte za svojho života budem veľmi vďačná za to, že kdesi v batohu budem mať obschnutý kus chleba.

maria1989
2. jún 2016

@charlie1980 mne netreba, mužovi hej.

maria1989
2. jún 2016

@natalym ale no tak, pekne si diskutujeme, a poškarpíme sa na chlapoch 😀 Veď ja len žartujem, jasné, že ho nemám pri nohe prikovaného.

charlie1980
2. jún 2016

@mysga Pravdivo pises....

natalym
2. jún 2016

@charlie1980 Ale hovno keby si tam bola potichu by si šúchala nohami. 😉

maria1989
2. jún 2016

@mysga nestraš.

natalym
2. jún 2016

@mysga A živí budú závidieť mŕtvym........
Dobre píšeš, až mi je to divnô.

dai
2. jún 2016

@mysga precitala som si tvoj prispevok o komunizme... ako by ti nevadil... a asi mas pravdu - ako popisujes svoj zivot a potreby tak by ti asi nevadil... mozno by si dokonca patrila k tej riadiacej triede - lebo tam presne take typy si uzivali - istoty mat, pracu garantovanu etc. ...
vies, ja netvrdim ze tento system je genialny ale ten co bol bol strasny tym co si pisala - mne osobne by vadilo byt zavreta len v tejto republike - pretoze ja chcem spoznavat, pokladam to za velmi dolezitu sucast mojho zivota, chcem aby aj moje deti spoznavala - cestovanie nie je o peniazoch ale chceni - ako studenti sme s muzom precestovali europu, on aj ameriku kvazi za nic...
co sa tyka tej prace, ano , bola garantovana a ak si patrila k ulievacom tak by si si uzivala... ak nie, tak zial si pracovala na dalsich 10 ulievacov - samozrejme ze ste dostali rovnako, ak nahodou ulievac bol lepsi stranik tak dostal viac...Co sa tyka slobody prejavu - ten zial tu realny malokto uplatnuje - vaecsina rada vyskakuje doma, v krcme a na nete... v reale ale malokto si povie svoj nazor, malokto sa postavi za nieco, bojuje...
cize ja pre seba volim urcite tuto dobu so vsetkymi negativami ktore prinasa... ja verim ze keby ju viedli iny ludia tak uplne inak vyzera, zial neviem ovplyvnit koho si ludia zvolia...Tu ma clovek aspon sancu zmenit nieco ked naozaj sa snazi a maka a hlada prilezitosti...a co sa stresu tyka - je to len o nas... ako sa rozhodneme zit zivot, co povazujeme za naozaj dolezite a hodne stresovania sa a pod. ....

natalym
2. jún 2016

@maria1989 Dáme kávu? Aj krémeš.

natalym
2. jún 2016

No a sme vo filozofickej téme čo by keby.........

charlie1980
2. jún 2016

@natalym To si myslis.....zle si ma odhadla 😉

maria1989
2. jún 2016

@natalym 😀 😀 teraz som zjedla bryndzové pirohy, sa mi nehodí. Daj si aj za mňa.

natalym
2. jún 2016

@maria1989 Ta pivo.

trdelnik234
2. jún 2016

@natalym
A vy uz ste po obede, ze kavickujete a kremesujete?

natalym
2. jún 2016

@charlie1980 V pohode, ale každý rozpráva..... Ja by som........ a keď je tam zrazu prd. Neručím ani za seba. Keby mi dali funkciu hlavný štátny radca napr. 😝

natalym
2. jún 2016

@trdelnik234 A pred obedom sa nemôže?

trdelnik234
2. jún 2016

@natalym
Nezvyknem pred obedom, ale ak sa po kremesiku zjedenom pred obedom chudne, tak si dam aj zo dva. 😉

natalym
2. jún 2016

@trdelnik234 😀 😀 😀
Ja myslím, že áno. 😝

mima4
2. jún 2016

@charlie1980 pred x rokmi narod bol rovnako skazeny, len zeny nebrali prilis vazne, ze mali sem tam monokel pod ocami a doma sustavne spitého chlapa...

lucia20
2. jún 2016

Neviem co ti baby presne napisali, ale pokial viem, tak to co vlozis do domu pocas manzelstva, patri do bsm a z toho ta musi on potom vyplatit. U nas je situacia opacna. Muz prisiel do mojho domu. Nejako to neriesime, lebo vacsinu investicii tu davam ja, takze neni moc co riesit. 😀 ale osobne si myslim, ze narokovat si na muzov majetok.... hm no neviem. Kedze sme v opacnej pozicii, moj muz by si mohol narokovat kolko chcel, ale na LV by sa nedostal. Pri prvej manzelke sa mu stalo to co tvojmu bratrancovi. prerobili komplet barak, rozviedli sa a on nedostal nic z tych penazi, co tam dal. ani tuk. u nas je trosku ina situacia asi, kedze my sme obaja z rozvedenych manzelstiev a pre mna je dolezite mat zabezpecene byvanie. ak by sa cosi stalo, lebo stat sa moze vo vztahu hocico, chcem mat istotu, ze ja a deti mame byvanie iste.
@symoneta

emilia25
2. jún 2016

Baby moj muz zil 4 roky v izraeli.zaplatil si tyzden dovolenky a zostal tam 4 roky.a to si na to pozical a o 2 mesiace vratil co si posetril ale neskor uz zabudol na co tam siel a uz tam zil az kym nevyhostili.tak aj takto sa da ist za zarobkami ale nezabudnut potom na to.

mysga
2. jún 2016

@dai Určite som svoj príspevok nemyslela celoplošne, bol čisto orientovaný len na ten môj aktuálny život, ktorý by som si dokázala vedieť preklopiť do tej doby bez nejakých strát. 🙂 Keď sme sa tu začali baviť o pridelených bytoch. Ja sa ako v tejto dobe moc nemám na čo sťažovať, viem ňou plávať, to bolo len také filozofické zamyslenie. :D