Bývanie v tej istej dedine ako býva priateľova rodina

dena2424
28. máj 2018

Ahojte. Potrebujem sa vyžalovať alebo aj poradiť. Ani neviem ako začať. Bývame s priatelom v tej istej dedine ako jeho rodina. Vlastne kúsok od nich. A to bola najväcsia chyba aku sme mohli urobit. Síce on to tak samozrejme nevidí. Lenže byt bol super a vela casu sme nemali kedze som cakala nasu dcerku. Chceli sme byť "sami". Vtedy sme sa zacali viac hadat. Navstevy neohlasene som mala skoro stale. Ked som si myslela ze nemoze byt horsie kupila si byt vedla nas jeho sestra s muzom. A vtedy sme sa uz hadali totalne stale. S jeho rodinou si vobec nevychadzam neviem ci sa to cele nezhorsi ked by sme sa vzali. Uz sa snimi velmi nestretavam po urcitych konfliktoch co sa stali . Svojho priatela velmi lubim . Len mam strach ze by sa to nejako mohlo zhorsit . Lebo ani nasi si snimi vobec nerozumeju.

pininka
28. máj 2018

Ako pises, velka chyba byvat pri akejkolvek rodine. Vie to rozbiy vztah. Ja som tiez pred rokmi muzovi povedala ze sa rozvedieme pre jeho otca, ktory k nam v kuse chodil kedy chcel. Nakoniec mu ale muz povedal svoje. Tu sa nejedna o svadbu, skor o to, ci ako partneri viete spolu zdolat tento problem a urobit kompromis obaja. Ide hlavne o komunikaciu.

juliet86
28. máj 2018

Ide o to na koho strane je priatel..... pravda moze byt na jednej strane ci oboch. My sme byvali rok v byte s vtedy este priatelovou sestrou. A boko to pre mna tazke a neprijemne ale muz bol na strane mna. ...

deti95060810
28. máj 2018

ak je to takto ako píšeš, tak potom od každého bývať aspoň 100 km a pred domom by ste mali mať vykopanú ešte veľkú jamu, aby si to každý kto k vám pôjde rozmyslel...😉
to je na figu keď si ani rodiny nerozumejú....

lilyianka
28. máj 2018

@dena2424 nuž najlepšie riešenie by bolo byt predať a kúpiť inde ( iná dedina/ iné mesto), nech sa vidíte sporadicky zo slušnosti párkrát za rok a hotovo...

dena2424
autor
28. máj 2018

Ja by som ten byt nnajradsej predala len mame na nho hypotéku a ked si predstavím znova ten kolotoč....priatel s tym nesuhlasí lebo vraj ako by to vysvetlil rodine že každý by hned vedel že to predávame len preto že ja mám s nimi problém. (Oni ho so mnou maju tiez len on to nechce vidiet). On by chcel vyhoveť obidvom stranám ale už som mu hovorila že sa to neda a nemoze sa tvarit ze sak sa nic nedeje lebo deje. Mna to tiez ubíja ale ked to nejde tak nejde. A este k tomu predaju bytu zas by sa nam svokor do toho montoval a vybavoval veci aj za nasim chrbtom jak to robil aj pri vybavovani svadby na to uz nemam zaludok. Priatel povedal ze tu nechce ostat naveky ale teraz to nechce riesit...

dena2424
autor
28. máj 2018

Svadbu som chcela aj sa na to tesím len mam stres s toho ze svokor sa bude zas fo toho montovat lebo on nam chce vybavit setko čo najlacnejsie tak jak to vybavoval svojej dcere ale ta svadba potom tak aj vizerala a to ja nechcem...nemozem ich uz ani citit normalne mozno uz prehanam ale dost casto uz mam taky pocit..

juliet86
28. máj 2018

Neber si ho. S nim si beries aj rodinu. Neviete spolu vychadzat. Aky to ma vyznam???

viellik
29. máj 2018

S rodinou je to ťažko, najmä keď ide o partnerovu rodinu. Podľa mňa držať si istý odstup je vždy lepšou voľbou. O tomto sa treba priamo s ním porozprávať ako to on vidí. Vždy sa dá nájsť riešenie, len musíte chcieť obaja.

katka51282
29. máj 2018

@dena2424 ahoj..mala som podobný problém..bývali sme s manželom a synom v byte a vedľa sa nasťahovali jeho sestra s priateľom..moji svokrovci každý deň prišli neohlasene a ja som takmer prišla o nervy..nepýtali sa, či nemám iný program, jednoducho prišli..môj muž bol šofér autobusu, bol na cestách a jeho rodicia mi robili peklo zo života..nakoniec sme sa museli odsťahovať, ale naše manželstvo to už nezachranilo..môj muž nebol šťastný..nakoniec odišiel od nás a vrátil sa do Ciech k nim..

whistler
30. máj 2018

Neohláseným návštevám treskni dvere pred nosom a nepusti ich dnu. My sme toto hneď na začiatku sa snažili veľmi rýchlo vyriešiť lebo sme to mali ešte pomaly horšie. Otec mal od nášho bytu klúče, pre prípad núdze, ale on to zneužíval tak, že on už ani nezvonil, on si normalne odomkol ako keby bol doma. Tak som mu to vysvetlil lopatisticky tak, že po prvé nemôže chodiť neohlásene a po druhé už v žiadnom prípade si len tak bez zazvonenia odomykať, pretože čo ak by som zrovna manželku klátil v kuchyni na stole a on by vtedy zrovna prišiel. Skúšal síce ešte taký medzistupeň že zazvonil a hadam ešte v tej istej sekunde už dával klúč do zámku ale to som tiež veľmi rýchlo mu vytmavil.

Musíte si s priateľom proste vydobiť právo na súkromie aj u rodičov / švagrovcov. Ak ťa má rád, tak to pochopí a bude stáť na tvojej strane a vysvetlí im že teraz máte vy svoju domácnosť a nepotrebujete ich tam mať stále nasáčkovaných. Ak sa chcú porozprávať, nech radšej zavolajú.

lavinis
30. máj 2018

Moji svokrovci byvaju 10 minut od nas a v zivote som nemala nehlasenu navstevu. A vobec za 3 roky nemame vážnejšie problemy. Tvoj priatel by mal urobit poriadky so svojou rodinou, inak jedine odstahovat.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz