Čakáme na rozvod, manžel má milenku a môj zlý psychický stav
ahojte, rada by som Vas poziadala o radu, kedze uz dlho v sebe vela dusim a neviem ako dalej. Zmietaju so mnou emocie, depresie, stavy uzkosti a dost sa to uz odzrkadluje na mojom zdravi. V skratke, s muzom /37/ sa /36/ poznam 15 rokov, z toho 7,5 roka sme zosobaseni, mame dve dcerky /5,7/. Cely zivot v podstate s nim bol boj, ma vybusnu povahu, casto z nicoho nic na mna vyletel, ponizoval, da sa povedal psychoterorizoval, ziarlil, obcas casto pil, obcas sa v domacnosti ani nezdrziaval, okrem toho mal casto adrenalin vypisovat si s inymi zenami, je pravda ze som mu ,ked som citila ze nie je nieco v poriadku, kontrolovala telefon, a vzdy sa potvrdila virtualna nevera alebo jeho stretnutia s inymi zenami. Vzdy dlhsie trvalo kym som to predychala, ale vzdy som mu vsetko odpustila, nekonecne vela x sluboval, ze sa kvoli rodine zmeni. Doma mu nechybalo nic, mal starostlivost, pozornost, vsetko co muz od zeny vyzaduje, aj komplimenty, staram sa dost o seba, podla inych ludi vraj velmi dobre vyzeram na svoj vek, aj sa snazim pekne obliekat. Prve slovo rozvod padlo pred 2 rokmi, ked bol na stretavke a do nejakej sa tam zalubil, vtedy som to predychavala dost dlho, a teda to bolo dost napete medzi nami, no olutoval to, a nakoniec som mu aj to odpustila. Minuly rok bol pol roka v zahranici robit, odkial mi neustale vypisoval ako ma miluje, a ze mu chybam. Ako sa vratil na Slovensko, lustroval mi nepricetne telefon a notebook. No tento rok som zistila, ze cele obdobie co bol v zahranici, minimalne virtualne ma podviedol, vypisoval si tam asi s 15 zenami, a podla sprav sa s niektorymi i stretaval, aj ked sa dusoval ze nie. Moja reakcia hned bola, ze definitivne uz rozvod bude,tak som mu v klude oznamila, co som nasla a s rozvodom lahostajne suhlasil. Lenze casom sa vo mne cosi zase ozvalo, ze mu odpustim, asi ze silou mocou chcem rodinu, a stale som dufala, ze este stale sa moze zmenit. Tak som ho prosila, nech to skusi, ze chcem aj kvoli detom s nim fungovat ako rodina. No medzitym si nasiel o 10 rokov mladsiu milenku, s ktorou je uz mesiac a uz planuju buducnost a zaryto si stoji za rozvodom, jeho argument je ze vraj uz mi nechce viac ublizovat, ze sa nevie zmenit a dopraje mi stastny zivot s inym,lebo si to zasluzim. S rozvodom v podstate suhlasim, lebo by som nerada prezivala opet tie jeho vystupy, ale prenasleduje ma predstava, ze co ked k tej druhej bude mily, ze sa poucil na nasom dlhodobom vztahu, na svojich chybach a uz bude pri nej opatrny. A tym sa tyram myslienkou, preco som si to nezasluzila ja? Zijeme v jednej domacnosti, lebo nema kde ist, stretava sa s nou casto a netaji sa tym, ale vraj chce so mnou dobre vychadzat, domov robi nakupy, ale sotva so mnou prehovori ... To je dalsia vec, ktoru tazko znasam, ze ked je doma, stale je na telefone a neustale si s nou vypisuje, a to je dva metre odo mna, kedze mame len dvojizbak, a v druhej izbe deti...ked je doma, neviem dychat, neviem, ci ziarlim, nenavidim ho za to ze rozbil rodinu...ked je prec a viem ze je snou, chytaju ma horuckove stavy, ze s nou robi to co so mnou, ze jej slubuje krasnu buducnost ako mne, ze ju miluje ako mna nedavno.. a stale sa pytam preco,ked som mu ja nic neurobila... vychvaluje sa ze konecne od nej dostava komplimenty a ze si ho vazi...lenze to mal aj u mna, nemal to len vtedy ked po jeho ublizovani som to zo seba nevedela dat, ale vzdy som mu odpustila, dokonca som si ho potom este so slzami pritulila...stale sa tyram myslienkami, ze si to nezasluzim co urobil, ked som mu tolko x v zivote odpustila, nic som mu neurobila a on to jednoducho takto vyriesil a nasiel si mladu, podobnu verziu mne ako som vvzerala ja, ked sme sa spoznali. Navrh na rozvod podavam, tak o par mesiacov bude pojednanie, chce vsetko v mieri, vraj ked budem robit problemy, pridem o vsetko...i ked nemam o co, s detmi som od narodenia 99% casu, byt je mestsky najomny na moje meno...... raz mi je fajn, ze sa s tym stotoznim a predstavim si ako dlho mi ublizoval, ze to takto bude lepsie...ze to bude fajn a mozno ma caka konecne pekna buducnost bez neho, potom ma chytia stavy, ze ho chcem spet, ze akoby to bolo super, keby bol ku mne mily ako k nej, a neboli by sme rozvratena rodina...inokedy zas ze ho za to vsetko nenavidim, ze preco ked sa poucil na nasom vztahu, ze potreboval si ihned najst nahradu a byt mily k nej.. Prosim, poradte mi, ako toto vsetko s nadhladom brat, aby som sa nenicila psychicky....velmi pekne dakujem
@ladybird1l Hlavne sa prestan tyrat myslienkami, mam pocit, ze to robis uplne umyselne, ale ver mi, ze to ti nepomoze. Prave naopak, ked na nieco podobne zacnes mysliet, musis sa donutit mysliet na ine veci, na hocico!!! Inak mozes velmi zle skoncit. Ak sa rozvadzat nechces, nepodavaj ziadost, ale skus ist do poradne. Ale ako citam, myslim, ze by bolo lepsie predsa len ist od neho. Zamilovanost netrva az tak dlho a raz ustupi, skor ci neskor a az potom tvoj muz otvori oci a bude uvazovat, co dalej. Ale ak ta takto ponizuje, kedze tu nejde o jedno posmyknutie, ale o mnoho raz, kedy ta podviedol, tak mam pocit, ze on ta priam chcel dokopat k tomu, aby ste sli od seba a on nebol ten zly, co s tym pride. Neviem, ale podla mna je to strasny masochizmus, tolko odpustit jednemu chlapovi, ved nie si handra, ale pekna zena, mas dve deti a mas pre co zit. Nie je to len fraza, musis si zacat vazit samu seba a nie sa viazat na chronickeho kurevnika. Lebo to je to, co mas doma! Ak teraz oblubuje nejaku mladu standu, jeho vec a jeho problem, on pride o rodinu, nie ty. Tebe ostane to najlepsie, deti a zbavis sa toho, kto ti berie radost zo zivota.
@ladybird1l takže takto, to, aká predstava ťa zožiera, to je úplne normálne, možno by som tak na tvojom mieste reagovala ako ty, napriek tomu ti môžem teraz poradiť, lebo som v tom nezaujatá, tak ako by som si naopak (nedajbože, dúfam, že to nebudem potrebovať) dala poradiť ja od teba
je jasné, že on sa nezmení, to môžeš už veľmi dobre vedieť z toho, že si mu toľkokrát odpustila a urobil to zas a znova..a aj to urobí..ok, možno je teraz zaláskovaný, a možno jej hovorí tie krásne veci čo hovoril tebe, ale ty sama dobre vieš, lepšie než ktokoľvek iný, akú to malo trvácnosť a ako sebecky a arogantne sa potom choval..ved sú spolu len mesiac, ona je zaľúbená až po uši a tá kontrolka jej ešte dlho pri nom nezabliká..ale on postupom času ukáže svoju pravú tvár, to si môžeš byť istá, to, že je teraz extra milý a pozorný a ty to berieš ako to, že sa zmenil je len o tom, že ako sám povedal, chce rozvod v pokoji a mieri, takže sa podľa toho aj tak k tebe chová..ľudia sa menia len veľmi málo, zlé vlastnosti sa časom prehlbujú, takže neverím tomu, že si za pár dní alebo týždnom uvedomil svoje dlhoročné chyby a osvietilo ho..je to len forma
čo sa týka toho bývania, kedže je nájomný mestský, išla by som na mestský úrad a tam sa informovala ako to s vami bude, teda či má fakt právo tam bývať alebo mu môžeš bez váhania zrušiť trvalý pobyt a či ked odíde mu musíš nájsť náhradné bývanie, ..toto fakt netuším ako je, ale veľmi dôležité je, že byt je písaný len na teba ( ale pozor, neviem či nie je rozdiel v tom, či ti bol byt pridelený za slobodna alebo počas manželstva)..fakt si nájdi jedno dopoludnie, nacupkaj na úrad a tam budeš vedieť na čom si a zákonite sa môžeš podla toho zariadiť
ďalšia vec, za to, ako sa celý čas choval by som ho ja osobne vyhodila už dávno..už len kvôli chudákom deťom , ktorí sa v dvojizbáku museli pozerať na to, ako sa vy dvaja k sebe chováte a trpieť tým..takže ked sa preukáže na úrade, že ho môžeš bez problémov vyhodiť, daj deti k starým rodičom na týždeň, alebo niekomu komu dôveruješ, nech nie sú svedkami jeho výlevov a kriku na chodbe, vymeň zámky a čau, uvidíme sa na súde..on sa choval ako idiot a zákerák, takže prišiel čas na to, aby si bola aj ty trošku sebecká a myslela na seba
držím palce..
@ladybird1l Po prve: nedaj sa zastrasit a pri sude vytiahni to aka bola realita Vasho manzelstva. Tak mas vacsie sance na vyssie vyzivne a podobne.
Podruhe si Zisti u pravnika ci ho mozes vyrazit z bytu uz teraz.
Po tretie neboj, nezmenil sa. Aj ta nova si vytrpi svoje. Podla Tvojho popisu to vyzera na psychopata. Taki sa nemenia.
tak tak suhlasím so @sono2 niektoré veci sa neodpušťajú -- a dodám - je načase aby si sa začala mať rada - venuj všetku svoju energiu a lásku samej sebe /deti ľúbiš predpokladam ako každá normálne matka/ ked potrebuješ plakať tak sa vyplač /nie pred detmi ani nie pred otcom svojich detí/ v duchu dakuj, že si ho stretla lebo bez neho by si neprisla k práve týmto detičkám a samozrejme odpusti samej sebe, že si tolko odpúšťala ---- v odpušťaní si majster aj tam kde by iné balili už drahému kufre takže je načase začať odpušťať sebe -
ešte by ma zaujímalo - deti tuto situáciu ako vnímajú?
určite by som takéhoto muža netolerovala - tiež sa skor bojim toho, že ho zachvilu mladá prejde a vráti sa s prosíkom a Ty mu odpustíš -- teraz máš jedinečnú možnosť zbaviť sa páriaceho samca /prepáč za prirovnanie/ a časom nájsť skutočného chlapa /podotýkam s chybami -- ale tie máme všetci/
@ladybird1l musíš jednoducho vykročiť. Nerieš už minulosť. Po rozvode hrubá čiara. Ver mi, všetko sa pre niečo deje. Ak máš mať priateľa zakopneš oňho, obrazne povedané. Nič nieje za zásluhy, akoby to potom bolo. Život žiadny problém. Ty len ďalej nerob ovečku! Si silná žena!
@ladybird1l prepač...pozerala som si fotky vo vašich albumoch ....Si velmi krasna zena...nemaj strach, ze si nikoho nenajdes...ver si...Mas na viac ..MAs dve nadherne deticky....a to je to najviac...
Bud rada, ze sa ho zbavis...ja viem, ze pride lepsi..a budes stastna..zaluzis si to)
@ladybird1l ahoj, uplne ta chapem. aj ked my s ex som neboli ani svoji ani sme nemali deti ale tiez ma napadaju myslienky ze ako to mohlo skoncit.. chapem ta. je to tazke. ale prepac, podla mna tvoj vztah z muzom nema vyznam. naozaj sa netyraj, si pekne, mlada a triezvo uvazujuca a hlavne tolerantna a milujuca partnerka. tak to venuj niekomu kto si to zasluzi a zahrnie ta laskou, ktoru si zasluzis! 😉 nesmut prosim, bude to teraz sice tazke ale konik je plny stastnych pribehov, musis verit ze najdes niekho kto vsetko to co robis bude vediet prijat a opatovat 🙂 vela stastia prajem
je to prirodzene, ze mas presne taketo obavy ...ako on sa zmeni, aky mozno s nou bude mat fungujuci vztah.. .ked clovek nieco straca, tak ma vzdy taketo idealisticke sklony... vola sa to aj "spomienkovy optimizmus", teda scasti je tam aj ten, ale cele to riadi len ten tvoj strach zo zmeny.
Never tomu, ze sa zmeni.. ak je zvyknuty vypisovat si s 10-15 zenami, neustale, tak je jasne, ze on to vobec neberie dokonca ani ako extra problem, jeho svedomie je voci tomu tak laxne, ze akonahle ho tento osial prejde, a on PREJDE, pretoze VZDY PREJDE...tak bude tam, kde aj bol... len ktovie, ci bude ta jeho draha taka trpezliva a milujuca ako si bola ty. Pride mi dost slaboch - tvari sa ako samaritan, ze si zasluzis lepsi zivot s niekym inym, ale ide mu len o jeho vlastne pohodlicko a chute..teraz je zamilovany , a nema ani len tu uctu k tebe, aby ten vztah drzal od teba dalej a nesibrinkoval ti s nou na telefone pred nosom. Vela charakteru nepobral. Nezmenil by sa ani pri tebe, a nezmeni sa pri nikom inom. Chrapun je to, zial, fakt to inak ani nazvat neviem.
Chlap , ktory je CHLAP, si neulahcuje veci, nie je takyto necestny, ked zlyha, naozaj si to prizna, nebude si situaciu obracat len na svoje dobro "ako si mu ty nelichotila"...
Si celkom odhodlana, uz len oboma nohami stat na zemi a vzdy, ked na teba pridu tie strachy, pochybnosti, zavolat nejakej dobrej kamoske, ktora o tom celom vie, aby ta vzdy a znova "napravila" a pripomenula ti, ze naozaj je to tvoja vyhra...
Chlap jeden nemozny... niekto by mu mal pristrihnut vtacka ...
@evadek dakujem, i ked to momentalne nejak neriesim, praveze sa toho bojim mat dalsieho chlapa do buducnosti, bude mi to blbe pred detmi predstavovat im noveho chlapa po mojom boku , tak ako mi je blbe ze deti sa raz zoznamia s nou a budu vnimat ze tato si nasiel druhu, mam strach ze budu mna z toho vynit...aj ked su vnimave, len starsia je predsa len muzova povaha a bojim aby mi ju nestiahol na svoju stranu.....
@sono2
@zuzananinka
@kveta
@limetka713
@michele11 ano zacinam si vase slova brat ku srdcu, asi si to aj vytlacim nech to mam furt pri sebe ked na mna zas pride ta zla nalada.....nech ma ma co nakopnut a vzdy sa prefackam....
On ťa nervuje, má milenku a ty dávaš žiadosť o rozvod? Toto nechápem. On sa chce rozvádzať a ty dávaš žiadosť o rozvod? No ale ked ti všetko nechá - deti, majetok, bude platiť alimenty, tak prečo nie? A miluješ ho ešte vôbec? Ty ho podľa mňa už nemiluješ a ani by si mu to všetko už nikdy neodpustila, keby ste žili spolu. No ale nie je to podľa mňa len jeho vina. To že bol pol roka pracovne v zahraničí, to je dosť ťažké, ja sama som to skúsila ešte za slobodna, nemala som priateľa, ale nie je to jednoduché na psychiku byť sám niekde v inom prostredí. Ked išiel do zahraničia, tak si mala ísť s ním, manželstvo na diaľku funguje fakt iba u silných pováh. Keby si ty išla robiť do zahraničia, tak tomu ešte uverím, že si mu verná, ale muža ked pustíš samého niekam, tak niektorí sa ani snažiť nemusia a nejaká mladá, milá, pekná, bezstarostná, bez peňazí, sa rada na neho prilepí. A to že sa nevenuje deťom, je tiež tvoja chyba. Dala si mu priestor na to, aby sa im venoval? Píšeš, že sa im nevenuje. Tak asi preto, lebo ty sa im venuješ moc a pripadá si pri tom zbytočný. Proste ty s deťmi ste zohraní a jeho citové potreby nie sú naplnené. No neviem, či ma chápeš. Ja sa ani nečudujem, že sa niektorí muži chcú rozvádzať.
@ladybird1l a este by som dodala... ja si dokonca myslim,ze aj ten "dobry vztah" medzi vami chce mat najma kvoli sebe.. vies, ked mu proste tresnes dverami pred nosom, uz aj on sa bude musiet vysporaduvat so stratou... lebo on ta vlastne ma rad, a nechce ta stratit, len sa chudacik buchol do inej... s nou chce zit a teba mat po ruke .. velmi som zvedava, ako bude raz reagovat, ked si zanho najdes nahradu...
@ladybird1l drž sa a chápem, že Ti trhá srdce - no aj to je dôležité, že pokiaľ by ti to čo je u Vás vyhovovalo tak je všetko ok -- ale sama citiš, že to má byť celé trochu inak .... je mi to luto a velmi by som ti priala aby sa Tvoj manžel zmenil a uvedomil si niektoré veci -- ale mám pocit resp. som si istá, že momentálne to na zmenu nevyzerá ...veľa sily
no ja neviem, prečítala som si dopodrobna , čo si písala .... no mne by stačila jedna myšlienka....ako si to rozdáva s tou žabou... už len táto predstava by ma tak odradila, že pri pomyslení na toto by ma všetko pekne prešlo.. ty mu chceš znova odpustiť ???? Veď je to z tvojho písania viditeľné, že o teba nejak záujem nejaví, myslím, že v prvom rade by si sa mala spamätať a nežiť v ilúzií... keď to spravil tebe myslíš, že milenke to robiť nebude ??? Má to určite v génoch..... ja by som na takého chlapa ani pozerať nemohla !!!!! Načo ho vlastne potrebuješ..... mám pocit, že sa bojíš samoty a radšej si budeš namýšľať a žiť v ilúzií dokonalého manželstva. Takému chlapovi by som nedovolila ani sa ma dotknúť...fuj .....
@ladybird1l A načo si mu lašovala v telefone, ked si vedela, že mu to odpustíš a chceš mať kompletnú rodinu? Navzájom sa kontrolujete, hľadáte chyby jeden na druhom, kto urobí väčší prešľap v manželstve, to je celé úplne zle, obaja ste rovnakí, vzťah o ničom. Tak si mala byť rada, že žiarli, ved muž ked ľúbi, tak žiarli a hlavne ked bol pol roka preč. Čo asi môže muž sám v cudzom kraji robiť bez ženy? Len samé hovadiny.
@jahodka8 priestor byt s detmi mal vzdy aj ma, vzdy som mu dala ten priestor ked bol doma, kolko krat som ho aj vyhanala s detmi von, kolko krat ked sme boli sami doma a ja sedela na zadku a robila si svoje, on sedel na zadku pred tv, jeho to az urazalo, ked som ho poprosila ci moze detom aspon zuby umyt alebo kakavko spravit, sam dobrovolne nic nespravil.....takze tu nie je dovod na rozvod.....teraz je to ine, viac je s tou milenkou ako doma, a ked dojde tak uz spia deti vacsinou... a ked je doma s detmi sam, ako napriklad teraz, tak sedia pred tv alebo ich vyhana sa hrat do izby...takze ziadnou zbytocnostou netrpel....aj pohladenie, aj objatie, aj pochopenie, pritulenie, vsetko sa mu dostavalo aj ked si kolko x nezasluzil...vzdy som vravela ze nie on ale ja som zena v domacnosti, zdaleka ma netulil k sebe tak ako ja jeho...takze ani tam dovod na rozvod nie je....ale nebudem sa zamyslat nad tym uz, bo aj toto ma nici, bo sa mu dostavalo vsetko, keby to nemal, tak chapem ze hlada inde......
@jahodka8 z casti mas pravdu, lasovala som lebo som citila ze nieco nie je ok, ked sa vratil na sr...podozrivo lasoval on mne s nadejou ze nieco na mna najde, a popritom za chrbtom mal rozbehnutych mnoho vztahov.....mozno som cakala ze to olutuje, ako kolko krat pred tym, a ze fakt postavime rodinu na troskach uplne od zaciatku...cakala som ze tam bude robit blbosti, ale verila som mu, bo praca v zahranici mal byt podla jeho slov nas novy zaciatok, denne mi vypisoval ako ma miluje a popritom si rozbiehal svoje..... ale toto je minulost ktora ma zbytocne zas dostava tam kde nechcem.......
@aneri66 nie nemilujem ho, nechcem ho uz v zivote ani vidiet... ale psychicky so mnou cosi je, ze ma furt prenasleduje mnozstvo otazok....ale berem si ponaucenie z vela myslienok odtialto....
@ladybird1l neboj..pride aj take obdobire...Teraz si daj doporiadku svoj zivot...venuj sa dcerkam....Vela sa s nimi o vsetkom rozpravaj..ked bude treba chodte k psychologovi...
Zaciatky su vzdy tazke, bude to boj....ale zvladnete to...A deti nie su hlupe, pochopia to... Ved urcite vela veci vidia, aj ked o tom nehovoria...
Sustred sa teraz na svoj zivot...a bojuj....drzim ti palce...🙂
@zuzananinka dakujem, vystihla si co citim.... teda skor bojujem, mozno keby nikoho nemal by som ten rozvod znasala lahsie....
@ladybird1l ešte by som chcela dodať, niekde vyššie si to sama spomínala, využi to, že máš dobrú kamošku ktorej sa môžeš zveriť a často sa s nou stretávaj, chodte na kávu, drink, do fitka, na nákupy, do kina..no hocičo na čo budete mať chuť..ak má deti, tak vezmi svoje ona svoje a šup do prírody..len neseď doma a nerozjímaj nad vašim vzťahom a zbytočne sa nevrtaj a neanalyzuj..aj tak na nič neprídeš len budeš smutná
@ladybird1l A to si ho ty poslala do zahraničia? A posielal ti aspoň peniaze odtiaľ? No ja neviem, čo by som robila na tvojom mieste. Asi by som tiež chcela rozvod a hľadala niekoho kto by mal o mňa záujem. Zase žobroniť a prosíkať muža o lásku, to ničomu nepomôže. A s bývaním ako plánujete? On odíde potom?
@ladybird1l
ako radia baby, ist ku psychologovi nie je hanba, dostanes iny pohlad na vec a nebudes sa zo vsetkeho obvinovat...., ja viem, ze Ta mataju rozne otazky a aj mas strach ako to zvladnete financne..., dokazes uzivit seba, obe Tvoje babizne, domacnost a tak?
@ladybird1l Ked som tebe lašoval, tak si mala podozrenie, to chápem. Už len iskierka stačí na rozbehnutie vzájomných podozrení. No a každý robí chyby. Aj ked si nájdeš iného, tiež bude mať svoje chyby.
@ladybird1l Ked ti muž po dlhoročnom vzťahu vypisuje ako ťa miluje, tak to nie je veľmi ok. Ked mám byť úprimná, ja by som si ani nevšimla, že môj partner niekoho má. Mne sa nechce sklzať k takým praktikám, že snorím, hľadám vlas na kabáte, sms v mobile. Aj ked môj občas prelašuje môj mobil, ale ja sa snažím jemu nie. Som si trápna z toho sama pred sebou. Aj ked kedysi som to urobila, mužov to veľmi hnevá, tá nedôvera.
@ladybird1l ahoj, chápem, ako ťažko to celé znášaš, a ešte dlho potrvá, kým sa z toho celého spamätáš, lebo často sa vo svojich myšlienkach budeš vracať k vašim spoločným (aj pekným) chvíľam, veď 15 rokov len tak nejde zahodiť za hlavu. No všetko chce čas... radšej sa naplno venuj dcérkam, tie Ťa potrebujú, kvôli nim musíš byť silná... a určite máš dobré kamarátky či rodinu, čo Ťa v ťažkej chvíli podržia. Nech si muž, ktorý si neváži to čo má doma ide svojou cestou...veď on padne na hubu, keď sa mladá cica naňho vykašle, k čomu po vyčíslení výživného zrejme dôjde 😀 Ty si ešte mladá, raz všetko prebolí, a potom možno stretneš takého, čo Ťa bude naozaj ľúbiť, vážiť si Ťa a bude k Tebe a aj k Tvojim dcérkam milý a pozorný...neboj, zvládneš to, držím palce 🙂
@ladybird1l ak sa takto správa bez neho ti bude oveľa lepšie....myslím, že ti nestojí za to trápenie...raz keď príde naňho čas on bude s prosením za tebou doliezať ..
@ladybird1l ale no, chlap sa nemeni.... 😉 Bude jej robit presne to zle co tebe, ale vies, ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju 😀 Takze teraz bude dokonalost sama, ked opadne prvy osial, ukaze pravu tvar, teraz to robit nebude, nie je padnuty na hlavu. Ty bud rada, ze sa rozhodol ako sa rozhodol a tebe dal druhu sancu na krasny zivot. Ono to len teraz vyzera, ze ziadny krajsi nebude, ale bude, ver mi z vlastnej skusenosti mozem potvrdit 🙂 A ukaz mudrlantovi, ze ty sa vies o seba postarat aj sama... ked mu dojde, ze nie je jediny na svete, este ti bude sam vypisovat a vyvolavat 😀
chce to len čas,vykašli sa na neho,naozaj nestojí za to,aby si sa trápila,uvidíš že stretneš lepšieho,ktorý ta bude mať rád a vážiť si ťa,ja viem že teraz vidíš všetko čierne,ale časom si uvedomíš,že bez neho ti bude lepšie.Myslím,že taký ako on sa nezmení,teraz je zalúbený,ale neskor sa aj k tej druhej bude chovať tak ako mu je blízke.prajem ti vela síl bez neho ti bude lepšie,nezaslúži si ťa,váž si samu seba...
Ahoj, úplne chápem, ako sa cítiš. Si zmätená, snažíš sa to pochopiť, prečo... Neľutuj sa !!! Uvedom si svoju hodnotu. Prestala si veriť v seba, v to, aká si krásna, úžasná mamina, skvelá milenka... on podupal tvoju sebadôveru svojimi úletmi a podvádzaním.. Milovala si ho a preto si mu vždy odpustila, bolo ti ľúto seba a detí - svojej predstavy o krásnej rodine, po ktorej si túžila, o dokonalom vzťahu... chcela si len málo, za to, čo si dávala a čo si obetovala - Lásku, pozornosť, nehu... Tvoj muž ti to ale nedáva... ty stále dúfaš, že sa zmení, ale pokiaľ mu budeš stále odpúšťať, nebude si ťa vážiť. Možnosť, dokázať ti, že sa zmení už mal a sama vidíš, že ju nevyužil, chvíľu bolo dobre, ale potom sa to všetko vrátilo do starých koľají.. Nevravím, že je to zlý človek, možno nie je dostatočne zrelý a stále niečo hľadá a s ničím nie je dlho spokojný, tak hľadá ďalej.. Ty si bola jeho istota, domov... Teraz si našiel nejaký únik - milenku - možno to urobil len tak z trucu, pretože pochopil, že ten rozvod myslíš vážne. Možno ho baví zraňovať ťa.. Pozri na seba čo z teba tento muž urobil, namiesto toho, aby si bola šťastná, trpíš... Stojí ti to za to? Aby z teba zostala troska zrelá na psychiatriu? Neľutuj sa, ale vzchop sa a začni konať aj rozumom. Prvý krok nech vedie na ten mestský úrad, povedz im, čo je vo veci a možno ti niektorá milá pani, ktorá ťa dokáže pochopiť, poradí, ako z toho vykľučkovať, aby byt zostal len pre teba a deti. Pokiaľ nie je vo vašom vlastníctve, tak mesto rozhodne, kto tam zostane bývať.. podľa môjho názoru.. Druhý krok - navštívila by som psychologičku, mužovi by som o tom nepovedala, nemusí to vôbec vedieť. A ešte jedna vec, určite by som mu nevarila, neprala, nežehlila a podobne. Keby namietal, tak by som mu povedala, že nech si to urobí sám, alebo nech poprosí o pomoc svoju novú milenku. Povedz mu, že si neželáš, aby pred tebou telefonoval s milenkou, pretože ti to nerobí dobre a môžu si to všimnúť aj deti. Vieš, čo sa týka toho zahraničia, tak ten kto ťa miluje a váži si ťa, nebude podvádzať len kvôli tomu, že nemôže byť momentálne s tebou... V živote sa môže stať, že sa človek pošmykne, je neverný, ale pokiaľ to oľutuje a už naozaj nikdy sa to nestane, tak sa to dá odpustiť, aj keď vzťah už nikdy nebude ako predtým, ale on to robil stále, on sa podľa mňa nezmení.. Má to v sebe, v génoch, aj keď má možno nejaké výčitky svedomia a chcel by to aj zmeniť, tak to nejde.. Lenže čo ty??? Môžeš ďalej takto žiť - bez lásky, nehy, úcty? Ja myslím, že si urobila všetko na záchranu svojho manželstva, nemáš si čo vyčítať. Zaslúžiš si byť šťastná a milovaná. Zaslúžiš si úctu ako matka a manželka. Zaslúžiš si mať po boku muža, ktorý je zrelý, miluje ťa a nikdy by ti nechcel ublížiť. Takého stretneš, keď prebolí tento tvoj nešťastný vzťah, keď nájdeš v sebe silu a Ty to dokážeš, pretože si veľmi silná žena, ktorá dokázala odpustiť veľa bolesti. Už je najvyšší čas postaviť sa na nohy a kopnúť ho do riti.. Myslím, že aj jemu toto kopnutie pomôže, pretože si uvedomí, o čo v živote prišiel. Držím ti palce, už nehľadaj odpovede na otázky, ktoré ti vŕtajú v hlave, zbytočne sa tým zaťažuješ, uvedom si, kto si a že si zaslúžiš byť šťastná aj so svojimi nádhernými dcérkami.

@maria1989 to ma ani nenapadlo 🙂 ale by sa pozrela pravde do oci, ze nie je taky, aky sa pred nou tvari a na koho sa hra.... mozno ho ona zmeni ked nie ja ktovie...i ked ja ked som muza "prevzala" od povodnej majitelky pred 15 rokmi, tiez toto iste mi povedala, ze je k*****k ale ze sa mi mozno podari zmenit ho.......