Celý život som robila kompromisy
Celý život som robila kompromis. Držala som sa, aby bol pokoj. Aby bolo doma dobre. Aby deti nevideli hádky. Aby partner nemusel riešiť blbosti. Aby som bola tá rozumná a už nevládzem. Mám 56 a už ma to naozaj nebaví. Aj ja chcem dýchať. Len netušim ako a kde začať
Ahoj, tak sa poriadne nadýchni a začni konať. Keď Ťa partner obmedzuje a nedá sa to zmeniť, odíď z toho vzťahu. Keď budeš len ustupovať, prispôsobovať sa a "poslúchať na slovo", bude síce doma kľud, ale Ty sa cítiš ako handra. Deti sú už samostatné? Máš sa kde odsťahovať?
Tá mentalita slovenských mužov je fantastická, začnem revať ako opica a žena za mňa všetko urobí. Tak nie si jediná, sú státisíce žien na Slovensku ktoré správaním mužov sa dostali na úroveň poradného ľudského druhu, tzv. nemej slúžky. Teraz si predstav, že povieš dosť a ten tvoj zázrak si bude musieť sám poradiť 🤣🤣🤣
Tá mentalita slovenských mužov je fantastická, začnem revať ako opica a žena za mňa všetko urobí. Tak nie si jediná, sú státisíce žien na Slovensku ktoré správaním mužov sa dostali na úroveň poradného ľudského druhu, tzv. nemej slúžky. Teraz si predstav, že povieš dosť a ten tvoj zázrak si bude musieť sám poradiť 🤣🤣🤣
@rejka7 podradného, nie poradného
Nemusis robit kompromisy. Mozes napr. cely zivot prezit sama. 🤷♀️
Ak máš 56 rokov, tak už sa snáď nemusíš báť, aby deti nevideli hádky.
život je o kompromisoch ale u každého člena rodiny nielen u teba a podľa toho v čom
choď na cestu okolo sveta alebo si kup knihy o asertivite
Myslím, že si dostala pekné rady. 56 rokov, lepšie to už nebude. Budeš už len staršia, viac unavená, frustrovaná. Pokiaľ nezačneš od seba, tak nič sa nezmení. Najvyšší čas, aby si sa ozvala.
Nedaj na sebe rúbať drevo. Povedz si svoj názor. Rázne s tým sekni. Konečne ži svoj život. Urob tak, ako to TY cítiš. Ak s tým nebudú spokojní..??? ich problém.
Mysli na niečo pekné.
Čiže si riešila veci v spokojnosť partnera, vo všetkom mu vyšla v ústrety hlavne aby ste sa pred deťmi nehádali ano? A kto ti prosím ťa povedal, že toto je šťastný život? Kde si to videla? Ja toto nepochopím - hlavne aby deti nevideli hádku - lebo čo? Je úplne normálne sa hádať a ak hádka prechádza do extrému tak nie ste s partnerom kompatibilní a treba ísť od seba. Kompromis nie je ustupovať a donekonečna hrať druhé husle. To je tvoja hlúposť nie kompromis. Akurát si deťom dala zlý príklad, že žena vo vzťahu nemá slovo a má byť ticho a šúchať nohami.
@rejka7 počkaj,to je ale chyba žien ,že držali huby a ty chlapi to začnú brať ako samozrejmosť ,moj foter je uplne v riti z toho že ja sa o domácnosť zaujímam menej ako mij muž
Moji rodicia žijú tak,že mama cely zivot ticho aby bol kľud a moj foter teraz nechápe ,čo sa deje ,čo sa jej nepáči
Tak ja ti dam napad.Rezervuj si dovolenku,adults only,len pre seba,chod sama so sebou,vypni mobil a veget.Garantujem ti,ze ti pocas tejto solo dovolenky,kedy si total oddychnes a vycistis hlavu pridu napady co robit dalej.Mozno konicky,mozno tanecna,mozno nove vlasy,mozno botox 😁,ale dovolenka by bol krasny do seba investovany bod nula.
@rejka7 počkaj,to je ale chyba žien ,že držali huby a ty chlapi to začnú brať ako samozrejmosť ,moj foter je uplne v riti z toho že ja sa o domácnosť zaujímam menej ako mij muž
Moji rodicia žijú tak,že mama cely zivot ticho aby bol kľud a moj foter teraz nechápe ,čo sa deje ,čo sa jej nepáči
@minenkaa veď to, že v mene rodiny a deti chcú kľud. A ja to chápem, viem aké to je keď rodičia po sebe štekajú ako psiská od rána do noci a nedarujú si ani prd. Áno, mali by ženy byť asertivne, mať možnosť povedať nie a odísť zo vzťahu, ak sa inak nedá. Ale tak žijeme tu a vieme aké to je žena sama s deťmi. Ani do podnájmu ju nikto nechce, z jedného platu a výživné po súdoch sa naťahovať. Tak radšej ženy zatvoria ústa a nechajú sa komandovat a keď už môžu otrokára kopnúť do riti, tak sú už zničené, utľapnuté, staré a hlavne zvyknuté ohnúť chrbát a držať hubu a krok. Ach jaj, bludný kruh.
@minenkaa veď to, že v mene rodiny a deti chcú kľud. A ja to chápem, viem aké to je keď rodičia po sebe štekajú ako psiská od rána do noci a nedarujú si ani prd. Áno, mali by ženy byť asertivne, mať možnosť povedať nie a odísť zo vzťahu, ak sa inak nedá. Ale tak žijeme tu a vieme aké to je žena sama s deťmi. Ani do podnájmu ju nikto nechce, z jedného platu a výživné po súdoch sa naťahovať. Tak radšej ženy zatvoria ústa a nechajú sa komandovat a keď už môžu otrokára kopnúť do riti, tak sú už zničené, utľapnuté, staré a hlavne zvyknuté ohnúť chrbát a držať hubu a krok. Ach jaj, bludný kruh.
@rejka7 a prečo sa rozísť,treba hneď na začiatku povedať toto sa mi nepáči ,mija mama povie,že foter bude kričať a čo nech kričí ,ono ho to po pár dňoch prejde ,tých ľudí občas treba aj obrazne povedané vychovať a nie len pritakávať,ako potom ten druhý môže vedieť ,že niečo robi zle.Po 20rokov zrazu zena povie že dosť a chlap ani netuší prečo
To znie ,, akoby si potrebovala naozajstné splinutie s niečím (niekým ) ktorý by ti vedel porozumieť a vcítiť sa do tvojho bytia a tiež do tvojich potrieb v širšom objeme...
Viem o čom hovorím - a zároveň ti absolútne rozumiem,, tiež mám 50 rokov,, aj keď sa môj vek so mnou vizuálne nezhoduje - som na svoj vek hrdý ,, pretože mi priniesol nadmieru bohaté skúsenosti s ktorými sa srdečne rád podelím ...

Nechceš to počuť, ale nie, nebola si tá rozumná. Práve naopak. A zvlášť kvôli deťom. Ak s mužom zle žijete a myslíš si, že deti to nevideli, tak sa sakramentsky mýliš. Vedeli a videli to celý čas. Ale nezmeníš čo bolo. Môžeš zmeniť čo je a bude. Požiadaj o rozvod a začni žiť svoj život. Buď konečne rozumná, keďže doteraz si fakt nebola. Ako kde začať? Začni tým návrhom na rozvod. Podáš ho na súde a potom začneš riešiť bývanie, sťahovanie, výživné a starostlivosť o deti ak ešte chodia do školy. Ale urob krok k rozumu a podaj návrh.