Chcem mu zničiť život
Uz som tu popisala vela, ale toto je fakt nieco. V skratke mam dceru s grekom ktora ma 7 mesiacov. On je zenaty a ma dve deti.Po narodeni malej sa o nu riande staral a aj o mna cca 5 mesiacov. Vravel ze ju miluje a ze ma len jedneho otca a to jeho, ze pokym on bude mat peniaze, ze bude mat aj ona a pod. Uz predtym sme sa dohodli, ze odidem s malou na slovensko a do grecka budem chodit tak 2x do roka tajne a aj on tu. Vsetko bolo fajn, odisla som domov . Vzdy bol na skype, vyplakaval ako mu chybame a ze nas chce vidiet a pod. Posielal mi aj peniazky. Ja som mu povedala, ze ja nikomu nic nepoviem, lebo nemam v plane s nim ani zit ani rozbit mu rodinu. CCa 5 dni do zadu ma vyhodil z fb asi pred 2 dnami mi zavolala ze povedal vsetko zene a ta mu zakazala malu kontakovat, takze si ma vymazat jeho cislo. Ja na to ok, ala budes zapisany ako otec a on nesuhlasi. takze to davam sudne. Ale to mi nestaci, chcem ho vidiet trpiet zato ako sa rychlo zbavil otcovskych povinosti. Moja mala si zasluzi mat to co jeho deti a aj bude. To ako ju odvrhol mu nedarujem. Tak ako jeho zena ublizila mojej dcere, tak ja ublizim jej synom. Dozvie sa o tom cele jeho mesto a to prave teraz pred volbami, pretoze kandiduje. Chcem ho vidiet trpiet zato ako sa zachoval. Akurat ked to dopisem, idem pisat jeho detom. Len som sa chcela vyrozpravat a varovat vsetky zeny ale aj muzov. Kazdy sa v kritickej situacii zachova inak ako tvrdi v stave ked je vsetko ok
Kolko hnevu srsi z tvojich prispevkov. A na koho si nahnevana...? Na chlapa, ktoremu je od prirody dane, ze ked sa naskytne moznost, tak ju vyuzije...? Hold, dopadlo to tak, ze ste splodili dieta. Aj to sa stava, ano. Ovsem v prvom rade sa hnevaj na samu seba, ze si malej vytvorila taketo podmienky uz od zaciatku, kedze si vedela, ze ma rodinu. Nechcem ta odsudzovat, pretoze mi to neprinalezi. No vedz, ze mala otca nebude odprevadzat k dveram, ze sa nebudu spolu hojdat na ihrisku, tieto podmienky si jej vytvorila ty sama. Preto sa divim, preco je v tebe tolko nenavisti. Pozor, aby sa to raz neobratilo proti tebe a mala ta za to neodsudila, ked bude mat dostatok rozumu. Staraj sa o nu s laskou, tes sa z toho, ze je zdrava a modli sa, aby sa raz mala neobula do teba. Aj ked sa momentalne citis oklamana, TY a len TY za to mozes. A nejaka pomsta...? Ty budes nakoniec vzdy len ta druha, bokovka. Niektore manzelky sa s tym dokonca vyrovnaju a rodina funguje dalej. Aj na to si davaj pozor, aby ty si pre vsetkych nakoniec nebola ta "spina" a pevne verim, ze tvoja dcera sa s tym tiez v pokoji vyrovna.
@dimitra tento spor sa bude riesit podla greckeho prava, s greckym pravnikom a na greckom sude, takze to, co plati na Slovensku nemusi platit v Grecku. Ano, grecke pravo je z casti podriadene pravu EU, ale pokial neexistuje zavazne nariadenie EU, tak si budu riesit veci podla seba.
@luciferkax ak získala matka obcianstva,tak áno,ked nie,je jedno v ktoréj krajine sa dieťa narodí,získava naše občianstvo automaticky naše.to by potom mohli všetky ísť rodiť do zahraničia kvôli občianstvu
@fabco11 čo ja viem, tak mooja švagrinná býva v rakúsku a jej deti majú rakuske občianstvo, a rodičia slovenské.. ale asi to je na voľbe rodiča (asi kvôli škole, škôlke, žijú tam
@luciferkax ake obcianstvo dieta bude mat zalezi od politiky daneho statu - niektore davaju obcianstva po "krvi", niektore po "mieste narodenia", niektore kombinuju a v niekt. mozes ziskat za splnenia urcitych podmienok (napr. trvaly pobyt dlhsi ako 5-8rokov)... - cize ziskanie obcianstva je veeelmi individualne.. 😉
@luciferkax no ja som tiež v Rakúsku,mám tu dve kamarátky,ktoré odrodili tu a automaticky dostali naše občianstvo.je to zaujímavé,že rodičia nemajú a deti áno.čo viem,dospely si môže požiadať po 10rokoch a tam sa robia aj nejake testy.ako píšem,to by sme mohli všetky chodiť sem rodiť kvôli občianstvu.
Neodsudzujem Ťa a neriešim, či si vedela, že si začínaš so ženatým. Čo bolo to s a už neodstane. 😒
Len sa zamysli k tomu súdnemu určeniu otcovstva - výživné Ti to ešte nezaručí . A kým mu určia otcovstvo, tak Ťa to bude stáť kopec nervov a peňazí. A v dnešnej dobe unášaných detí svojimi otcami cudzincami, by som to vôbec nerobila, čo ak za pár rokov si malú nájde cez nejaký FB a zláka ju na život v Grécku a Tebe zostanú oči pre plač. Sorry ,ale taký zbabelec si nezaslúži, aby bola dcérkou pre Tvoju princezničku 😉 Vychovávaj ju v pokore a skromnosti a keď príde správny čas, povedz jej pravdu. Má právo to vedieť. 😉
@fabco11 švagrinná tam dlhé roky pracuje, asi preto :P ako písala baba nižšie :D ale nehádam sa, to je jedno :P ONA, autorka, nech si potom za svoje omyly nesie následky :D
kazda krajina ma upravene ziskavanie obcianstva inak. V AT plati: Manželské deti majú nárok na rakúske občianstvo, ak aspoň jeden z rodičov je rakúsky občan. V prípade nemanželských detí musí byť občiankou Rakúska matka. 😉
@jabadaba, od 1. januara neplati. Aj pri nemanzelskych detoch staci, ak je obcanom Rakuska "len" otec. Ale to, co pise @luciferkax sa neda, minimalne jeden z rodicov MUSI mat rakuske obcianstvo, inak ho deti nedostanu (do skolky deti zoberu podla trvaleho pobytu, obcianstvo im je uplne fuk.
@vroni no ved to, chcela som tym poukazat najma na fakt, ze nie je ziskanie AT obcianstva uplna automatika akonahle sa tam dieta narodi. Aby si nemysleli podaktori, ze staci odbehnut do Hainburgu a dieta je automatikus AT obcan. A je fajn, ze to rozsirili aj na otca, v pripade nemanzelskeho dietata.
Na toto existuje porekadlo: "Kto chce kam, pomôžme mu tam..." Mne sa takéto chovanie nepáči, pre jeho manželku, deti a rodinu si len kurva... Ženy, preboha, spamätajte sa, majte trochu hrdosti, čo si chcela, to máš, nech sa Ti páči. 😖
A ja ťa zas chápem-pán poslanec alebo na čo to kandiduje si založil 2 rodiny tak by sa mal starať o obe rovnako, a nie z 1 dňa na druhý sa na jednu z nich vykašlať!!!Ty ako matka máš právo nenechať svoje dieťa vytlačiť na bočnú koľaj, jeho ostatné deti nie sú o nič viac jeho ako tvoja malá.Ty si bola korektná, manželstvo si mu rozbíjať nechcela, a odrazu ste vy s malou nepohodlné??Jeho smola, tak si to navaril, tak by si to mal zjesť. Korektnosť porušil on. Takže zabojuj, takých hajzlov je veľa.Tvoja malá má také isté práva ako jeho deti, a pani manželka tiež nech vidí, že okrem všemocných "manželkovských" práv už bude mať aj povinnosť-rozdeliť dom. rozpočet nie na 2 deti ako doteraz, ale na 3!!Akurát hovoriť to priamo jeho deťom sa mi zdá zbytočné(neviem aké sú veľké) Ale pani manželku informuj, aj súdy ak bude treba, nebuď hlúpou chuderkou milenkou, ktorou každý len pohŕda a trvaj na svojich právach.Držím palce
@dimitra
Máš pravdu
@svetluska131 konecne ma niekto pochopil a som rada, ze sa tu najdu aj zeny, ktore rozmyslaju a nie len prava manzelky a milenka je nic. Su to dve zeney ci s papierom , ci bez a ano budem bojovat za malu tak isto ako ona bojuje za sovje deti a vlastne asi kazda z nas
@dimitra
Veľmi dobre viem čo je to byť "milenkou" a nie je to taký med ako sa všeobecne proklamuje, dobre z toho obíde len ten chlap, manželka je tá chudinka, ktorú každý-ešte aj ON!!-poľutuje, ona má práva všetky, povinnosti nijaké, veď je pani manželka,ktorá ho už dávno nemiluje ani spolovice tak ako Ty, ktorá s ním často ani nespáva a vyhovuje jej to, Ty ako milenka ju "odľahčuješ" od manž. povinnosti(takto to bolo napr. u nás)- ale opakujem-milenka nemá zato často nič, len je celá happy keď jej niečo prihodí on, má len čakať či sa milostivý prihlási a či si nájde čas a práva nijaké-ani len zavolať mu domov. A samozrejme- pre každého -len kur....Preto by som už nikdy nechcela v tejto pozícii byť, ale žiaľ, život sa niekedy s nami zahrá...trochu som odbočila🙂
No a keď s ním už máš dieťa(ja som našťastie nemala) tak naozaj-bojuj zaňho, ale aj za seba, nie si jednorazovka z ulice, si jeho druhá ŽENA, tiež máš práva.
Od kedy sa tehotna milenka povazuje za druhu zenu? 😀
@svetluska131 ja sa necitim ako jeho druha zena a popravde s takym debilom by som nikdy zit nechcela, len nech si ho uzije jeho draha, sak sa vlastne sama tresta a vobec sa jej cudujem, pretoze by som sa na takeho cloveka davno vykaslala, ked dokazal milovat inu zenu a mat s nou dieta. To ona nema hrdost a sebauctu. Pre mna ako jeho zenu by bolo ponizujuce ze sa mu nepacim a ze sa nasla krajsia a milsia, ktorej sa venoval. Tak jej prajem nech si ho uziva a zoyiera sa do konca zivota...kde prave je, skym a pod. Ja som z toho nevysla ako porazeny, ale ako vitaz. Tak to beriem a tak to je. A on? Nech si zije so zenou ktora sa mu bude po zvysok zivota iesat do sukromia a vyhadzovat mu na oci co urobil. Sam si prezije peklo a to mu prajem. Mam krasnu dceru, ktoru on mat nikdy nebude a on....zbabrany zivot. Takze po prvotnom soku ked sa na malu vykaslal sa mi v podstate ulavilo a spadlo zo mna akesi bremeno. Som stastna, ze si vybral rodinu, aj ked v tomoto som mu na vyber nedala. Nikdy som to od neho neziadala.
@kveta staci par dni necitat a pribeh dostava na obratkach...,mala by ist do arabskej zeme ,tam moze mat muz 4 zeny... 🙂 , len rozdiel je v tom ze sa musi s nimi aj zosobasit,potom maju vsetky rovnake prava...a to zjavne zakladatelke unika...,,tehotna milenka,, nieje manzelka... 😉 , som zvedava dokedy to bude pani riesit tu na MK...
@esterba treba pochopit ze nie je prva a druha a tretia.....uz som vravela, ze papier je nic. Ak teda s niekym zijem a mame spolu dieta a ten niekto odide s nejakou inou a ma s nou dieta vtedy nie je prva ? Ved nie su manzelia. Ak sa niekto rozvedie a znova zosobasi uz ma privlastok druha\y?Sa spamaajte menzelky. Clovek je tvor slobodny a ziaden papier tomu neurobi inak,ano mate spolocne deti , ale aj ta DRUHA, tak v com ste ine? V papieri? Takze vlastne ak je niekto bez papiera , tak moze kludne odist ked s niekym zije ci ako? Clovek nie je majetok a laska nepozera ci ma niekto papier alebo nie
@ushuaia ak si si vsiml neriwsim ci som jeho manzelka, taka chudera by som byt nechcela a ni nebola aked sa ma pred casom pytal ci by som s nim zila, moja odpoved bola NIE. Tkze asi tak ano lubila som ho a neboli sme spolu kratky cas, ale mam aj rozum.Ja tu riesim svoje dieta, ktoreho je otcom a takym istym ako svojim dvom synom. Halooo su jedneho tela vsetky deti, tak aky v tom vidite rozdiel? Ze maju dve rozne matky? No a co? Ja nechcem od jeho zeny aby bola matkou mojho dietata ja chcem, aby sa on postavil k svojim cinom zodpovedne
@morning ja velmi dobre viem co pisem a keby ste teraz poyerali telenovelu, kde sa dvaja milenci strasne lubia a on je zenaty, tak by ste urcite drzali prsty hlavnym hrdinom a jeho manzelka by vas nezujimala, dokonca by ste ju nazvali mrchou , ktora brani laske. Takze take ste vy mmile damy zaslepene a vidite len svoju pravdu a jeden smer

ahoj,
nedá mi to, náhodou som prišla po dlhšom čase a čítam zaujímavý nadpis a ešte zaujímavejší príspevok - uvod, nečítala som ostatné názor mám svoj,
keby si za mnou prišla a povedala ten úvod poviem len toľko?
1/ Ty si vedela že je ženatý a má deti keď si s ním začala? nie - ok , áno - musela si tušiť problémy, grék, turek,... všetci lubia hlavne cudzie ženy na chvílu a to isté hovorí doma svojej žene a začať si s niekým kto má rodinu ? ako by sa to páčilo tebe? keby tvojho muža niekto lákal?
1a/ nenapadlo, ťa ak si začína s tebou že nie si prvá ani posledná a serioznosť, slušnosť, zodpovednosť a ostatné uňho nič neznamená
2/ ked si s ním mala styk - existuje aj sposob ako neprísť k dieťaťu a ak sa stalo a vedela si že je aj z inej krajiny takéto veci je vhodne si vysvetliť že čo ked sa niečo stane - všetci vieme aké tam majú zákony a dieťa je viac ich ako tvoje
3/ priať niekomu aby trpel??? to čo ti dala reakciu jeho žena ? ty by si ako reagovala keby chlap ktorý sa denno denne o teba stará, vyznáva lásku zrazu príde a povie že má inú a aj dieťa?? prvá reakcia?? všelijaká a možno to nebolo z jeho strany prvý krát nevieš a akom skutočnom stave a rozpoložení je jeho manželstvo - jednostranná informácia od neho nieje objektivita
4/ je to tvoje dieťa bud rada že s ním môžeš byť a nebude si uplatňovať ťahanice a brať ti ho, ani používať na vyjednávanie, či chodiť ho brať ako muži týchto štátov zvyknu, a nakoniec je tu, máš naňho hlavný nárok a či je alebo nie je zapísaný ako otec ?? to z neho zodpovedného človeka neurobí
5/ aj na SK je veľa mamičiek čo majú dieťa starajú sa o ne samé aj bez výživného - ja som tiež toho príkladom za ten pokoj a kľud mi to stojí
6/ jeho deti za to nemôžu akého majú otca ani za to akým vzťahom prechádzajú ich rodičia a chcú len to čo si zaslúžia aby ich mali ich rodičia radi
7/ život sa ti nekončí nájdeš si niekoho kto vás bude mať rád aj teba aj dieťa a dáš mu viac ako s jeho vlastným otcom
za to všetko si môžeš tak trochu sama, ja tiež nemám roky výživné a sama som všetko znášala aj úver aj prácu a nemali sme ani babku , dedka, sestru no dnes mám už dosť veľké dieťa a tie chvíle s ňou a mamina lubim ťa boli viac než čokolvek iné a vtedy na zlé zabúdam. aj mňa mrzí že jej otec sa má dobre ale ,...zariadil si to tak že vlastne nemá nič.