icon

Chcem počkať až do svadby

nikamonika
11. mar 2015

Ahojte, rozišla som sa s chlapcom,ktorý naliehal, hoci som nechcela. Bolo to z náboženských dôvodov, ale aj z vlastného presvedčenia. Chcem niečo také zažiť až po svadbe.Teraz mám kamaráta, ktorý so mnou súhlasí. Myslíte, že v dnešnej dobe je to bežné?

mircalla
14. mar 2015

@sorciera24 To sa pytas vazne, v com si nemozu sadnut? no skusim ti to povedat takto - su chlapi, ktory robia sex bez vasne, fantazie, akosi mechanicky akoby boli v posilke.....proste nuda...su chlapi, ktori to urobia tak, ze nedychas...zazila som oboje...

Moj nazor je ten, ze bud to v sebe niekto ma, alebo nema...toto sa neda ani zmenit, ani naucit...

@timea7 suhlas

mpg
14. mar 2015

@mircalla Iste sú odskúšané veci lepšie, ako potom zažiť prekvapenie, že sa v oblasti sexu nehodia,
keď je to vážna známosť a pravdepodobne chcú sa zobrať aj v kostole, aby potom nebol problém, ak sa práve aj z toho dôvodu budú chcieť rozviesť, alebo budú vo vzťahu nespokojný.

maculo
14. mar 2015

Ahoj nikamonika 🙂 chcem Ťa povzbudiť, že je to podľa mňa veľmi dobré a múdre rozhodnutie 🙂 . Bežné to nie je, lebo je to určite menšina ľudí, ktorí zvládnu takí neľahký boj, ale vždy sa nájde veľa takých párov, ktorí sa usilovne snažia, pretože to stojí za to 🙂 . Ja mám 22 rokov a aj moja priateľka, sme spolu vyše roka a svadbu plánujeme približne o 2 roky ( panna a panic ). A poznám osobne niekoľko párov, ktorí sa usilujú rovnako. 🙂 Dokonca aj najlepšia kamoška, ktorá sa drží už 5 rokov takto..všetká česť 🙂 Ver svojmu presvedčeniu a nenechaj sa odradiť dnešným kadejakým svetom. Nenechaj sa zmiasť ľuďmi, lebo v dnešnej dobe sa za slobodu považuje dostať všetko po čom človek túži. A človek môže naozaj všetko, ale nie všetko mu osoží. 🙂
Skúsil by som trošku odôvodniť prečo vydržať aj z vlastnej skúsenosti. Asi to, ktoré beriem ako najväčšie plus je, že ak ste si navzájom v živote jediní, tak ste si zároveň navzájom veľmi vzácni. Je to niečo, čo vzťah veľmi zocelí a buduje nádhernú a nenahraditeľnú intimitu medzi týmito ľuďmi. Ten človek je jediný, ktorý sa v mojom živote dostal tak blízko a má celé moje srdce. Sexualita je poklad, ktorý z lásky môžeš celý a neporušený niekomu odovzdať pre koho si ho tak usilovne šetrila 🙂 . A manželstvo to veľmi obohatí 🙂 . Napr. v zberateľstve je tá známka najvzácnejšia, ktorá bola vytlačená iba jediná. Ak ich bolo 100, tak hodnota každej jednej klesá.
Ďalšia vec je, že keď s niekým vydržíš až do svadby bez sexu, môžeš si byť istá, že si s človekom, ktorého ľúbiš za to aký je. Za ten čas pred svadbou máš veľa priestoru ho spoznávať vnútorne a aj jeho srdce. Ak Ti s ním je dobre a aj bez milovania, tak vieš, že sex určite nie je dôvod, na ktorom je postavený váš vzťah. Veľa ludi sa dnes rozvadza uz 2-3 roky po svadbe, lebo si uvedomia, ze ten clovek je iny ako cakali. Ak sex prestane hrat rolu pri rieseni mnohych zivotnych problemov, zistia, ze su s clovekom, ktoreho nemiluju. Nemusi to byt len tento dovod, ale dovolim si povedat, ze zohrava velku rolu.
A este by som napr. spomenul, ze bez sexu sa da sustredit na tie mensie veci a tesit sa z nich. Napr. aky je to krasny pocit drzat za ruku alebo pohladiť po lici niekoho koho lubis. Su to drobnosti, ktore si clovek vazi a nikdy ich neprehliada. No ak by sa uz stalo nieco take velke ako je sex, mohlo by to sposobit, ze tie malickosti by to zatienilo, pretoze by to uz zrazu bolo malo v porovnani s takym velkym prejavom naklonnosti ako je sex. Vztah je radost z toho, ze mas niekoho koho milujes. Sex k tomu patri, ale nikde neujde a može byt neskor velkym posilnenim 🙂
Inak tie veci, ako napr., ze to im to nebude klapat v posteli ak to nezistia skor... alebo ze partner nebude dost dobry... ako predsa budem vediet, ze ten sex nie je dost dobry, ked som nemal este nijaky s akym by som to porovnal? 🙂 Bude ten najkrajsi a najuzasnejsi aky som kedy mal... 🙂 Stazovat sa moze len ten kto uz zazil lepsi s niekym inym a potom to porovnava.. takze kedze si vyberam cloveka podla toho aky je a ako velmi ho lubim, tak sa vobec nebojim o to aky bude sex, pretoze viem, ze bude urcite nadherny 🙂
Veľmi Ťa podporujem v Tvojom presvedčení a prajem veľa síl 🙂

maculo
14. mar 2015

@nikamonika zabudol som Ťa označiť :D

moniciak
14. mar 2015

@nikamonika Krásny názor, modlím sa aby aj moja dcéra takým v budúcnosti disponovala 🙂 Panenstvo je dar, o ktorý mnohé z nás prišli v skorom veku, možno alkoholovom opojení, či pri niekom, kto si to nezaslúžil. Je veľmi pekné "dať" to niekomu, koho si si zobrala a je tvojim manželom. Drž sa 🙂

sorciera24
14. mar 2015

@mircalla ako mne je ajsne, ze su chlapi aj taki aj taki....ale to prave zistis pocas casu, ktory si venujete predtym..ale ajsne, nemoze to byt par tyzdnov ci mesiacov....prsote ja som napr. manzela spoznala tak, ze mi bolo jasne, ze napr. to nebude bez vasne, fantazie atd. ....toto vsetko sa da spoznat este skor ako dojde k samotnemu aktu.....ja nevravim,z e sa treba vyvarovat telesnemu kontaktu...ten je dolezity, a pripravuje prave na ten sex......mne je ejasne, ze to nemozes pochopit, ekd si nieco take nezazila..... a ako som uz pisala vysie, je ajsne, ze uz cosi ocakvas, ked uz mas "nieco"odzite......ked uz vies ake to moze byt......ale ten, co netusi nic, moze na tom vsetkom zapracovat.....
vidis, ja anpr. som rada, ze nemusim takto porovnavat a ze nie som az tak vysuchana, ze ten bol nudny, ten nieviem aky.....boze to kolko by som ich musela mat..... proste sme sa za tie roky spoznali az tak, ze to bolo ajsne, ze nieco co ty popisujes nebude.......tazko to pochopis, ked mas toho "tolko" za sebou..... ja ti to neberiem...nic ine ti neostava teraz,...to je jasne.....

cmulinko
14. mar 2015

@nikamonika chcela by som ti napisat len tolko,ze ty a tvoj postoj k sexu je jedinecny,lebo vykresluje tvoju osobu a to v com ty veris.pred mojim manzelom som mala viac ako 6 rocny vztah,ktory zahrnal v sebe vsetko mozne....viac zlého ako dobrého a myslela som si,ze to co prezivam je normalne a funguje v poriadku a planovali sme spolocnu buducnost.dost neskoro som si uvedomila a nazbierala som dost sil priznat sebe aj jemu,ze tato cesta nie je pre mna a doslova verim tomu,ze môjho muza mi podstrcil pan Boh ako zachrannu vestu 🙂 Keby on neprisiel do cesty,tak som vydata ,nestastna manzelka,ktora toleruje domace nasilie a utlacanie od svojho arogantného,necitliveho a panovacneho manzela.Nastastie mi spadol pod nohy moj manzel 😀 Neskuseny mlady chlapec plny cistoty a lasky...az som si myslela,ze je divny 😀 lebo nikdy pred tym som sa s takymi chalanmi nestretavala a pre mna existovali len v rozpravkach.Zazila som s nim to co som za tych 6 rokov ani raz nezazila a od tej doby viem,ze pre mna su keci o skusenostiach a zrucnosti absolutne nezmyselne a nepodstatne.nepotrebujem k tomu 1-2 ci 3 roky zbierat skusenosti,ucit niekoho celu kamasutru a experimentovat len preto,aby sme vztah a sex nemali nudny a aby sme si boli isti,ze nam to bude klapat....kludne to moze byt dookola stale to iste,ten isty zaciatok aj koniec a predsa budem mat aj po x rokoch zimomriavky po celom tele.Je to o tom ako sa ma dotyka.Az pri mojom manzelovi som zazila to prave milovanie...nikdy pred tym to milovanie nebolo a az s nim som nasla to co mi tak strasne chybalo a velmi ma mrzi to,ze ja som mu nemohla dat to co on dal mne...ale dostal to taky clovek co si to celych 6 rokov nevazil.

mircalla
14. mar 2015

@sorciera24 Ja som cisto napisala nazor za seba. vobec neberiem zakladatelke jej rozhodnutie, akurat pisem, ze kazdy sme iny a toto by nebolo nic pre mna. Bohuzial si sa rozhodla ma urazat a robit zo mna kurvu (doteraz som na to nereagovala, ale na posledny prispevok uz musim), co je dost smutne, ale ak ti to urobilo dobre, tak fajn. Sarkazmus je fajn vec, ale toto si uz prehnala....Dovolim si povedat, ze o mne nic nevies,ani o mojom sexualnom zivote ci moralnych zasadach.....takze to "tolko" si si mohla odpustit

celasapremenim
14. mar 2015

@mima4 nie, nie je to rozdiel a google mas

sorciera24
14. mar 2015

@mircalla prepac ak si si to vzala na seba...vobec som to tak nebrala...lebo ku...je zena, kt. dava za penaize....myslim, ze to ty nie si...ale je fakt, ze ta nepoznam...je len pisem o zenach, kt. nepotrebuju tolko "skusat".....a funguje to....drvivej vacsine prave rpeto, ze nemaju s cim porovnoavat a ani enchcu....ale beriem to, ze je to tvoj anzor a teda aj pohald na vec, ako si to vysvetlila....lebo uz neviem ako to napisat, kedze to niektore nevedia pochopit...... nevedia, lebo maju toho za sebou viac...a je to pochopitelne....ale to neznamena, ze su to, co si napisala.....sorry, ale ja tak vulgarne taketo zeny nenazyvam,a k ty ano.....to uz je tiez vec pohaldu.... ja tiez pisem len za seba..... a pre mna je smiesne sa zas vysmievat z niekoho, kto si to necha pre toho praveho e jedineho v zivote....lebo ano, aj take su.....a myslim, ze je to kazdeho vec ako zije.....
takze ostanme pri tolerancii toho, ze kazdy sme iny....na zaklade toho, co sme zazili ci zazivame...ok?....
popravde, ak som ta urazila, tak sa ti ospravedlnujem, aj ked nie som si uplne vedoma toho, co si myslela....ale ok, tvoj sex. zivot ma totiz vobec nezaujima.......takze umyslene urazat ta nemam dovod, ak to bolo neumyslene...tak prepac....

mircalla
14. mar 2015

No bolo tam par jasnych viet v druhej osobe, takze predpokladam, ze boli urcene mne. Ale ok, neriesim, nech si kazdy robi, ako uzna za vhodne, ja nikoho nesudim, mozem poskytnut len svoj pohlad...

cmulinko
14. mar 2015

@sorciera24 aj zeny,ktore toho maju zazite a poskusane viac co sa sexualnej stranky tyka su schopne pochopit zeny,ktore si dobrovolne zvolia pockat.ja na tom nevidim nic divne a uz vôbec sa pri tom nepovazujem za neschopnu pochopit druhu stranu.keby som vedela cestovat v case,tak tiez si pockam na manzela...ale to sa uz vratit neda a ja len v tichosti zavidim tym co to dokazali a tym sa im splnil jeden z najkrajsich cielov,ktore si vytycili.Nie je to nic na smiech a nic na kritizovanie ci opovrhovanie,ale tak isto nic z toho nie je ani v tom pripade ak si clovek zvoli '' istotu'' a vybere sa cestou spoznania,poznania a skusenosti,ktore poklada za dolezite pri zdravom fungovani vztahu.Lepsie opisat toleranciu v môjho pohladu uz neviem.je zbytocne rozoberat ktora volba je lepsia....svoj vlastny zivot si zijeme na vlastnu mieru.

sorciera24
14. mar 2015

@cmulinko pekne napisane a suhalsim s tvojim prispevkom.....ano, ty to chapes, ale ak si precitas diskusiu, mnohe to pochopit nevedia/nechcu?....a ano, kazdy sme si strojcom svojho stastia.....

sorciera24
14. mar 2015

inak velmi dobre to vysvetlil a vystihol @maculo ....asi takto nejako by som sa pod to podpisala aj ja a myslim, ze zeny, kt. to zazili..... citim to takmer rovnako...a to nie som chlap;)
....to len na doplnenie....

cmulinko
14. mar 2015

@sorciera24 t tomu ti napisem len jednu vec...tvoje nazory a principy su zrkadlom toho kto si a treba sa naucit neobhajovat seba samu...lebo akonahle sa zacnes nezmyselne obhajovat,tak v tom okamihu stracas istotu svojho presvedcenia 🙂 skor sa treba naucit byt tolerantny voci názorom,ktore su odlisne od tych nasich....takze v tomto pripade tu nejde o to ci ta chapu alebo nie,ale skor o to ci respektuju a toleruju tvoj nazor (a mat schopnost to aj postrehnut a nie len omielat dookola to svoje ).....a samozrejme plati to obojstranne 😉 takto funguje zdrava diskusia 🙂

sorciera24
14. mar 2015

@cmulinko podla mna k respektu treba aj istu davku pochopenia...ale to by uz bolo na dlhsiu filozoficku debatu.... 😉 v konecnom dosledku ......mas pravdu...resp. zdiela tvoj nazor, ked sa na tuto pokrocilu dobu zamyslim....(lebo pravda je tiez len relativna,ze?...)...ok 🙂

cmulinko
14. mar 2015

@sorciera24mas pravdu....je relativna a vravi sa,ze kolko ludi tolko pravd 😉 ...kazdy ma tu svoju 🙂

elenka74
14. mar 2015

Môj názor je taký, že keď je medzi mužom a ženou vážny vzťah, patrí k tomu aj sex. Čakať až po svadbe je podľa mňa chyba, pretože, čo ak si náhodou v sexe nebudete rozumieť? Čo ak sa tvoj nastávajúci bude chcieť milovať každý deň a ty len raz za mesiac ? Kvôli tomuto vznikajú v manželstve veľké problémy a podľa mňa je lepšie im predísť.

mircalla
14. mar 2015

@elenka74 Ja si myslim, ze nikto nevie vopred, ci si rozumiet budu. a moze to byt neviem aka laska a pritazlivost....aj tak to v sexe nemusi fungovat....proste som v tomto pragmaticka🙂 ale opakujem, je to moj nazor, tolerujem nazory inych a opat tvrdim, ze to zavisi aj libide toho cloveka...ja by som nedokazala roky s niekym,kto ma pritahuje a koho milujem nemat sex, proste je to prirodzena potreba, neviem, ako by som to vydrzala a hlavne (opat za seba) preco...

cmulinko
14. mar 2015

@elenka74 pisem vseobecny priklad nie konkretne o tebe .... co ak ste mali pred manzelstvom uzasny sex a zrazu pocas tehotenstva pridu komplikacie a vy sa musite zdrzat az do porodu...po porode pride obdobie,ked ti klesne nalada,budes vycerpana a zacnes odmietat manzela,alebo on sa zacne pozerat na teba inak..uz nie ako atraktivnu partnerku,ale ako na matku,co ak po porode bude sex iny...bolestivy a menej vasnivy a hlavne nie tak uvoleny ako pred dietatom...je tolko tych '' co ak '' s cim clovek nemoze ratat ani vtedy ak zacne sexualne zit este pred manzelstvom.vsetky tie '' co ak '' mozu prist necakane u hocikoho a bude ich treba riesit a rozvody sa nekonaju len kvôli tomu,ze sme si nesadli po sexualnej stranke,ale aj z dovodu,ze prislo dieta a vtedy sa zmenili podmienky a nase potreby.preto toto nie su vseobecne platne argumenty pre niekoho,kto ma jasno v tom preco nechce mat sex este pred manzelstvom.

celasapremenim
14. mar 2015

@cmulinko ake bajky a povesti 🙂))

cmulinko
14. mar 2015

@celasapremenim ako pre koho 😉

terezka1947
14. mar 2015

@celasapremenim este preto,ze si nic podobne nezazila nemusis zhadzovat zivot inych...a nemyslim,ze ti,co pockali do svadby su taki nestastni...a abstinencia je skodliva????nie sme zvierata,ale ludia...takze clovek vzdy ma nejaky dovod abstinovat...aj v chorobe je to nezdrave??
boooze....baby,ved ked mate svoje nazite skusenosti a jednoducho ste stastne,ze ste to vsetko skusili,vyskusali,mate partnerov,manzelov poriadne precitanych vo vsetkych oblastiach-O.K
a ked mate este k tomu aj uzasny dlhotrvacny vztah,uuuuplne super...ale preco zivoty inych povazoavt za bajky????

tortelinka
14. mar 2015

@elenka74 chcela by som len reagovať na tvoju vetu, že čo ako bude chcieť raz za mesiac.....no, to že partneri nemajú sex pred svadbou, neznamená, že vôbec nerozoberajú svoje predstavy, potreby a pod.

terezka1947
14. mar 2015

@maculo uuuzasne napisane...clovek to musi zazit...su skratka veci,kt.sa opisat...popisat nedaju....ale ty si to velmi dobre vystihol...a super,ze je to pohlad muza...nie utlocitnych zienkok 😀

mircalla
14. mar 2015

@tortelinka rozoberat je jedna vec....realita je druha....potreba mat sex je u kazdeho ina a preveri to jedine sexualne zivot, ziadne rozhovory

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
mircalla
14. mar 2015

@celasapremenim tiez si myslim, ze abstinencia je ak nie skodliva - tak mimoriadne neprirodzena pre dospeleho cloveka a ja osobne v tom nevidim ziadny zmysel, ak niekto ano, ok....

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
katy2
14. mar 2015

@maculo nadherne svedectvo.... to sa uz len tak nevidi a zvlast u mladeho muza.... hovoris mi z duse.... 🙂