icon

Chcem počkať až do svadby

nikamonika
11. mar 2015

Ahojte, rozišla som sa s chlapcom,ktorý naliehal, hoci som nechcela. Bolo to z náboženských dôvodov, ale aj z vlastného presvedčenia. Chcem niečo také zažiť až po svadbe.Teraz mám kamaráta, ktorý so mnou súhlasí. Myslíte, že v dnešnej dobe je to bežné?

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
purplelife
14. mar 2015

@celasapremenim ja mam pocit, ze aj pre teba je toto komentovanie tak trochu zabava...

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
purplelife
14. mar 2015
sorciera24
15. mar 2015

@valy ja nepisem o uplnej zdrzanlivosti.....neznasam taketo fabulovanie! 😠 dokonca som nepisala ani o cakani do svadby, ja len ze viem tie zeny pochopit...skor som anrazala na to, ze partneri su rpe seba prvi, cakaju na seba (nemusia az do vadby mozu)..a.le aspon dostatocne dlho, aby sa vzajomne postupne spoznavali (co netrva mesiac,a ni dva)......az dospeju ku kraku samotneho "splynutia" 😉 takze nemyslim, ze je to pretvarka....ja ti enmam problem to yvsvetlit....myslim, ze tie pary, kt. sa pre to rozhodli, tak ja neviem 3 roky len tak an seba nepozeraju;)....ale postupne sa priblizuju...ide o to, neskocit hned po sebe....aj toto je isty druh zdrzanlivosti....ze nehopnes na to...lae rokmi sa k tomu prepracovavas?...a preco nie hend...lebo zaroven, co sa sponavas fyzicky, spoznavas sa dost hlboko duchovne, co je dost dolezity zaklad pre vztah....
a opat to pekne vysvetlil maculo 23:35 .....asi takto nejako to myslim.......

terezka1947
15. mar 2015

....ked uz tu tak diskutujeme,mna by napr.zaujimalo.....kedze potrebujeme partnera spoznat po vsetkych strankach(sex patri kvoli telesnej pritazlivosti medzi prve stranky 🙂 )....takze,spoznavame sa...pride na sex a teraz nastanu podla mojho laickeho( 🙂 ) nazoru dve situacie;
sadneme si-vztah pokracuje...ideme spoznavat jeho rodinu,nastvajucu svokru,co rad je...zitime po par mesiachoch spolocneho byvania,ze je totalny humusak,napr....aaaaaa bohuzila,koncime...hladame dalej...a opat kolobeh,kym neprideme k tomu spravnemu(ale sex tam byt musi ako zaklad)
alebo mame stastie a aj ked nie sme presvedcene,ze sex az po svadbe,ved sa mame radi...dostatocne sa aj pozname...jedndoucho si "sadneme"aj v tom...a mame krasny vztah

hmmm....lenze uznate vsetky,ze v tom prvom pripade(kt.je dooooooost rozsireny) to nie je nic moc ☹
to radsej cakat do svadby...
inak...ja neviem preco je taky rozsireny nazor,ze ti,co cakaju su nejaki vymleti,pozvazovani kadejakymi prikazmi a co ja viem cim...ono,to,ze momentalne je IN spat s kym chcem,kolko chcem,kedy chcem atd este neznamena,ze je to O.K....aaaj ked si to skryjeme za spoznavanie...

vsetko sa da v dnesnej dobe tak krasne ospravedlnit,skryt za kadeco...atd...atd...len aby clovek umlcal vnutro,vsak???

ja neodsudzujem ludi,kt.necakaju do svadby(ja som cakala),lubia sa a postupne do vztahu pride aj milovanie....skor sa mi nepaci,ze sa mam sklanat o obhajovat pred ludmi,kt.spia s kde kym.....ved ho musim poznat a povazuju to este za cnost...tak to nie.... 😠

zijte si ako chcete,ale navazat a zosmiesnovat to pekne,co je este v dnesnej dobe...to mozu len uboziaci,kt.ticho zavidia tym,kt.to dokazali vydrzat
a neobhajite to ani rozvodovostou....lebo taketo pary sa ani nezosobasia,takze kdeze este rozvod,vsak???

opakujem...neodsudzujem ludi,co necakaju...ale po nejakom dlhsom spoznavani to prejde do milovania....ale ti ostatni spoznavazi maju LEN SEX....takze tazko mozu pochopit,co je naozaj tuzit po partnerovi,kt.tuzi po vas-a ste si navzajom jedini....a veru,nepotrebuejte porovnavat,preco by ste to aj robili????

vierocka888
15. mar 2015

@nikamonika ... ja poznám veľa párov, ktoré počkali do svadby. Dokonca poznám pár, ktorý má za sebou 7 rokov vzťahu a tiez ešte čakajú. Na druhej strane poznam aj par, ktory sa bral po pol roku,len aby mohli povedat, ze spolu spali az po svadbe 😀
My s manželom sme boli svoji prví a verím že aj poslední. I keď do svadby sme teda nečakali 😎 ale je fajn vedieť, že ten, ktorý bol prvý, sa stal mojim milovaným manželom. Priznám sa že by som ale do svadby určite nečakala, pretože sexuálny život partnerov je mimoriadne dôležitý. Ale rozhodnutie je len na vás dvoch. A to je to krásne. Buď sa budete obaja na to cítiť alebo jednoducho pockate. Takže držím palce 😉

mircalla
15. mar 2015

@terezka1947 To je zbytocne ti to vysvetlovat....proste zbytocne

sardinka333
15. mar 2015

Je naivné si myslieť že páry, ktoré čakaju do svadby su ako chladne kamene a potom po svadbe maju zrazu kopu problemov s intimnom živote. JAsne že aj my sme sa pobozkali aj bozkavali, držali za ruky, pohladili...ved ta priťažlvosť a vzrušenie je uplne prirodzené a človeku dané. Ide o to či nás to hned prevalcuje alebo nie. Proste ide o to kde si nastavíte tie hranice. A poznám aj takých ktorí napr. aj spavali spolu a potom prestali. Taký Richard Čanaky ked spoznal svoju ženu dovedy záletník a potom dokázal byť zdržanlivý. Ženy si to velmi neuvedomuju ale dlhodobé užívanie antikoncepcie myslím roky a zvlášť v mladom veku okolo 16 rokov ked organizmus nie je ešte uplne zrelý, sa umelo nastavia na umelý cyklus, ten ich ani poriadne nezačne fungovať a potom po ja neviem v 30 tke chcu otehotniet a zistia že nemaju ovuláciu a maju problémy. Nehovoriac o chlamýdiách, infekciách na krčku maternice o ktorých ani nemusí dotyčná vedieť a pri náhodných známostiach diskotékových ani nemusí vedieť komu sa má za to podakovať. Nehovorím že všetky su hned lahké ženy - ale stačilo mi vidieť dnešnu mladež v Priateloch pod Michalskou....v decembri s minišatách, niektoré zavesené do chlapcov ktorý im siahali pod tie mini. To asi neboli ,,panenky márie,, ale skor márie magdalény... 🙂 🙂

mirka49
15. mar 2015

@vierocka888 ten kto tvrdi ze cakal az po svatbe tak to len tvrdi...ziadny zdravy chlap bez toho nevydrzi...obraba zjavne ine pole

vierocka888
15. mar 2015

@mirka49 to si myslíš ty, Ale je veľa chalanov a mužov, ktorých viera je silnejšia ako ich erekcia...

mircalla
15. mar 2015

@terazka1947 Pochopi to clovek, co ma otvorenu mysel, je schopny tolerancie a nie zaskutulkovane a kolajnickove myslenie...sudiac podla tvojho prispevku....na jednej strane tvrdis, ze ludi, co necakali neodsudzujes, na druhej strane si ich vo svojom prispevku odsudila par vetami.

horana
15. mar 2015

Ja som sice necakala (skor vsak z dovodov nebrania svetskej svadby niecoho viac nez papiera ale to je o inom), ale vzhladom na rozvodovost parov z ktorych akiste vacsina veselo pred svadbou sexovala, si nerobim iluzie ze poznanie partnera po sexualnej stranke je samospasitelne. Cim som starsia tym viac vidim ze sex a erotika su v podstate komunikacne kanaly. Bola by som ochotna sa stavit ze v absolutnej vacsine kde sex nefunguje, to je len dosledok niecoho ineho. A toto sa casto bagatelizuje. Mozno je aj par vynimiek potvrdzujucih pravidlo kedy fakt napr. zena nevedela ze muz ho ma extremne maleho alebo naopak velkeho ci kviveho alebo naopak kde muz nevedel ze zena ju ma ako vrata od stodoly atd. a ze to sposobuje casom tazobu a suzenie. Ale tychto pripadov je podla mna naozaj raritne. Vidno ze napriek tomu ze si partneri sexulane pred svadbou pasuju, kazdy druhy par sa potom aj tak rozvedie. Tak asi sa nepoznali dost alebo co, zrejme to v tom sexe nebude az take klucove co sa celkoveho porozumenia tyka, ze su tam ine dolezitejsie veci.
Ono ma nieco do seba aj to vediet vydrzat, nehovorim ze by si to mali/museli partneri testovat prave formou abstinencie pred svadbou, sama som to tak nerobila, ale ved temer kazdodenne aj tu pribudaju problemy, kde muz je rozhodeny z toho ze zena po porode isty cas nechce, co moze byt aj roky, alebo problemy typu ze jeden z partnerov je chory, prepracovany a druhy to berie ako neprekonatelny nesulad ze sa mu nechce docasne ze nema elan. Skratka veci v sexe sa mozu zmenit smahom ruky vzhladom na okolnosti hocikedy v zivote, poznam nadrzancov, krorym sa sama od seba vekom frekvencia znizila alebo naopak tym menej naruzivym zvysila, toto nie su veci dane na cely zivot. Alebo sa zene po porode roztiahla a uz to muzovi prestalo vyhovovat. Tak isto moze ci uz chlap alebo zena pribrat a u druheho tym stratit vsetku pritazlivost, naruzivost nenaruzivost. Zivot je skratka zmena, preto poznavanie je sice dobre, ale nie samospasitelne. Hlavne ked to berieme tak ze partner vydrzi byt taky ako v obdobi ked sme ho spoznali, lebo nevydrzi, kazdy sa vyvija. A na starobu zacne sex pomaly ustupvat do pozadia dolezitosti kazdemu, tam uz sa hraje o to ci si par vybudoval alebo ci vobec stal na zakladoch takych, pomocou ktorych tento typ pritazlivosti bude moct presiahnut a premostit.
Cize podla mna nie je ani jeden sposob uplne zaruceny, netreba sa zbytocne stavat do dvoch taborov. Nech si kazdy vyberie podla seba podla najlepsich snah, nech si najde podobenho partnera, co vyznava podobne hodnoty a nech su spokojni. Nie je treba robit z toho principialnu dramu.

mirka49
15. mar 2015

@vierocka888 jasne hlavne v dnesnej dobe 😀

vierocka888
15. mar 2015

@mirka49 tak neviem v akých kruhoch sa pohybujes ty, ale ja mám v okolí aj silno veriacich mladých ľudí....

mirka49
15. mar 2015

@vierocka888 FANATIKOV

sardinka333
15. mar 2015

@mirka49 maximálne si to robia sami....iné pole neobrábaju, ani kresťania nie su ušetrení pokušení a zlyhaní. Ci su to fanatici? Radšej takého fanatika ako chlapa s ktorým bude super sex ale na nič iné sa nehodí. ALe ved každý nech si žije ako chce...

sorciera24
15. mar 2015

@mirka49 ked to nepozna, tak vydrzi!...inak ako som pisala existuju aj ruky napr. ......takze nemusi obrabat ine pole 😉 a a ten, co sa pre toto aj rozhodne, je kader a ver, ze to vydrzi..... (to, ze ty si nemala tu cest takeho spoznat, neznamena, ze neexistuje;))
P.S.: som silna Ateistka! aby ma niekto zas nezaskatulkoval, kam nepatrim;)

mirka49
15. mar 2015

@sardinka333 radsej mat takeho s ktorym mi to v posteli klape...neviem si predstavit sa modlit kazdy den cele roky

sardinka333
15. mar 2015

@sorciera24 ateista neexisuje 🙂 každý niečomu alebo niekomu verí....minimálne lekárnikovi v lekárni že ti dáva liek a nie jed, šoférovi v autobuse že ide tam kam má napísané a nie inam...takže všetci veríme - inak by sme neprezili ani jeden den.

mircalla
15. mar 2015

@sardinka333 ono existuju aj chlapi, s ktorymi je super sex a aj super vztah.......to sa nevylucuje....

mirka49
15. mar 2015

@mircalla pre daktore aj fanaticke modlenie

sorciera24
15. mar 2015

@sardinka333 pozor!...naschvals om pouzila slovo ATEISTA...ateista je clovek, kt. neveri v boha, teista je zas ten co veri v boha, este existuje napr. Deista..... ano, ja verim v kadeco ine, ale v boha nie!...takze som ateista.... 😉 to len na objasnenie religioznych pojmov...

sardinka333
15. mar 2015

@mirka49 nemáš šajnu ako to funguje v real kresťanskej rodine, nie takej tradičnej papierovej že deti maju krst a birmovku lebo babka nástojila alebo na dedine čo by kto poveda keby sme v nedeu nešli do kostola? My sme z hlavného mesta a sme odchovanci saleziánov don bosca a nič lepšie sa mi na svete nemohlo stať ako to že som sa tam dostala. Ja z neveriacej rodiny. Modlitba nie je automatické rapkanie naučených fráz je to rozhovor človeka s Bohom (iný to nazve vyššou bytostou, energiou atd.) My máme tiež spokojný sex a okrem toho viera a sexualita sa vobec nevylučuje.

mirka49
15. mar 2015

@sardinka333 jasne vy sa pritom modlite 😀

mima4
15. mar 2015

@timea7
budemm pisat iba za seba, nie za druhe zeny s obdobnym rozhonutim. 🙂

Ja som to urcite nebrala ako obetu, ale skor ako INVESTICIU s mnozstvom pozitivnych vyhod a zatial nenachadzam vo svojom rozhodnnuti nejake negativne veci.
Skusim ti to priblizit aj takto. Ja som clovek, ktory robi veci bud naplno alebo ich nerobi vobec. Bud milujem celym srdcom a chcem skutocne s dotycnym zdielat svoj zivot a som o tom rozhodnuta alebo ani do vztahu nejdem, lebo je to pre mna strata casu a dost neisty koniec, aj ked istota nie je v nicom. A prave sexualita je pre mna nieco velmi intimne a aj cez nu zena odovzdava kus svojho zivota, svoje srdce muzovi. Vacsina zien funguje na principe, ze od 15-16 vztahy so sexom a kym sa vydaju v dnesnej dobe (dajme tomu ako 28 rocne), tak neraz maju za sebou aj 3-4, aj viac vztahov.. u mna by uz z mojho srdca po niecom takomto nic neostalo... preto som si ho strazila, strazila si svoju intimitu iba pre jedneho muza.
Nehovoriac o kopec dalsich vyhodach vztahu bez sexu (chodenie):
- viac casu na spolocne aktivity, spolocne rozhovory, cas s ludmi
-menej sa vystavovat vasne, ktora vacsine ludom iba pomuti hlavu a robia hluposti
- clovek vobec nemusi riesit antikoncepciiu
- ziadny strach z nezelaneho tehotenstva
- ucenie sa sebaovladaniu a ovladaniu vlastnnej sexuality (nechova sa clovek pudovo)
- tesenie sa do manzelstva, kde sex patri, atd.

Takze za seba, ja jednoznacne mozem odporucit kazdej zene/dievcatu pockat... ak jej priatel je ten pravy pre jej zivot, nebude mat s tym problem... ak vsak zena predstavuje pre neho hlavne ten sexualny objekt..asi pojde o dum dal 😀

dankariska
15. mar 2015

@nikamonika Ano, aj v dnesnej dobe je to bezne. Sme skupina skvelych priatelov a kazdy jeden takto zije. 3 pary sa uz vzali a "po prvy krat" to mali az v manzelstve. Je to pozehnanie. Su stastni. Boli len jeden pre druheho. That is all.

mircalla
15. mar 2015

@mima4 Absolutne nesuhlasim

sardinka333
15. mar 2015

@mirka49 nemodlíme, my si to užívame lebo máme na to legitímne právo ako manželia, takže to nemusíme riešiťAle vieš ako sa vraví - dovtedy sa chodí z džbánom po vodu kým sa ucho neodtrhne. Tí čo sa smeju aby raz im ešte aj to ,,modlenie,, nebolo po chuti. Nevieme čo nám život chystá.

mirka49
15. mar 2015

ja som katolik a nie fanatik ako podaktore