Chcem sa dať rozviesť
Ahote maminy potrebujem veľkú pomoc !!!
Chcem sa dať rozviesť máme jedno dieťa 9 mesačnú dcérku s manželom to neklape všetko bola lož a klamstvo z jeho strany.
Čo mám ako prvé vybaviť ? Odišla som od neho koncom marca nič sa nepohlo k lepšiemu bývala som u svokrovcov aj tá bosorka mi dala zabrať. Čo mám robiť ? Teraz som u rodičov a mienim tam aj d malou bývať
Prosím pomôžte
@mijka58 ahoj ja som sa odsťahovala a podala žiadosť na súd, tu som písala sama podľa vzorov na nete... Žiadnu starostlivosť som neriešila keď chcel byť so synom nebránila som. Žiadneho advokáta nepotrebujes ako matka sa dokážeš obhájiť aj sama! A určite si zmeň trvalé bydlisko mne to veľmi pomohlo aspoň sudkyňa vedela ze dlho spolu nežijeme v jednej domácnosti. Držím palce ale pokiaľ si muž tiež uvedomuje ze sa musíte rozísť tak je to lepšie. A tých 66€ musí zaplatiť on lebo ty nerobis predsa si na materskej 😊🤣
Kontaktuj centrum pravnej pomoci, ak splnis podmienky mohlo by to ist aj bez poplatkov.
Sudne poplatky myslim mohli by ju oslobodiť
@ericka2503 kde si podávala žiadosť ?
@mijka58 jedného dňa som sa zbalila s malým a odišla. Nerobil žiadne problémy ešte sme sa aj ústne dohodli a platil mi lebo na súde mu povedia ze to musí doplatiť. Ty keď podas žiadosť tak od toho dňa sa mu to bude rátať pokiaľ neprebehne súd.. A tam ti určia sumu (na tej sme sa tiež vopred dohodli) Ja som mala to šťastie že môj ex sa nejak extra netrhal žeby chcel striedavu starostlivosť jemu len vyhovovalo ze sme odišli i keď mi plakal do mobilu ze sa zmení až sa vrátime ale hold smola. Mam 29 rokov a som už druhý rok druhy krát vydatá a čakáme bábo 😁 držím palce ✌️

@mijka58 V prvom rade predbežné opatrenie na zverenie do osobnej starostlivosti,plus výživné.