icon

Chcem sa odsťahovať do inej dediny, no muž nie. Čo s tým?

macus30
12. sep 2016

Ahojte mozte mi prosim niekto poradit?? Mame 3 deti dve z nich chodia do skolky 20 km od domu, o pol 6 vstávajú, chcem sa prestahovat ale hovorim to manzelovi uz asi 2,5 roka, ze tu nechcem byvat a som tu nestastna, chcem sa stahovat do vedlajsej dediny od dediny do ktorej deti chodia do skolky cize by boli 5 km odtiaľ, a popri tom tu kde zijeme nieje nic, kam by sa dalo ist a podobne a nikoho tu nepoznam nemam... Mohli by ste mi poradit?? Manzel sa brani kompromisu proste mi iba povie ze on odtialto nejde a hotovo.. Co s tym?? Dakujem

Strana
z2
fokuska
13. sep 2016

@macus30 citala som aj tvoje dve ine temy co si sem pisala, jedna z roku 2014 a jedna z 2015 a uz z toho vyplyva ze mate fakt vazne problemy s manzelom co sa tyka vztahu, komunikacie a podobne. Takze to, ze sa nechce odstahovat je uz len nejaky "dosledok" toho ako to medzi vami "funguje" uz dlhsi cas :( myslim si, ze tento jeden problem so stahovanim nevyriesis len tak, to ide ruka v ruke s celym vztahom, sposobom komunikace, to ako sa k sebe spravate atd... :(

sashabb
13. sep 2016

@macus30 vy máte zrejme ovela hlbší problém ako len sťahovanie. Mala by si si to utriediť, či sa ti vôbec oplatí žiť v takomto vzťahu-nevzťahu.

macus30
autor
13. sep 2016

Ano presne ja si to velmi dobre dobre uvedomujem ze je to tak, aj som mu to hovorila ze proste to takto nejde dalej, ale ja si neviem pomoct sama.....viete nehadzem vsetko na nho... Ale jednoducho to uz nevydrzim..

natalym
13. sep 2016

Ani ja by som nešla do dediny, kde býva celá jeho família.

salfusco
13. sep 2016

@christina_petrikova niektorí chlapi su preto taki,pretože to pre nich nie je dolezite,neriesia v takom meradle tieto problemy,ktore musia riesit zeny a ktorymi sa ženy zaťažuju

tykat
13. sep 2016

@macus30
"...iba povie ze on odtialto nejde a hotovo..."
tak ty mu povedz ze odtial ides a hotovo...

Sorry ale to je komunikácia ako v škôlke, veď určite máš ty aj on nejaké argumenty. Tak sa porozprávajte a nájdite nejaké riešenie. Deti nebudú chodiť do škôlky večne. A čo sa týka vstávania, dieťa si zvykne, len ho treba večer ukladať skôr.
Skôr začnite rozmýšľať nad tým ako budete logistikovať neskôr 3 školákov/škôlkarov a prácu obidvoch rodičov.

missdiva
13. sep 2016

@macus30 z toho tvojho predposledneho prispevku je evidentne, ze vy mate vazne manzelske problemy. Tazko to das do poriadku ked on vyslovene odmieta riesit vase nezhody (ked sa rozpravanie vzdy konci hadkou s krikom a poradnu nepripusta moc moznosti ti neostava)... No najviac by mi vadilo, ze je hnusny na deti 😠 ! Preco si teda vlastne este s nim (ked ani deti s nim nemaju dobry vztah a vy sa povazujete len za spolubyvajucich)?
Na tvojom mieste by som neriesila, ako sa prestahovat s muzom do inej dediny ale ci sa radsej neodstahovat sama s detmi do inej dediny (v krajnom pripade ak nemas kam, tak kym si najdes pracu mozes ist docasne k rodicom pokial budu ochotni).
Vlastne teraz uz aj chapem preco tvoj muz udava ako dovod to, ze sa nechce odstahovat do dediny kde mas rodicov. Je mu jasne, ze vtedy od neho s najvacsou pravdepodobnostou skor ci neskor odides (lebo ti bude mat kto obcas pomoct s detmi, lahsie si najdes pracu a nebudes viac na nom zavisla) a jemu potom nebude mat kto doma varit a prat...

macus30
autor
13. sep 2016

Ostavam s nim preto lebo stale dufam ze sa to da so poriadku, vychova je len na mne, a ked sa mu nepáči tak sa vyjadri ze výsledok mojej vychovy to je. Napr.ked dieta mrnci, tak vtedy ze sa nevie spravat a ze to ja zato mozem, a ked vola najstarsieho 4 rocneho chlapca s krikom tak maly zakrici ze sa ho boji ze nejde.. Ja neviem nie som dokonala, ale tiež si nenechám vsetko..

unicornlady
13. sep 2016

Tak ale, už keď sa ho deti boja, to je dosť veľké znamenie, že takéto prostredie nie je dobré pre deti...

a keď dieťa plače, však jasné, cíti t napätie okolo seba, cíti ten hnev idúci z otca atd... namiesto pohladenia sa dočká kriku

Keď kvôli sebe nie, tak kvôli deťom chci niečo lepšie.

rawmamka
13. sep 2016

@macus30 Nehnevaj sa, ale tu už vôbec nejde o to, že sa tvoj muž nechce sťahovať do inej dediny....skôr by si mala riešiť ako sa čo najskôr odsťahovať do dediny, kde žije tvoja rodina, tvoji blízki, ktorí ti pomôžu s deťmi a najmä deti budú žiť bez stresu z otca, ktorý k nim nemá vybudovaný takmer žiaden vzťah, odpadnú aj problémy s dochádzkou do škôlky, do školy, so skorým vstávaním, taktiež kamaráti im budú nablízku, nie pánubohu za chrbtom. No a to najdôležitejšie - ak si ty nešťastná ako píšeš, tak ani tvoje deti nemôžu byť šťastné - toto funguje na 100%. Urob maximum preto, aby si sa postavila na vlastné nohy bez toho s prepáčením kreténa a uvidíš, že sa veci začnú diať. Najmä sa neboj, že to nezvládneš, lebo ženy, ak majú pre koho žiť a bojovať, tak zvládnu aj nemožné. Držím palce 🙂.

macus30
autor
13. sep 2016

Dakujem za rady nazory..za prispevky.. Uvidime co a ako bude.

cacianka
19. sep 2016

@rawmamka tvoj príspevok sa mi páčil najviac

timea7
19. sep 2016

@macus30 dúfaš s najväčšou pravdepodobnosťou zbytočne, ľudia sa vo svojej podstate nemenia, iba predlžuješ agóniu. Vy máte kopec ďalších problémov a ani presťahovanie by ich nevyriešilo a ty to dobre vieš 😒

christina_petrikova
25. sep 2016

@salfusco to veru. Maju zrejme iny rebricek hodnot. Rebricek dolezitosti. Su z ineho sveta ako my to je jasne 🙂

Strana
z2