Chcem sa vrátiť na Slovensko
Ahojte,
neviem kam uz napisat tak skusim sem. Mam manzela Slovaka. Spoznali sme sa v Nemecku, kde doteraz zijeme, spolu sme tu uz 7 rokov. On je z Puchova, ja od Levic. Problemom je, ze ja by som sa velmi chcela vratit na Slovensko a chcem, aby sme mali domcek. Ale neviem presvedcit manzela. On by sa aj chcel vratit, ale stale mi dokola argumentuje tym, ze nenajde si robotu a neuzivime sa.. Nemame ani kde stavat, nevieme sa totiz ani dohodnut, ze kam konkretne sa vratit. Ja nechcem ist ku nim, lebo jeho rodicia nemaju absolutne o nas zaujem, on zas nechce ist ku nam, ze nenajde si robotu. Peniaze nasetrene mame tak max. na ten pozemok. Aj ked on pozemok v Puchove ma, ale zatial sa tam stavat neda. Od zaciatku som mu hovorila, ze sa vratit domov chcem a teraz je to na bode mrazu. A ja uz neviem co robit. Ako sa vratit?? Ako si splnit sen o dome??

Ahoj. Skusim otvorit tuto temu. Kedze momentalne nad tym realne s rodinou uvazujeme. Zijeme 10 rokov v Irsku s manzelom - Slovakom. Na Slovensku splacame byt a mame dve deticky 2 a 6 rocne. 6 rocna tu chodi do prveho rocnika, ale na Slovensku by prave teraz v septembri mala zacat... A nevieme sa uplne rozhodnut co robit. Obaja s manzelom sme ale prestalil byt spokojni s pracou tu. A kedze mame byt na SK a tu sme v prenajme, rozmyslame ze by sme s tym sekli. Kedysi by mi bolo luto za pracou ale teraz viac menej len o to, ze moje baby ktore tu chodia do skolky od 10 mesiacov stratia moznost komunikovat v anglictine. Ked porovnam prijem - vydaj tak na Slovensku by to bolo asi rovnake. Inak sme s okolia Trencina. Riesili ste niektora podobnu dilemu?