Chcem tak veľa, ak chcem, aby svokrovci nechodili bez ohlásenia?
Žienky som vadna keď mi vadí že svokrovci k nám chodia na neohlasene návštevy? Proste žiadne: ste doma? Prídeme ale rovno mi zazvonia pri dverách.. Naposledy svokra dosla takto v sobotu o jedenástej keď som gruntovala celý byt všetko vyhazdana zo skrine lebo som utierala poličky a pratala a potom sa posťažovala svojmu synacikovi že do akého bordelu prišla.. 🤦♀️Ja neviem to chcem tak veľa aby zdvihli aspon ten pokapany telefón a oznámili že sú aspoň na ceste?
Ja takéto návštevy nemám rada a to som už dve odpinkala v sobotu do obeda keď mi niekto.zavolá ma smolu .. Veď skoro každý si v sobotu doobedu robí poriadky ... Takže tak ja sa uz neserem proste nie riadim, varim, všade všetko, nemám čas dovidenia ...a s tým kolacom nabudúce urob tak že odober malej 4 kúsky ostatok pred svokrou plasni do koša, umy plech a daj jej ho.hneď.... Rob to tak pokým.nepochopí...
@mila23 manzel pracuje z domu..uz som aj susedom rozdavala ale to sa neda 2-3 krat do tyzdna..
tak potom je to naozaj tazko. este by som skusila piect ja - a nosila jej, ze naoplatku...a ak by to nezobrala,tak sa urazim.....
Moja svokra by tiež rada chodila neohlasene na hygienicku kontrolu. Ale to by ju niekto musel pustiť dnu😂. Ak sme neboli vopred dohodnuté tak som jej neotvorila alebo ak zavolala že je na ceste tak som vzdy povedala ze niekam prave idem alebo ze nie som doma. Raz ju muž takto pustil keď som nebola doma a potom mi nasraty volal ze mu strašne vynadala že ma bordel v pracovni🤣🤣🤣, otvárala mu skrine, hrabala sa mu vo veciach, koniec... Posledný pokus bol keď som na obed uspavala malú, zvonila ako šibnutá. Muz vyšiel za ňou ale dnu ju nepustil. Ja som jej ešte dodatočne poslala sms kde som ju slušne poprosila nech nechodí neohlasene a už sa to neopakovalo. Par krát sa stalo ze pýtala kľúče od bytu, akože keby naaadohou stratíme, ale presne viem ako by to dopadlo🙄
Nezávidí ti svokra postavu? Že ťa chce vykrmit? Lebo inak tomu nechápem ...
na ten koláč len povedz, super, susedia si pochutia, idem im to hneď poroznášať a zajtra prinesiem plech. A prines ten plech plný koláčov, nech pre zmenu tlačí na oplátku svokra so svokrom😂
Neotvor dvere. Alebo treba povedať do oci stručné a jasne.
Alebo si svokra mysli aká je super pekarka a chce sa pochváliť a ty ju vždy zdrbeš ešte 😀 a verí tomu, ze by ti inak dcérka hladovala, keby tie koláče nespravila.... ja by som jej ten plech vrátila na druhy deň bez jedného kúsku koláča s tým, ze dcérka zjedla iba jeden kúsok, alebo cely plech s mojim komacov nejakým super, na ktorý by sa tie jej z ďaleka nahrabali, ze nech si dajú od teba teraz, inak sa urazis. Lebo podľa mna ona fakt verí tomu, ze ich všetky zjete, keď jej ten plech vždy vrátiš prázdny. Inak, si ťa svokra snaží cvičiť a ukazat ti, ze nebude robiť tak, ako ty povieš. Tu pomôže jedine jej ukazat v určitých veciach, ze proste musí rešpektovať tvoje nie...
Veď keď máš niečo rozrobené ju zapoj 🙂 nech sa páči handričku, prišli ste mi pomôcť upratať? Milé od vás.....ohlaste sa nabudúce.....aby som vám koláčik ku káve upiekla 🙂🙂🙂
Aj si mu povedala že to preto lebo tie ženy majú šikovných manželov čo pekne zarobia a ešte aj doma upracú? 🙂🙃
@akinom0077 mas taký názor lebo si nezazila su proste typy ludi s ktorými sa komunikovať rozumne neda, napr zámerne zákerne povahy. Zažili sme v rodine ani po dobrom ani po zlom to nešlo . Proste Dana osoba neustále viedla hádky typu uvarili si - zle bolo , neuvarila si - zle bolo atd atd
Fuh treba povedat priamo, respekt sukromia by mali mat aspon zakladny
@katulienkax poznam veru a ani by som nepovedala, že zámerne zlá. Ona proste dobre chce posvojom a názor akýkoľvek iný nerešpektuje, neberie do úvahy. Ak keď sa dohodnete, že deťom netreba tašku sladkostí na Mikuláša, že ak chce čokoládu tak OK jedného čoko Mikuláška a ostatné ovocie a prosíš určite nie plyšáky.
A príde deň D a hádajme čo. Taška! sladkostí pre každé dieťa osobitne a jasné plyšák pribalený.
Ja už neriešim. Pretriedim, niečo nechám, niečo porozdávame, poľské pochúťky a podobné idú na bedňu z boku a vyberači sa pohostia.
Čo sa týka navštevy asi by som neotvorila alebo odišla, že mám stretnutie. Ak má kľúč - povedala by som, že som stratila, teda musíme meniť zámok a nový by už nedostali. Vybavené. teda za predpokladu, že jasná reč, o neohlásených návštevách nebude rešpektovaná.
Ked nabudúce zazvonila, daj si topánky a kabát a vyjdite z bytu, že ste práve na odchode. Ak sa manžel nepripojí, ty odíď a nech si s nimi vysedáva sám.
Aj mne toto svokra robí.
Toto iste mam aj ja.. Je to nepríjemné, keď sa manžel nepostaví za teba...
Predpokladám, že už si vyčerpala všetky slušné spôsoby, ako jej to vysvetliť. Nechápe. Nechce. Ani za toho..... NEBUDE, lebo ona to tak chce a nijako inak!!!!!! Ona je tá, čo "MÁ PRÁVO URČOVAŤ PRAVIDLÁ, LEBO TO TAK VZDY BOLO". Tiež mám takú svokru, ktorá si myslí, že má právo riadiť vesmír. Až keď som odtiaľ po jej manipuláciách odišla (1/2 chalupy je manželova), bola taká urazená, že ju všetci neľutujú a mňa neohovárajú, že konečne po 40 rokoch prestala robiť prepadovky aj 4xdenne všetkým okolitým susedom až do spálne. Jej sústavné poučovanie a nezmyselné staranie sa do cudzích záležitostí nemá obdobu.
Ten pocit, keď mi tí susedia volali a ďakovali, že konečne je zalezená a dedina má od nej pokoj... 🙊🙊🙊🙊🙊
@lentilkaxxx píš

tak by som odlozila 1-2 kusky pre dceru a zvysok nabalila muzovi do roboty...nech kolegovia v praci zjedia....mozno tam sa oni potesia a vy mate po probleme...ked si neda svokra v dobrom povedat,tak to poriesit tak