Chcem tretie dieťa, ale manžel je proti
Dobry den, mam 34 rokov a moj manzel 40,mame dve deti,dcera 5 rokov a syn 2 roky.Velmi tuzim po tretom dietatku,ale manzel je zasadne proti. Deti sa navzajom velmi miluju a tiez by uvitali surodenca. Ako by ste to riesili? Dakujem
@sazumak neviem, ale myslim, ze citam s porozumenim a stotoznujem sa s tym, co napisala @malasandrika o tom ustavicnom omielani VS. Mozno bude chyba vo vysielaci, a nie prijimaci😉
@dskjhfdlkdjhl Ja si myslím pravý opak 🙂 A obdivujem Vás, že máte všetci stále čas sedieť na MK, ja sa idem radšej venovať rodinke 🙂 Paa
@sazumak iiiha, tak ja sa tu dobrovolne a verjne priznavam....ze uz sme spohodlneli....ano, uz som rada, ze koencne nemusim prebalovat, (v noci sice este vstavam)...ale uz nie, uz nechcem, uz necchem zazit, ekd ti dieta nsotop rok place, uz som rada, ze vedia povedat, ked ich cosi boli a trapi, ze si vedia utriet zadok a ano po 2. ansom dietati som natolko s muzom vycerpana, ze dalsie uz nechceme.....hoci uzivit by sme ho uzivili.......(sokonca s usmevom tvrdime , ze keby ini mali nasho druheho syna ako prve deita...dlasie by nemali...zarucene...).....som rada, ze mame 2 deti ako sme ccheli,a le stacilo nam, an to, aby sme sa im dostatocne mohli venovat, venovat sa aj sami sebe, aj sebe navzajom........ano, a v 40tke uz nechcem riesit ani slabikar, nieto este novorodenca (a veci s tym suvisiace...).....jo a este ma moc bavi moja praca, takze pri 10tich detoch by som sa jej asi tiez moc nevenovala....
P.S.: rodicia, stari rodicia malit iez po 2 deti a stale su spolu, resp. boli az do smrti........(ta spominana rozvodovost je uplne mimo a je velmi individualne....)
@sazumak nechcela som sa tu ani zapájat len prepáč nedá mi.. ale najviac príspevkov tu vidim akurat od teba tak opatrne s tou ironiou, lebo sa len zosmiesnis
@matazirafa Podobne :( Je mi smutno z toho, že ľudia sú tak veľmi proti deťom :(
A ináč, keď tu mám najviac príspevkov, tak ma už nikto neoznačujte....potom nechápem, načo sa stále zapájate do debaty so mnou...kľudne si zostaňte bezdetné 🙂
@sazumak preco si myslis ze ludia su proti detom? ved keby boli proti tak ich asi nemaju - pisu tu len mamy s detmi - teda aspon konkretne do tejto debaty... to ze s tebou nezdielaju tvoj sen mat 10 deti a cely zivot prezit doma zavreta medzi varenim a plienkami neznamena ze su proti detom...
ja viem ze ty pises ze tvoje kamosky so 7mimi detmi maju VS a robia karieru, ale prepac, toto sa fakt neda verit☹ okrem nejakej dedinskej skoly kde budes mat nenormalne ulavy a vlastne od teba nebude ziaden vykon ocakavany ta nikde so 7mimi detmi nevezmu☹ a neviem si predstavit ako sa ta pani o tych 7 deti stara ked teda stihla popri nich vystudovat skolu a k tomu akoze pracovat ( ty si myslim pisala ze ta s 5timi je v 35tich riaditelkou... ja teda ked ratam ze skoncila skolu v 22 - predpokladam ze uz popri tom teda mala dieta, ak nie zacala rodit v 23-24 rokoch a potom asi teda kazdy rok aby to stihla do 30tky odrodit a nasledne hned od toho drobca do prace kde ju vzali s 5timi detmi predskolskeho veku a za 5 rokov sa dokazala popri venovaniu sa detom vypracovat na riaditelku skoly☹ fakt to neznie ako realny priklad☹)
dievčata,dakujem vam za vase nazory a rady,uvidim casom ako sa cela situacia vyvinie,lebo naozaj na dieta treba dvoch
@sazumak Ja ti fandim a teba tu skutocne vidno len obcas a hlavne na temu rodina a zdravie,pripadne vychova deti.Pre mna si velmi silne rodine zalozeny clovek to je poznat hned aj na tvojich detoch to vidno ze sa im maximalne venujes,dovolila som si nakuknut do albumu a tvoja mladsia dcera Sofia je jedno prekrasne dievca,nevravim ze starsia je nepekna ale ta mladsia ma obrovsky potencial na je velmi fotogenicka.Ja ti drzim palce ak este chces dietatko .
@ostorha Ďakujem za pekné slová 🙂 Nejde o to, či budeme alebo nebudeme mať ďalšie dieťa, samozrejme by som sa tešila 🙂 Ja som len chcela povzbudiť autorku, že tretie dieťa sa dá zvládnuť, že aj na Orave sú šikovné ženy, čo zvládajú veľkú rodinu, prácu. Samozrejme, určite musia byť na to dvaja, aj ona, aj manžel. Dieťa je dar, ja si radšej odpustím tú luxusnú dovolenku a budem sa celý život pozerať do očí svojho dieťaťa. Pekný večer prajem 🙂
@sazumak Ja by som vobec neporovnavala, co bolo kedysi za "pohodlneho sociku", ked bola praca ista, s tym co je teraz. A to ani omylom.
To by som tu tiez mohla vytiahnut, ze dedko mal 8 surodencov a prezil. Neporovnavajme neporovnatelne.
Moja otazka bola - ak ma riesit matka 7 nezaopatrenych deti na Orave situaciu, ze ostane bez manzelovho prijmu?
Dnes je doma o dost ina, pomerne dost vela ludi narieka, ze ostala som sama s x detmi a mam 200 euro na mesiac. Pripadne nemam, kde byvat, hrozi ma vystahovanie z bytu atd.
@mircalla Ako som spomínala, moja svokra takto zostala a nemala to ľahké. Ale teraz je jej odmenou 5 detí, ktoré majú každé svoj domov, rodinu a sú zabezpečené. Áno, je teraz tlak napr. zo školy, samé divadlá...ale ja napr. svojim deťom vysvetlím, boli sme cez leto na dovolenke, tak na divadlo nepôjdeš. Nemusí mať všetko, čo si len praje. A naše dievčatá to chápu, nikdy ma nevydierali, že chcú alebo musia ísť. Je to o výchove, aj v dnešnej dobe sa dá uskromniť. Poznám rodinu, kde majú 6 detí, obaja rodičia pracujú, najstarší šiel na výšku, cez leto makal, tak na ňu má. Všetky deti sú talentované a nie sú ukrátené, cez leto chodia si privyrábať, sú tu rôzne možnosti. Aj moje dve mi doma veľa pomáhajú. Všetko sa dá zvládnuť, ak sa chce.
@sazumak Stale si mi neopovedala na otazku. Tvoja svorka zila v inej dobe. Dnes by to zrejme mozne nebolo.
Boli sme v lete na jednej dovolenke - moj syn je dost skromny. Ale neviem preco by som ho mala ukracovat o divadlo, kruzky ci vylety pripadne aktivity zo skoly, ktore maju
Mozno to tvoje dievcata chapu, ale myslim si, ze im je to luto, ze nemozu ist. Pokial idete na dvbolenku a z toho nasledne vyplyva, ze sa pomaly niceho ineho nemozu zucastnit - tak to je trochu smutne.
Nepisem o ziadnych hrackach, obleceni, blbostiach co nepotrebuju. Ale mna by teda sakra trapilo, kebyze nemoze deckam dopriat aktivity ci zazitky. Moznost ist niekam so skolou, zazit nieco s inymi detmi. Tym detom to urcite luto je. Ale kedze su slusne vychovane, tak ti nedaju najavo. Nepoznam dieta, ktore by ist nechcelo, pokial to vyslovene nie je totalny introvert, co sa inym detom vyhyba
@mircalla No a preto je normálne, že je každá žena iná 🙂 Ja napr. deti vychovávam aj k tomu, aby nemali všetko na čo len pomyslia...môže prísť zlé časy, alebo sa zle vydať a my tu večne nebudeme pre ne. Nechcem, aby potom vyplakávali, že nemôžu mať v živote úplne všetko. My chodievame aj cez rok na výlety. Ale napr. keď majú v škole 3 bábkové divadlá cez rok, tak ich nepošlem na všetky. Na konci roka boli na výlete zase na bábkové divadlo...a sama dcérka prváčka mi povedala...dobre mami, že som nebola, lebo ideme zase na to isté, čo niektorí spolužiaci už videli 🙂 Absolútne ich neukracujeme o krúžky, v ktorých vynikajú...ale to ani tie mamičky so 7 deťmi. Viem, že je to ťažké pochopiť, ale ja som s tými mladými ľuďmi v kontakte a vidím, že sú často šikovnejšie hlavne v tom, že sa veľa učia jeden od druhého.
@sazumak v tejto diskusii sa na Teba "vrhli" práve nicky, ktoré ak s nimi nezdieľaš rovnaký názor, Ťa budú označovať a vťahovať do debaty. Mne sa osvedčilo nereagovať. Lebo nakoniec ešte Ty skončíš ako tá, ktorá tu celé dni vysedáva. Pritom Ťa tu fakt vidno len občas a nepatríš medzi tie, ktoré dookola v jednej téme prispievajú a nedokážu chápať iný svet ako svoj vlastný, ktorý si vždy vedia obhájiť .-)
@sazumak kym som sa ja venovala detom, tak Ty si sedela na MK a budes ma poucovat, ze sa mam ist venovat detom??? Ved tu vypisujes zo vsetkych najviac, tak sa kontroluj😉 To, ze Ty chces mat vela deti, to je v poriadku, kludne maj aj 10. Ale nevnucuj toto svoje chcenie aj druhym a nepoucuj, co sa da a co sa neda. To, kolko bude v danej rodine deti, to je len na rodicoch, cudzich do toho absolutne nic. Ja napr. nevidim nic extra lepsie v tom, ze ma niekto 15 vnucat, mne bude stacit aj menej, ale nebudem nikomu vypisovat, ze 4 stacia.
@dskjhfdlkdjhl Keby si čítala túto debatu celú, tak práve ja som písala autorke dvoch detí, že na dieťa musia byť dvaja a tiež by som nemala tretie, keby nechcel manžel. Ja sama mám len dve deti, tak čo stále píšeš o 10tich? Ja len obdivujem ženy, ktoré ich majú viac a dokážu sa o ne pekne postarať. Je na tom niečo zlé?
@mandala77 Ďakujem pekne, ja som už niekoľkokrát chcela skončiť 🙂 Len ma štve, že si niektoré ženy dovoľujú hovoriť zle o ženách-matkách, ktoré majú viac detí. Príde mi to, že to v dnešnej dobe nie je normálne. Ale podľa mňa je. Niekto nemôže mať, niekto chce len jedno, dve...ale nech sa nenavážajú do tých, čo ich majú viac. Keď sa o ne s láskou starajú a porodili ich.
no v tomto predsa kompromis neexistuje, nie? však jeden nechce, druhý chce,ale dieťa nie je vec, je to človek, nemôžete sa dohodnúť na kopromise čo si poriadite iba polku dieťaťa? a nechápem nestačia dve deti? manžel už nie je najmladší a treba ísť aj do práce- pre teba,aby si prispievala do rozpočtu, sám manzžel ma asi ťažké pracovať stále na vás troch a ty chceš, aby robil na štyroch členov. Tri deti je v dnešnej dobe moc. Stačia navôlu dve,čo vymýšľaš zbytočne...a pochybujem, že ho presvedčíš ked nechce, tak ho nenúť.Nie že otehotnieš naschvál.to by ti nikdy neodpustil
@sazumak citaj s porozumenim a bude Ti lepsie😉
@sazumak inak divadlo je vec za euro-dve. Ak zvazujes nieco take ako divadlo ano/nie, tak potom veci ako lyziarsky ci skola v prirode do uvahy asi vobec neprichadzaju, oprav ma ak sa mylim. Mozno sa mylim. Opakujem, nie som za materializmus. Len si potom dovolim polemizovat s tym, ze nie su o nic ukratene, ako tvrdis. Je ine tam nechciet ist a nemoct ist.
Ono mozes dietatu vysvetlit, ze nejde a musi sa s tym zmierit, ale nemyslim, ze je s toho uplne happy a myslim, ze ukratene je, to su zazitky, co si pamatas cely zivot
@mircalla Divadlo za euro je povinné. Neviem ako u Vás, ale u nás chodievajú cez rok na nepovinné 8-9 eurové divadlá. To mi príde zbytočné, radšej keby sa venovali učeniu. Plavecký a lyžiarsky absolvuje u nás každý, aj keď moje deti vedia dávno plávať a lyžovať, o tieto veci ich absolútne neukracujeme. Podobne ako ZUŠ. Obe chodia na klavír, gitaru a gymnastiku. Myslím, že majú toho dosť. Sem tam im kúpim aj novú vec, ale najviac veci zo sekáčov. Takže v niečom sa aj uskromníme. Ja ich vychovávam skôr k tomu, že nemôžu mať každú vec, čo si zažiadajú, chvalabohu sú v tom rozumné.
@sazumak To, ze tvoje deti davno vedia plavat a lyzovat - o tom som ani na chvilu nezapochybovala. Vies, jedna vec je hrdost a druha je chvalenie sa. Posledne strany necitam o nicom inom, ake su tvoje deti genialne vo vsetkych smeroch. Ale to uz som napisala vyssie
Takze mozno mi to paradoxne chyba trochu pokory
Tym som asi skoncila. Ja som sa len snazila napisat, ze pokial niekto ostatne s x detmi sam a bez prace, tak ma dost velky problem. Nie som proti viacpocetnym rodinam, vobec nie. Len ma nejako motivovali tvoje prispevky o dokonalych zivotoch ake mate. Byt racionalny nie je uplne na skodu
@mircalla Nie, nemusia byť geniálne, sú len šikovné ako väčšina detí. Nie sú všetko peniaze. Lyže kúpené za 15 eur z druhej ruky a milujúci ocko, ktorý ich na svahu naučil lyžovať 🙂 Ale to Ty nepochopíš. Nie na všetko v živote potrebuješ peniaze. A aj deti, ktoré ich nemajú moc, tak sú šťastné 🙂

@sazumak Ale veď je to skutočne tak. Keď je žena 20 rokov na MD, tak asi veľmi ťažko prispieva do rozpočtu a muž sa môže aj zodrať :( Niektorým ženám naozaj slúži chlap len ako kreditka.