Chcem viac peňazí, manžel zase spoločný čas
Ahoj baby, trošku sa chcem vykecať. Som pracujúca, aj manžel, ale v poslednej dobe vnímam, že by som chcela nejakú občasnú brigádu kvôli peniazom. Nežije sa nám zle, ale nemôžeme ani vyskakovať. Máme hypo, desaťročné auto. Ja ešte diaľkovo študujem, dala som sa na "staré" kolená na štúdium.
Ja pracujem v sociálnej oblasti, zarobím 1100€. Mávame aj odmeny štvrťročné. Snažím sa šetriť, nemíňam na hlúposti. Teraz som potrebovala zimnú bundu, tak som si ju kúpila. Šetrím, ale nie som škrečok, že by som si nič nedopriala. Len ma hnevá, že tých peňazí nie je viac, lebo aj keď ušetrím, tak treba platiť, teraz napríklad STK, v decembri povinné ručenie a musíme vymeniť rozvody na aute. Takže tam pôjdu peniaze. Z každej výplaty ušetríme, ale ja chcem viac, preto aj tú brigádu by som chcela.
Ale tu je problém. Manžel nie je nadšený, pretože budeme málo spolu, podľa neho a tiež hovorí, že človek nežije preto, aby len pracoval. S čím súhlasím, ale hnevá ma, že chcem napríklad začať behať, tak potrebujem kúpiť bežecké topánky, ale je mi ľúto dať teraz toľko peňazí. Tak si poviem, že z ďalšej výplaty ich kúpim, proste je mi ľúto, teraz míňať, keď už som si kúpila bundu.
Dúfam, že som to nenapísala moc chaoticky a pochopili ste 🙂
Počuj, prečítala som všetky tvoje komentáre, opakovane píšeš, že chces šetriť viac. Koľko mesačne odložis? Lebo mne sa po prečítaní vašich výdavkov zdá, že to musí byť niekoľko 100€ mesačne ušetrených, a že teda ozaj je problém v tvojom vnímaní toho, koľko treba ušetriť.
Peniaze sú dôležité ale pre mňa je podstatný spoločný čas.dovolenky,výlety.....
Toto ti ostane navždy spomienky ti nik nevezme.
Peniaze minieš ani sama nebudeš vedieť kde
Ďakujem baby za odpovede. Ja som si výdaje zrovna včera pozerala a hypotéka je 440€, na stravu ale minieme oveľa viac, na stravu dáme 500€ (minulý mesiac bolo 540€) je v tom aj drogéria, keď som v Kauflande tak kúpim napríklad sprchový gél, prací gél atď. Za benzín dá manžel 100-150€ mesačne, podľa toho ako často jazdí. Ja chodím do práce MHD, to vyjde 30€ mesačne. Oba mobily 30€, energie 190€ takmer 200€, internet 15€. Ja používam vlasovú kozmetiku prírodnú, kúpim šampón + kondicionér 30€ (kupujem raz za dva mesiace). Kozmetiku tiež kupujem z internetu (pleťová voda, krém), ale to tiež tak raz za dva mesiace.
Pomimo toho, keď kúpime vajíčka od pani, manžel teraz divinu, tak sa to pekne nazbiera.
Takže celkové výdaje mesačne na základné veci, ak dobre počítam, sú cca 1 300€. Takže dajme tomu celý manželov plat + 100€ z môjho. Takže by nám malo zostať cca 1 000€. Z tých 1 000€ "žijeme", teda ak treba nejakú bundu kúpiť, topánky atď.
Podľa mňa ide najviac na jedlo, na dvoch ľudí je to až príliš.
Mate nizke prijmy v tejto dobe. My mame nadštandardné a prejeme všetko. Sa mi v práci smejú, že prečo nechodím na obedy. Nemôžem si to dovoliť dať 10€ za obed. Za to sa celý deň ako tak prestravujeme všetci 6ti. Nakupujeme v akcii do mrazničky, všetko sa snažíme zariadiť služobnými autami a mobili máme plne firemné. Energie minimum a hypo 450€. Nepočítam koľko dám za stravu, ale je to fakt veľa. Včera som 230€ nechala v Kauflande. Maso v akcii,drogéria, zelenina,ovocie.. Aj tak teda moc neušetríme. Keď si myslím, že nepôjdeme do rezerv,tak vyskočia výdavky za lekárov a lieky... 😩. Alebo detom na výdavky.
@nwnw Ešte pred dvoma rokmi nám bolo hej, ale v poslednej dobe čo každú chvíľu všetko zdražuje, inflácia, nárast úplne všetkého, tak už to nestačí, bohužiaľ..tak preto chcem nejakú brigádu. Ale zas si uvedomujem, že nemôžem sa celý život naháňať za peniazmi. A nie som lekár ani IT aby som zarobila nadštandartne.
Po odpocitani nakladov mas stale 1000ku, stale si tu nenapisala kolko cca aj realne usetrite…ale ak z 1000ky mas problem kupit si bundu tak bud ti fakt sibe a prehanas to a nerobis to naschval alebo si sem dosla zamachrovat a nerozumiem o co ti ide
Ale realne koljo odlozite? Neverim ze minietw celu 1000...
Čím ďalej tým viac mi príde táto diskusia ako výsmech. Aby dvaja ľudia toľko prejedli, minuli a ešte akože málo odložili mi už príde cez. Autorka problém je určite v tvojej hlave. V nastavení. Mala by si popracovat hlavne na tom a nie na brigáde.
@daniela595 to nepovie ani za nic
@1fifinka1 Velky suhlas
@nwnw lenže veľa ľudí aj tu v diskusii, čo prispelo, tak ma oveľa nižší príjem a aj deti a aj tak fungujú ako tak a nemusia ísť na brigádu. No neviem. Ak by som mala tisícku na mesiac len tak, tak fakt neriešim brigádu, nie je dôvod. Iba ak horuckovito šetria na niečo, napríklad rýchlejšie splatiť hypotéku, ale to nenapísala 🤷🏻♀️
@vuvu163 suhlasim.

Prečítala som len prvé dve stránky a je mi jasné, že autorka vyrastala v rodine kde bolo málo peňazí a veľmi sa šetrili. Má výčitky svedomia míňať "zo spoločného" na seba, preto vymýšľa brigády. Pritom, zdá sa, v rodinnom rozpočte peniaze sú, len ona ich nechce dať na seba, aby zostalo ušetrené. Chápem ju, trochu to mám podobne. Máme dosť peňazí, ale ja stále pozerám čo koľko stojí, či nedávam viac ako nevyhnutne treba. Niekedy sa až týram, či kúpiť niečo v Decathlone, alebo za draho značkové. Lebo často je to značkové haraburda.
Takže jej ani neviem poradiť. Vlastne viem.
Autorka, budeš šetriť nech budeš mať koľkokoľvek peňazí. Máš to v hlave. Nechoď zarábať na tenisky, na tie máš. Ak by bolo treba na stravu, to je iné. Buď radšej s mužom.