Chcem žiť iba na jednom mieste a nikde inde

13. aug 2023

Som presvedčená že v minulom živote som práve tam zila. V tomto živote som tam strávila nádherny rok svojho mladého života, bol to najkrajší rok v živote, Nikdy som sanemala takto super, je to v zahraničí, začala som sa učiť jazyk danej krajiny, ale nie je to tam ľahké žiť žena sama, nie je to svet na aký sme zvyknutí, tiež si tam človek nevie nájsť prácu a ak áno za 200e plat, ale veľmi túžim tam zit je to prakticky môj jediný deň v živote. Boh mi ukázal toto miesto a odvtedy už iba tam. Vždy som tam už potom chodila na dovolenky ale to nie je ono. Ja tam proste chcem žiť nastalo alebo aspoň 10..15 rokov najkrajšieho života mladého. Mňa nezaujíma priateľ, muž, deti, nič. Iba chcem žiť tam..mama mi tvrdi, že som sa zbláznila a niekto mi pobosoroval, môj priateľ je nasratý na mňa lebo ho ťa ťahám žiť, on nechce, nikto nechce iba ja. Dávala som si aj inzeráty na FB a ták. Nikto nechce. Je to hrozna rána pre mňa. Ja by som okamžite všetko opustila preto aby som tam mohla žiť čo i len pár rôčkov. Neviem sa zbaviť tejto posadnutosti. Ničí má to. Sníva sa mi že tam žijem a také hrozne veci prenasleduje má to ako nočná mora. Pozerám len stáde fotky, videa..len o tejto krajine a o tomto mieste. Proste cítim že tam musím žiť inak umriem od smútku a nikto mi nerozumie..všade profilovej fotky pcham iba toto miesto jedine tu som šťastná. Tvrdia všetci že mi preskocilo.

januska12323
13. aug 2023

No veď choď.

zmrzlinka2021
13. aug 2023

Však tam odid

viestta
13. aug 2023

Zbalit slivky a ist. Nevyskusas nevies

danica2711
13. aug 2023

tak tam choď sama a ži z radosti a pramenitej vody. Posadnutosť ťa rýchlo prejde

kaja0210
13. aug 2023

Ak si zdravá a mladá, nemáš záväzky a si dospelá choď! Ak potom veľmi túžiš,tak predpokladám že aj za cenu, že stratiš priateľa.
( Kde je to miesto, ak smiem vedieť.)😉

vulka
13. aug 2023

A prečo si sa tam už dávno nepresťahovala? Namáš na nájom, či kúpu bývania a my Ti máme prispieť naň, či ako?

elanor
13. aug 2023

a ked je ten raj kde pecene holuby same padaju do gagora?

judit47
13. aug 2023

Mala som rovnake pocity na Sri Lanke snazila som sa tam dostat zuby nechty nedostala som viza na tak dlho tak som odisla do Indie na 9m a tam som pochopila ze to nebude uplne to co chcem😁chod na dlhsie a uvidis🙂priatel o 10r nemusi byt a budes si buchat hlavu aj nemas zavazky ako hypo deti chod😁

sara07
13. aug 2023

Boh mi ukázal toto miesto a odvtedy už iba tam - už pri tejto vete som spozornela
prestan riešit boha a modlit sa , začni normálne žiť a to prejde

ruxandra
13. aug 2023

A aká je to krajina? Píšeš to anonymne, tak by si nám to mohla povedať 🙂 (možno sa tu nájde niekto, kto to cíti podobne)

tenerifka
13. aug 2023

neroumiem, kde je problem....ked si tam uz zila jeden rok, tak asi nebude problem vratit sa tam znova, aj za 200 eur vyplaty mesacne (asi tam budu minimalne zivotne naklady), priatel? Ved chod sama....

mandarinka555
13. aug 2023

Už konečne napíšeš, kde je to "úžasné" miesto?

doriiis
13. aug 2023

Nechápem,čo ťa drzi

deti95060810
13. aug 2023

no to bude asi niekde v Afganistane alebo podobnej islamskej krajine...

marzii35
13. aug 2023

A prečo je to miesto tak tajné? Napis nam kde to je a skúsime ti povedať či ti naozaj preskočilo🤣

nenne27
13. aug 2023

@deti95060810 tipujem Bosnu alebo Srbsko

jasminet
13. aug 2023

tipujem bulharsko alebo afganistan

svetlanka111
13. aug 2023

Ked to takto citis treba skusit.zrejme nemas deti tak tak odid.

amelie2017
13. aug 2023

Zase ty? Vsak sa uz zbal a chod.

annm81
13. aug 2023

@deti95060810 Afganistan to stopro nebude. Teda, pokiaľ autorka nehovorí o 200 eurách ako o ročnom plate..

Autorka, ak už máš reálne skúsenosti z danej krajiny a stojí ti to za stratu priateľa, luxus (ekonomický aj bezpečnostný) strednej Európy, tak choď - mladá si len raz. Ak ťa to po roku-dvoch prejde, nič ti predsa nebude brániť vrátiť sa odtiaľ. Nie každý predsa potrebuje žiť v bohatej krajine.

sisaka
13. aug 2023

Čo tak skúsiť u odborníka regresnú terapiu? Možno pomôže

vanilkovazmrzka
13. aug 2023

Myslim, ze to je chora a iracionalna fixacia len na nejaku peknu spomienku, ktoru odtial mas, ale sak ked chces tak chod.

kassandra25
13. aug 2023

Places nam, ze matka a priatel tam neutekajú s tebou, ale píšeš o svojom sne, nie o ich. Tak prečo nejdeš a vysíš na nich? Milion ludi takto šli žiť tam, kde sa im pácilo a lakalo ich to a mozno len polka zato preplakala. Ved chod, musis mat súhlas aj babky Boženky nato?

zuzana76
13. aug 2023

Tipujem Egypt

alickapusinka
13. aug 2023

Iné je tam ísť ak si sama slobodna bezdetná a iné ísť ak máš rodinu deti priateľa a tak. To čo píšeš je sen ale realita je iná. S čoho budeš v krajine žiť kde budeš za taký smiešny peniaz čo zarobíš. Kde budeš bývať. TO nie je len tak kultúra národa aké sú možnosti reč bez reči možno tak umývať riad. Alebo spoznáš magora čo ťa bude biť trestať budeš mu podriadená ako slúžka. Nebudeš môcť nikde ísť. Zobud sa a ži v realite a nie v sne. Ak máš deti tak ich tu chceš nechať a ísť to nie je len tak. Dobre TI hovorí tvoja mama. Musíš mať zrejme pracovne víza. Nezaujíma ani deti nič. Vyhľadaj psychiatra a sen nechaj snom. Z čoho budeš žiť či TI pečene holuby bude padať do úst. Alebo ťa niekto našalil aby si tam išla žiť nejaký vojak cez internet. Moja realita je úplne iná sen je sen ale realita je poriadne tvrda. TY nič nemáš len chceš ísť tam žiť .A čo plán doklady papiere .Z čoho by si žila bývanie, strava, cesta a tak.

lasona
13. aug 2023

@judit47 obdivujem, ja by som na sri Lanke nemohla zit. Boli sme tam mesiac ale tešila som sa domov ako malá

veselo_neveselo
13. aug 2023

Chod tam. Ale normalne sa na to priprav, ked si tak odhodlana tam zit.
Ak mas uz vybranu profesiu, tak sa pozri, ake firmy tam pracuju z tvojej oblasti, a spokojne ich aj oslov.
Najlepsie bude ked vies aspon jeden "univerzalny" jazyk: anglicky/francuzsky/spanielsky + miestny jazyk - ak sa ho este neucis, tak zacni.
Ak este nemas profesiu vybratu, tak sa popozeraj v tej krajine, coho maju nedostatok? Uciteliek anglictiny? Sestier? Doktorov? Ak je to tak, tak budu podporovat ich vzdelavanie v tej jrajine - poinformuj sa na uradoch, ako sa mozu zapojit cudzinci.

Alebo, pozri kde im chybaju ludia/expertiza, dovzdelaj sa na slovensku, a potom oslov tamojsie firmy. Aj tak sa da.
Ale chce to vela usilia, networkingu a len tak to nebude, ale nemozne to urcite nie je.

Najlepsie by bolo, keby si tam mohla ist na par mesiacov, aj keby si nemala pracu. Prenajat si maly byt, a spoznavat krajinu, ludi, pobehat par firiem, nejaje akcie, a skusit sa spojit s ludmi co by mohli ponuknut pracu. Toto je fajn ked mas nejake uspory a v praci na slovensku ti daju neplatene volno. Vyskusaj.

mamusa123456789
13. aug 2023

Môj tip je, ze chceš ísť do Egypta, tak chod, len dávaj pozor, aby si nehľadala usiho, co skladá labute 😁

gaborka28
13. aug 2023

Chcela som žiť v inom meste, ale len na Slovensku. Manžel, vtedy priateľ, nechcel, ostala som v rodnom meste. I keď som sa s tým zmierila a moje mesto mám veľmi rada a už s deťmi by som sa teraz nesťahovala, rozhodnutie neodísť vtedy doteraz ľutujem.

Predpokladám, že ty snívaš o nejakej krajine, kde je život celkom iný. Ak si o tom presvedčená a máš na to peniaze aj podmienky, choď. Veď nemusíš ísť na celý život, skús pre začiatok tri mesiace alebo tak. A uvidíš 🙂

sonka333
13. aug 2023

@elanor 😁😁😁👌