Chlap, ktorý nechodí do krčmy. Ide o ôsmy div sveta?
Ahojte, zakladám túto tému čisto pre diskusiu a vyplnenie času, takže prípadné "veď keď vám to tak funguje, tak čo riešiš" odpovede mi netreba, len chcem podiskutovať... 🙂
Je chlap, čo nechodí do krčmy divný? Alebo je žena, ktorá neakceptuje a nikdy nebude akceptovať krčmové posedenia nejaká xantipa?
Totiž - môj dedo zaparkoval auto pred domom a šiel do krčmy, môj tatko zaparkoval auto pred domom a šiel do krčmy a môj chlap ak raz v živote zaparkuje auto pred domom a pôjde do krčmy tam môže ostať už navždy.
Odkedy je môj drahý v novej robote tak mu denno denne volá po robote kolega a pozýva ho na pivo. Môj chlap odmieta, denno denne, niekoľkokrát povedal, že on nie je krčmový tip a mne sa prevracajú oči vždy, keď mu zazvoní telefón. Samozrejme, že je divný, ja som nejaká, čo ho drží pod papučou (no, to je síce aj pravda, ale má na výber, buď bude chodiť po krčmách alebo bude mať mňa, zamykať ho nezamykám).
A najudivujucejší je ten tolerantný postoj okolia - veď ku chlapovi patrí pivo, po práci si musí ísť oddýchnuť na jedno, nemôžeš ho držať doma (kto ho drží?)... Ako je možné, že v 21. storočí sa stále akceptuje chlap s troma pivami v sebe každý deň, z ktorého razí? a z pár hodín denne, čo sa môže venovať rodine je razom len nejaké postavenie večere pred chlapa a môže sa ísť spať? A ako je možné, že chlap, ktorý týmto zálubám neholduje, tak je automaticky polochlap? :D
Ja do tohto môjho všeobecného pohoršenia nezaraďujem občasné vybehnutie si von. Na pivo. Veď aj ja idem s kamoškami na pivo/víno/čaj... Raz za mesiac, nech človeku neprepne...
Prosím vás, povedzte mi, že ešte niekde to takto funguje, okrem našej rodiny... :D
@mysga tak isto ako v detstve, vsetko zalezi na okolnostiach na prostredi v ktorom sa zdrzujes, pracujes a kam chodis a este aki ludia su v tom prostredi. Ale asi najviac kamaratov clovek moze ziskat pocas prace nemusia to byt zrovna kolegovia ale aj zakaznici, dodavatelia .... ale ja nemam ani jedneho asi som este nenatrafila na niekoho s kym by mi to stalo za to ist na to pivo ci kavu, inak chodim iba z clenmi svojej ci manzelovej rodiny
ani moj nechodi na pivo, resp. pivo a tvrdy alkohol vobec nepije, lebo mu je potom aj po jednom pohariku zle od zaludka. väcsinou sme si dali spolu doma cez vikend pohar vinka, ale momentalne abstinujeme obaja 🙂
do krcmy hned po praci nechodil ani moj otec, ani svokor. otec prisiel po praci domov a na jedno pivko chodieval s mamou v nedelu po obede
@luslus u nas tiez ponukame navstevam pri prichode nealko. pivo doma vobec nemame, a vinko ponukame skor pri grilovacke alebo na oslave ako pripitok. mame stastie, ze nase rodiny to nepokladaju za nic cudne a nasi rodicia tiez ponukaju navstevam väcsinou nealko.
MOj priatel nepije ide s kamaratmi raz za cas von s kamaratmi na jedno pivo alebo velku kofolu .Pride domov ako kedy a jeho kamarati idu dalej po baroch,nikto ich doma necaka a samozrejme nemiestne poznamky ty si pod papucou.Mne sa to nepaci ja sa viem zabavit pri nealko pive aj pri cajiku .Obcas si dam vinko ale len 2 dcl.U nas doma alkohol nemame a nastastie sa tiez stretavame s ludmi ktori nepiju len prilezitostne a vieme sa porozpravat 🙂
moj muz nepije, pivo, vino, tvrde, nic. Dva Radlery za cele leto aj to ked ho niekto ponukne nealkom siahne radsej po nom. Nikto to neriesi, nepyta sa... ani rodina. U nas sa alkohol najde aj ponuknem ale kto nechce dostane nealko kto chce dostane za poharik toho co je.
Ja som s mojim, teraz uz manzelom skoro 19 rokov a veru ani raz nebol v krcme. Niekedy si da doma pivo...aj to lem od smadu...popripade si dame obcas spolu vino..jednoducho ten alkohol nepotrebuje a uz duplom vysedavanie po krcmach...radcsej svoj cas venuje nasej dcere a mne...a oritom tiez mam pocit, ze dost ludi v nasom okoli chodenie po krcmach chlapovi akceptuje...akokeby chlap, krcma a pivo k sebe patrili ☹
@mysga asi som z inej planéty, ale v mojej rodine nechodil do krčmy ani môj otec ani jeden dedko, ani ujo, ani môj brat, tak je logické, že by som muža, ktorý trávi voľný čas v krčme pri sebe nezniesla. Nemyslím teraz jedno pivo po tréningu raz za mesiac, za dva, ani posedenie s partiou raz za čas, ale pravidelné, či už denné, alebo keď len dva tri krát do týždňa vysedávanie po krčmách so štamgastmi, ktorý tam už majú prechodný pobyt neznášam, aní by som nikdy netolerovala. Nie som odporcom alkoholu, občas si dáme pohár vína, pivo, metaxu, fernet, ale vychlastávanie po krčmách a bedákanie, aký je život ťažký a nespravodlivý, ako je všetko drahé (iba to popíjanie a fajčenie v krčme nie) mi je proti srsti.
@luslus Že vobec niekoho napadne si pitie ešte aj pýtať. Keď ponúknem kávu a vodu, tak asi nič iné ponúkať nechcem, nie? :D My sme zvyčajne všade autom, ja som si nejakého radlera vedela dať a partner nealko. Takže to auto bolo zvyčajne dobrá odpoveď, viac nikto nepokúšal a ja keď mi naliali víno (ženám zvyčajne len to nalievajú) tak som pila tri hodiny deci a pol. :D
@deltaa My sme boli obrovská partia, tí, čo našli nejakí zmysel života sa poodpájali a zrejme za tými sa treba poobzerať, pretože stretnutia s ľudmi, čo vedú už nejaký normálny život nám asi aj môžu niečo dať. Koľkokrát si povieme, že nemáme normálnych kamarátov, len takých "picích"...
môj absolutne nechodí do krčmy na pivo 🙂 nechutí mu , a ani sa mu tam nechce chodiť 😀 ak chcem kamsi isť musím ho vytiahnuť a aj to vypije dva poháre vína 🙂 ja si tiež zajdem raz za čas na pifko , ale vačsinou len s kamkami moj chlap tam trpí 😀
No moj muz tiez nepije nechodí po krčmách aj ked ho volajú ale on prosté povie ze nepije a hotovo žiadne prehovsrscky alebo ze je pod pspucu.je normalny muz otec co hned po práci sa teší na rodinu a to je jeho zmysel života a hlavne relax žiadna krms ako má povecsinu chlapov argumenty len aby mohli ist na pivo.a u nás sni na krstiny sa nepili len cola džúsy.
Chlap to nie je divny, a zena ktora ani obcasne posedenie, nebodaj pivo neakceptuje xantipa je. Kazdy ma pravo vyjst si von, ci pije alebo nepije, rovnako obcasne pivko alebo nejaka party (nebodaj az tak) nikoho nezabije... a naopak kazdy ma pravo nepit a neist ak nechce. U nas sa nechodi nikam, sme vytazeni, nemame na to partiu. Ale bezne posedime na terase so susedmi, u nich u nas... sem tam si niekto naleje, kto chce da si nealko, sem-tam to niekto prezenie... Neviem co by na tom mala byt zle ;)
Este dodam, ze neznasam ked niekoho nutia pit.. ide ma vychytit ked napr. ja (vacsinou) poviem, ze nepijem a vkuse mi budu vnucovat, nalievat (a ja to budem vylievat :D).. je to trapne :D
@simca06022011 Samozrejme, že si treba občas vyhodiť s kopýtka, zas nejaký mučenícky život typu "v robote a doma" by som žiť nemohla. :D
moj muz nepije. Pivo si da iba na nejakej extra dobrej grill-party co je max 3x do roka a na Silvestra sampanske, ale kazdy ma nejake zabavky. Moj rad diskutuje na spravodajskych portaloch a tym padom za pocitacom niekedy sedi aj do tretej rano.... potom o pol siedmej vstava a je culy ako rybka.
je to normálne, keď nechodí na pivo, môj otec nechodil do krčmy, manžel nechodil a nechodí do krčmy, svokor si zašiel zahrať karty, partia chlapov z celého sídliska, ale nepil
Moj sa opije aj stoho napoja strongbow a takze do krcmy nechodi ani nepije vino ani nic tvrde.
U nás vyhodenie z kopytks znamena ze idem js a moj muz na veceru.užijeme si jeden druhého bez deti ale vxdy donesieme aj im.s samozrejme muz kofolu.
Ahojte , nepísal tu žiadny chlap 🙂 .Je to prevažne o tom , kto ako bol vychovaný a čo videl a zažíval u rodičov.Keď môj otec nechodil po krčmách a je mi ako mužský vzor , tak sa aj ja tak správam a nechodím po krčmách.Ale je to naozaj aj o tom aj v akom prostredí sa človek nachádza a ako podľahne okoliu.
Ja keď bývam v obci a máme tam 4 krčmy tak vidím , kto tam chodí , keď je terasa otvorená a musím ísť okolo , a verte tomu , že je tam aj veľa žien pravidelne , či už s deťmi , mužom , alebo s kamarátkami.A ten alkohol dávajú do seba 🙂 Ale to sú proste krčmové typy.
Ani moj vobec nechodi do krcmy, najradsej travi cas so mnou a nasimi detmi
ako o tom rozmyšľam, medzi mojimi blízkymi známymi, rodinou a kamošmi nie je ani jeden, ktorý by v klasickom zmysle slova "chodil do krčmy "- takže pre mňa osobne je skôr osmy div sveta chlap, ktorý do krčmy chodí, lebo žiadneho takého bližšie nepoznám...
moj manžel nechodí do krčmy , on radsej povie, že bude snami... jedine s bratom ide, lebo sa hanbi vecne odmietnut :D
@mysga moj muz nechodi do krcmy.......................pivo si obcas da so susedom rovno u neho.Ani tolko volneho casu nema,aby vysedaval po krcmach 😀
Hm, no podľa mňa sa pohybujete v nejakom divnom okolí, v tom mojom to takto nevnímam. Dokonca ani nepoznám nikoho čo by chodil každý deň alebo niekoľkokrát do týždňa na pivo alebo niekam do krčmy.
Moj tiez nechodi do krcmy dokonca takmernnepije alkohol ak neratame vianoce a novy rok
Môj bývalý manžel tiež neholdoval krčmám a alkoholu, holdoval totiž pokecu a iným ženám. Tak čo je lepšie, keď občas zajde do krčmy na pivo, alebo keď namiesto krčmy zabehne do susedného vchodu za susedou?
ahoj 🙂 určite nie si divná a ani žena nieje xantipa...ja by som keby môj muž vysedáva v krčmách netolerovala - totiž to je mám na to prísny meter...môj tatino nikdy v krčme nebol..vážne nepamätám aby v noci nebol doma alebo šiel od krčmy ( s výnimkou keď je na nočnú v práci)..preto aj partnera som si vyberala takého ..niežeby to bolo nalinkované ale myslím žeby som sa nedokázala akceptovať partnea ktorý by chodil do krčmy - jednak pre to že to nepestuje nič dobré ( alkoholizmus..) a jednak preto že nemyslím že to je miesto pre muža..otca..hlavu rodiny.... 🙂 samozrejme keď si vyjdeme piatok alebo cez víkend, po práci na pohár vína alebo na večeru , prípade na nejakú akciu s kamarátmi je to iné...a proti tomu nemám nič 🙂 myslím že muž si krčmové nálety môže dovoliť zaslobodna..nie ako ženatý muž a otec 🙂 z môjho hľadiska...ale hovorím ja mám prísny meter...

Super tema. Ani u nas sa nepije. Chcem sa spytat - ako to beru vase rodiny? Lebo u nasich a celej rodiny je zvyk ked pride navsteva hned sa otvara flasa,puvko a tak....ku nam ked pride navsteva tak mame nealko a proste vela ludi to nevie akceptovat. Stale poznamky typu ani nas nepohostis,len vodou....dost mi to vadi a mam stresy ked ma prist nejaka navsteva co zas bude