Choroba rodičov a starostlivosť o deti
Ako to riešite keď ste rodičia chorý a máte malé deti?Ja som chorá,hrdlo a hlava ma bolí,aj kašlem.Snazim sa ležať a o 3r synčeka sa stará zatiaľ manžel.No aj tak malý stále odbieha za mnou do postele.Co spraviť aby dieťa to nechytilo odo mňa?Ja som ochorela z počasia,keďže pracujem vonku v zime.Manzel sa hrá s malým,no on chce maminku.Bojime sa aby malý neochorel,musel by s ním manžel ostať doma na ocr,keďže ja som v skúšobnej dobe v práci.Manzel hundre má blbé reči nevládze zabávať malého.Snazi sa,no nikdy nebýval s ním celé dni,tak to s ním nevie.Poradte niečo
Nech tvoj muž zoberie malého na celý deň, alebo aj víkend, k svojim rodičom. Ty budeš mať pokoj. Od obidvoch.
Tvoj muz po troch rokoch zistil, ze ma dieta, o ktore sa treba starat? O teba sa kto stara? Raz si chora, tak nech sa chlap vzchopi a zacne sa spravat ako chlap, otec, manzel. Vyplakavat mu aj tak nepomoze.
A ano, aj na OCR moze ist. Je presne rovnaky rodic ako matka. Rodic s rovnakymi povinnostami a aj pravami.
Ochorela si z baktérií alebo vírusu a nie počasia.
To poznam...mame 3 mamkacov...ked je manzel chory, tak on ma klud. Ja ked som fakt chora, domacnost kolabuje 🤣 a ja malokedy mam pokoj. 3r. je este maly, jasne ze chce byt pri tebe, tazko ho nasilu dlho izolovat. Nech je pri Tebe trochu, niekedy dietatu staci ze sa moze pri Tebe len hrat.
No a manzel prave zistil, ake to je s detmi "lahke", cely den sa mu venovat...
Daj si respirator, vetrajte. Muž nech ide na navstevu, k rodičom, do nejakeho detského kutika, akvaparku
@viestta Manžel venoval sa malému od narodenia no v rámci roboty a voľného času.Nikdy nebol s ním sám celý deň.Na ocr dohodli sme sa že pokiaľ som v skúšobnej dobe pôjde s ním keby bol malý chorý manžel.No dúfam že malý nebude chorý a bude chodiť do školky.
@h2 Jeho rodičia bývajú ďaleko,k nim nepôjde a bezo mňa vôbec nie.
@pribinak Muž vie že musí to zvládnuť aj sám s malým,čo už keď som chorá.Nevladzem ani dlho stať na nohách.No reči okolo toho bude mať aj tak.Ze som sa mala lepšie chrániť aby som neochorela atď.
@euka210 U nás tak isto,manžel keď je chorý má kľud.Ja keď som chorá tak ako keby v dome bomba vybuchla.Maly sa ťahá ku mne,donesie plyšáka že chce ležať vedľa maminky.Alebo donese knižky autíčka a vedľa mňa na posteli sa hrať.
Vidis, mal si to natrenovat byt s nim cely den sam uz davno. Co by robil ak by si bola povedzme v nemocnici? (nie, neprajem vam to, ale treba byt pripraveny na vsetko)
No tak s nim manžel pôjde na OČR, keď ochorie, aspoň zisti, čo si mala doma kým on chodil do práce a doma si bola ty. Aj môj bol, kým som bola v skúšobnej dobe, dcéra ochorela hneď druhý týždeň od nástupu. Odkedy pracujeme obaja, obaja nosíme domov výplatu tak si aj delíme starostlivosť o deti. Síce si koľkokrát pomyslim svoje, prečítam si takéto diskusie a zistím že ešte môžem byť rada za neho 😀.
@lesana25 Dúfam že k tomu nedôjde,no keby áno bude to zaujímave.Muz je typ čo nerád vybavuje,on ešte nikdy nepísal/nevolal do práce že potrebuje voľno alebo na ocr.Aj my si delíme starostlivosť o deti.Ked mu poviem do detailu čo chcem od neho,vie aj navariť upratať.Sice to ofrfle ale spraví.
Z počasia neochorieš, chytila si nejaký vírus. Manžel nech vezme malého niekam do prírody a nech sa mu venuje. Ty si vieš dať respirátor, vetrajte a príp. sprej na dezinfekciu vzduchu.
No my sme tiež sami na dve malé deti, keď sme chorí, musíme fungovať tak ako bežne. Keďže nemáme pomoci. Pokiaľ sme doma a nemáme vysoké horúčky, dá sa to zvládnuť. A horúčky sme nemali, aspoň teda ja asi 30 rokov.
Ja som dnes napríklad musela do práce a manžel chorý, musel deťom navariť a byť s nimi 6 hodín.
Normálne funfujeme len nejdeme von ak nemusime. Pri dvoch deťoch sa naozaj ležať nedá keď tak na striedačku. Treba sa trošku vzchopiť jeden aj druhý...
Dieta sa neda izolovat od mamy. Ja ked som mala zapal pluc, normalne som sa starala o deti, viac som sice posedavala a neupratovala velke veci par dni, aj ked som mala covid a tyzden horucky do 39, tak som normalne fungovala, akurat viac rozpravok pozerali ked sme nikam nemohli. Boli sice mrazy ale aj tak sme aspon do zahrady kazdy den vybehli. Treba sa vzchopit a nebyt upistany 🤷
Teraz co bola chripka, tak cela rodina chora a ja som ju nedostala. Takze nemusi kazdy nutne ochoriet.
@nikha2809 ano ale podchladenim sa imunita znizi a ochories lahsie.
Ja mám teraz covid od pondelku vecera zimnicu 4,5 dna a hrozne sople. Dnes mi je konecne lepsie.
Deti majú 2 a 3 roky. Sú s mužom a za mnou vobec nechodia aby neochoreli. Ja spim v pracovni a vychadzam len jest pit a WC.
Zamykaj sa v izbe. Ideal, ak by mal manzel tiez kluc, ak by cosi... dieta zisti, ze sa neda ist dnu a najde si inu zabavu...
@babulkomale áno, ale to nič nemení na tom že to bolo z baktérií alebo vírusu.

Poradiť: povedz mužovi nech sa vschopi a prestane pistat viac ako malé decko