icon

Chronicky nespokojná manželka

manzanilliak
16. máj 2012

ahoj, mam problem so svojou manzelkou a jej chronickou nespokojnostou. Nepijem , nefajcim, vsetky zarobene peniaze davam do domacnosti.Kazde volno travim s rodinou .Vzdy sa snazim zobrat syna aspon na 2 hodinky a nech zena ma klud ci uz na upratovanie alebo na pozeranie TV.Samozrejme varenie je moja praca a varim takmer len ja, este ked idem do roboty sa snazim uvarit aby ona nemusela sa tym zatazovat.Najlepsie bolo ked som raz stal pri hrncoch a zena mi vycitala ze jej nepomaham v domacnosti.Taktiez sadenie kvetov, okopavanie zahrady je moja robota.Zajtra ma prist jej kamaratka a uz som dostal poziadavky na upecenie sladkeho a aj slaneho peciva, ja to bez problemov urobim lebo keby som to nechal na nu tak by sa toho chytila ale co by si clovek vypocul pri tom jej nervaceni.posledne dni mi vycita ze sa nemoze sama dostat do mestaa, ja s tym nemam problem nech ide ale tento tyzden mam dovolenku a chcem si nieco porobit okolo domu ale ona ked si nieco zaumieni tak to musi byt hned a nevie pockat nejaky ten tyzden, a ak neprikivnem som sebec.Viem ze ani ja nie som dokonaly a mam vela chyb a caka ma este vela roboty na ich odstranovani ale aspon mala pochvala by padla vhod..

vejula
17. máj 2012

Tak teda pridam sa aj ja do diskusie ako to mame doma. Su veci, ktore proste robim ja a nemam rada, ked mi do toho niekto šprta. To je varenie, pranie,podlaha, riady, umyvanie stolov dresu sanity a pod... Samozrejme maleho uspavam prebalujem, kupem dojčim tiež ja 😀 😀 😀 Potom su veci ktore ma na starosti muž a to hlavne našho psika - venči ho rano večer (na obed venčim ja, kedže je mm v praci) Popri venčeni vždy zoberie aj smenty kôš. Dava mu do misky vždy čistu vodu a dosypava granule. A polieva kvety. A samozrejme udržba auta je jeho starosť. I ked jeho heslo znie, čim je z vonku špinavšie tym menej ťaha oči zlodejov. Takže častejšie ho vysava a upratuje zvnutra, zvonku fakt len vynimočne, ked už je to kriticke 😀

lujza123
17. máj 2012

No moj ex bol (podla jeho slov) tiez straaaasne uuuzastny otec ktory od rana do noci makal aby sme mali vsetko, zarabal tazke prachy ktore som ja len minala, isiel sa pretrhnut od pomahania v domacnosti a dokonca si saam pral.

Moj pohlad na vec bol skor taky ze radsej trcal v praci (robi sam na seba) s xxx kamosmi a plechovkami piva len aby nemusel doma pocuvat uvrieskane babetko a zensku na pokraji sil ktora by od neho mohla nebodaj chciet aby malu prebalil, okupal alebo inu nehoraznost, tie tazko zarobene peniaze minal na rodinne zalezitosti typu krovinorez (doslova nepostradatelna vec v panelakovom byte), pomoc v domacnosti spocivala v tom ze chudacik musel vyniest smeti (smetaky mal na parkovisku takze by tade isiel tak ci tak) a jeho pranie bolo o tom ze som ho donutila monterky zadrbane od oleja namocit do vody s vanishom a vyzmichat aby som ich mohla potom ja dat do pracky 😀 😀

Nedovolim si tvrdit ze jeden z nas mal pravdu...ta je kdesi uprostred len my dvaja ju nevidime...tak to je aj v tomto pripade myslim

jabadaba
17. máj 2012

@vejula no vidis, tak toto zasa ja nepoznam, ze mam oblasti, do ktorych nechcem aby mi niekto zasahoval. Ja by som bola za keby moj muz vedel aj varit a sem tam, ked mne sa absolutne nechce, pekne navaril kompletka, tak ako to robim ja. Ale nevie varit. Tak aspon to nahradza tym, ze mavam na stole pravidelne ranajky, kavicku a full servis okolo toho. A dobre to padne. Rovnako ako dobre padne, ked si delime starostlivost o deti. Nie je a ani nebolo u nas cinnosti, ktora by bola vylucne mojou parketou. Kupanie, krmenie, prebalovanie, ukladanie spat. Doplnali sme sa. A je x dalsich veci, ktore nemam problem prenechat, keby ma tak nebavilo vysavanie ako ma bavi, tak nastojim na fer podeleni si sluzieb a rajonov.

Ale je to asi nastavenim konkretnej zeny. Ak je zena tradicne vychovavana a zatazena rodovymi stereotypmi, tak jej muz, ktory vie napr. napiect bude pripadat ako total babovka. K tomu poznamky okolia, nemusime si nahovarat ako "mile" a "inteligentne" vie byt. Ja som poznala chalana, ktory hackoval. Nevsedne hobby pre chlapa, ze? No a? Jeho to bavilo, bol v tom sikovny a zrucny, kam som sa ja hrabala s mojim vztahom k rucnym pracam. Ze bol menej muzny? Nebol. Pre mna nie.

vejula
17. máj 2012

@jabadaba u mna to ani nieje tradičnou vychovou. JA som niektorymi vecami trochu postihnuta. MAm pocit že napr podlahu len ja zotriem tak ako si predstavujem a kewd by ju zotrel mm bola by som z toho nervozna. Viem že to nieje moc dobre, ale to je taka moja choroba 😅 Napr, pre mna by bola hotova tragedia, keby som ostala na rizikovom, tak že by som musela ležať len v posteli a nemohla by som si pratať, tak ako to mne vyhovuje. A to nieje u nas vyglančene, že sa vidim v podlahe jak v zrkadle, ale aj tak mi mm stale hundre že načo tu podlahu zas umyvam. JEmu by stačilo raz do tyždna, bol by spokojny, takže ak by som ostala nevladna ležať, tak si to nechcem ani predstavovať. A riady by sa umyvali snad po dvoch dnoch. No bola by to sranda 😅

jabadaba
17. máj 2012

@vejula 😀 no tak to je chyba. Lebo takto potom budes nakoniec otrokom vlastnej pedantnosti. Chlapa treba pustit ku vsetkemu. Ja by som im kludne prenechala aj porody. 😀 Viem si predstavit ako cakam za dverami operacky kym toho mojho paraju ako vlka. Uuuuzasna predstava. 😀

Mozno sa len treba naucit trosku zvolnit tempo a svoje naroky, plus nechodit za niekym ako stopovaci pes a kontrolovat po nom kvalitu prace. To nie je dobre naozaj. Ono to dost odradza, take to spochybnovanie.

vejula
17. máj 2012

@jabadaba ja som skôr otrokom svojej hlavy a svojej diagnozy.... Kym som tehotna a dojčim s tym moc nespravim, ale potom to bude lepšie. Verim tomu. PRetože viem že to nieje dobre 🙂

manzanilliak
autor
17. máj 2012

neviem co sa vam nezda neuveritelne na vareni, ved najlepsi kuchari su muzi. pre tie co sa im zdam realny ako UFO, je mi vas luto asi ste pocas svojho zivota len riadnym odpadom prichadzali do styku kazdeho druhu. za to ze vecer nesrebem pivo a nepretahujem zenine kamaratky tak som pod papucou? to sa mi zda trochu ako zdoby kamenej nazor. ja som si zien a alkoholu uzil dost este ked som bol slobodny a dnes sa k mojmu zivotu staviam trochu inak a hlavne zodpovednejsie, aj ked na stare casy spominam rad a s cudnym usmevom na tvari🙂. na temu nevera sa pytal asi pred 8 rokmi starsieho kolegu a on mi asi odpovedal:" pre svoj vztah urobim vsetko a ked ma ona podvedie tak ona bude ta pitscha, ale ja budem mat svedomie ciste" snazim sa tohto drzat aj ked som dostal aj vela inych rad:D

hajanka
17. máj 2012

nahodou, moj manzel vie varit a vari celkom rad 🙂 a dost casto, castejsie nez ja 😅
moj otec tak isto, vari, pecie, zavara... ked nie je v praci, tak aj kazdy den 😉

takze az take nerealne to byt nemusi 😀

manzanilliak
autor
17. máj 2012

@hajanka to som rad, len aby panie pisatelky nenapisali teraz ze su pod papucou a maju oblecene satove zastery :D

adriana7
17. máj 2012

@jabadaba . lepší je už len nahý chlap len v zástere! 😀

manzanilliak
autor
17. máj 2012

to by varil s vacsou radostou 😎

aaddeelliinnaa
17. máj 2012

@manzanilliak ...jedno nechapem....ked chces pochvalu...pytaj si ju od svojej manzelky
ked ti ju neda...hladaj chybu..preco to tak nieje🙂
a zasa nemusis byt az tak moc dokonaly🙂

adriana7
17. máj 2012

@manzanilliak , brat môjho otca je ako ty, len teda žije v šťastnom manželstve už skoro 40 rokov...majú 4 deti, on aj varí aj pečie (roky torty a zákusky na svadby), po večeroch vyšíva a v štvorlitrovom sklenenom pohári má zapichnuté ihlice...vraj, aby sa pri telke nenudil...on je najmladší zo 4 bratov a tak ho babička, v márnej snahe mať aspoň jedinú dcéru, všetko naučila...výšivky pre servis pre 12 osôb robil aj do usa...a je fešák...verný a miluje svoju manželku, napriek tomu, že u okolia je to nepochopené (ale my vieme že strinká je síce plnoštíhla, žiadna džina, ale zato pohodová baba)...
...a z hradieb mýtov o slovenských chlapoch už nezostal ani základný kameň 😉 😀

manzanilliak
autor
17. máj 2012

nechcem odvas pochvali ani horuce bozky na celo, len som chcel pocut nazor niekoho ineho

adriana7
17. máj 2012

@manzanilliak , pozri, bratia česi hovoria, že "jaký si to uděláš, takový to máš"...tak to fakt porieš s tvojou drahou, je to tak vo všetkom, veď nejete to, čo neznášate, nekúpite si byt, keď chcete dom, v sexe detto, tak jej na rovinu povedz, čo sa ti páči, čo menej, za čo očakávaš pochvalu...už aj plzák písal, že chlapa len chváliť, chváliť, chváliť...podľa mňa je to základ vzťahu, aj keď ma tu asi ukameňujú, ale tri piliere šťasného manželstva sú dobrý sex, plné brucho a uznanie 😉

manzanilliak
autor
17. máj 2012

neboj ja s nou diskutujem dost a nic nenecham premlcat, to len za to ze tu priznal ze robim aj taketo domace roboty tak tu zo mna urobili podpapucoveho chlapa

adriana7
17. máj 2012

@manzanilliak , a pri tej diskusii sa len dobre pohádate? alebo aj čosi uznala a skúša sa popraviť...napríklad mm nevedal povedať prepáč...vždy, keď po hádke varí kávu, je to to prepáč...tuším ho prihlásim na logopédiu 😀
...vidíš nejaký posun, alebo máš pocit, že frfle stále viac? lebo frfľajúci človek, aspoň podľa psychologickej poučky, na seba vlastne prezrádza, že je nespokojný sám so sebou...takže jé, jé, jé, ty si v tom nevinne

manzanilliak
autor
17. máj 2012

myslim ze sa obaja ucime, clovek moze s partnerom tvorit par aj 4 roky, mysli si ze pozna toho druheho a ked pride spolocna domacnost, dieta atd , prichadzaju dalsie problemy, nove zivotne situacie, je to o tolerancii, diskusii , uceni sa, odpustani atd

adriana7
17. máj 2012

@manzanilliak , amen! teda hlavne dieťa je tá najväčšia manželská skúška!

manzanilliak
autor
17. máj 2012

napr ked je chore, obaja su pod tlakom, ci uz strach o dieta alebo nevyspatost a potom su aj obaja podrazdenejsi, aj ked po precitani niektorych prispevkov tu mam pocit ze vela zien tu s tym nema problem, lebo ich manzelia su na pive s kamaratmi a nemaju starosti ked im je dieta chore

manzanilliak
autor
17. máj 2012

ale hlavne ze su to chlapi s velkym CH

aj ked neviem co to CH znamena alebo pomenuva🙂

haslerka31
17. máj 2012

@irriss Hahaha,ty si ma teraz rozosmiala 😀 😀 😀 😀

lujza123
18. máj 2012

@manzanilliak neviem kto co tu prispieva ale podla mna je uuplne normalne ze chlap doma vari a upratuje..podla mna su ovela lepsi kuchari ako zeny a pomoc pri upratovani je uplne normalna a prirodzena. Ja sa tiez niekedy nestacim divit nad nazorom ze zena ma byt sluzkou v domacnosti a este zvladat starostlivost o deti a chlap ma byt zivitel rodiny a navyse nepohnut ani prstom..to co su za stredoveke nazory

filipal
18. máj 2012

@manzanilliak
môj nazor je taky, ze tvoja manzelka nie je stale nespokojna preto, ze malo pracujes v domacnosti.
ide o vztahovy problem medzi vami. mozno prave tvoja manzelka je jedna z tych, ktora od muza ocakava uplne nieco ine, ako ty robis. vidis aj z nazorov v tejto diskusii, niektore by partnera ako ty ocenili, niektore tvoje spravanie nepovazuju za dost "chlapske".
ide o to, aby ty si si vazil sam seba, mal dostatok sebaucty a urcil si nejake hranice. to, ci si vazime sami seba, druhi ludia vycitia. tvoja manzelka si ta nevazi. tam by som zacala.
pocul si uz niekedy o asertivite? skus si nastudovat nieco o asertivnom spravani a nauc sa hovorit aj nie. kludne povedz, ze tento tyzden mas dovolenku a mas ine plany, a nemienis robit to, do coho sa ta snazi dotlacit manzelka. ked ti oznami, ze zajtra k nej pride kamaratka a rada by mala pre nu obcertvenie, povedz jej, ze jej môzes poradit nejake recepty a ze fajn, ty si zajdes na plavaren (do kina, do obchodu...kde chces ty). skus sa od manzelky trosku odputat a zacni si pestovat nejake svoje zaujmy. len tak si ju dokazes pritiahnut. musis byt trochu "vzacny".
tato debata sa zvrhla na to, ktore prace a povinnosti su zenske a ktore muzske. je to kazdeho vec, ako si to vo svojej rodine zariadi, mala by vsak existovat rovnovaha a obaja partneri by mali byt aspon ako-tak spokojni.je velky predsudok nazyvat dobreho cloveka, ktory sa snazi vela pre svoju rodinu robit, ze je pod papucou. ucta vsak nesmie chybat.

jabadaba
18. máj 2012

@adriana7 😀 ej, tak to uz by nemuselo byt.

jabadaba
18. máj 2012

@manzanilliak presne tak to je, si to vystihol. Spolocny zivot a najma dieta ci deti, to je ta najvacsia zatazkavajuca skuska kazdeho vztahu. Ak si niekto pletie realitu s romantickymi predstavami, casto ovplyvnenymi Rosamunde Pilcherovou a pod. tak potom je nespokojny. Ani vasen netrva vecne, ani zvadzanie, ani beztarostny zivot. Pridu deti, pride kolotoc unavy, vycerpania, starosti, strachu - toto vsetko da vztahu zabrat. Uz je len na nas ci sa s tym vieme vysporiadat alebo nie. Lahke to nie je.

No a na margo chlapa co namiesto opatery choreho dietata zmizne na pivo len tolko, ze to nie je u mna chlap.

jabadaba
18. máj 2012

@filipal velmi pekne si to napisala.

jabadaba
18. máj 2012

@manzanilliak ohoho, pockaaaj. Jak varia lepsie? Nevaria lepsie. Mozu varit rovnako dobre, niektori lepsie v porovnani s nesikovnym protajskom, ale nevyhlasujme tu univerzalne pravdy. Eee, no no no! Ma vie pobavit ako si chlapi, z predtym cisto zenskej roboty, nad ktorou sa ohrna frniak, spravili umelecky ritual. Nad zenou kucharkou sa kazdy s nezaujmom otoci, je to pre neho nevzdelana, vyucena chudera, zato s rovnako vzdelanym chlapom, jo to sa idu potentovat. Pre mna kuchar muz rovna sa to iste co zena. Tak! A teraz sa mi ziada vyplazit jazyk, ale nie je tu patricny smajl.

Ale plny suhlas s tym, ze na variacom chlapovi nie je nic nemuzne. Ak to vie a bavi ho to, potom je na mieste, aby doma tuto rolu zastaval. Mat dojem, ze ked ma muz nevpusti do kuchyne tak nieco nie je na poriadku je trosku mimo.

vejula
18. máj 2012

@manzanilliak aby si ma spravne pochopil, mne nepride ženske to že variš pečieš, pre mna za mna aj hačkuj či pozeraj Pilcherovu... Mne skôr prišlo typicky ženske to že si tu napisal. Proste fakt nepoznam jedneho jedineho chlapa, ktory by hladal riešenie problemu cez modreho konika. Popravde jediní chlapi ktorí ho poznaju su tí, ktorych manželky su tehotne,a oni sa sťažuju že tam vkuse vysedavaju a potom vyplakavaju, čo zjedli a nemali a pod.
JEdnoducho chlapi neradi ťahaju svoje sukromie na verejnosť, aspon čo ja v okoli vidim. Ženy sa skôr potrebuju vyplakať a posťažovať. Tak sa neuražaj a nebud nasratý, lebo z tvojich prispevkov mi to tak pripada.
Ja som ti preto neverila, že si skutočny. Ale budiš, asi len mam nespravnu vzorku chlapov v mojom okoli

vejula
18. máj 2012

@jabadaba manza to myslel tak, že fakt väčšina najslavnejších šefkucharov su muži. A v tom ma pravdu. Môj brat je kuchar a je fakt, že malo kucharok sa vypracuje tak vysoko ako kucharov