icon

Chýba mi mama, ktorá zomrela na následky alkoholizmu

7. júl 2021

Ahojte. Moja mamina zomrela pred 6 rokmi na následky alkoholizmu. 5 rokov predtým hrozne pila, ja som maturovala v takom stave že ona v noci pred maturitou prišla domov taká že sa vycikala do skrine. Nenávidela som ju. Bolo to strašné. Nechávala pustený plyn na sporáku, keď som prišla z intráku domov, kradla mi peniaze z peňaženky, ktoré som si zarobila ako študentka. Ale prešlo tých 6 rokov a začína mi byť strašne... Chýba mi, bola to moja mamka, mala zmysel pre humor, nebola zlá. Vôbec neviem čo mám robiť. Mam ročného synčeka a je mi strašne ľúto že ho nepozná

brendaa
•
7. júl 2021

Ahoj to ze ti chyba znamená, ze si jej odpustila. Uzavri kapitolu, ze mamka bola alkoholicka, preslo veľa rokov k nicomu to asi uz nie je.
Mama je len jedna, ostali ti aj pekne spomienky. Asi uz len navsteva cintorina so synom, vysvetlit, ze babka bola a uz na vas dava pozor z hora.
Hlavné je odpustiť aj sebe...

hviera81
•
7. júl 2021

odpustit je veru najtazsie :(
drzim palce, niekedy sa hodi najst si "spriaznenu dusu" ktora danu osobu dokaze "nahradit" myslim tu blizkost cloveka.

autor
•
7. júl 2021

Ťaží ma to každý deň. Neviem prečo to prišlo takto po rokoch, asi preto že mám dieťa. Ona by ho nekonečne ľúbila. Neznášala psy a keď si sestra jedného zaobstarala, tak ho vždy objímala a hladkala. Mrzí ma to strašne že umrela.

autor
•
7. júl 2021

To o psovi len na margo toho ako dokázala ľúbiť živého tvora. Ani si neviem predstaviť ako by ľúbila svoje vnúčatá. Keby sa tak mohla vrátiť

francuzkano
•
7. júl 2021

Tvoj pribeh mi trosku pripomina Sinead O’Connor. Ona mala tazke detstvo s mamou, nakoniec utekala od nej, ale tato pesnicka vznikla, ked zomrela. Tiez sa to v nej bilo, ze tu mamu lubila, ale zaroven bola stastna, ze uz nebola. Proste velmi tazka situacia, s ktorou sa je aj tazko vyrovnat. V komecnom dosledku aspon krasna skladba. Mozno si junpisti, ak nevies anglicky, najdi preklad a pustaj si, vyplac sa, ‘ pohovor si’ s mamou a uzavri kapitolu. Jej je uz dobre a mozno ty aj s tvojim synkom najdete inu ‘babku’. Nemusi to byt vzdy rodina, kde ma clovek vynikajuce vztahy. Drzim palce…

autor
•
7. júl 2021

@francuzkano ďakujem vôbec som nevedela aký príbeh je za tou pesničkou, ja ju milujem v tejto verzii

My už inú babku aj máme, ocino si našiel priateľku ktorá je čisté zlato a mám ju veľmi rada.

autor
•
7. júl 2021

Tak veľmi mi chýba. Ked teraz sama viem aké je to mat dieťa a ľúbiť ho... Aj ona ma tak ľúbila a dnes by mi rozprávala aká som bola ja taká maličká. Mala len 49 rokov.

zazvorka87
•
Odpoveď bola odstránená
•
miankass
•
7. júl 2021

Ahoj, viem presne o com hovoríš moja pije tiež, ale je veľmi dobrosedecna a milá no keď vypije nedá sa s ňou, našťastie žije a neviem si predstaviť ze by sa jej dačo malo stať :( ah

autor
•
7. júl 2021

@zazvorka87 neviem, môj otec je dobrý, ale nespoločenský. Mala nešťastné detstvo tiež s otcom alkoholikom. Psoriázu, to ju tiež trápilo. A bola hrozne slabá povaha. Všetko sa jej strašne dotklo.
@miankass no moja už časom len pila čiže triezvu som ju posledných 5 rokov života ani nevidela. Predávala veci, dávala do záložne zlato len aby mala za čo piť. Nedalo sa nič robiť. Dúfam že takéto zlé to nemáte

miankass
•
7. júl 2021

To našťastie nie. Až takto ale podobne

andrea169
•
8. júl 2021

Verím ti že ti je smutno a že si predstavuješ Aleny to bolo keby bola tu a videla vnúčatko. Áno je ti to o to viac ľúto , že ty sama si sa stala mamou . Ale niektoré veci sa nedajú zvrátiť ber to tak. Lebo tym že sa budeš nad tým trápiť nikomu nepomôžeš a sebe iba priťažis . Musela si prežiť veľmi ťažké obdobie a teraz si užívaj to krasne . Rozprávaj sa s mamou v mysli , mysli na ňu keď sa pozrieš na nebo a raduj sa z dieťatka . Si skvela ❤️

miankass
•
8. júl 2021

@andrea169 presne tak ako píše Andrejka, mamka je šťastná ze si šťastná ty 💜 vlastne už vy ♥️🙏

autor
•
12. júl 2021

Ďakujem vám. Musím to nejak zvládnuť pre maličkého