Chytenie druhého dychu po 30tke
Ahojte baby. Nenazvala by som to problémom, ale skôr faktom. Mám 34 rokov a moje okolie mi hovorí, že chytám druhú pubertu. S mojím mužom som začala chodiť v 19, bol to moj prvy chlapec, prveho syna som mala v 24, druheho o rok neskor. Stale som len pocuvala, ze potom, potom, ked chalani odrastu, ked dostavame, potom potom vsetko. A teraz ked konecne chcem zacat naplno zit, tak mam pocit, ze ma okolie nechape. Nie, netuzim chodit po diskotekach, ani nic podobne, ale mam pocit, ze ma moj muz nechape. Začala som na sebe pracovat / bozeeee, ide to strasne pomaly/, aby som lepsie vyzerala, zacala som podnikat, robim z domu, snazim sa viac starat o domacnost, deti, seba a vysledok je taky, ze sa citim cim dalej tym horsie. Akoby som nemala narok byt zenou, len matkou. Moj muz mi hovori, že sa spravam ako keby som mala 20. Ale to len pre to, že ma všetko nove zaujima. To, ze uz nemam 20 predsa neznamena, ze budem len studovat ako spravne vychovavat pubertalne dieta. Navyše, všetko co so sebou robim / alebo sa snazim robit / je hlavne pre to, aby mohol byt na mna pysny prave moj manzel, ale mam pocit, mu to skor vadi, čo v podstate nechapem. Chcem byť jednoducho len aktívna, aby som si v 60tke nepovedala, že už je niektoré veci neskoro. Ako sa vy pasujete s týmto stredným vekom?
Skôr si myslím, že mm žiarli na to koľko sily a odhodlania v tebe je. Choď za svojim snom, svojimi plánmi. MM chovanie je negovanie tvojej snahy o niečo nové, nechceš predsa skončiť ako puťka domáca, ktorá pozná iba biele doplnky (chladničky, práčka, žehlička, sporák....) bez možnosti kultúrneho alebo spoločenského žitia. Život je príliš krátky a preto si ho treba užiť a nie prežiť.
Ja som nemohla ist s partiou z prace na chatu na vikend, cize ist niekam von na noc, to sa ani radsej nepytam. Naposledy bol pre ten vikend ohen na streche, takze pre klud v rodine som tieto aktivity radsej zamietla.
Tak po väčšine ideme potom ďalej veď to je v piatok alebo sobotu normálne. Chceme sa zabaviť myslím, že má na to každý právo. Čo máš proti diskotéke?
@sono2 "a to nevieš, že vydaté ženy nemajú čo hľadať po baroch a diskotékach. Majú sedieť doma, starať sa o mm, deti a najmä o domácnosť !!!!" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Toť názor niektorých žien. Asi.
@rebeka7501 prečo sedieť doma? ísť na ples s manželom, spoločný víkend, na kávu s kamarátkou, na vychádzku, na zmrzlinu, na plaváreň, kúpalisko, s kamarátkou na nákupy a nie celú noc bary vymetať, je toho dosť. To musia tie ženy mať poriadneho chmuľa, keď im to zožerie a strávi, chudáčik
Teraz z ineho sudka - vzhladom na upravy zovnajsku som sa vcera odhodlala a zdepilovala stehna. N a moje pocudovanie vobec to nebola taka bolest, ze by som odpadla 😀
@mijo53 na tom, že ísť na diskotéku a poriadne sa vyblázniť s partiou nevidím nič zlé. Aj keď bez mm. Aj žena je človek a potrebuje vypnúť.
@jankafa Ja mám o niečo viac a na také aktivitky sa dokonca teším. Už ich mám v pláne 6 rokov 😎
Ja som si sama sebe vyhradila cca 10 rokov na venovanie sa deťom. To jest ešte cca 3-4 roky budú záujmy detí vždy na 1. mieste. /občasný únik je len pre zachovanie duševného zdravia 😉 /. Potom začnem postupne pridávať čas vyhradený pre mňa - bude to odmena za vykonanú "prácu".
Manžel o tom vie a dokonca sa teší, lebo vraj mi z toho, že som len s deťmi občas šibe. No možno sa teší aj pre to, že veľa z toho času plánujem prežiť s ním. Konečne kino, prechádzka, obed vo dvojici.... či ples. Dokonca aj na disku by som išla, len sa bojím, že by som tam robila akurát dozor 😀 😀 😀
@jankafa teraz už chápem odkiaľ vietor fúka. Tvoj manžel jednoducho žiarli. Ok, ty si ustúpila, keď si upustila od chodenia s partiou na chatu. Myslím, že si urobila dobre, nestojí ten víkend raz za čas za tichú domácnosť, nie každý muž toto zvláda v manželstve a nie každá žena vie, keď na tej chate je, kde sú hranice. Tým som ani náhodou nemyslela teba. Verím ale, že ideš raz za čas na kávu alebo na nákup s kamoškou, máš nejaký koníček, ktorému sa venuješ, skrátka, že netráviš voľný čas pozeraním seriálov a žehlením. Vôbec by som z ničoho nezľavila, Pripomeň mužovi, že ty si pre dobro v rodine upustila od víkendov na chate, ale nevidíš dôvod, prečo by si sa mala správať ako dôchodkyňa. Neaktívna dôchodkyňa podotýkam. Povedz mu, že to vaše manželstvo nijako neohrozuje, výpadok jedného príjmu je dočasný, ak by sa v časovom horizonte do...nepodarilo podnikanie rozbehnúť, tak sa zamestnáš. On sa cíti ohrozený aj tu, ak by sa ti podstatne zvýšil príjem oproti minulosti, tak zrejme si kúpiš to, čo považuješ za potrebné a nebudeš počúvať jeho reči o tom, že vám to netreba. Vôbec nezbiehaj z novej cesty, pre teba je to dôležité, že niektorí muži nezvládajú to, že ich žena je partnerkou, nie podriadeným tvorom, je jeho problém. Čo by robil, keby si si založila stavebnú firmu a zamestnávala 20 mužov? Alebo chodila z práce na týždňové služobné cesty? Vzťah je o dôvere a o podporovaní toho druhého v jeho aktivitách. Držím ti palce.

@sono2 to tak rýchlo si zmenila názor od včera večera od 21:28