icon

Čierna ovca rodiny

29. okt 2025

Teraz som čierna ovca rodiny lebo som kúpila daleksiejo psika s PP. Spolu máme 4 psikov. Od septembra som dala vypoved v praci a mužovej rodine sa nepáči keď teraz nepracujem a vraj musí chudačik ich syn živiť psov. Posledneho papieraka som kúpila na menší úver...chcem si časom založiť chovatelsku stan. rodina je v tomto skeptická lebo malý dvor lebo kto to bude financovať lebo medveď. Muž si ma ani nezastane a naposledy mi vykričal že v žiadnej práci nevydržím dlhšie ako tri mesiace a kto to má živiť a platiť veterinárov. Dal mi tým najavo aby sme sa psov zbavili ale ja nechcem. Čo mám robiť ako argumentovať? Ďakujem

Strana
z6
ekira1
30. okt 2025
@anonym_autor

@aurora33 už si ako moja podarena švagrina

@anonym_autor zrejme všetci v tvojom okolí to vidia, len ty si slepá. Mama, sestra, svokra, švagriná, muž, kolektív v každej práci a všetci sú zlí... a deti sú až po psoch..

romanovic
30. okt 2025

@anonym_autor to, ze zena prestane pracovat, ma byt dohoda obidvoch. Hlavne s tym musi byt OK muz, ktory sa stava zivitelom.
Ak s tym on nie je OK a urobila si to svojvolne, vobec sa mu necudujem.
Na takeho partnera nie je spolah, dohody neplatia, alebo sa uzatvaraju len jednostranne. S takym clovekom by som nebola.

maickamf
31. okt 2025

@anonym_autor autorka nehnevaj sa, ale muz by mal cim skor spravit s tebou poriadky a zakazat ti psov. Co tu citam, ze ty na ukor psov zrusis detom bazen a trampolinu? Naco ti bola rodina, ked uprednostnujes psov? Vsetci to vidia, cela rodina, len ty mas iny pohlad na vec. A este muz to ma financovat

sova7
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_16b166 za každé šteňa ak budem mať tých 1300€ to sa oplatí nie

@anonym_autor 1300 e. Mínus 180 strava 140 úver. Veterinar. Vybudovanie chovnej stanice niečo zhltne. 1300 e je suma ktorú dostanes ale čo ostane keď odratas všetky výdavky? Tiež su to zvieratá tam musíš rátať aj s tým že každý vrh sa nepodarí choroby nehody a podobne. Nevadí ti že muž platí tvoj náročný výmysel a že zvieratá vlastne zivu bytosť beries ako tovar? Radšej by si si mala nájsť normálnu robotu a nespekulovat ako prísť bez roboty k peniazom a ešte dosť nákladným spôsobom. Máš nejaký plán presne kroky ako tu stanicu vybudujes? Čo to bude stáť? To ma byt prvé až potom kupovať zvieratá. Si pripravená napríklad aj na to že budeš musieť tie šteňatá kŕmiť každé dve hodiny dudlikom ak sa niečo zvrtne? Lebo nakúpiť zvierata narobit dlhy to je raz dva ale starosti bude mať celá rodina ešte dlho. A manžel nie je tvoj sponzor ktorý má platiť tvoje nápady. Máš šťastie že ti túto dost sebecku zábavku financuje a toleruje. A je mi trochu ľúto aj tých psov.

anonym_53a50a
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e41312 fuha no nemam v plane sa rozvádzať. Nemám sa kam vrátiť lebo s mamou sa nemáme radi robila prieky a zo sestrou sa nerozprávame cez rok

@anonym_autor ty nemusis mat plan ale om ano

renesance80
31. okt 2025
@maickamf

@anonym_autor autorka nehnevaj sa, ale muz by mal cim skor spravit s tebou poriadky a zakazat ti psov. Co tu citam, ze ty na ukor psov zrusis detom bazen a trampolinu? Naco ti bola rodina, ked uprednostnujes psov? Vsetci to vidia, cela rodina, len ty mas iny pohlad na vec. A este muz to ma financovat

@maickamf v tom je problem ze tato dotycna si mysli ze na chove psikov zbohatne len dalsia bezcitna mnoziarka

alica110
31. okt 2025

Vieš, keď niečo chceš tak si na to treba zarobiť. Si parazit, nehnevaj sa. Chudák tvoj muž. To ti nie je blbe ho takto vyciciavať?
Nehnevaj sa, aj ja mám sny, ale na rozdiel od teba makám, aby som si ich splnila a nezľaknem sa ani zlého kolektívu.

lauricka
31. okt 2025

@anonym_autor kým nemáš rozbehnutú stanicu, ktorá ti zarába, tak dovtedy máš pracovať. Mám ešte prd, len výdavky a už dávaš výpoveď z práce. Tak sa nečuduj, že majú pocit, že muž živí tvojich psov, veď majú pravdu. Správaš sa trochu ako malé dieťa.

lauricka
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ccf83a nie. Vždy som natrafila na hnusny kolektiv

@anonym_autor inak, su osoby, ktoré nikde nevydržia v práci, lebo všade sú akože hnusny kolektív a podobne. Zaujímavé je, že sa im to opakuje všade a nevidia, že problém vytvárajú vlastne oni sami svojim správaním

naraliv
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor To sa akože chces živiť množenim psov?Fuj,chudata

martinadomianova
31. okt 2025

@anonym_autor bohužiaľ musím dať za pravdu tvojmu mužovi a jeho rodine. Keby si mala jedného, dvoch nepoviem, ale štyroch ??? Neviem, čo je to za rasa, aká veľká. Lebo tí zjedia toho viac. A kto ich bude živiť ? Samozrejme plus veterinár. A ten tiež nie je nejak extra lacný. Tiež tá chovná stanica. Pekný nápad. Ale na to treba mať miesto a dostatočné financie.

martin1989m
31. okt 2025

@anonym_autor napis mi sukromnu spravu. Pojdes aj so psami ku mne a budeme mat spolu krasne steniatka 😀

nelka93
31. okt 2025

Poznáš porekadlo, ked je blbá hlava trpi cele telo? U teba to platí doslova. Nemáš žiadny príjem, len žiješ na úkor manžela. Neviem koho ľutujem viac ci manžela a deti, alebo tie psy, ktore nemajú vhodné podmienky.

renesance80
31. okt 2025
@anonym_autor

@rozculena prečo ma osočujete že som množiteľka? Psov som si kúpila pre radosť a nie na šteňatá...a vy ma tu osočujete že chudence psy pritom sa im venujem viac ako deckam

@anonym_autor so sorry , presne viem šo je chovať psov s papiermi a čo treba aby ste mali šteňatá s papiermi, treba kvantum výstav a ešte ich musíte vyhrať aj uchovniť , to je kvantum ďalších peňazí aj na výstavy aj na uchovnenie a aj na odchov, viem o čom hovorím , mala som psov a mala som chov viac výdaja ako zisku ak na to nemáte ,tým pádom idete do dlhov a ponárate do toho nielen rodinu ale aj tých psov!!!

renesance80
31. okt 2025
@anonym_f56909

ja len rozmyslam ze kto by si kupil tak drahe stena z tak otrasnych podmienok, kedze pri kupe psika sme vzdy prisli do chovnej stanice a ukazali nam priestory a pod.

@anonym_f56909 presne tak , a nielen to ak by aj sa jej podarilo s fenov s papiermi dostať k uchovneniu čo nielen len tak , tak musí zacvakať množenie s partnerom s papiermi čo stojí tolko čo predaj šťeňaťa a niekedy aj viac, táto pani vôbec nemá šajn čo obnáša chovná stanica s PP na úrovni

inull5
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak sa podaria šteňatá a bude vrh úspešný......a hovorte si čo chcete ja nič nemnožím. Mám doma papierakov a nie bastardov

@anonym_autor
@anonym_autor autorka,niekto by Ťa mal uviesť do obrazu..takto. Ako príklad uvediem co sa stalo u nas.Tiez máme psov- poľovné plemeno,poľovne upotrebitelne.. Mame dvoch psov a jednu fenku. Keď mala fenka 8 mesiacov,tak mala prvé haranie. Bola u nasich,kvôli psom. Na 11 deň mi vybehla z voliery pri kŕmení do zahrady,kde sa prave vencili psy. Kym som ju chytila uz bol jeden z nich na nej. Bolo z toho 7 šteniatok. ALE. Fena bola mladá,vrh bol naplánovaný a šteniatka nevedela porodiť. Musela ist cisárskym a hned ju museli aj sterilizovať pretože krvácala. Toto sa uplne lahko môže stat aj Tebe. Ak to mam blbo nazvať - fena bude v takomto prípade pre teba bezcenna. U nas to tak nie je,pretoze my ich nemame na zaribok.

inull5
31. okt 2025
@inull5

@anonym_autor
@anonym_autor autorka,niekto by Ťa mal uviesť do obrazu..takto. Ako príklad uvediem co sa stalo u nas.Tiez máme psov- poľovné plemeno,poľovne upotrebitelne.. Mame dvoch psov a jednu fenku. Keď mala fenka 8 mesiacov,tak mala prvé haranie. Bola u nasich,kvôli psom. Na 11 deň mi vybehla z voliery pri kŕmení do zahrady,kde sa prave vencili psy. Kym som ju chytila uz bol jeden z nich na nej. Bolo z toho 7 šteniatok. ALE. Fena bola mladá,vrh bol naplánovaný a šteniatka nevedela porodiť. Musela ist cisárskym a hned ju museli aj sterilizovať pretože krvácala. Toto sa uplne lahko môže stat aj Tebe. Ak to mam blbo nazvať - fena bude v takomto prípade pre teba bezcenna. U nas to tak nie je,pretoze my ich nemame na zaribok.

Vrh bol neplanovany som chcela napisat.

karolinakr
1. nov 2025

cs vlčiak a cane corso čo som čítala sú ostré plemená, ked idem k bratrancovi, musí cane corso zavrieť kvôli bezpečnosti, a ty planuješ mať s nimi chovnu stanicu, po dvore ich bude behať 20 a vlčiakov, byť tvojim manželom, tak sa presťahujem, no neviem, ak nemáš treningy, či to je vôbec bezpečné, to by si mala mať pevnu ruku pri vychove tychto plemien no a samojed chudak, ten asi bude zjedený 😀
toto je reálna téma? a bez práce z čoho ich chceš živiť, to mäso tiež nie je najlacnejšie pre tolkych psov, ty si to predstavuješ ako ked Hurvínek ide do vojny 😀

karolinakr
1. nov 2025

a čo sa hnusneho kolektivu a rodiny týka, tak sa zamysli aj nad svojimi chybami
neda sa vychadzať uplne s každym perfektne, ale ked z každej práce musíš odísť, je možne, že chyba je aj v tebe..

daaaaaska
1. nov 2025

@anonym_autor bez práce,nejakého príjmu alebo dobrovoľného sponzora v podobe tvojho muža len ťažko zvládneš chovať. Výstavy uchovnenie, krytie,samotný vrh (mňa len odchov steniat stal cez 3000) veterinár a krmivo a kopec ineho.,môže prísť komplikácia ako cisársky(naposledy som 700€ platila.To ako chces zvládnuť?na toto musíte byť obaja na tej istej vlne nie iba jeden bez príjmu. Ak chces naozaj chovať a nezbavovat sa psov nájdi si rýchlo prácu a pomôž s tým mužovi.to je asi jediná cesta

lucioques
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_ccf83a nie. Vždy som natrafila na hnusny kolektiv

@anonym_autor Ježiš ty si trápna

lucioques
1. nov 2025

@anonym_autor načo ti sú zvery? Strata peňazí, strata času.. boha nauč sa robiť s financiami,

natiblaskova
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor očkovanie, strava a iné veci .... Čo sú výdavky na psa a hneď to nebude 1300 eur...

gabrielladan
5. nov 2025
@anonym_autor

@aurora33 už si ako moja podarena švagrina

@anonym_autor takže nielen ,mama, sestra , kolegovia, manžel ale už aj švagriná...zamyslela by som sa nad sebou...a chovné stanice sa robia Z JEDNÉHO PLEMENA a nie 4... Ty si strašne naivná 🤣🤣🤣 .. prosím ťa, stopni to a choď robiť normálne do práce...
A píšeš že chceš ziskové šteniatka a potom pod týmto , že to nerobíš kvôli šteniatkam...tak ako teda?

Strana
z6