Cítim neistotu
Ahoj žienky, nedávno som tu písala tému o novom vzťahu. Všetko sa vyjasnilo, stretli sme sa, ubezpečil ma, že ma ľúbi a nič sa nezmenilo, len keď ma prácu, venuje sa tomu a nie mobilu. Ok. V stredu šiel na služobku, pracuje vonku fyzicky, zima, malo času, neozyval sa, bol unavený, chápem. Ja som mu písala občas, aj skúsila zavolať no márne. Potom mi len krátko napísal že maju toho veľa, že nemôže mať mobil so sebou atď, že ostávajú aj cez víkend a ze ma ľúbi. Ok. Tak ja som mu občas v priebehu dna napísala, ved ze si potom prečíta aspoň. Včera keď už sa neozval od štvrtka obeda, skúsila som volať, tak až poobede mi dvíhol v rýchlosti, že ahoj zavolam ti neskôr, vzali mi otca do nemocnice a zložil. Az ma zamrazilo, lebo ma s rodičmi pekný vztah a ma ich rád. Aj mi bolo ľúto, že som mu toľko písala a volala, hoci to bolo v rámci toho, že na neho myslím. No po tel.som mu už len napísala, nech si so mnou nerobí teraz starosti, ozve sa ked sa to upokojí, nech je pri rodinke teraz, ja počkám a ze ho ľúbim a ockovi želám veľa zdravia, nech to nie je nič vážne. Neozval sa, ani som nečakala, viem ze musí mať strach a starosti. Len cítim v sebe taky nepokoj, neistotu. Ja som priveľmi citlivá, riešim veci inak a nech mam akékoľvek trápenie, práve s milovanou osobou komunikujem, aspoň sporadicky. Preto nie som zvyknutá na takéto mlčanie, a napadá mi kadečo, ci sme vôbec spolu ešte, ci sa ešte ozve... Asi len potrebujem počuť podporu, a vedieť že možno muži niektorí sú takí a ze sa určite ozve. Asi je to aj tým, že sme sa dlho nevideli, a ani sme počas tých dní nekomunikovali. Chápem ho, od tej včerajšej sms sa mu neozyvam, lebo viem ze musí mať strach a myšlienkami je inde, len sa cítim ako keby som ani vo vzťahu nebola, netuším čo s jeho ockom je, kedy a ci ho ešte uvidím... Preto sa len modlím za jeho ocka a dúfam, že sa časom ozve. Pre mňa je takáto situácia úplne nová, taka odmlka.
@radkanika ja si tiez myslim,ze by sa mal ozvat aspon raz do dna,vysvetlit nejako sa mi to nezda,tiez by ma mrzelo keby so len ja vyvolavala a akokeby vyzvedala,zas neni dobre chlapa uhanat telefonatmy,ale toto ???????neviem kolko mate rokov,ale toto dospely nerobia hlavne ked sa jedna o rodinu a pod.veci
Ked som chodila s muzom a bol na robote mimo nasho mesta vzdy ked som ho prezvonila vzdy mi za par sekund zavolal naspet aj ked bol doma tak mi zavolal a vlastne on ani doma nebol lebo ako prisiel zlozil tasku mame oprat a utekal hned za mnou takze ci volat ci ked bol doma sme boli spolu.u mna muz bol takto dokonca aj pri 3 porode cez telefon a este chuda aj somnou dychal a fakt si to super zapametal a bolo 5hodin rano do pol hodky som mu potom volala ze sme na svete.ale mala som kamaratku susedu co tiez mala nieco podobne chalan vytazeny do skoly sa ucil obchod mali tak nemal az tak cas ale ked ho uz mal vikend bola u neho potom zacali spolu zit svadba a maju 2 dcerky.a vtedy riesila presne to co ty teraz.
@radkanika Ahoj. Co znamena "v priebehu dna som mu obcas napisala"? Kolko sprav to bolo? Uz minule sa to tu preberalo, tvoj priatel nie je typ, co visi na mobile a nepotrpi si na kazdodenne telefonicke rozhovory. Zvykni si a zacni ho akceptovat takeho, aky je, inak ho od seba odozenies svojou snahou zmenit ho. Ubezpecil ta, ze ta miluje, vsetko je v poriadku, on ma v tom jasno. Ale my ženy by sme neboli ženami, keby sme si nejaky problem nevyfantazirovali, vsak ano? 🙂
neviem prečo, ale ja mám skôr ten pocit, že si tú nemocnicu vymyslel, aby si mu dala pokoj a neotravovala ho.
@radkanika mam len kamosa s vyhodami a v kontakte sme denne od bozieho rana po dobru noc. a je to len kamos. ziadny frajer ani nic. dokonca, ked bol tot nedavno s tatkom v nemocnici, napisal mi hned o tom a nemusel. este ma aj informoval ci je uz lepsie a ako sa mu dari. napise mi, aj ked ma sopel. konzultuje so mnou co si kupil v lekarni. konzultuje so mnou aky mal den v rpaci a pyta sa aky som mala den ja. neviem si predstavit, ze by ma frajer, partner, muz takto ignorovali. lebo on ta proste ignoruje. nema potrebu s tebou komunikovat.
Podla mna to neni normalne, ze sa ti neozval. Nech by bolo hocico viem, ze moj by mi v kazdom pripade aspon na chvilu zavolal a dal vediet co sa deje. Nehovor mi, ze ten tvoj priatel nemal sekundu cas na sprostu smsku, hoci ked na zachode sedel mohol sa ozvat, ale ocividne nechcel. Urcite sa trapi pre to co sa stalo s otcom, ale neviem nezda sa mi to, take spravanie, z toho mam uz aj ja pochybnosti ze ci ste spolu 😀 lebo nezda sa ze by mu na te e nejak extra zalezalo..
@mawka tiež to tak vnímam a nerozumiem prečo. Vie ze môže narovinu povedať, ak sa niečo deje. Vie, čím som si prešla v bývalom vztahu. Nemôžem ani povedať, že ma len chcel do postele a odkopol, lebo sme spolu ešte ani nespali a netlačil na mňa. Tak už fakt neviem co si myslieť. Už by som radšej počula, že prepáč nefunguje to, alebo nechcem atď, než takéto ticho. Už to nejdem ani ďalej riešiť a postavím sa k tomu tak, že to skončilo.
@radkanika Poradím ti, zvykni si 🙂 Môj muž je podobný. Pracuje v zahraničí, je preč aj niekoľko týždňov a nevoláme si každý deň, ani každý druhý, často ani každý tretí 🙂 Poznám ho, viem, že ma miluje, nemám dôvod vymýšľať si scenáre, prečo nevolá. Riadime sa heslom "žiadne správy - dobré správy" 🙂 Na začiatku vzťahu som si tiež na to musela chvíľku zvykať. Pokiaľ si si istá jeho láskou, netráp sa tým, že nevolá. Nie všetci majú potrebu rozprávať sa po telefóne, uprednostnia radšej osobný kontakt.
No ja som tiez citlivy typ zeny, tiez by sa mi nepacilo, keby moj priatel reagoval takto..ked ma cas zavola, napise, ked ma viac prace nenapise, nedviha, ked sa s jeho otcom nieco stane, da vediet a potom odmlka...Vies, kazdy sme iny, ale ja stale som toho nazoru, kto lúbi, nedokaze sa neozvat pár dni a zu vobec mu tvoje sms, volania nemali byt na obtiaz. Toto je moj nazor a ja by som neakceptovala taketo reakcie - odmlky v ziadnom pripade..Je mu jedno ako sa ty citis? Aj ked nevisi stale na Telefone - ze nie je taky typ, ja by som si jeho spravannie aj tak nevedela vysvetlit.Aj my zeny sme kazda ina, niektorej vyhovuje takyto sposob , niekomu nie..ale mne by takyto vztah nevyhovoval. to by som Bola casto smutna a plna otaznikov..Vo vztahu nemas byt smutna, toboz nie koli tomu, ze sa pár dni neozyva..nie je to fér, to sa nerobi ked sa dvaja ludia maju radi. Citaj hore, co pisala emilia25 - tak to ma byt, to je normalne fungujuci vztah zalozeny na laske a ked sa dvaja maju radi, robia si o seba starosti.., delia sa o problemy, smutok, radost...tu sa ozyvas len ty, len ty pises, volas a aj tak nedostanes spätnu reakciu..aspon keby ti raz prezvonil za tych par dni, ze mysli na teba, chybas a chce aby si Bola s nim, ked zu aj otec je takto..ale nie..radsej sa neozyva..co potom bude o par rokov, alebo ked budu deti..A nemaj vycitky kolko sms si pisala, je to normalne, aspon z mojho pohladu..ja som v zivote taketo nieco nezazila, mala som stastie, ale ani by som neakceptovala. Ja som mala este posledy Semester na univerzite na SK, ked sme - s terajsim manzelom len " chodili spolu ", delilo nas 600 km, ale nebol den, ked sme si nevolali, alebo stale sms ky pisali, ze na seba myslime, chybame si..velakrat urobil cestu ku mne len preto, aby ma na par hodin videl a pendloval medzi SK a AT casto, a potom po par hodin naspät, lebo rano isiel do prace nemali sme moznost tak casto byt spolu..ale nie ze neozyva sa par dni..Ked zu teraz sa trapis a si smutna, co bude dalej? Zelam ti, nech si stastna a dobre si to rozmysli.
@radkanika V predchádzajúcej diskusii som nadobudla pocit, že tvoj priateľ je fajn chlap. Prečo ho od seba odháňaš takýmto detinským správaním? Nespráva sa presne podľa tvojich štandardov, tak už ho odpisuješ a končíš. Chceš ty vlastne zotrvať vo vzťahu s ním? Podľa tvojich reakcií o tom začínam pochybovať. A to, že ti tu ženy píšu, že ich muži s nimi volajú 24/7, pokiaľ nie sú s nimi, neznamená nič. Hovorí to iba o tom, ako to majú oni vo vzťahu. Vy si váš vzťah spravíte taký, aký ho chcete mať.
Keby ti vyhovoval takyto sposob spravania a si spokojna vo vztahu, to je uplne nieco ine..aj tak sa da fungovat a byt stastny spolu, ale ty mas v sebe smutok a nezodpovedane otazky..takze az tak stastna asi nie si ☹
@evita_g podelit sa s niekym o to, aky mal ten clovek den znamena, ze to je zle? ak sa ma niekto spyta, aky som mala den, ja v tom vidim zaujem, nie sliedenie po cloveku. rovnako, keby ma nezaujimalo, aky ma moj kamarat den, tak sa ho to nepytam. co robi, kde robi mi hovori sam od seba. a ja jemu tiez. co chceme povieme, co nechceme nepovieme. ale urcite je to lepsie, ked citim zaujem ako keby sa ozval len vtedy, ked som uz doma a on si moze dojst zasulozit. a ci som mesiac prec alebo mesiac doma, ci sa vidime, nevidime, sme denne v kontakte. tak asi si chybame, mame sa radi, neviem. ale komunikujeme aj o inych veciach. o vselicom. tazke temy, temy, pri ktorych sa rehnime, no proste vselico. denno denne. lebo chceme. nie preto, ze sa do toho vzajomne nutime.
@evita_g mimochodom, moja mamka robi opatrovatelku uz xy rokov a vzdy s tatkom boli denne v kontakte este ani internet nebol. si zavolali. a vobec nie rpeto, ze musia, ale obaja sa rad pocuju. hoci neni nic nove, hoci sa bavia co zakvitlo v zahrade a ake je pocasie, ale zboznuju sa pocut kazdy den. teraz navyse ked maju net, pc, book a skype, tak si skypuju od nevidim do nevidim. a je to mile. ze si chybaju a ze maju potrebu komunikovat este aj po 43 rokoch manzelstva
@evita_g ťažko mi je to chápať. Vie, ako mi záleží na tom aby mi zaželal aspoň dobre ráno, dobrú noc, zdalo sa ze to v poslednom stretnutí pochopil, a sľúbil ze bude, že teda keď nebude čas, nech sa nehnevam a dohodli sme sa, že keď bude môcť písať, tak mi napíše ze teda teraz sa vie viac venovať písmenkam. My sme aj zistili, že naživo si vieme povedať všetko, a cez sms sa niekedy nepochopíme, človek nevidí reakciu, ci ton akým to človek povedal. No aj tak...nejde mi to cele do hlavy. Ubezpeči ma, že sme spolu, nič sa nedeje, že nie je typ ze by sa rozchádzal za hlúposti, ale zároveň vidíš, mlčí. Áno, napísala som mu, nech sa venuje rodinke a platí to. Ale ako mam vedieť, čo mu beží hlavnou, možno aj keby som to nenapísala, tak by sa neozval, ja neviem už co si myslieť.
posobis dost submisivne, ako keby si sa mu pchala do zadnice, s prepacenim. neber to v zlom. ale tebe nieco u neho chyba, ale na druhj strane mu napises, aby sa staral o rodinku, ved potom sa ozve, ved bla bla bla. davas mu tym najavo aka si z neho paf a on si je tebou isty. uz by som to nerobila.
Mozno to napisem drsne ale stavila by som ze jeho otec v nemocnici nie je.
Sorry ale z tvojich prispevkov mam pocit ze si pubertacka.... Taketo hluposti riesis s cudzimi ludmi? Keby vedel ze kazdu debilinu pises na forum uz s tebou davno nieje.... Myslim ze jeho teraz trapia ovela dolezitejsie veci ako to, ci ti napisal alebo nie.... Najdi si konicka, strikuj alebo sa chod prejst :D Nechaj ho napokoji a nepchaj sa mu zbytocne, lebo bude mat pocit ze len doliezas.... Ved ti povedal ze sa ozve ked bude mat cas... Upokoji sa a napise ti.... Nechapem preco hned rozmyslas nad tym ci ste este spolu :D Zato ze ma teraz svoje starosti a nepise ti, tak sa s tebou hned musi rozchadzat? Takto to vo vztahu nefunguje a mala by si sa radsej nejak ist odreagovat
@sibalka21 ja sa mu nikam nechám, ci tým že sa mu neozyvam už vôbec? A ako to vo vzťahu funguje? Lebo asi som doteraz mala iné vzťahy a áno, na toto zvyknutá nie som. No preto ze sa snažím pochopiť ho a tolerovať, riešim to tu, a zisťujem ci niekto tiež ma takéto alebo mal s mužom, a nerobím mu zbytočne scény. Nechávam ho riešiť si veci, ale áno trápi ma to, no rešpektujem, a snažím sa porozumieť mu aspoň tým, že sa snažím ukludnit sa, že proste u niekoho to takto je a neznamená také správanie nič zlé hneď.
Ale odhladnuc od toho...daj mu pokoj...ked sa neozyva tak asi nechce, uz ci kvoli otcovi alebo kvoli niecomu inemu...ak by ste boli "spolu" tak sa takto neodmlci.
@radkanika ale naco to riesis tu? s cudzimi ludmi? nemas vlastnu hlavu? ty jedina vies aky mate vztah a respektuj jeho sukromie a to ze sa ti neozyva, asi ma na to svoj dovod... Ako som napisala, ma teraz dolezitejsie starosti a veci ktore riesi... Ak ho chapes a respektujes tak to tu neries s cudzimi ludmi ale pockaj pokial sa ti ozve... Ak sa ti nieco nepaci povec to jemu a neries stale jeho sukromie na socialnych sietach... Urcite by z toho nadseny nebol
Alebo ma toho uz proste plne zuby a potrebuje od teba na par dni pokoj
Ahoj, necitala som, alebo neviem o tom, tvoju predoslu temu, no v kratkosti. zabudni nanho. Pokial chces byt v zivote lubena a stastna, si uplne na zlej ceste. Z tojich riadkov srsi naivita a zaspatost. Urcite taketo dobijanie lasky z Tvojej strany nie je v poriadku. Utekaj kade lahsie,zabudni nanho cim skor a zi svoj zivot. Cakaj chvilu ked sa v Tvojom zivote objavi Muz z velkym M, ktory bude dobijat Teba a nie Ty jeho. Toto nie je laska ale vynucovanie si niecoho co ani neviem ako nazvat.
@radkanika prehanas to. Uz si pisala, ze nie je typ, co je na fone 24/7. A co vies, mozno si na fon ani nespomenie. Ja by som urcite nemyslela na fon a na frajera, keby sa mi taketo nieco stalo v rodine, hlavne ked pises, ze su si velmi blizki.
Vy asi spolu nie ste dlho, vsak? Ze potrebujes riesit kazdy prd, kazdeho smajlika, ci je v sprave alebo nie, kedy sa prihlasil a kedy si sms precital. Uz pri tom prvom probleme sa to vyriesilo, a tam si si mala uvedomit, ze je asi typ, co radsej riesi veci z oci do oci, nie cez smsky. A asi vie, ze ked odpise, tak ty zacnes pisat zase a on bude musiet zase odpisat.....a ma teraz ine starosti.
Ano, bolo by to ine, keby ste uz boli spolu roky a mali spolu deti. To by mi taketo jeho spravanie vadilo asi tiez. Ale v tvojej situacii mi na tom nepride nic divne, nema ten fon voperovany do ruky a asi takisto nema chut ti vysvetlovat ze preco sa neozval vtedy a vtedy, aj ked bol na fone a online, lebo mozno riesil nieco dolezitejsie.
Ty tu este budes vyplakavat, pre kazdy prd.

no neviem, ja to viem súdiť len podľa svojho vzťahu a my sa ozývame vždy za každých okolností. Neexistuje sa neozvať. A keď je v rodine problém, tým skôr, že veď predsa ten druhý na nás myslí a chce vedieť, ako sa veci majú.
Ja osobne si neviem predstaviť nekomunikovať pár dní. Ale tak, možno ti baby napísu inak. Mňa by to mrzelo, ak by sa mi niekto tak dlho neozval a asi by mi napadil rovnaké otázky, ako tebe.