icon

Cítim sa ako chudera

liviafazekasova
16. máj 2022

Ahojte. Ani neviem kde začať, v sobotu som sa pohadala s mužom, sme spolu 6 rokov vlastne často sa hádame kvoli materiálnym veciam, ja túžim po tom aby keď ideme niekdy som nevyzerala ako posledná chudera, ale keď si kúpim niečo to je jedine tak za 3 eurá jednofarebné tričko v Kik, proste stále my nemáme nato peniaze aj keď sme mali musíme sporiť alebo že ja stále niečo chcem, áno vravím mu keď sa mi niečo páči že by som chcela ale jedine tolko a potom ja by som stale nieco chcela. Stále sa cítim zanedbane, ked ideme aj k rodine sa stále hanbím lebo moje švagriny sú pekne oblečené a ja v jednych nohaviciach a v tričku asi stále v zhladom na to či ideme len na dvor na kávu alebo na návštevu alebo nejakú príležitosť, aj teraz sme mali ísť na narodeniny povedala som že nechcem ísť lebo som trocha chorá a ani nemám čo na seba tak ma zobral aby som si kúpila, zase tam kde si nikdy nič nekúpim New Yorker, Kik Takko kde si jedine kupim tricko alebo rifle lebo ja košele alebo hociake šaty si nehiem dať mam väčšie prsia a vyzerám hrozne, a tak sa začala hádka že ja si nikdy neviem vybrať lebo som 2 tonnova krava a že mam schudnúť možno si dačo nájdem. Áno po tehotensve som pribrala ale aj tak proste mne sa tam tie veci casto nepáčia niektoré su ako pre staré tety a niektore ako pre 16 ročné dievky. Inde ma nezoberie a ja som prípad na psychiatriu lebo stále sa za to hádam.

Strana
z4
bluka2
17. máj 2022

@evka258 aj ja milujem humanu, mám odtiaľ také kúsky, ktoré už dlho nosím hneď ako sa operu a stále sú super. Odporúčam +1

fineta
17. máj 2022

@bluka2 presne tak, by videl...

Toto dokáže vypotiť svojej žene len hulvát na entu.

bluka2
17. máj 2022

@fineta presne, vôbec by som sa nehadala, rovno by som sa zariadila bez pohnutia brvou po svojom. Potom len uvidí, čo má doma za monštrum a snáď jej bude jasné, aký ďalší krok

evka258
17. máj 2022

@bluka2 ja som sekacovy tip, ja si uz v nor.alnom obchode ani neviem kupit. 🙂)))

oblecenie99
17. máj 2022

Malý má 2 roky a 5 mesiacov, on by už kľudne mohol byť v jasličkách, dokonca niekde aj v škôlke od septembra. Neviem, či ti tu už písali, ale píšeš, že si predtým pracovala... tak sa vráť do práce, vybav si naozaj že VLASTNÝ účet, kde ti bude chodiť rodičák plus výplata. Presnejšie, účet si už vybav teraz a choď na úrad práce oznámiť zmenu účtu, kde ti majú posielať rodičák. Ak by mal reči, normálne choď do kuchyne, otvor skrinku, kde máš panvice a jednu použi (nie na prípravu palaciniek). Nedaj sa prosím ťa takto deptať!

akbara77
17. máj 2022

@liviafazekasova somara si si vzala, somara máš.

ilovecoffee
17. máj 2022

@liviafazekasova nechcem vás uraziť, ale podla mňa ste bud na materskej alebo nezamestnaná..ono treba si nájsť prácu a budete si môcť kúpiť aj niečo iné ako obyčajne tričko, alebo rifle..ozaj sa nehnevajte, ale mne nikdy nikdy nikdy nikto nekúpil oblečenie ani za 3 €..zarobim si kúpim si..netreba byť odkázaná na svojho muza🤦‍♀️

liviafazekasova
autor
17. máj 2022

@mamatroch ďakujem 🙏🙏🙏🙏

mikadooo
17. máj 2022

@liviafazekasova ahoj, volá sa to finančné týranie. Jednoducho mu povedz, že nemá právo ti vziať peniaze a prideľovať ako sa to jemu páči... Oddeľte si účty aj výdavky a pekne pol na pol, nech je frajer. Možno bude zrazu pindať, že nepotrebujete maslo, stačí aj margarín... Mám pocit že máš doma škroba 🤷. Jediné čo pomôže je striktne oddeliť financie a on nech si svoju časť skrblí a ty si kúp čo potrebuješ. (Nezabúdaj však na rezervu, nevieš čo ťa čaká v budúcnosti, aby si zrazu nebola bez prostriedkov).

rivini
17. máj 2022

@liviafazekasova v zivote som neriesila s muzom nakupy svojho oblecenia…kupim si to, co sa mi paci, tam, kde sa mi paci a za kolko uznam za vhodne. Zarabam do spolocnej domacnosti, som dospela, svojpravna osoba, cize si nepytam od manzela povolenie, ani ma nemusi nikam „vozit“, ci „brat“ na nakupy, som dospela, zvladam to sama😉. Obcas, pred tym ako niekam ideme, alebo ako nieco objednam, sa ho spytam, ktore z dvoch veci sa mu pacia viac…to je asi vsetko k teme satnik, co riesim s muzom.

rivini
17. máj 2022

@ckocka 😂

rivini
17. máj 2022

@liviafazekasova a ty si nesvojpravna, ze nemas pristup k bankovemu uctu? 🙈

maris5
17. máj 2022

Vy nemate spolocny ucet. On ma ucet a ty mu tam posielas peniaze ku ktorym nemas pristup. Zajtrajsim dnom by som isla do banky zalozit ucet, nasledne na upsvar poziadat o zmenu vyplacania davky na TVOJ ucet a ak by muz pindal tak podat ziadost o vyzivne na dieta a manzelky pocas trvania manzelstva.
Ja som ani pocas jednej materskej nemala problem urobit objednavku oblecenia, doma poskusat a co sa mi nepacilo alebo nesedelo som vratila. Nebudem sediet doma kym ma slavnostne niekto zoberie nakupovat. Zabrala som sa a isla som doobeda nakupit detom veci. Ale ak nemas kartu a ani inak pristup k peniazom, tak je to ekonomicke tyranie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
17. máj 2022

@elizabet173 Pravda.. je tu plno príspevkov od inych, že aj by išli robiť,ale ťažko,lebo ich úžasní chlapi nie sú ochotní dieťa sem tam zobrať do škôlky či vyzdvihnúť poobede, alebo nebodaj byť s nimi doma v čase choroby 🙁 ako píšeš,od takého utekať preč.

kingstonka
18. máj 2022

@ilovecoffee tu to ale vyzerá tak,že aj pred materskou jej peniaze išli na jeden účet,ku ktorému má kartu len on 🤨 a peniaze jej nedával, lebo majú málo.... to si musí s mužom vyriešiť.

wiw8
18. máj 2022

Ved ste dvaja, dvaja na rodinu, na dieta, na vydavky, preco by si si aj ty nemohla kupit z casu na cas nieco pekne aby si sa aj jemu pacila? To akoze nechape? Musite sa o tom doma pozhovarat, nastavit si financie aby dobre bolo. Skus pripadne pozriet aj sekace, ja mam kopu veci z tade a krasnych.

oblecenie99
18. máj 2022

@liviafazekasova Aj keď tvoj problém nespočíva vyslovene len v tom, že by si mala problém na seba nakúpiť veci, skúsim poradiť v tom smere: ja som napr. v takej FB skupine, v ktorej si vzájomne pomáhame, darujeme, radíme - prvotná myšlienka je niečo ako "zero waste" prístup, ale v podstate sa v nej presúvajú rôzne veci: pre niekoho nepotrebné, pre druhého "poklad". Ja som napr. takto viackrát triedila šatník, mala som plno pekných vecí, ktoré mi boli buď úzke, alebo proste sa mi zunovali a nemala som chuť predávať, merať, posielať a naťahovať sa a posunula som v rámci skupiny. Zohnala som tam na syna plno pekných vecí, ktoré som potom, čo z nich vyrástol (použiteľné samozrejme) tiež posunula ďalej. Vymenila som zeleninu od našich (nestíhali sme spotrebovať) za penové puzzle pre malého a pod. Atď. Skús sa popozerať, či vo vašom okolí nefunguje niečo takéto, možno zohnáš prakticky zadarmo pekné kúsky na seba, je to veľmi praktické, a veľa pri tom ušetríš, aj sa socializuješ. Sleduj eshopy: v kamenných obchodoch je obmedzená ponuka, často drahšie veci, cez eshop si zakúpiš niekedy za smiešne peniaze, možno lacnejšie ako v sekáči, a často bez poštovného. Porozprávaj sa s mužom, povedz mu, že potrebuješ k účtu vlastnú kartu, ináč si vybavíš vlastný účet. Ak sa nedá podobrotky, tak si urob po svojom: na vlastný účet jeho vôbec nepotrebuješ, dáš presmerovať rodičák tam (keď si robila predtým, tak s prídavkami je to cca 400 €) a vybavené. Mne keď končila materská a dávala som žiadosť na rodičák, tak sama pracovníčka hneď hovorila, že dúfa, že je to môj účet.. keď som sa pýtala, prečo? tak mi len povedala, že človek nikdy nevie. A mala pravdu, asi už majú skúsenosti a poznajú všelijaké príbehy, podobné tvojim..

janasim
18. máj 2022

Dvojtonová krava? To u mňa dovidenia....raz mi moj manžel povedal že som bachrata sedlaňa a skončil u mňa,trapila som sa sama s postihnutým synom ale lepšie ako s ním

ilovecoffee
18. máj 2022

@kingstonka neviem dievčatá, nečítala som to už potom, ale keď je to tak, že ona nemá prístup k žiadnym peniazom, tak je to ozaj ekonomické tyranie😞nechápem ako takto môžu ľudia žiť 😞

ilovecoffee
18. máj 2022

@elizabet173 neviem nečítala som to už potom, ale keď je to tak, tak je to ozaj ekonomicke tyranie 😞určite autorka nežije s dobrým a férovým človekom, keď jej toto robí..to radšej byť sama ako toto znášať

Strana
z4