Cítim sa ako rodič zlyhaná: Ako pokračovať?
Ahojte som sama zo seba už na nervy. 12 ročnej .dcere som sľúbila mačku . Bola som presvedcena že to dám .bohuzial nezvládla som to . Macka bola všade , chlpy dávať pozor kde je ( mala vyhradené miesto v dome ) Kúpila, ale po dvoch dňoch som mačku vrátila . Dcéra je nešťastná a ja tiež . Viem že to bolo odomna vrcholne nezodpovedne . Plačem že som dcere ublížila . Boli ste niekto v podobnej situácii ? Ako ste to riešili ? Prebolelo to , ci ste sa obetovali a zvieratko ste nakoniec znovu kúpili ? Naozaj neviem ako ďalej .citim sa hrozné , výčitky mám že som úplne ako rodič a človek zlyhala . Dokázali ste sa starať o zviera aj proti svojej voľy ?
žiadna kaša nie je taká horúca ako sa uvarí 🙂 chapem ze Ti to teraz pride ako nieco hrozne … ale su horsie veci v zivote 🙂
myslim,ze to prilis prezivas...taketo vycitky
ano slubila si dcere,ale proste sa niekedy stane,ze sa to z nejakeho dovodu neda uskutocnit,macku by si nezanasala,co by aj citila a s dcerou by si sa kvoli nej casom hadala,lebo by si davala na nu zodpovednost,ze macku chcela ona...
je pravda,ze macka je zivy tvor,ale lepsie,ze si ju vratila teraz akokeby si uz zvykla...
my sme nedavno museli vratit kozy,takmer po roku...mali to byt kozy,ale vyklul sa capo,ok dali sme kastrovat,no a zistili sme,ze neustale "obtazuje" kozu az z toho zacala nonstop zalostne mekat - tak sme ich vratili naspat k ujovi,ktory chova kozy,pretoze vieme,ze im tam bude lepsie a cap jej da pokoj..u nas mali ovela menej priestoru pre seba...deti plakali,hlavne syn,ale pochopili to,a to ma 5rokov
treba to dcere vysvetlit
Si riadne hystericka…uprimne najviac lutujem macku, ktora chudera dozvie kde skoncila, kedze po 2 dnoch si ju dala prec
Fascinujeme ako ludia narabaju so zivymi tvormi a uprimne ti zelam vsetky tieto pocity co teraz prezivas. Si dospela, mala si si to premysliet dobredu a nie kupit macku po dvoch sa nezzijes s nou a sup macku vysmarit prec..dufam ze dcera je natolko rozumna ze nikdy nezopakuje po tebe tento super priklad k inym tvorom
Mne je čudné, že si mala mačku, keď si ju ty chcela ,ale keď po nej túži dcéra, tak už to nedavas.Mala si dat jasnú podmienku, že dcéra sa 100%postará a len ak to nedodrží ,tak dat pripadne preč.
Sphynx. Bezchlpova, miluje byt s ludmi, velmi dobre vychadza aj s detmi. Len si prosim vyberte seriozneho chovatela, a skuste pohladat aspon pol rocne maca, nie 3 mesacne babatko.
Ja by som do toho šla keď už si to dcére sľúbila, ak ti vadia chlpy tak kúpte mačku ktorá ich nemá. Stráženie nechaj nech si vybaví dcéra (dopredu sa porozpráva s starými rodičmi či budú strážiť keď bude treba).
Si dobra mama. Áno, urobila si chybu. Priznať si to pred dcérou je už veľká vec. A kto z nás nikdy neurobil? Urobili sme koľko rozhodnutí, a hneď po pár hodinách sme zistili ze to rozhodnutie bolo zle. Učíme sa celý život. Ci len deti sa majú učiť? Je to lekcia nielen pre teba, aj dcéra si isto z toho niečo vezme. Ani nevieš aké je dôležité pre deti vidieť, že aj dospelí robiť chyby. A ešte dolezitejsie- ako ich vyriešia. Píšeš ze si mačku vrátila, nevýhodila si ju na ulicu predsa. Isto predávajúci nájde pre ňu novú rodinu. A dcera- vysvetlila si jej, priznala pochybenie, že si to nedala..ospravedlnila sa. A dosť . Koľko sa chces bičovat? Mate spolu dobrý vzťah, zvládnete to. Môže chodiť do macacieho hotela dobrovolnicit, na výstavy maciek..až príliš sa bojíš straty vzťahu s dcérou, preskúmaj skôr toto. Držím palce
Ale prosim ta, ze sa na to nevykasles. Dcera to prezije, macka tiez a ty bud rada ze si sa zbavila macky. 12 rocnej to v pohode vysvetlis, vymenujes vsetky negativa a dalej neries. Ja mam na to inu optiku, na dedinach sa kade tade rodia macky v hojnom pocte, majitelia neriesia a 85%z nich prejde auto kym su male....nikto slzu nevyroni a dlabu na to. A ty sa trapis.....kasli na to.
Ja by som tiez nechxela zit v dome s mackou, chlpami, smradom macacim atd.
Takze ano chybu si spravila. Kup jej macku na von. Hladkat ju moze aj vonku. O to skor ju omrzi.
Tiez by som nezniesla macku vnutri.
A nebol by kompromis keby si zoberiete nejake maciatko/macku,ktore bude len vonku?
@lalilla mačku som vrátila pôvodnej majiteľke. Nevyhodila som ju na ulicu .ano možno dcéra bude poucena z mojej chyby a svojim deťom toto nespravi .
@sidicek áno preto som súhlasila s mackou keďže sama som ju už mala . Ale asi za tých 20 rokov som niekde inde a už mi zviera doma vadí . Sama som stoho nešťastná ako som to celé posrala .
@lucimax ďakujem . Áno dcere som sa ospravedlníla i keď vieš čo stoho ona má ? Dušu v smútku . Už je state .A áno môže sa poučiť z mojej chyby . Macka išla späť pôvodnej majitélke .
@koniarova presne úplne tu zomna robia tyrana . Veď macka išla naspäť predavajucej a macka dostala šancu na lepšího majiteľa ako som ja .
@lalilla my sme vzali malé mačiatko, kocúra k nám lebo no týraný nebol ale traumu chudák mal. Bol u jednej pani ktorej muž chodil na týždňovky a keď tuším odišiel z práce a bol doma, zistil že má alergiu tak mačku dali do pivnice 🫣 tak bol neviem koľko ale vzala ho známa ktorá by si ho aj nechala len jej mačka strašné žiarlila, nechodil sa ani najesť iba keď mačka spala ... Jednoducho, pre neho to nebolo dobré.
Tak sme ho vzali my, mačiatko ktoré sa bálo každého zvuku ( stačilo že niekto prebehol okolo a už utekal pod posteľ), nepoznal hračky dokonca sme museli kúpiť takú udicu ktorá nevydáva zvuky 🫣🫣 nikdy nejedol z misky a prosím pekne vraj nemal ani záchod takže cikal a 💩 u prvej majiteľky "kam prišlo". U nás pochopil záchod hneď, sem tam dostal od našej starej mačky keď sa pomýlil a neskončil do kocúra ale do starej mačky 🤣🤣🤣 za tie skoro štyri roky som mala chuť ho "vy..bať" z domu asi 1.000x, zhodil nám kvety na chodbe tak že chvalabohu že nikto nestál pod parapetou, pozná nás len keď je miska prázdna a nikdy v živote som si nemyslela že mačka sa dokáže naučiť otvárať dvere keďže večer zamykáme dvere nie kvôli dieťaťu ale kvôli kocúrovi 🫣🤣
Keby si jej kupila napr. skrecky?

@hendikep ďakujem chcela som tomu dať šancu a z krátkej cesty som vycúvala . Pre dobro všetkých . Len ja sa cítim stoho veľmi zle . Toto som spôsobiť naozaj nechcela . 😞