Cítim sa byť na všetko sama - financie
Mam len priatela a zatial spolu nebyvame bol mi dlžny peniaze a povedala som mu že z tejto vyplaty mi to musi dat že potrebujem kupit dake veci pre male (som v 9 tyždni) ...to bral ok lenže ked mu z vyplaty ostalo 50€ bol rozculeny čo zamozrejme chapem lahko sa požičia tažko vrati..lenže on nema pomaly žiadne vydavky byva u rodičov v rodinnom doma a ma proste všetko jedine čo si financuje su cigarety a zabava + da sem tam dačo rodicom za byvanie (pokial viem nebolo to nikdy viac ako 150€ a to zaraba 500-700€ ako kedy).
Ja platim najom 200, splacam spotrebak v banke 100 + byvalemu 100, posielam na stavebko 200 (aby sme si z neho mohli vziat uver), nakupujem domov, teraz som kupila dost veci pre male už dopredu nechcem to mat na poslednu chvilku a priatel mi ešte vynadal že sa s nim o tom neradim. Sem tam navari a uprace a ptm mi to aj tak vycita že on robi to a to je pravda že ja moc na domacnost niesom ale ked som s nim nebola poradila som si aj sama. Každu chvilku po nom zbieram veci a ked mu za to nadavam tak mi odvrkne že aj tak tu upratuje on..Robim 12tky kratky dlhy denne nocne ako kedy a on od po-pia a sem tam si zoberie vikend max do 16tej robí.
Ako mu mam vysvetlit, že ked sa staram o kasu mohol by to brat na vedomie a nevycitat mi všetko stale? Ked nema vypyta si odomna a vobec ho nenapadne že ja možno nemam proste som ta čo mu vždy dat može ked si minie vyplatu. Nevie hospodarit čo ma v penaženke to minie uplne bezproblemov...Ja kupujem veci vždy take čo využijem v domacnosti a aj ked miniem viac nestrati sa to tu. Neviem si predstavit ako to mam poriesit ked sa dieta narodi kasu mu zverit nemožem lebo na konci mesiaca nebudeme mat co jest. Nejake návrhy? Spoločný učet neprichadza do uvahy skusala som to. Máme riesit uver a čo ja viem čo všetko vybavujem ja cez telefon a ešte mi nadava že si vypisujem cele dni...
Jedno dieťa v bruchu, druhé čo ho splodilo ☹ Nechcem ti brať ilúzie, ale ak sa teraz takto stavia k spoločnému budúcemu žitiu..........
A poradiť ? na budúce nepožičiať, nech mu dá mamička.
@20tatianas na navrhy je uz neskoro, kedze si tehotna, ale stae ho mozes poslat do teplych krajin a hospodarit si sama. No a nakupovat vybavicku v 9 tyzdni je odvaha.
Ved si vedela, aky je, co si cakala, ze sa s dietatom zmeni?
Som stratena. Tak pyta on od teba alebo ty od neho? Tak si navzajom pomahajte.... Skor by som riesila, ci je vhodny ako otec kedze mysli len na zabavu a cigarety, ci je vhodny muz ked nadava a teraz sa mu uz nic nepaci. Ked bude to dieta tak duplom nebudes stihat domacnost, bude to este horsie. A ked stratis prihem na materskej co potom?
musim s nim ostat skrs uveru na byt nemožem z dietatom po podnajmoch behat bola to nahodicka že som otehotnela ale tak asi to tak malo byt urobim všetko tak aby som len ja bola vlastnikom bytu a ked sa neznormalizuje poslem ho do riti a to mu jeho rodina neodpusti kedže to bude jedine vnuča mam ho rada ale nechcem aby ma stresoval doživotne ak sa nezmeni bude problem..pocas materskej to budem mat tažke finančne mi dost pomože že bude u mna byvat rok kamoska to je +200€ ale čo potom fakt neviem
@liaka on odomna ..kym sa k jeho peniazom dostanem ja je to velmi tažke je to skor zazrak ako pravidelnost...
Chlap si požičiava peniaze od ženy????? Ups, tak to si sliapla si riadneho do h*vna. Veľa šťastia,budes ho naozaj potrebovať a k spravnemu rozhodnutiu nepotrebujes fórum, na to prídeš časom aj sama,ak ti medzičasom ešte nedoplo.
nemaj iluzie ze sa zmeni skor to bude horsie s nim aj peniazmi, pokial ho teraz nenaucis na pravidelne prispievanie do domacnosti tak to bude problem a nie to este s uverom na krku. po narodeni dietat si mozes dat dieta zverit do starostlivosti a dat si na sude vyzivne aj ked budete spolu. inak neviem ako od neho peniaze dostat ked sa ku vsetkemu takto stavia.
@20tatianas to vy ani neplanujete spolocne byvat? hmmm nova moda priatelsva. Ako od neho dostanes peniaze? neotvoris nohy kym ti nevyplati. A ked vyplati buchni za nim aj dvere to vazne horsi hnoj si nemohla najst.
To znie hrozne ako to mate nastavene... a preco platis byvalemu??? Porozpravaj sa s jeho rodicmi... a skus sa k bytu dostatvinak. Napr socialny byt pre slobodnu mamicku .
Cele zle a to zw s nim musus ostat je len vyhovorka al. Alibizmus
A preco platis byvalemu?
Ak by si neplatila 100 byvalemu ab200 uver tak by si mala aj na hypo al podnajom . A tomu akoze priatelovi by som nepozicala ani cent, je dospely svojoravny,zaraba....tolko co ty...nech sa stara ake razko sa bude o inehi ked sa nedokaze o seba...a este aj gratis byva u teba...
A kupovat vybavu v 9tt je dost skoro
@20tatianas ziadne peniaze mu uz nikdy nedavaj.ma svoje na jeho minacky musia stacit alebo nech si najde lepsiu robotu s vyssim platom. resp dve prace ked nevizije.pobedz ze nemas a skus ho donutit nech prispieva do domacnosti ako platite stravu.vsetko ty?
a byvalemu preco davas peniaze?
@20tatianas no tak to nie je priateľ, ale nezodpovedný príživník.. sorry, ale pri takých si treba dať sakra pozor aby si "do toho" nevlýtla...o nakupovani výbavičky v 9tt si myslím svoje, podľa mňa je to úplne zbytočné, skôr by som povedala, že si robila radosť sebe akoby si to potrebovala (ak niekto nepredal mech deského oblečenia za pár eur). No a ak s tým chceš niečo robiť, tak jednoducho udeš musieť buchnúť po stole a nastoliť tvrdý režim. Sledovať na čo teda tie peniaze utratí, prípadne mu povedať koľko musí prispievať. Nevidím dôvod aby si Ty ťahala celú domácnosť. A keď pôjdeš na materskú tak čo? Zostane mu z výplaty tých 50eur a čo budete jesť? Len sa modli aby si mala dosť mlieka...
Ako prvé by som zistila na čo útráca... čo z toho je potrebné a čo je vyhadzovanie peňazí (hold keď je chlapec taký šikovný, že vie robiť deti, tak sa bude musieť vedieť aj uskromniť). Za druhé by som urobila nejaký rozpočet a povedala koľko musí prispieť na domácnosť, na stavebko (hoci ak rátaš s tým, že ho kopneš do riti, tak ten byť radšej financuj sama a nech prispieva na energe), za tretie Tvojmu ex by som neposielala žiadnych 100eur, nech si nájde iného sponzora a za štvrté by som si na pomoc prizvala aj svokrovcov. Lebo to, že on sa nezmení.. Ty ho kopneš do riti, oi mu to neodpustia.. to je riešenie ako zo škôlky... to si s ním fakt nemala otehotnieť. Každopádne držím palce.
@sense ostali sme kamarsti a pozical mi na operaciu oci
Baby byvalemu platim lebo som si od neho pozicala na operaciu oci kedze sme ostali kamarati prislo mi to logicke ...mame medzi sebou dohodu overenu notarom o splatkach...minuly mesiac sa mi podarilo od neho vymamit 90eur 60 na nakup a 30 sa rozhodol na byvanie ze viac nema tento mesiac som si to proste stiahla a bola hadka...dlzil mi 100€ 115€ na byvanie presne polovica najmu na pausal ktory ma na moje meno lebo ma exekuciu za byvaleho zamestnavatela co neplatil odvody...nemoze to mat na seba...a este predavam kamoskyne veci co zatvorila prevadzku zverimexu tak este odtial chcel daco ptm som mu dala 50€ nech ide na nakup predsa nebudem tehotna vlacit samozrejme ze najprv ze nemal som kedy a ptm sa ozval kolega ze mu dlzi 30 tak mu to vratil a za 20 nakupil dake malinovky + k vareniu...zakazala som mu pit s tym ze ak chce byt aspon v rodnom liste musi nastat zmena tak sa drzi asi 4dni inak daval dost penazi aj do alkoholu a ked siel pit kazdemu velice platil co s nim bol lebo peniaze pre nho hodnut nemaju ved ked nema pozicia si bud odomna alebo od rodicou ...nejako bolo nejako bude ma 27 ale druhe decko poznam ho 6rokov a stale to iste to ze som otehotnela bola chyba s toho hladiska ze sa chova ako sa chova ...ale narozdiel od toho som rada ze som tehotna lebo po tom ako som s nim pred 2rokmi prisla o dieta som myslela ze deti mat nebudem preto si ho aj chcem nehat aj keby som na to sama...a ak sa podari hypo budem rada lebo ma socialne byty sa caka aj 10rokov a ten byt nikdy nebude moj a s dietatom mi hypo nikto neda...
@20tatianas ok.. ex je fajn, že požičal na operáciu očí... to naozaj treba splatiť. Super, že sa z tehotenstva tak čo onak tešíš..
A nemyslím si, že keď zostaneš s ním, je to záruka hypotéky... keď všetko čo zarobí prehajdáka a prepije, tak je Ti to na nič... s dieťaťom hypotéku dostaneš.. len ho musíš žiaľ strčiť do jaslí a ísť do práce... lebo mám obavu, že s ním nie len, že nebude hypotéka, ale bude aj hlad... a keď strká peniaze do alkoholu a cigariet... no comment... ja tieto krčomové typy neznášam.
Tak to je kamarat...to treba splatit...apropo ja by som ten pausal zrusila ...ked musis zan este aj penuaze pytat...
6 rokov si s ním, teda si už dávno musela zistiť, že je to nezodpovedný chlap a tobôž nie vhodný chlap do života, keď tak prehajdáka peniaze.... a meniť to asi nechce
Načo ti taký chlap je?
@20tatianas exekúcia za neplatenie odvodov za zamestnávateľa? V tomto ťa klame! Ak zamestnávateľ nezaplatí odvody, v žiadnom prípade štát nepostihuje zamestnancov! Je to jeho výmysel. Za toto málo čo som si prečítala o ňom hovorím,že utekaj čím skôr od neho,kým nie je neskoro.
videla som papier z exekucie a vyplatne pasky niesom taka blba je to sice blbost ale byvali zamestnavatel zrusil firmu a usiel mimo SR čiže postihuju jeho aj ked by stacilo odniest pracovnu zmluvu a vyplatne pasky a exekuciu by stopli pripadne vratili..lenže sa boji a radčej plati ...nechodim s nim v kuse ma aj svetle chvile ale mmtalne sa tažko popisuju ked vidim len problemy...čakam na predlženie zmluvy v mojej praci a pojde mi rucit to je zaruka hypo nie on to by som mala velmi ruzove okuliare ak ptm daco vyvedie nebudem brat ohlad bud budem mat prisebe chlapa a otca alebo radčej nic dieta nepotrebuje zly priklad do života kym porodim si to s nim ešte neraz premyslim uvidim ako poriesim byvanie ale medzi tym to s financiami dako vyriesit musim..
@20tatianas Nikdy nepostihujú zamestnanca za dlhy zamestnávateľa. Blbosť ako mraky.
Si zvykni, že budeš na všetko sama a možno Ti aj on zostane na krku. No fasa život.
@20tatianas teraz chcem nastolit poriadok že nebude u mna robit nic a ked chce aby mal u mna vyprate veci si perie sam to už sa mi podarilo celkom a pristihla som ho že si radčej k maminke odniesol :D :D a tento tyžden ešte prezijem lebo som PN ale ked bude chciet ptm u mna spat mu poviem za noc 10€lebo chrape a buchne ma zo sna hoc kedy a neraz som sla spat na gauc a aby ja som platila najom a spala na gauci tak to akože nie....
@natalym to urcite nie ked ho poslem do riti maminka sa o nho postara..aj ked sa na nho rodicia nastvu netrva to dlho lebo je z rodiny jedinny čo im pomaha okolo zvierat a zahrady...maju sliepky sem tam zajace a svine a velku zahradu ...
@20tatianas Tak potom aký problém?
@20tatianas tak to ste prvý prípad na svete, kde zamestnancovi príde exekúcia za odvody, kt. za neho neodviedol zamestnávateľ, keďže zamestnávateľ odvody zrážal a len ON je zodpovedný za platby, nik iný, keby ušiel aj do tramtárie, takže je to hovadina na n-tú. Ale už vy viete...a je vôbec blbosť ak disponuje výplatnými páskami, že také niečo platí a nemusí, potom nie že budete pri ňom hladovať,ale môžte sa naučiť chodiť po žobraní. Nič v zlom, neuraz sa, ale otvor oči
@natalym chcem uver na ktory mi musi rucit inak mi ho nedaju a chcem zazemie pre dieta najlepsie s nim ale ked to bude dalej pokracovat jeho stylom tak radčšej bez neho ...skor by som chcela pocut o tom ako riesite financie doma vy
@balsamea
myslim že ho ani neprihlasil lebo to prislo jemu preto som mu povedala že tie papiere treba ist ukazat a sere na to
@20tatianas Tak to Ti neporadím, lebo my máme roky rozdelené peniaze.
Ale rada sa poučím.

ja mam vydavky aj 800-900€ sem tam od neho dačo proste vypytam lebo inak by som nevysla nakolko zarabam 800€ aj to mi vycital že musel platit najom a tak ved je u mna nonstop ešte aj ked mam nocnu je u mna ...