icon

Cítim sa osamelá na materskej dovolenke

19. feb 2024

Idem si sem "poplakať". S manželom mame spoločnú firmu a aj sme spolu pracovali až kým som nešla na materskú. Keď sme nemali deti tak som pomáhala manželovi, chodili sme k zákazníkom domov a niekedy keď sme šli naspäť tak sme sa zastavili v reštaurácii na obed a jednoducho sme spolu trávili veľa času, bola to síce chlapska práca ale mňa to veľmi bavilo. Celkovo má bavia viac chlapské ako babské práce. (áno viem ze všetko môžu robiť oba pohlavia) no už som 5ty rok na materskej a je mi smutno. Môj manžel so mnou trávi par hodín za týždeň. Teda somnou a deťmi. Od pondelka do soboty je v práci. Chodí domov teda každý večer o 7 a ráno o 8 už odchádza. No ale co ten čas? Ved to skoro cely čas spíme. V nedeľu by rád videl svoju rodinu a svoje koníčky. Áno už som mu hovorila ze my máme byť pre neho na 1. Mieste no ale ani sa mu nečudujem. Pri malých deťoch ja ledva vydržím každý deň. Už sa cítim ako na psychiatrii. Rozprávam sa sama zo sebou. Nemám čas na seba ani do obchodu nejdem sama. Manžel berie so sebou do prace svojich súrodencov, brata alebo sestru. Práve mi volal ako sa boli so sestrou najesť v reštaurácii. A ja som smutná. My ideme takto spolu niekam asi raz za 3 mesiace. Aj to s deťmi čiže celý čas tam beháme za nimi. Ľúbime sa, nemáme žiadne problémy v manželstve ale je mi ľúto ze už to nieje tak ako pred deťmi. Je to tak aj u vás ktoré ste na materskej? Cítim sa už úplne mimo, ved už dokonca nenávidím ľudí a radšej sa zavriem do domu alebo na dvor s deťmi idem a nikde inde lebo som si odvykla od nejakej spoločnosti. Dokonca keď manžel ochorie a je doma tak mi normálne prekáža. Je mi zle zo seba, manžel hovorí prečo nejdem s deťmi do kamarátky a tak, ale už nemám ani kamarátky, nemám nikoho. Ja co som bola človek s milión znamostami.. Prosím vás, ani mi tu nepíšte ze mam navštíviť psychológa, ved kedy by som si aj nasla čas na neho? Viem ze keď deti vyrastú tak to bude iné, ale aj tak to nebude už rovnaké nakoľko budem musieť už poobede byt zase pri nich. Svoje deti milujem, aby to nevyznelo ze mi prekážajú ale som s nimi a na ne vkuse sama. Niekedy keď idem k Dr. Tak manžel pošle sestru alebo na hodinu zostane doma ale hneď potom ide do prace..

..

Strana
z2
mikadooo
19. feb 2024

Koľko majú deti? 5r. na materskej, veď to už budeš aj končiť, nie? Čiastočný sa nedá, plus jasličky/škôlka ? Alebo trebárs raz za týždeň že deti postráži babka/kamoška za finančnú odmenu? A ty pomôžeš mužovi v práci, pokus obed v reštike, plus psychohygiena k tomu, atď.? Pokojne to čo zarobíš švacni tej kamoške rovno do ruky, aj keby si z toho mala finančne nulu, psychicky ti to pomôže...

mikadooo
19. feb 2024

@mikadooo nie pokus, plus 🙂

lulu0123
19. feb 2024

Socializuj sa.Prihlas sa na nejaky kruzok s drobcom kym je starsi v skolke.Ja vzdy tvrdim,ze tie babybalancy a plavania nie su prvotne pre deti,ale pre matky,aby sa nezblaznili doma.
Socializuj sa,ak nemas kamosky,na ihriskach sa daju najst aj kamosky,pripadne v skolke rodicia kamosov dietata.A ideal by bolo este obcas si skocit na kavu,poharik s kamoskami bez deti.Toto mna vzdy nabije.Ja som uz 8 rokov s 3 detmi na rodicovskej a materskej.Muz tiez podnika,v robote byva dlho,aj vikendy niekedy.Ja osobne sa desim navratu do prace,lebo stale bude vsetko okolo deti a domacnosti na mne.

lucy_ms
19. feb 2024

Ja ťa úplne chápem, mám to z 90% rovnako. Aj to tzv. “je to len obdobie” u nás trvá až moc dlho. Chápem, ako sa cítiš a chápem, že sa s tým nie vždy dá veľa spraviť. Nájsť si čas sami pre seba sa tiež veľmi ľahko povie, horšie spraví, hlavne keď niet toho, kto by bol s deťmi..

Strana
z2