Cítim sa sama a nemám sa s kým porozprávať
Ahojte, v poslednom čase sa cítim dosť sama a nemám sa s kým ani porozprávať. Momentálne som nezamestnaná tehotná doma. Môj partner pracuje normálne cez týždeň do poobedia, no keď poobede príde vždy sa snaží robiť niečo pri dome, keďže som tehotná tak mu veľmi neviem pomôcť pri robote aby som aspoň tak sním strávila čas. Keď porobí co treba, hneď ide jazdiť na motorke, za kamarátmi a tak podobne. Keď sa večer vráti už je to len o tom že sa hrá na mobile pozerá FB a píše si s kamošmi, pritom pozeráme telku kým jeden z nás nezaspí. Z mojej rodiny ma každý vlastne starosti navštevujeme sa malo, k mame chodím tak raz za týždeň na par hodín, no nechcem sa jej stále ibe sťažovať keď prídem tiež ma svoje starosti. Poraďte, čo si myslíte ako vy ste riešili túto situáciu?
@buzz5 Tehotenstvo nie je choroba netreba sa vzdat vsetkych aktivit a to plati aj pocas vztahu ci manzelstva. Kazdy potrebuje vlastny priestor avsak treba si to odkomunikovat s partnerom, aby ste travili dostatocny cas spolu. Vyrazit mozes s kamoskou do kina, na prechadzku, nealko drink ....proste cokolvej, co ti je prijemne .....hlavne nebyt dona sama, cakat, co ti nevyhovuje. Osobne su myslim, ze nemas dozreteho partnera na rodinu nakolko dozrety by pochopil, ze na motorku a sadnut si s kamosmi staci raz do tyzdna a ine dni ma fungovat ako milujuci partner. Realita bude kruta narodenim dietatka a vy nemate prebrate zaklady fungovania vztahu nieto este rodiny. Drzim palce
@buzz5 Tak po tých slovách, že môžeš sa zbaliť a odísť by u mňa klesol hlbšie ako po zem. Nedozretý sebec. Ty to máš v hlave veľmi dobre nastavené, postupne zreješ, pripravuješ sa na materstvo a on ťa ťahá dole. Namiesto toho, aby si sa cítila krásne, podporovaná, si smutná a nevieš čo máš robiť. Nedaj sa stiahnuť. Buď asertívna a povedz mu, že keď sa nezmení a neprestane utekať z domu, nemusí ťa vyháňať, odídeš sama. A nech si užíva koľko chce ako pubertiak. Ty budeš mať oveľa viac, najväčšiu lásku svojho života - dieťa.
Zcasti je to udel zien trochu viac sa obetovat, chlapi to az tak nepocitia ked pride babatko.
Porozpravaj sa s tvojim muzom a dohodnite sa ze ked bude babanko tak sa budete viac sustredit na rodinny krb.
Momentalne sa asi tvoj muz boji trochu ze bude obmadzovany.
Ako keby esre nebol celkom pripraveny. Uvidis ake to bude po narodeni, mozno budes milo prekvapena
Ssama vycitis ci je to v poriadku a ci ma to zmysel dalej tahat. Kazdy mame nejake chybby ale ked bude velmi sebecky tvoj muz, tak ti to bude na pritaz sama druat rodinu pokope.
Potom uz uvidis ze ci nebudes sama radsej. Ale urcite sa treba rozpravat narovinu.

Tak šancu.. To nikto ti nepovie, že ostaň,či odid. Sama musíš cítiť, či chceš toto znášať stále, lebo pochybujem, že jeho zázračne zmení bábätko, skôr bude nervózny, že babo plače, vyžaduje si 24 hodín pozornosť, a ty dupľom nebudešat čas venovať sa jemu, aspon kým si nevytvorís systém. Ono to tak je stále, že po narodeni a už v tehotenstve sa vzťah partnerov mení, už nie sú iba dvaja, pribúda tretí a tam sa ukáže bud upevnenie vzťahu a lásky alebo sa zväčšia problémy. Ty si sa dovtedy prispôsobila jemu, on teraz nechápe, že sa ma prispôsobit tebe a prečo, nechápe, že "si sa, zmenila" . Už len to, že žiadal sex, hoci si to mala zakázané, mi príde sebecké. A vieš si predstaviť žiť bez neho? Máš nejakú možnosť, rodičov, rodinu, atď? Financne by si to dala? Pripadne skúsiť ešte poradňu, odbornika. Možno cudzí nestranný človek mu to poda inak a bude prístupnejsi, aj keď asi k 100 % obratu nepríde