icon

Cítim sa stratená. Ako nájsť nový začiatok?

25. jún 2025

Dobrý deň. Mám 27 rokov a momentálne som už týždeň na úrade práce. Predtým som 5 rokov opatrovala člena rodiny, hneď po škole. Mám vyučený 3 ročný odbor, ktorému sa nikdy nebudem venovať. Bývam v dedinke na východe s rodičmi, no je to tu hrozné. Čím ďalej tu bývam, tým viac som na tom psychicky zle. Chcem odtiaľ čo najskôr vypadnúť lebo mám pocit že prídem čoskoro o rozum. Ale je problém nájsť si prácu. Takisto mi každý hovorí aby som si spravila maturitu. To aj chcem, no predstava, že si mám niekde po blízku nájsť prácu a študovať, pokiaľ bývam u rodičov ma desí. Nemám nikoho, ani kamarátky ani partnera že by sme išli spolu bývať. Ja neviem čo mám spraviť. Najradšej by som išla niekam ďaleko, ale ponuky pre niekoho v takomto veku, s výučným listom, bez maturity, bez praxe sú strašne obmedzené. Šetriť si, pokiaľ bývam v mama hoteli nemá zmysel. Akože na čo si mám šetriť? Vzťah nechcem, čiže s nikým hypo nezoberiem.
Raz ma na chvíľu napadlo že si proste budem hľadať prácu niekde v supermarkete v BA a pôjdem tam, keďže tam je plat okolo 1000 netto. No je to príliš naivné. Ako som vravela, počet ponúk je obmedzený a duplom keď som na opačnej strane Slovenska a bez praxe v akomkoľvek zamestnaní. Čo iné si človek ako ja v tom meste nájde aby prežil?
Už neviem čo ďalej. V mladosti som spravila kopec chýb ktoré mi teraz spôsobujú vážne problémy. Môžem si za to sama viem. Som úplne stratená a vážne sa bojím o svoju budúcnosť. Už z toho chytám panické záchvaty. Každý cieľ ktorý si dám je pre mňa nedosiahnuteľný a to nie sú ktovieako veľké ciele.

Strana
z2
balerina2025
25. jún 2025
@luccija

Môj muž mal kolegu z práce, ktorý je z Revúcej veľká hypo, rodinné problémy zomreli mu rodičia a núdza ho priviedla do Rakúska nevie vôbec po nemecky je na sezónu v Alpách v kuchyni pomocné práce, umývačka riadu majiteľ je Slovák a zostáva dlhodobo vždy medzi jednou a druhou sezónou ide domov.Ale hľadal na FB v skupinkách mal cieľ zarobiť a odísť z diery.U muža v práci čo zarobil to minul.Nudza ľudí doženie k veľkým veciam

@luccija prave pady na dno su vela x zial prospesne lebo na snutia robit veci, ktore by nas predtym ani nenapadli...

karmen118
25. jún 2025

Využi to, že si ešte u vašich, dorob si maturitu - budeš mať väčšiu šancu sa zamestnať a potom ak to inak nepôjde, tak si hľadaj zamestnanie s ubytovaním na začiatok. Popri škole si nájdi nejakú brigádu a šetri ci do budúcna. Ak si zdravá a nemáš vážnejšie zdravotné obmedzenia, tak to určite zvládneš, stačí chcieť.

sevrin
25. jún 2025
@balerina2025

@sevrin tovazne tu je taky clovek?

@balerina2025 jasné, aj železný odpad zbiera, už je z neho jútuber 😃

https://www.youtube.com/watch?v=eVVRsRLY6PM
balerina2025
25. jún 2025
@sevrin

@balerina2025 jasné, aj železný odpad zbiera, už je z neho jútuber 😃

@sevrin odpadnem. zachvilu si da daco patentovat

olimuc
25. jún 2025

Teraz setri, kym byvas u rodicov … potom nebudes mat moznost usetrit vacsie ciastky. Nespoliehaj sa na kamaratky ani na priatela … hladaj pracu s ubytovanim … zacina letna sezona - hotely naberaju personal. Ak nemas dorob si vodicak a od Septembra sa pripravuj na maturitu.

ivana11155
25. jún 2025

Na opacnej strane SK si najdi pracu s ubytovanim. Na zaciatok pre teba najlepsie a potom sa mozes odpichnut. A naco si mas setrit? To snad nemyslis vazne. Syn stredoskolak si setri z brigad a tiez nesetri na nieco kontretne, proste raz sa mu tie peniaze zidu.

motylik2559
25. jún 2025

Ahoj, pokial si nic neskusila a z tvojho prispevku mi priprada, ze to ani tak skoro skusit nechces lebo na vsetko mas "ale", tak my ta nenakopneme. Musis v prvom rada ty sama ALE naozaj chciet! Na co ze mas setrit v mama hoteli, ked ti to pride zbytocne? uz tym davas najavo,ze sa ti teda pracu hladat ani nechce...pretoze kebyze je to naopak, tak by si vedela,ze dnes nie je nic zadarmo a ze kebyze sa NAOZAJ chces osamostatnit tak idealne mat cosi nasetrene na najom, ci uz na ubytovni, v zdielanim byte alebo normalnom prenajme, cesta, strava, drogeria nieco stoja, vies o tom? Aj tym,ze si hned pouzila ist do BA a ako si to tam ohladom toho napisala mi zas dojde od teba vyhovorka, preco nepracovat🤷‍♀️Pretoze aj na vychode su väcsie a velke mesta, kde by si mohla ako napr. predavacka pracovat a aj na pohovor budes mat blizsie a tym padom bude pre teba jednoduchsie pre teba stahovanie z tvojej dediny (absolutne nemusis ist na opacny koniec krajiny🤦‍♀️). Takze suma sumarum, svoje panicke zachvaty si sposobujes sama svojim pristupom-to je moj nazor.

gomak
25. jún 2025

Ak máš skúsenosť s opatrovaním, možno by som sa pokúsila zamestnať sa v nejakom domove dôchodcov...

Strana
z2