Citové vydieranie priateľovej dcéry, chce kvôli nej ukončiť náš vzťah

kvietocka33
17. apr 2019

Dievcata nedavno som sem pisala a snazila sa "vyriesit alebo nechat si poradit " jeden problem a uz tu je druhy ... som rozvedena a mam 9rocneho syna. Po dlhej dobe som sa spoznala s uzasnym muzom ktory je tiez rozvedeny a ma dve deti (14 dcera a 17 syn) ano pisrm ze uzasneho lebo naozaj sme si mali co povedat a bolo nam spolu pekne ked sme boli spolu ... no ale k veci ... byvame v malom mestecku kde kazdy kazdeho pozna. O nasom stretavani vsak on detom nepovedal. Deti ziju s matkou ale s otcom sa stretavaju. Snazi sa s nimi byt tak casto ako sa da . Deti su pre neho vsetko . Dnes ked sme sa stretli tak mi povedal, ze sa musime porozpravat. Vraj vcera vecer bol u neho syn a mu povedal ze o mne vedia a ze sestra po nociach place ze tatik niekoho ma ... ze ho dcera citovo vydiera. Tak aby sme si dali teraz neaky cas pauzu zo sttetavanim . Ako ste to roesili vy s detmi? Ako to brali vase deti? Moj syn vie ze sa s niekym stretavam ale este to takto nevnima aj ked ma 9rokov aj napriek problemu ktory som srm pisala je mi s mim pekne a ... nerada by

vilma7
17. apr 2019

Ja si myslím, źe jeho dcéra je dosť veľká na to, teda obe deti, aby si s nimi sadol a porozprával sa o tom s nimi na rovinu...neviem čo akože tá pauza vyrieši. Ako dlho sa s dotyčným stretávate, keď ťa pred deťmi tajil? Je hlavne smutné, źe sa to decká dozvedeli z iných zdrojov.
A záleží samozrejme od teba, či tebe toto riešenie problému vyhovuje.

moonlight1210
17. apr 2019

Ty by si hlavne mala na nejaku dobu celkovo odstavit chlapov a skusit fungovat sama a urovnat si to v hlave.

Pocas (nefunkcneho) manzelstva si spavala s ex priatelom, ktoreho si nechala kvoli (nevydarenemu) manzelovi.
Po rozvode si sa 3 roky tajne stretavala a spavala so zenatym milencom (mozno aj dlhsie).
Teraz mas zas toto.

A stale len behas z problemu do problemu.
Neries priatela, z tohoto vztahu zrejme nic trvale nebude, on akurat tebou zalepi citovu dieru po rozvode, a ked sa oklepe, najde si inu.

Daj spiatocku, spomal a najprv si ujasni, akeho chlapa chces. Neber vsetko, co sa valalo u cesty a pekne sa na teba usmialo.

marseillefan
17. apr 2019

A čo by si s tým chcela robiť? Jeho dcéra vašim stretávaním trpí, on to rešpektuje... nič iné ti nezostáva, len to tiež rešpektovať. Puto, ktoré má s dcérou, je silnejšie ako to, čo má s tebou...

kristina2412
17. apr 2019

@kvietocka33 každé dieťa rozvedenych rodičov v kútiku duše dúfa že sa mama s otcom dajú opäť dokopy( pokiaľ otec nieje alkoholik,tyran,atď atď) Tým že otec niekoho ma ,dieťa zisťuje ,ze sa tak nestane,preto tým pochopitelne trpí. Ty s tým zrejme nič nenarobis,ale priateľ by mal namiesto ústupu voliť úprimný rozhovor s dcérou.

kvietocka33
autor
18. apr 2019

@marseillefan
@kristina2412 ide o to ze aj ich matka teda je ex ma priatela teda mala ho ked este boli spolu a blastne koli nemu sa rozviedli ... nepaci sa detom ani on ale ona to neriesi sttetava sa s nim aj domov k nim chodi ...

mala_hobitka
18. apr 2019

@kvietocka33 Pozri, je úplne normálne, že deti majú prednosť v mnohých situáciách. Ale sú situácie, kedy ide len o citové vydieranie, prípadne prehnanú reakciu. A syn vedel čo hovorí keď sa s otcom rozprával, nie je dieťa aby si nevinne myslel, že je to normálna reakcia u jeho sestry (ktorá by mimochodom mala svoje "obavy" riešiť s otcom priamo, nie cez brata).
Skús sa zamyslieť čo by si robila ty, keby tvoj syn mal 14-15 rokov a plakal do vankúša, že máš priateľa. Hodila by si priateľa cez palubu? Alebo by si predpokladala, že synom lomcuje strach/odpor/čokoľvek a trvala na tom, aby si povedal čo je vo veci skôr, než sa akokoľvek rozhodneš? Ak by bol problém v synovom prístupe, tiež by si obmedzila stretávanie? Alebo dala synovi najavo ako ho ľúbiš ale dodatkom, že v určitých veciach ti musí veriť, a že to, že ťa šťastnou robí nový muž nemení nič na láske k nemu? Premysli si to aj preto, že ak by ste spolu boli dlhšie tak prístup k výchove detí je potrebné mať podobný, inak to medzi vami bude trenica hlavne ak každý z vás má deti.
Mimochodom, až tak veľmi mu na tebe asi nezáleží lebo tajiť priateľku pred deťmi je také smiešne a trápne ak ste spolu už nejakú dobu. Jasné, že ťa nepredstaví po 2 dňoch....ale ak už u seba prespávate pravidelne tak to by som očakávala. A hlavne....jeho deti nie sú dvaja škôlkari...sú to mladí ľudia v puberte. Už sa s nimi je možné porozprávať normálne ...teda ak nie sú rozmaznané.

thoughtfulweirdo
18. apr 2019

Je to medzi vami vážne? Plánujete (alebo už aj máte) vážny vzťah? Alebo ste ešte len v začiatkoch spoznávania a "okukavania" sa? Ak ste ešte len na začiatku, nemá nijakú povinnosť to svojim deťom oznamovať, dokonca to je podľa mňa blbosť. Ale ak je to medzi vami už vážnejšie a plánujete spoločný život, mal im to povedať. Ale že by deti mali rozhodovať, či rodič bude mať ďalší vzťah alebo nie? To teda nie je recept na šťastie. Ja som mala 11, začínala mnou švácať puberta a mama si našla priateľa. Jasné, že som bola proti, veď to ohrozovalo moju pozíciu, zrazu už som nebola jediným centrom maminho sveta a to sa deťom nesie ťažko. Ale bol to dobrý slušný chlap a mama s ním vo vzťahu pokračovala napriek tomu, že môjmu žiarlivému rozmaznanému ja to nebolo po chuti. Už sú spolu vyše 10 rokov a neviem si predstaviť, že by sa vtedy rozišli a mama by zostala sama. Teraz je šťastná, spokojná a ja mám brata, takže vďaka bohu, že si do toho kecať nenechala :D

kvietocka33
autor
18. apr 2019

@mala_hobitka
@thoughtfulweirdo niesme spolu dlho cca pol roka a aj on aj ja byvame s rodicmi tak nase stretavania boli take ... ale zase ked sme boli spolu bolo to pekne ...

thoughtfulweirdo
18. apr 2019

@kvietocka33 Tak úprimne nevidím dôvod, prečo by to jeho deti mali vedieť, kým sa len tak občas stretávate a randíte. Ale teda už to vedia, tak by sa s nimi mal otvorene porozprávať, vysvetliť, že ty neohrozuješ jeho lásku k nim atď. No ale to je na ňom, to ty nemáš ako ovplyvniť.

dharmasanata
18. apr 2019

Asi to z jeho strany vážne nieje keďže to deťom za takú dobu nepovedal a drží ťa v tajnosti. A už aj jeho rozhodnutie že si dáte pauzu vraví za všetko.

mala_hobitka
18. apr 2019

@kvietocka33 Pol roka je dosť dlhá doba aby ste mali vydiskutované či je to vážne alebo nie a podľa toho sa chovali.

nini1010
18. apr 2019

Co cakas ked si si nasla chlapa s detmi?proste vzdy budes uz iba na druhej kolaji a deti budu prvorade.s tym musis ratat.osobne by som suhlasila s jeho navrhom dat si pauzu.nech si v hlave za ten cas uprace co vlastne chce.ak bude citit ze mu chybas a chce byt naozaj s tebou tak potom sa sam bez nutenia porozprava s detmi a uprace si to.drzat ho nasilu sa obrati len proti tebe.

miadi
19. apr 2019

Obaja žijete u rodičov... potajme ste sa stretavali pol rok .. bola zima tak asi unho v aute? Bolo to pekne ale malo to buducnost? Jeho 14r dcera plakala ked jej o vasich pletkach niekto oznamil .. a jeho riešenie je dat si pauzu? Načo? Aby dcerku ukludnil ze uz spolu nie ste a po par tyzdnoch ked bude mat potrebu sa spolu zas budete nenapadne stykat? Pauza vo vztahu neexistuje je to len rozchod s možnostou že v čase nudze by sa mohol vratit k tomu čo bolo.. Keby mal o teba naozaj zaujem “pauza” by ho ani nenapadla. Normalne by svojej 14r dcere vysvetlil ze tym ze ma vztah sa nic nemeni na jeho laske k nej a ze s jej mamou uz davno nie je jedina sanca zeby sa dali dokopi. Ze vzdy bude jej otec a nic nezmeni jeho lasku k nej no aj on ma narok na štastie v novom vztahu, že neplanuje zvyšok života stravit sam u rodičov.

eva8
19. apr 2019

Podla mna to bol velky sok pre dceru aj preto, ze sa to dozvedela id cudzich a nie od otca. Bola ranena jej hrdost. Prirodzena reakcia je plac - odburanie stresu. Musi sa dievcina este k tomu vysporiadat s tym, ze uz jej rodicia spolu naozaj nebudu. Aj posledna sanca zmysla. A dizvedela sa to od inych...

eva8
19. apr 2019

Tu kratku oauzu potrebuje ten chlap na to, aby si vsetko premyslel a ukazal v tom skratovom ok ihu dvere, ze je vzdy pren na prvom mieste. Je to sok aj pre tohi otca

dilino
21. apr 2019

@nini1010 úplny súhlas do bodky

mpg
22. apr 2019

@kvietocka33 To sú už dosť veľké deti, ktoré tomu rozumejú a mali by rozumieť, keď im otec povie, že si našiel novú priateľku, keď je rozvedený a aj jeho predošlá partnerka už má novú známosť. Mohol ich už nato aj pripravovať, ale sú aj muži, ktorým toto môže poslúžiť ako výhovorka, ak chcú pre niečo tento vzťah už ukončiť.

kvietocka33
autor
29. apr 2019

Tak stretavame sa dalej, porozpravali sme sa a ze s detmi si to musi vyriesit sam ...