Čo bude so mnou?
Zdravim vas,
Nikdy som nemyslela ze nieco taketo budem pisat. Mala som doteraz stastny a spokojny zivot po pracovnej aj osobnej stranke. Minuly rok som otehotnela a my sme o babatko bohuzial prisli. Bolo to uz vyssie stadium a strata stale boli. Ja som sa pomaly pozviechala, nasla si novu pracu, kupili sme novu nehnutelnost, boli sme nedavno na dovolenke. Myslela som si ze moj zivot sa pomaly dostava do normalu.
Bohuzial v praci som musela dat vypoved, sef zacal byt na mna hnusny, vela ma zatazoval, dokonca zakazal HO aj ked vie ze dochadzam.
Manzel je na mna tiez hnusny, hocikedy na mna vybehne za malickosti, proste ako keby mu vadim, prve si vsimne to negativne.
A teraz otazka: Co len bude so mnou? Mam zmatok. Stratila som vsetko comu sa verila, moje zivotne piliere sa rozpadaju a ja neviem comu verit, co zmenit, co vlastne prinesie pozitivny vysledok. Netusim. Snazila som sa robit veci spravne, bola tam vzdy priama umera medzi snahou a vysledkom. Teraz sa snazim a prinasa to opacne vysledky. Preco? Preco je to zrazu inak? Co mam robit a kedy bude uz konecne dobre?
Dakujem.
Neviem, či si vyhľadala aj nejakú psychologickú pomoc, ale možno by to bolo pre teba fajn. Psychológovia mnohokrát dokážu človeka nasmerovať, minimálne sa vyrozpravas. Ale teda myslím si, že máš ozaj ťažké obdobie a možno podobne ťažko sa má aj tvoj manžel, lebo to všetko na neho možno tiež doľahlo. Skúste sa o tom vsetkom úprimne porozprávať. Bude to všetko dobré, len sa nevzdávaj 🙂
@tinka_1807 praveze mam psychologicku, ale ta mi tvrdi, ze som v poriadku a ze to dobre zvladam. Aj to, ze som hned zacala pracovat berie pozitivne. Len desi ma aj ta vypoved, nikdy som bez prace nebola. Ucelovo na PNku sa tiez nechcem hodit.
Skor sa zamyslam ci vyzarujem nejaku zlu energiu ked do mna sef aj manzel kopu.
Zivot nie je len prechadzka ruzovou zahradou a prinasa nam rozne uskalia a musime ich zvladat. Je to len zle obdobie. Potrapime sa,posnazime sa ist dalej a zase bude dobre. Dolezite je,uvedomit si,ze je to len zle obdobie,ktore raz pominie. Neklesaj na duchu. Pracu si najdes a s manzelom si to musite vyrozpravat. Nesmies sa nechat zahnat do kuta. Narovinu mu povedz,preco je taky hnusnu na teba,vydiskutujte si vztahove veci a ak to s nim nepojde,nie je posledny chlap na svete. Mozno aj strata babatka bol signal,ze nemate zostat spolu. Neviem v kazdom zlom zvyknem hladat pozitiva a nejake cesticky. Vzdy premyslam,co mi ta zla situacia dava najavo.
@marca12 dostala som proste z neho normalne strach. Aj dneska sme sli do mekacu, ja som bola uz nahnevana a nakoniec sa s prepacenim nazral len on a ja s dcerou sme ostali hladne. Co sa to z neho stalo?
V prvom rade sa netreba ľutovať ... život je v prvom rade výzva ... treba to brať tak, že všetko sa pre niečo deje ... zrejme, čo sa práce týka, príde čosi lepšie ... a čo sa týka partnerského života, treba komunikovať, komunikovať, komunikovať ... všetko sa dá vysvetliť, vyrozprávať, len je potrebná snaha oboch strán ...
Plus narodeniny som mala este v marci a povedal mi ze nech nelipnem na daroch a ze aj on nedostava presne na den darcek odo mna.
Ja by som sa na (už ex) šéfa vykašlala. To by som vôbec neriešila. Brala by som to ako príležitosť nájsť si možno lepšiu prácu, získať ďalšiu skúsenosť atď... A manžel? Komunikovať! Zmena jeho správania musí mať dôvod. Možno si sa aj ty vplyvom toho všetkého zmenila a on ti to zrkadlí (nevravím, že z jeho strany naschvál, skôr tak podvedome). Aj tá príhoda s mekáčom je taká... zvláštna... Bola si už nahnevaná, prečo? Nakoniec si ty s dcérkou nejedla, prečo? Myslím, že to či si sa najedla alebo nie bolo skôr v tvojich rukách, nie manželových, nie?
Preco jedol iba on a ty s dcerou nie?
Nepotrebuješ psychológa, ale zmeniť ľudí okolo seba.
@marca12 vraj ked sa pytal kto chce co, tak som urazene povedala nic. Dcera sa hrala na mobile a nevnimala ho.
@estrella5 nahnevana som bola, lebo na mna kratko predtym vyletel z nicoho nic.
@estrella5 a so sefom mas pravdu. To skusim vytesnit
No... Povedať urazene, že nič nechceš a následne byť nahnevaná, že si teda to nič dostala je odveci... Aj keď ťa úplne chápem 🙈, ale sama musíš uznať, že to tiež nie je zrovna rozumné správanie...
@estrella5 ano. Ja nie som ziadna svatica ani nie som dokonala.
nic zle s tebou nie je. Mas blbe zivotne obdobie. Nechcela by si ist s dcerou na dovolenku sama? Na tyzden, 10 dni, bez muza? Mozno by vam pauza prospela. Trochu oddychu.
@kittykat22 rozmyslam o tom. Prave vyberame dovolenku tak mozno to booknem bez neho
ale povedz mu to. Ze mas pocit, ze je medzi vami nejaka napjata situacia a tak pojdes s dcerou sama. Nech to neberie zase ako utok. A mozno ak mas doma kamosku s dcerou v rovnakom veku, tak sa mozu pridat. Bude vam veselsie.
Vyberate dovolenku a v tom mu povies,ze ides bez neho? Tak za toto by sa pohneval kazdy. Ved aj on mozno potrebuje vypadnut,zmenit prostredie. Mozno sa tesi a zraxu bum, uz sa so mnou nepocita ?
Aj on ma bolest v srdci, ale akosi nie je zauzivane,ze chlapy trpia,mozu sa polutovať. Ako si tuto vasu bolest prezivala s nim? Bolo to iba o tebe?
Uz ma mozno toho dost ako on ma byt ten silny. Je frustrovany.
Prepac,ale to ze ste s dcerou nejedli v mekači, rupli mu nervy. Chcela si nič,mas ho. Dcera ho nevnimala ked sa pytal,tak nic nedostala.
Ste v zacarovanom kruhu,kde OBAJA sa spravate zle. Predtym,nez ho vyskrtnes z dovolenky, by si sa ho mohla opytat co ho trapy.
Nerozumiem tak povedala si nic,tak co si cakala,ze ti objedna? U vas je asi dusna atmosfera a reagujete tskto na seba.ked si chcela jest,mala si mu povedat,co chces alebo si sama objednat. Keby sa moj oduval a povedal mi,ze nic nechce,tiez by som sa nanho vybodla a nedoprosovala sa mu
Mala si si jedlo kúpiť sama, keď kvôli trucovaniu si nechcela od neho. A on sa ťa opýtal, aj keď vedel, že sa hneváš, nevykašlal sa na vás. A dcérku si mala upozorniť, aby sa nehrala s mobilom, keď s ňou oco rozpráva. Zostala hladná, lebo ani jeden z vás pod vplyvom emócií nereagoval správne.
Dal priamu otázku "čo si kto dá", Ty si povedala nič, dcéra to odignorovala ... a teraz sa sťažuješ, že "on sa nažral" a Ty nie? ... čo vás mal prosiť na kolenách? ... toto sú tak detinské šarvátky, aj to s tou dovolenkou ... takto to v zdravom partnerstve nefunguje ... strašné vzťahy, len moje ego, Tvoje ego, čie ego je viac ... reagovala by som rovnako ako Tvoj muž ... nechceš, nejedz ... ver, že sú horšie problémy, ako "nažrať sa", prísť o robotu atď.
Nevyzarujes nic zle, potrebujes novu psychologicku 😁. Viem o com hovorim.
Ked som mala 19 rokov v priebehu roka mi zomreli rodicia, ked som si konecne nasla skveleho partnera, nemohla som otehotniet, 7 rokov sme sa snazili, 6x som potratila, ked sa mi narodila vytuzena dcera, manzelovi diagnostikovali rakovinu a za rok zomrel. Ja som bola presvedcena, ze s zly clovek a ze toto som si vsetko zasluzila. Vymenila som 3 psychologicky a az ta posledna mi pomohla. Zachranila mi doslovne zivot.
Ad mekac, sorry, tvoja vina. Ad dovolenka, ak mu to urobis, tak to este viac poseries. Zjavne to hrotite obaja uz nad unosnu mieru.

Skús sa zamyslieť, či sa zmenili ľudia v Tvojom okolí, alebo aj Ty?
Začni žiť život ako predtým, nauč sa tešiť maličkostiam a pozitívne myslieť. 😉