icon

Čo je to s ľuďmi? Reakcia na udalosti v Čechách.

skumavka
18. okt 2019

Milé zienky, nechcem tu víriť diskusiu, ale toto proste musím dať von. Nevedela som ani kam to zaradiť, tak to dávam sem. Tušila som, že nemám čítať správy na webe (mám veľmi málo času na takéto aktivity ), avšak včera som tak po dlhšom čase učinila a ostalo mi na srdci veľmi ťažko- preťažko.
Neviem, či ste aj vy zachytili ten otrasný prípad z Čiech, kde ešte minulý rok zomrel 3 ročný chlapček po tom, čo ho utýral nevlastny otec. Taký smútok a bolesť som už dávno necítila. O tom netvorovi, čo to páchal, písať nejdem, azda len toľko, že prvýkrát v živote som sa modlila opačne-a síce tak, že Bože, pokiaľ je nejaké peklo, daj, nech tento netvor z neho nikdy neunikne. O matke toho dieťaťa sa pre istotu radšej nevyjadrim. Rovnako ani o výške trestu, ktoré ten netvor dostal...
Ale to, čo chcem zo seba dostať, je toto: TO SI OZAJ NIKTO V OKOLI NEVŠIMOL, ČO SA ZA DVERAMI TOHO BYTU ODOHRÁVALO? TO NIKTO NEPOČUL PLAČ A NÁREK TOHO MALÉHO DIEŤATKA? Odpoveď je myslím, jasná. Iste, že to ľudia počuli, tušili, ba dokonca ako sa údajne niektorí sami potom vyjadrili - VEDELI! A mlčali!!! Toto je pre mňa nepochopiteľné, neviem, ako sa s takýmto pocitom dá ďalej žiť- že za dverami susedného bytu niekto systematicky týra malé bezbranné dieťa, ktoré nakoniec na následky týchto krutostí umiera a ja ANI NEMUKNEM. Dieťa, ktoré nemá kapacity ani možnosti ako sa brániť, ako tomu šialenstvu uniknúť, ktoré je v danej situácii úplne nemohúce, odkázané na pomoc dospelých. Povedzte mi, som precitlivelá? Čo sa to ľudia s nami deje??? Kde sa berie toľká ľahostajnosť? V dobe, keď mame k dispozicii internet, mobily, všemožné nástroje na komunikáciu sa nenašiel jediný človek, ktorý by hoci ANONYMNE upozornil príslušné úrady? To si hovoríme ľudia?
Je mi zle.
Dušičke toho malého anjelika prajem, nech v nebi nájde láskavú náruč, ktorú na zemi nepoznalo❤ 😢

Strana
z2
miadi
19. okt 2019

@marca12 presne tak. Moj otec bol alkoholik a Strasne sa pretvaroval pred susedmi a tak vonku. Cele roky netušili kym uz Nebol tak prepity ze uz Nebol rozdiel ci mal v sebe ci nemal. A tyral nas psychicky nie fyzicky. A do otvorenych dvery do chodby vyspevoval ako nas miluje aby to ludia poculi. A doma mal reci ze sme nuli hovna ze mam male prsia (v puberte)atd. Kamoska suseda nechcela verit ked som jej vravela aky je ze sak sa zda fajn. Az casom to videla, Raz mamu takmer zaškrtil. Rozviedla sa snim a vybojovala si lepsi život bez neho. Aj pre nas. Ja by som preto nehadzala vinu na ludi okolo nie vsetko sa dostane mimo dveri bytu ale ta matka vzdy vie co sa deje.. a preto je to skor o tych slabšich ženach ktore nestopnu ked sa u nich doma deje niečo zle. Odpustaju neodpustitelne dufaju ze sa to zazracne zmeni nemaju odvahu opustit kym sa nestane niečo katastrofalne a potom je uz neskoro.

vilma7
19. okt 2019

Och, ťažká téma. V ubytovni som mala psychicky chorých susedov, pár, ktorí sa raz v noci strašne hádali pred mojimi dverami, neskutočné vreskoty...mala som chuť vybehnúť a narobiť poriadky, ale bála som sa. Na ďalší deň tam boli x úradu, tak som sa pýtala, ako reagovať. Odpoveď: v žiadnom prípade nevyliezať z izby, lebo môžem ohroziť aj seba..
Teraz bývajú pod nami albanci, koľko x tam je vreskot že nám stenami trasie..si myslíte že idem zabúchať. Napumpovaný chlapisko ktorému smrť z očí ide no a postav sa mu zoči voči... keď už jeho vlastná žena nenahlási, čo zmôže okolie a hlavne bez dôkazov?

A čo sa týka týrania detí, tak to by ozaj mala v prvom rade matka ustrážiť, ale ako sa môže človek vybíjať na tak malom, zlatom, bezbrannom človiečiku, ťažko povedať... choré hlavy. A tie to majú potom aj vo väzení najťažšie, čoho mi samozrejme ľúto nie je.
Sme mali v okrese prípad: pani, teda 18 r.slečna otehotnela na diskotéke, dotyčného si vzala...bol chorobne žiarlivý, ona sa zaľúbila do iného a chcela manžela opustiť... týranie, vydieranie, hore dolu behala aj s deťmi, susedia už asi čípili niečo zlé, jej vraveli nech sa nevracia, vrátila, dala tomu šancu. Otec rodili všetkých zabil, on pokus o samovraždu prežil. Vo väzení umrel po pár rokoch ako ca 40 ročný, nikde sa neuvádzala príčina. Zrejme mu dopomohli kolegovia...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
janage
Autor odpoveď zmazal
janage
21. okt 2019

Ja si spominam na pripad ked ucitelka/y v ms nahlasili podozrenie ze dieta je doma zneuzivane otcom. Siahodlhe vysetrovanie, otec sa dusoval, ze on nic. Matka to iste, ze to je pomsta uciteliek, ze vsetko su klamstva, co im maju znicit zivot, jej muz by nikdy nieco take neurobil, dieta za nim sustavne place, ze kde je tatik. Jeden posudok tak, druhy tak. Zda sa mi ze,sud rozhodol v prospech otca. Myslim, ze ta ucka sa uz v zivote do niecoho takeho nezamiesa.
Je tazke nieco taketo dokazat a tym padom bojovat s tym.
Aj nedavno rezonoval v mediach taky pripad, matka sa rozvedie, po vyjadreni psychologicky poda oznamenie na podozrenie zo zneuzivania. Tato vplyvny vyhlasi ze nic pravda, je to pomsta a ma dva ine posudky co potvrdzuju jeho verziu. Kde je pravda nikto nevie.
Zeny ktore system zneuzivaju takto oberaju tie skutocne tyrane o sancu, ze niekto im uveri. Ze im uveria ze deti su tyrane psychicky ci fyzicky. Maju strasny strach. To si nevieme predstavit. Chyba je v spolocnosti, mala by vytvorit sance takej zene najst bezpecne utocisko a tam dostat pomoc. Potom by sa vzoprela skor. Tak sa boji odijst, ak nebude byvanie, ci deti neuzivi, vezmu jej ich.
A anonymne nahlasenie tak ano pridu pracovnicky sak boli aj u tej lucky v cechach, co ju utyrali na smrt. Nic nezistili. Ak sa uvazuje o rozsireni ich pravomoci, uz vykrikuju aktivisti, ze urady ich buzeruju a chcu bielym odobrat deti pre bohate ci homopary.

janage
Autor odpoveď zmazal
jane1989
12. nov 2019

Babenky ja poznam v okoli mamicky ktorej tiez chcem pomoct. Vyrobila som pre nich vianocne ozdoby a vytazok z ich predaja venujem jej. Ktore mate dobre srdiecko napiste mi

Strana
z2