icon

Čo najbizarnejšie vám povedala vaša svokra?

5. jan 2023

Začnem ja. Teda nie je to žiadny bizar, ale tak jej spadla sánka že sa mi dobre spí pri tom pohľade už pár mesiacov.
Ona"prečo máš také špinavé zrkadlá?"
Ja "pretože ja to neviem leštit tak sme sa dohodli, že to bude robiť P a váš syn na to zvysoka kašle... Akoze tiež ma ide poraziť z neho"

renka30
30. mar 2023

Z mojej mi najnovšie uplne padla sanka dole - boli sme v nedelu v restike (jasne ju muz musel zavolat a keby uz aj obed mala za sebou ide aj tak). Mladsia si dala bryndzove halusky a muz len troska hned ochutnal ako jej to doniesli - a svokra mu hned: Mojenko, ked budes niekedy hladny, ked pojdes z roboty, ja ti halusky urobim, staci ked mi tak pol hodinku dopredu zavolas. Akoze ako by som ja s dcerami bola absolutny vzduch...

kocurikpupcek
31. mar 2023

Prvé zoznámemie so svokrovcami, naozaj nezabudnuteľné. Cestovali sme s mm (vtedy ešte priateľom) vlakom cca 7 hodín, došli sme unavení, vyšťavení, vonku horúčava, bol už vlastne noc. Samozrejme mi ponúkla sa najesť, ale tak neskoro po polnoci sa mi už pchať segedínom nechcelo a ešte v takej horúčave. Slušne som poďakovala,že zajtra si dám. Začala rovno tým, že všetci do obývačky!Ja, že rada by som šla aj si už ľahnúť. Bola už jedna v noci. Reku porozprávať sa môžme aj ráno. Vraj ona chce vedieť koho má pod strechou! Reku ok. Asi má strach čo som zač. "Povedz nám niečo o sebe! "Sadla si naproti mňa, kúsok vedľa sedela jej dcéra tínedžerka.
Ja unavená po úmornej ceste vlakom, vystresovaná v cudzom byte. Začal v podstate krížový výsluch: Odkiaľ som, či z mesta, či z dediny, koľko mám rokov, či už pracujem, čo mám vyštudované, či sú rodičia spolu alebo rozvedení, či rodičia bývajú v byte alebo v dome, čo mám za školu, či chodím do kostola, či mám aj birmovku, či fajčím...ja som sa tam potila teraz keď na to spomínam, normálne mi prišlo zle. Ešte by som ako tak pochopila otázky typu čo si študovala, kde pracuješ. Ale otázky hneď z fleku či fajčím a či sú rodičia spolu alebo rozvedení, či majú dom alebo byt...tak to mi sa spustil maják v hlave. Nevedela som tam zaspať od stresu.Samozrejme spať som šla s tou jeho sestrou, lebo aby som asi hneď pod jej strechou nerobila neviemčo. Celé to bolo tak divné, atmosféra hustá. Ona celý čas nervózna, štekala po svokrovi.Cítila som sa tak stiesnene. Zle. Nikto so mnou nepreriekol ani slova, všetci po špičkách lebo ona štekala po všetkých. Ani len tá jeho sestra, reku že si pokecám aspoň s ňou. No zabudni! Mm bol ticho akokeby všetko malo byť v pohode. Celému dianiu velila iba jeho mama. Cítila som sa pod jej drobnohľadom.Vtedy som mu povedala, nehnevaj sa ale to je vždy tvoja mama taká nasratá? Že ona je taká normálna.Už vtedy som mala zutekať. A nevracať sa.

majka4555
6. apr 2023

@kocurikpupcek aj napriek tomu si sa privydala?

kocurikpupcek
6. apr 2023

@majka4555 veď žijem s ním, nie s ňou🤷‍♀️. Zo začiatku si naivne myslíš, že ťa bude mať rada, príjme do rodiny ak budeš "dobrou nevestou"= nikdy nepovieš nie, snažís sa rozpoltiť,no nestačí. Tak sa snažíš rozštvrtiť. Aj tak je zle, nedobre. No a postupne posúvaš hranicu, až nemáš kam.ti je zle. Psychicky, fyzicky ťa to rozkladá. Vtedy dôjde k vytriezveniu. 😃

poslednepogo
6. apr 2023

Keď bolo u nich v lete vnútri v podkroví 35 stupňov, a pýtala som sa prečo synovi 2.r nedala dole tenisky: aby ho neozábalo.. alebo v zime celý čas mal na sebe pančuchy, zateplené softshelové nohavice a hrubú trigovicu, že prečo mu to nedala dole: nám sa kúrenie zapína až po 12tej, mali tam 21 stupňov

euphoria83
6. apr 2023

No tak ta moja volala,ze jej zdochol pes (uz 2.x) takze cely den som hladala na nete,ze kde odpratat psa, hľadala krematórium, kafilériu, mužovi som nakázala kúpiť vrecia atď.Tvrdila,ze veterinar povedal,ze psa treba nechat 2hod.este v byte....tak ako keď umrie človek. Na druhý deň som povedala mužovi aby jej išiel pomôcť odpratat psa kedže bolo 35 stupňov. A madam mu hovorí,že pes je v poriadku. Ona si celý čas,čo z nás robila debilov behala po meste na nákupy. A zlatý klinec,je,že ešte na mňa zdúva gamby, lebo som povedala,že dosť....toto je už vrchol všetkého.

elenita
6. apr 2023

@euphoria83 tak toto uz je nejaka diagnoza.

euphoria83
6. apr 2023

@elenita toto sa opakuje stale dokola,samozrejme s obmenani. Vacsinou si vymysla ,ze je chora.tj.dusi sa...potom schvalne nedviha tel....si aby sme si mysleli,ze sa zadusila. Potom posk.bedrovych klbov v 4stadiu....ale brazdi cele mesto. Neodzdravi sa mi,ale ked tam ma syna tak sa mi pozdravi 4x. A ja som samozrejme debil a neschopna matka.

zuzipuk
6. apr 2023

Že moje deti vlastne nie sú moje, mám ich len v starostlivosti (myslené tak, že akože patria Bohu? Tak som to pochopila, neviem, písala to iba v správe 😃)

kocurikpupcek
6. apr 2023

mňa teraz napadla úsmevná situácia. Mm mi daroval zoskok z lietadla. Tandem. (Lepšie by bodol relax vo wellnese ale šak ok🙄) Kvôli korone a počasiu sa zoskok stále presúval. Ako naschvál na deň zoskoku sa na návštevu nahlásili i svokrovci.🤦‍♀️ Od rána som kmitala, pripravila sama sviatočný obed. Do toho malé uvrieskané deti, zákusok šľahaný nad parou, proste dala som si mega záležať. Mm mi helfol so syrovou roládou,ktorú rád robí sam ako chuťovečkua ako predjedlo. Svokrovci došli, svokra samozrejme nič nepochválila. Nič, proste taká klasika.Aspoň, že svokor aj dobehol do kuchyne i poradil, keď som sa pýtala. Po jedle sa šlo na letisko, na ten zoskok. Žalúdok som mala stiahnutý kdesi...no i po psychickej stránke mi bolo desne. Po zoskoku som sa ešte hodinu triasla ale dala som to! Pri odchode sa svokra so samou povýšenou dôležitosťou pochválila akého má ONA šikovného syna, lebo syrovú roládu, vie iba on! Som sa musela nad ňou zarehotať, aká je úbohá. A s úsmevom som jej dala za pravdu: "áno, máte šikovného syna."
Reku ja môžem aj z lietadla skákať, teľaciu sviečkovú s domácim knedlíkom, teľací vývar s pečeňovými haluškami, od piatej rána šlahať penu nad parou na tri druhy piškóty, revajúce deti zaopatriť alé stále jej to nestojím aby utrúsila aspoň slovko.. Nič. Nula bodov. Vtedy mi to došlo a ten skok z lietadla otvoril oči, aké je to z jej strany bolestivé a smiešne, že nevie tak normálne ľudsky povedať, vieš čo som rada,že ťa ten môj syn má, tá sviečková mi bodla, i koláčik celkom ušiel. Ona to nedokáže! A este ju zožiera zloba.A to je na tom smutné.a aspoň viem, že za nič na svete ja takáto nebudem. Prečo nepochváliť, neuznať ? Hoc i nevesta má chyby.

raszuz
7. apr 2023

Na margo mojich príspevkov o svokre tu v diskusii. Presne 4.1. pretiekol pohar mojej trpezlivosti a "milu" 89 rocnu pani som niekam poslala, a blokla v kontaktoch. Ked som bola chora, tak boli pokusy od nej mi zavolat, ale dakujem. Ja som sa nikdy nemala o com s nou rozpravat. Ked vola muzovi, tak ma stale nechava pozdravovat, ale inym sa stazuje, ze jej ani nezavolam. A asi ju ani uz neuvidim, lebo bohuzial po viacerych urazoch, nie je schopna sa starat sama o seba a od februara je v domove seniorov. Samozrejme nespokojna, ale ta by bola nespokojna, aj keby sme sa o nu starali my, resp. moj manzel, alebo by sme jej platili 24 hodinovu opateru.

raszuz
7. apr 2023

A chodi za nou manzel dost pravidelne a casto.

blondtana
7. apr 2023

@kocurikpupcek Presne aj moja svokra, ona neznesie kritiku na jedlo, tak jej všetci klameme, aké to bolo dobré, ale ona si vždy u mňa niečo našla, napr. málo slané, kyslé, veľmi sladké, husté, riedke, ja navarim 3 chody, 3 zákusky, ona celý deň stepuje nad 1 polievkou a druhé dovára keď sme tam a potom plače aká je narobena, muž mi nevie kupovať darčeky, ale posledné Vianoce dobre kúpil, pýtala som sa, s kým nakupoval a svokra na mňa nahukala, že mu mám veriť, že to on sám, veď je šikovný, bolo mi jasné, že nakupoval s ňou ...a pozor, aj ona si fandila, že hádam bude lepšia svokra, ako tá jej, ale teda je taká hrozná, že by som knihu napísala, všetky kamošky sa smejú, že v porovnaní s mojou sú tie ich super 😉

raspusha
Odpoveď bola odstránená
majka4555
7. apr 2023

@kocurikpupcek ved ano, zijes s muzom, pokial on neuprednostnuje nazory mamy, tak ouukej...mna len napadlo z vlastnej skusenosti, ze su bohuzial situacie kedy by si sa mala prisposobit aj muzovia vtedy ak je blba svokra, tak vtedy je ten "zazitok" neraz som tiez niektore veci vystala zo zatatymi zubami, lebo som nechcela byt blba k muzovi a chapem aj jeho potreby, ze je to "jeho" matka

euphoria83
7. apr 2023

@majka4555 presne o toto som sa snazila aj ja,ale bola to najvacsia chyba. Potom si myslela,ze moze vsetko a este ja som debil, pokial sa mi to nepaci. No dost bolo. Ziadny kontakt,uz sa jej ani nepozdarvim. Keby som "mohla" zakazem jej aj kontakt s detmi.

dada13288
Odpoveď bola odstránená
dada13288
7. apr 2023

Ja tu pridam este pribeh mojej kmotry. Ma mladsiu svokru, ktora ma teraz 6 rocneho syna. Kmotra ma 3 deti a najstarsia ma tiez uz 6 rokov. Cize od malicka to bolo porovnavanie deti, ktore je lepsie a sikovnejsie. A co ked je to moje vnuca, to netreba pochvalit, len kritizovat. Jej syn je najlepsi vo vsetkom... Bohuzial ten syn ma viditelne znaky aspergera (bohuzial viem si to porovnat, ja sama mam syna autistu). Ten chalan kedykolvek zacne mat vybuchy a vsetkym trieska. Mamu posle doslova do pi.., kmotrine deti zacne bit (rocnu zacal tahat po zemi za vlasy). Raz povedal, ze sa zabije nozikom. No a kmotra zatrhla navstevy .. ale je mila svokra to nevie pochopit, vkuse sa trepe k nej, caka ich pod blokom. Vyvolava synovi, mojmu kmotrovi, ze to jeho dcery sposobuju take stavy tomu jejho synovi. Ze syncekovi nic nie je, aj ked uz min 20 ludi jej do oci povedalo, ze syn urcite v poriadku nie je. Svokra svoju nevestu vsade ohovara, ze zakazala navstevy a jej syn sa nema skym hrat. Najvacsi gol, ze kmotra chcela dat do naozaj dobrej skoly svoju malu a sa dozvedela, ze just musi tam davat aj svokra, ktora predtym mala vybratu uplne inu ,,prestiznu,, skolu.

guinevre
3. júl 2023

Ze mam skusit mesacne babo nekrmit od 20h vecer do rana (lebo grckal po papani). Oci mi isli vypadnut. Inak je posadnuta svojimi dietami.
A, raz (to bol aj posledny krat) mi ho vytrhla z ruk, aj napriek tomu ze som jej povedala, ze nie, lebo chvilku pred tym fajcila (a fakt pachlo z nej ako z popolnika, ani ja som sa nevedela pri nej nadychnut). Ona na to, nevadi BUDE [meno babatka] TROSKU FAJCIT.
Ked sa manzel s nou o tom neskor rozpraval, tvarila sa, ze si ona nepamata, ze to povedala. Klasicka manipulatorka.

lienkafis
3. júl 2023

@kocurikpupcek lepšie by som to nenapísala. Zažívam práve niečo veľmi podobné, už som sa aj vyplakala, čo mi ľúto bolo, ako sa hrozne chová. Ale teraz už kašlem na ňu, zbytočne si nervy ničiť s človekom, čo za to nestojí

plamienka555
26. aug 2023

Počas tehotenstva mi zistili tehotenskú cukrovku a ako človek s bezlepkovou diétou som nemohla jesť veľmi veľa vecí. S blížiacim sa pôrodom sa zhoršovala, takže sa mi to riadne okresalo. Moja svokra mi povedala, že to mám preto, lebo veľa čítam. Oni o cukrovke nevedeli, preto ju nemali. Rovnako bola nešťastná, že neviem zjesť ani krajec chleba, lebo ona keď si ho nedá, tak nie je sýta. Keď sa dozvedela, že som pribrala iba 6 kilogramov, bála sa, že nebudem mať dosť síl na vytlačenie dieťaťa...
Pôrod som mala určený koncom januára a tak sa aj stalo. Avšak už začiatkom decembra som počúvala, aké by bolo dobré, keby sa moja dcérka narodila na Vianoce alebo začiatkom januára ako dcérka mojej švagriny. Keď som sa jej opýtala, prečo mi praje predčasný pôrod, zmĺkla.
Keď maličká mala 5 mesiacov, bola vysoká a k tomu primerane vážila. Moja svokra jej povedala: Aká si veľká, ale to nevadí, vyrastieš a budeš držať diétu...
Svokor je tiež číslo, nerozpráva so mnou od svadby, kedy zistil, že som si nedala koncovku -ová. Keď sa to dozvedel, s výkrikom "čo sú to za móresy" očervenel a odvtedy ma ignoruje. Neodpovie mi ani na dobrú chuť.

zooeynka
27. aug 2023

@plamienka555 to si vychytala fasa rodinu:/ Snad byvas doooooooost daleko od nich.

nini1978
27. aug 2023

Moja svokra vyčítala môjmu synovi,že jej ukladá drevo v garáži,nechcela ,aby to robil,lebo ONA SI TO DÁ NA PORIADOK, (že jej chce pomôcť ,to jej vôbec nedošlo) a keď mu ťahala poleno z rúk a jemu to prišlo smiešne,lebo nemala šancu,tak mu s nervami povedala-" ty máš Putinovu krv" a s nervami odišla!
Niekedy nemám slov, že tie osoby neuvažujú o Tom,ako môžu ublížiť...

angel993
27. aug 2023

@plamienka555 s tým termínom pôrodu som to mala aj ja so svokrou. ja som mala termín pôrodu 4 dni po narodeninách jej jedinej vnučky. Mojim rodičom celých 9 mesiacov hovorila, že môj syn sa musí narodiť o tie 4 dni skôr aby narodeniny oslavovali spolu. Porodila som mesiac skôr na narodeniny môjho brata. Škoda že som nevidela jej výraz keď sa to dozvedela 🤣

erikavesela
27. aug 2023

Babka mojho manzela sa po telefone chvalila tym, ze jej ina vnucka si kupila dom za 1,5 miliona korun...to sme jej volali, aby sme jej porozpravali o jej pravnukovi (byvali sme v mnichove), velmi rychlo nas prerusila a nadalej sa chvalila domom svojej vnucky...o pravnuka nejavila zaujem, chceli sme jej poslat fotku...odpoved bola: netreba, ale nadalej sme pocuvali virtualnu exkurziu domu manzelovej sesternice...uz sa manzel nezdrzal, povedal jej, ze ho to nezaujima a len pre jej informovanost, ze sme kupili pozemok na stavbu domu za 3 miliony korun....a jej reakcia bola: a to ti na co bude???

erikavesela
27. aug 2023

Boze, tie svokry su neskutocne hlupe...aj moja taka bola...stahovali sme sa do mnichova, nechali sme u nej asi 3 kvety, ze zoberieme nabuduce...po 2 tyzdnoch, ked sme spolu volali, nam oznamila, ze ona nema miesto (zili 2 v 3 izbovom byte), ze si mame po ne prist.. tak sa stalo...isli sme po kvety, ale ked som ich brala mi povedala, ze ozdobne kvetinace s miskami z mojich kvetov jej mam nechat, lebo ona take potrebuje...skoro mi oci vyskocili...samozrejme, ze som si kvety zobrala aj s mojimi.ozdobnymi kvetinacmi a miskami....urazila sa...

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
1mata
27. aug 2023

@kaktusik007 tak to je dobrá pizda

sticker
jenni_p
Autor odpoveď zmazal
pericolosa
10. sep 2024

ze nekupi mojmu muzovi(svojmu synovi) listly do divadla lebo nam nema kto postrazit deti🤭🤭(byvame v jednom meste)