Čo robiť, keď dieťa ochorie počas služobnej cesty?
Ja normálne neverím ze to je náhoda už, 2 mesiace boli deti zdravé, dnes išiel muž na týždeň na sluzobku, čo už tak je pre mňa obrovský stres keďže musím voziť dcéru do školy zo školy na krúžky na nákupy s malym skoro 2 rocnym je to mega náročné nemám tu nikoho na pomoc, svokra by aj pomohla ale sama je chorá, ale vždy si vravím zvládnem to všetko bude v poriadku len aby som ja bola zdravá a mala silu a deti a ostatné zvládneme...a dnes v noci už malý chorý nadcha, teplota nemôže dýchať, len na mne zavesený, neviem ako všetko budem zvládať do školy zo školy variť ísť na nákup atd...ja viem ešte stále je dobre ze ja som ok...ale je mi tak ťažko od rána spala som asi 1,5 hod a len plačem...ja viem ze zeny zvládajú horšie veci, ja som strašne slabá , ale už som strašne vyčerpaná...nechápem ze vždy keď mám ostať sama tak sa toto stane...
A uz si pocula ze imunita a psychika su na seba napojene?? Ze hlava a brucho ( tam sidli imunita)spolu komunikuju. Je to odpoved na stres ktory prezivas odkedy poznas datum manzelovej sluzobky. Drzim palce chore deti su vzdy poriadny zaprah.
Minimálne keď sa u vás takáto situácia opakuje, treba mať zásoby urobené . Veľký nákup nech urobí muž pred odchodom na služobku a aspoň máš o jednu starosť menej . Z varenia tiež netreba robiť vedu , také malé deti toho veľmi nepojedia a keď jedia , tak skôr jednoduché a rýchle jedlá . Sama si nepridávaš na pohode , ja chápem, že to máš ťažké , ale takýmto postojom to celé iba zhoršuješ
Daj si doviesť nakup tescom, jedlo z restiky. Horsie by bolo, keby chodis do prace a musis riesit OCR, keď by si mala veľa roboty. Bohuzial, tieto veci sa deju naschval. My sme mali kúpené listky na predstavenie, jedno dieťa strašný kasel, druhé začalo zvracať. Už sa nad tým len smejem.
Nie je to náhoda, deti môžu cítiť tvoj stres a to zhoršuje imunitu.
Dobre tu ženy píšu, nabudúce urobte veľký nakup pred mužovou služobkou. My to tak robíme a je to veľká pomoc pri malých deťoch. Ty sadni pred počítač a daj si nákup doviezť domov.
Áno viem ze aj iné musia vládať a zvládať...aj my tak zvykneme lenže teraz cez víkend sme mali veľkú oslavu dcéra mala 10 čiže som chystala veľa vecí zhanala darčeky aj za ostatnych a návštevy zo zahraničia sme mali proste strasne veľa toho bolo a nakup sme už nestihli....byvame v dedine kam nechodí donáška ani restika, ,žiadne tesco domov uz som to dávnejšie pozerala, musím ísť len ja pre to...no a keď budem chodiť ešte do roboty to ani si neviem predstaviť...
Presne to je zákon schválnosti, môj muž odíde do roboty na 18 dní a vtedy je chorý ale mne to nevadí nemám z toho stres. Som ôk, nevidím dôvod plakať? Koli tomu, svet sa nezruti. Zvládneš to
skôr tie návštevy niečo priniesli, môj syn vždy keď sa stretol so sesternicami ochorel... neboj zvládneš to, len kľud, urob si plán a odškrtávaj jednotlivé body, varenie jednoduché
aj ja som na dedine, ku nam chodi napr Lunys (zasobuju vela skolskych jedalni, alebo aj dedinskych obchodov). DMku si objednavam uz len online ...
Nakup najpotrebnejsie, pozri polotovary - kuracie nugety, rybie prrsty, hranolky, pirohy, ovocne gulky, buchty na pare, ... proste cokolvek, co ta odbremeni od dlhsieho varenia. tyzden to prezijete.
nakup rozkych, chlieb, suopni do mraznicky, aby si do konca tyzdna nemusela uz ist do obchodu, nejake ovocie a dzusy pre pacienta. A po lieky zbehnu do lekarne.
nehanbi sa poprosit o pomoc kamaratku/susedu ...
ak je logistika narocna a maly nebude zvladat presuny autom, tak dcera ozelie nejaky kruzok - daj jej nejake "bolestne" za to a bude.
Nepreháňaš to troška? Dcéra nemôže chodiť do školy sama? Jedlá navaríš aj na tri dni, ľahnite si do postele s malým a bude dobre. Hlavne sa upokoj, nemáš dôvod plakať, je to obyčajná choroba.
Ďakujem vám, presne to si potrebujem Čítať ze aj iné ste to zvládli, viem ze veľa žien má mužov na sluzobkach a tak, len ja nikoho nepoznám v okolí, každý má nablízku pomoc a tak, tak mne je niekedy ťažko...len aby horšie nebolo zajtra to nie je vážne klop klop, od hladu snáď nepomrieme niečo vymyslím...však ten čas rýchlo letí len mne sa zdá ze týždeň bude ako večnosť ale prejde to...
nechodí vám tesco domov? Faaakt? No daj názov dediny, pozriem si to 🙂
lebo mám kamošku v dedine, kde nechodí cez víkend a cez sviatky ani žiadny autobus (v pracovných dňoch tuším trikrát), nemajú tam ani obchod, ani školu, ani fakt nič a tesco domov im tam chodí. Ono totiž chodí všade, ide len o to, koľko kilometrov cestovného si zaúčtujú
@ukulela práveže ani lunys aj ten som pozerala lebo viac krát by sa mi hodila donáška potravín už ale smola sem proste nič...najhoršie presne tie presuny so školou a tak, do auta z auta malého a tak...nemám ani kamošku ani susedu co by pomohla :(...ale veru možno nepôjde dcéra na krúžok uvidime ako sa to vyvrbi...
@januska12323 bohužiaľ nemôže autom to mam 15 min a autobusom by šla hodinu a idú tak raz za 2 hod busy, nemá ani mobil zatiaľ...ale určite to vidím a prežívam horsie ako to je a bude...
Myslim, ze zakladne suroviny ako zelenina, vajcia, muka, cestoviny kupis aj v dedinskom obchode. Malemu neublizi, ak ho na chvilu vezmes prevetrat v kociku. Netreba velke vyvaranie, chorym detom staci polievka (napr. zeleninovy vyvar) a nieco lahke k tomu - cestoviny, palacinky...
hahah a to si predstav byt este na plny uvazok cely tyzden v robote + vsetko toto robit...
Nadych, vydych, co nespravis, nebude urobene, hlavne aby si ty bola v pohode
Uplne ta chapem, ale teraz sa nemozes opustit,az ked pride manzel. Synovi daj panadol a chodte do obchodu, dceru nevie niekto z kamosov vozit do skoly rano? Ked budete chori vsetci do konca tyzdna pustiš telku a hotovo, zrob vyvar, ze mate polievku, a bez vycitiek daj polotovar alebo objednaj.
Pozri čo máš doma a var z toho. Keď mu bude lepšie behnete do obchodu na základné potraviny.
ja sa tu pridavam, mne sa deje to iste. z nejaleho zahadneho dovodu vzdy, ked deti ochoreju, je manzel na sluzobke + dostanem v robote nariadenie prace v noci. statisticky to je nemozne, aby to takto vyslo vzdy a predsa sa to stalo uz 5x po sebe.
Uplne ta chapem, tiez som to zazila. Byvali sme mimo SK, rodina na blizku ziadna, moj muz casto po sluzobkach a just vtedy deti ochoreli. Ja som zazila aj take ze som sanitku volala lebo jedno dieta dostalo febrilne krce. Inokedy som sama v noci s 2 detmi letela na pohotovost so zapalom uska, s laryngitidou..Je to narocne ked su deti chore a si sama, ale prejde to, deti vyrastu. Ulahci si to ako sa len da - neupratuj, var jednoduche jedla, popros niektoru susedu o nakup, mozno nech dcera vynecha kruzky tento tyzden. A drzim palce, aby ste boli rychlo fit 🍀
A keby si ešte chodila do roboty .....
@tanicka907 tak to bolo prvé čo ma napadlo........Čo tá žena bude robiť,keď sa ešte k rodine a domácnosti pridá zamestnanie?🤔☹️
Ja naozaj nechapem ludi ako si ty s muzom autorka. Na kieho rit ste sa stahovali do takeho zapadakova? Kvoli lacnemu pozemku? Ved to vam muselo byt uz na zaciatku jasne, ze budete svojim detom robit taxikarov? Teraz je uz neskoro plakat. Viem si predstavit, ze je to pre teba narocne ale mali ste rozmyslat dopredu.
@0kristina0 musis ty v kazdej teme rypat? Myslis, ze jej prave toto teraz pomoze? 🙄😏
Autorka, zvladnete to. Si silna zena. Vyplac sa. Nadych, vydych a ides. Das to. Len si nakup, ak by aj dcera ochorela. Neni ani hanba, poziadat napr.kamosku, susedov. Abo malemu zrazis tepl.a pojdes aj a nim. Ved co ti ine zostava? Teraz koluje ta silna chripka, skoly zatvaraju, asi Vam ju nejaka navsteva nechtiac priniesla..
@0kristina0 my napr. nie sme v "riti v zapadákove" a predsa sa nevyhneme vozeniu. Koľko Bratislavčanov pustí 6r dieťa na krúžky v Ba samé? Úplne zbytočná poznámka, ktorá nemá hlavu ani pätu.
@mariynka pytal sa ta niekto na nazor?
@ina2405 ani teba som sa nepytala na nazor, naco reagujes ked sa ti moj koment nepaci.

Netráp sa so zložitým varením, nejaké cestoviny k tomu omáčka, pečené zemiačky - to deti ľúbia. Alebo si objednajte pizzu, svet sa nezrúti. A neboj sa, zvládneš všetko. A napíšem ti, že aj iné ženy to musia zvládnuť keď im chlap odíde, aj môj chodí na služobky. K dieťaťu si ľahni aj ty cez obed a dospi ten spánkový deficit.