Čo robiť, keď manžel fyzicky napadne dieťa?
Mala bola na mna drza a ani nvm ako manzel na nu zacal kricat a udrel ju. Mala ma 5 rokov.
@mamamasama
@aurora33
Zeny ja som tak nad tym rozmyslala,
a tak som to skusila a ono vazne mate pravdu ze to funguje,
ja som obcas dala po riti, priznam sa,
ale to aj bolo take vacsinou ze sa zacali rehotat,
uz nad tym uvazujem inak k tomu pristupovat,
Len mi to prislo nic v porovnanim s tym ze niektore deti ozaj su tlcene hlava nehlava,
ale aj toto ma svoj vyznam, ked mi po riti obcas strelila ruka, ten pohlad neveriacky ze preco si to urobila ked ma lubis,
fakt je to pravda,
Uz ma to ani nenapadne teraz.
@kika845 napísala si to krásne 🥹 A toto je to, čo naucíš aj svoje deti. 🥰🥹Že robime aj chyby, ale nikdy nie je neskoro ich napraviť. Klobuk dole. Takuto sebareflexiu nedokaze mat kazdy.
@kika845 🙏
No, na toto sa mi nedá nereagovať. Prečítala som si všetky odpovede pod týmto, príspevkom. Ja som zásadne proti fyzickým trestom. Vždy si, predstavím, že aj to dieťa raz bude dospelé. Udriem dospelého človeka, presne to sa mi vynorí v hlave. Každé dieťa treba vychovať, nie fyzicky trestať. Do jej života prišiel nový súrodenec, to môže byť pre ňu neskutočný tlak sa psychiku, keďže bola doteraz jedináčik. Skúste sa s ňou rozprávať, nájdite si čas iba pre Vás. Žiarlenie je u takto malých detí, úplne normálne. Dávajte jej najavo, že ju máte radi. Že ju ľúbite rovnako, ako súrodenca. Ale fyzické tresty naozaj nie, existujú aj inakšie riešenia, no len na to, žiaľ stará škola vôbec nie je pripravená. Čo tak začať praktikovať, nie také ako je rešpektujúca výchova?
@kvetinka_2 my sme niekde medzi.

@aurora33 nie praveze.