Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?
Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.
Čítala som iba pár stránok ja som mala tiež citový vzťah k veciam, ktoré mala dcéra nestalo to málo peňazí od nikoho som žiadne vyradené veci nedostala, lebo kamarátky rodili oveľa skôr a v rodine som z vnúčat, deti najstaršia, takže úplne rozumiem, že nechceš nič posúvať.Kazdy sa správa inak k veciam, ktoré kúpi za desiatky, stovky eur a k požičanému.
Nikde nepíšeš či sa muž najprv s tebou poradil o tom, že počúvaj čo, keby sme xy požičali veci.Druha vec čo píšeš, že povedal, že všetko nakúpi nové kupovala si to ty vie vôbec koľko všetko stojí?
Ty máš skôr iný problém a tu to je pekne napísané nesudim Ta tiež som mala dieťa, keď som mala kde bývať, mala našetrené a veľmi nemám rada náturu takýchto ľudí pomôžte, nezodpovedni nepremyslia si dopredu len dajte okrem iného neviem prečo ho dcéra vydiera, že keď jej nedá pozemok pôjde za matkou do ČR.Ano, teba hnevá, že si sa zabezpečila sama a niekto len tak príde k pozemku, výbave a ver tomu, že muž tam naleje ešte veľa peňazí žiaľ to je tak, keď má muž aj svoje deti každý si bráni to svoje.
Pises
""'Ale neboj skončí dobre, postarajú sa o to jej aj jeho rodičia, len mi je na blití z toho, že si niekto urobí dieťa a splieha sa stále na vlastných rodičov. Budú platiť hypotéku a keď nebudú vedieť platiť, sú tu predsa rodičia. Mne by nikdy v živote nenapadlo prísť za otcom že zaloz svoj byt aby som mohla stavať, lebo som tehotná""
A to je jasne, že si myslíš, že sú darmozraci, všetko im padne do lona a súhlasím s tebou, takým býva najlepšie ostatní sa budú starať a oni budú mať rodinu.
@luccija preto pôjdem preč, ďakujem za prečítanie.
@luccija prepáč za krátku odpoveď na tvoju rozsiahlu, nemám už síl.
Si zlatá,naozaj zlatá....dcére by si tie veci neposunula? Ja mám vnúča malé a aj syna malého,s láskou jej všetko posúvam a teda dosť drahé veci. Zvláštne správanie. Asi máte málo peňazí....to mi je ľúto,ale teda kojenci nezvyknú rozbiť kolísku a zničiť dupačky. Dokonca aj kamarátky si poziciavaju veci a tu nechceš požičať súrodencovi svojho dieťaťa,svojmu "vnucatu". Môj muž,tiež nie je bio otec mojej dcéry a teda kebyže mi raz povie,že je naštvaný,že dávam naše veci....fuuuha. fakt si zlatá. Len bacha,väčšinou sa všetko vrati
Ak mi ešte viete poradiť kde začať, keďže sa bude riešiť starostlivosť o syna. Kam mám ísť najskôr
@maciatkolulu ja už ti neviem nič pekné napísať, to nie je moja dcéra, je dospela, nie o veľa mladšia odo mňa a vydiera nás
Nestáva sa to často, ale v tomto prípade súhlasím s tvojim mužom. Zmeň optiku, sú to len veci. Čo dáš, sa ti 2x vráti, resp. dal by sa z toho mať aj dobrý pocit, že sa tie veci využijú namiesto statia v skrini / na povale😉
@maciatkolulu nech sa mi vráti čo som tu urobila pre túto úžasnú dcéru aj ich deda, veľmi budem vďačná
@bluka2 možno máš pravdu ale je fakt že on so mnou už neráta a pre neho je prvá rodina dôležitejšia a v tom ja nezotrvam
Počkaj, potenciálne druhé dieťa??? Nemám slov...
Autorka, chápem, že si po čítaní diskusie a našich komentárov rozčúlená, ale ja by som ti zo srdca radila teraz nehysterčiť a neunáhľovať sa. Si naštvaná za tie detské veci a zároveň sklamaná ľahostajnosťou partnera, k tomu ti svoje pridáva mediálny a sociálny tlak na radostné prežitie "najkrajších sviatkov v roku". Ja by som na tvojom mieste začala slušným rozhovorom s partnerom, kde by si mu zrozumiteľne skúsila vysvetliť, prečo nie si šťastná a navrhla v tých bodoch riešenia/kompromisy, kľudne by som navrhla aj poradňu. Až keď by si videla, že záujem z jeho strany je úplne nulový, potom by som začala premýšľať o odchode. Ale tiež nie zbrklo a hystericky, najskôr by som si pripravila podrobný plán, kedy, kam a ako pôjdeš, práca, škôlka, pomoc rodiny/blízkych atď, chystanie finančnej rezervy. Až keď budeš mať v tomto jasno a budeš premýšľať racionálne, až potom by som sa reálne rozišla. Kým tebou zmietajú emócie, netreba robiť unáhlené kroky.
No možno keď už sa stane dedkom tak sa mu už ani nechce ísť do ďalšieho dietata..a preto nemá problem sa tých veci zbaviť a tým pomoct dcére..kolko máš rokov??zrejme bude o niečo starší od teba..keďže bude dedkom a ty planujes ešte jedno..
@bluka2 urcite si necitala celu diskusiu. Jej chlap nedal sancu ani volbu jednoducho vsetko zobral a odniesol. Veci na ktore nedal ani cent. Vsetko kupila ona. A nezije vo svojom byte ale v dome jeho otca ktory je senilny. Lebo jej partner ppvedal ze byt je pre socky. Darovat je pekne ale malo by to byt dobrovolne.A Hlavne treba davat zo svojho.
Prepáč, ale on ti ešte do toho takto nadáva? (Jeb*tá sebecká kunda? 🙀) to toto mu toleruješ?
Čiže, keď mu povieš, ze sa ti niečo nepáči na jeho správaní, jeho reakcia je, že ti oplzlo vynadá? Veď ťa má za handru na dlážku, prepáč za vyraz.
To načo si s takým chlapom?
Aj keby ste nemali 2. dieťa, tie veci sú tvoje, kľudne si sa mohla rozhodnúť ich dať na bazoš a z ich predaja si mohla kúpiť vášmu dieťaťu napr. nový bicykel pod stromček, pripadne si splatiť jednu splátku z hypotéky. Vy nie ste manželia, žeby ste mali bezpodielové spoluvlastníctvo, keď ta pošle preč, na tých darovaných veciach si prerobila a každá koruna ti bude dobrá, je jeho povinnostou sa ťa opýtať, ako s nimi naložíte.
On ti všetko oznamuje a tvoj názor je nepodstatný - ze nepojde s tebou bývať k tebe do bytu a ty sa musíš zariadiť. Že veci sa darujú a zas ty sa zariaď.
Ešte by ma zaujimalo, tie narážky, ze bývaš v cudzom dome, to ti hovorí jeho otec s Alzheimerom? Lebo ak ti ich ešte do toho hovorí tvoj priateľ, že je taký drzý, že bývať s tebou do bytu nepojde, radšej s tebou nebude, ty, aby ste boli spolu, bývaš s ním v dome jeho otca ( A on je ešte taký drzý, že ti napokon vyhadzuje na oči, že si v cudzom, pritom ťa do tejto situácie dostal on sám )ja na tvojim mieste mám pobalene kufre a od takého zákerného sebca utekám čo najďalej.
Čože??? No tak žiadne druhé dieťa... Odišla by som od takého.. Co chceš aj svojmu dieťaťu ponúknuť? Takúto výchovu z jeho strany, že ti nadáva a neváži si ta? Smutne
@thoughtfulweirdo ďakujem ti veľmi že sa mi to snažíš zracionalizovat, ale ja fakt nedokážem považovať za dôležitejšie, než túžbu po svojej rodine, kam nezasahuje niekto iný a kde sa obaja zhodneme na viac než jednom dieťatku.
Vieš ešte prečo mu krachol jeho 1. vzťah, z ktorého má deti? Teda poznáš aj druhu verziu, jeho ex? Lebo či v niečom o ňom náhodou aj nemala pravdu… mne príde taký diktátor - bude vo všetkom podľa mňa.
@katkami123 prepáč nemám fakt silu reagovať na všetko, len toľko, že dedko je naozaj na tom zle, on nevie o svete, nie to aby mi niečo vyčítal, on len sedí a usmieva sa. Vyčíta mi to celé partner.
@miadi už som čítala pár ďalších strán a chýbajú mi slova. Máš úplnú pravdu. Každopádne veľmi zvláštne, že sem príde riešiť tento problém, pritom jej ozajstný problém je úplne inde než postieľka a oblečenie pre novorodenca
Autorka, ja som už unavená cele to citat a skúsiť niečo viac zmysluplne napísať, ale vyzerá to tak, že ti už dobre poradili. Tak prajem aspoň príjemne sviatky podľa možnosti…
@katkami123 asi bol diktátor ale viem toľko, že ona si našla priateľa cez chat a dala žiadosť o rozvod. Zjednodušene. Asi sa nenamotala na iného len tak z dlhej chvíle. Muž mi to tak podáva a jej verziu nepoznám, býva v prahe a stretli sme sa len tak náhodne, slušne sme sa postavili a občas sa cez jej dcéru opytame ako sa máme, ona na mňa a syna, ja na ňu, lebo mala nejaké zdravotné problémy a chcela som vedieť, či je už ok
@bluka2 áno ten problém bude väčší, nenamietam
Tak potom je to riaden vypočítavý manipulátorský zmrd!! On sa ti vysmieva do tvare 🤬🤬. Najskôr ťa doslova prinúti tam bývať, lebo vie, že aj s dieťaťom tam sama v byte nebudeš, chceš uplnu rodinu a aby bolo dieťa s otcom, keďže sa vyhovoril hlupo, ze bývanie v byte odmieta a teraz ti to šplechne do tvare, že bývaš v cudzom?! No HYENA. A on nebýva v cudzom, je on vlastníkom!!! Manipulátor ako víno, mám chuť ho do pr*le nakopať.
Neprecitala som vsetly strany ale cudujem sa ze s takM chlapom planujes aj druhe dieta
A dokáže sa ospravedlniť? Dokáže si priznat chybu, ze sa mýlil?
Tak sa to tu hroti doma že tu sedím nad liekmi a chcem umrieť. Už nechcem byť urazana a presviedčam samu seba že syn si poradí aj bezo mňa
Neblazni syn ta potrebuje najviac ! Nerob blbosti . Koli jednemu chlapovi na svete je ich bilion
Mas svoj byt poradis si aj sama. Hlavne klud chod spat a zajtra si v klude porozmyslaj co dalej .
Skus zavolat nejaku linku dovery a poradit sa, urcite aj nejake pravne poradenstvo pro benne zadarmo sa da zohnat. Potrebujes sa dat do kludu a planovat buducnost. Neupadat! Si mama . Pre tvojho syna si a este dlho budes stredobod vesmiru.

@barbie2023 to je už úplne jedno teraz pokiaľ sleduješ diskusiu. On nemá záujem o mňa, o naše dieťa ani o to aby sme mali ďalšie. Bude mať vnúčat a tam to hasne. Keď som mu to spomenula bola som jeb... sebecka kunda. Ale bude to pravda