icon

Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?

23. dec 2023

Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.

maryetta
23. dec 2023

Mozno ti tym chce povedat ze dalsie uz on nechce.
Teraz chce “pomoct” tam tak to robi…
Neviem ale asi s tym nespravis nic.

babulkomale
23. dec 2023

@pupavka234 vidim rozdiel ked je niekto nezodpovedny a zije na ukor niekoho a ked proste dostane pozemok alebo peniaze ktore nie su na nikoho ukor, len ich maju dost alebo zdedili.
Pripada mi normalne, ze rodicia pomozu svojim detom, ked im je to mozne. A nemusia, ak nemaju z coho. Je to vec volby rodicov. Nie je na to narok, ale kazdeho to potesi.

vevapeto
23. dec 2023

Očividne to nie je tvoja biol. dcéra a očividne sa obe máte v zuboch už od začiatku, lebo keby ste si super vychádzali, tak máš na to všetko iný postoj. Naštvaná by som bola aj ja, ale s takými vecami vždy treba rátať, keď si najdes chlapa so záväzkami. Keď chlap kúpi nové, tak žiaden problém.

queen_mary
23. dec 2023

Hm. Mne by moj otec urcite kupil veci nove 😀 tak nech ich kupi jej, a ty si nechaj svoje. Ale ani by mi nevadilo keby mne kupi potom muz nove 😀

Ak by sa tak nedalo, tak co nechces pozicat schovaj, ze si dala kamoske.

sasa1310
23. dec 2023

@pupavka234 autorka tie veci nemusí už nikdy potrebovať. Ktovie či jej manžel to druhé dieťa vôbec chce a vyriešil to naschvál takto

autor
23. dec 2023

@pupavka234 samozrejme že je dôležitejšie moje malé dieťa. Ale on je maličký, nie dospelý. Ja si ani neviem predstaviť čo by so mnou bolo keby som otehotnela v 19, veď som študovala VS, dnes mám vďaka nej dobre zamestnanie a plat, všetko som si to vydrela sama, brigády a tak. Jeho dcéru som ešte ja tlačila do vš, všetko som jej vybavila, pomohla, učila sa s ňou a ona jedného dňa prišla že potrebuje 1000 eur na knihy (každý kto študoval VŠ vie aké klamstvo to je), sekla s tým a teraz nemá nič. A pre môjho muža by mal byť prvoradý maličký syn, nie ja

autor
23. dec 2023

@maryetta stále mi hovorí že chce. Že to sa vôbec netýka jeho dcéry, že on im pomohol dosť už tým že dal.pozemok a tam to končí, ale zjavne nie

ema22270
23. dec 2023

Pokial si tie vecicky kupovala nove, cisto za svoje peniaze, no nastvalo by to aj mna... ak by to boli vecicky z druhej ruky, alebo tebe darovane, to by bolo nieco ine.
Toto by sa mi nepacilo, kedze vsetci vieme, ze detske veci su dost drahe, a ked ich chces pre dalsie babo, tak to urcite zamrzi.
Ja som nemala vsetko nove, preto som aj darovala, alebo symbolicky vymenila za plienky alebo tak, kedze po prvom synovi som veci ani neodkladala, bolo toho kvantum a nemali sme to kde skladovat. Druheho syna sme mali po 5 rokoch, takze to som si zas z druhej ruky zohnala, ale krasne po jednom babatku a zas som ich posunula dalej, lebo boli stale krasne.

babulkomale
23. dec 2023

A nevsimla si si, ze prave takym "neschopnym" detom rodicia pomahaju najviac? Lebo maju voci nim mozno vycitky, mozno pocit zodpovednosti...
Mne velmi pomohlo, ze som toto pochopila a prijala.
A vtedy sa zacali veci diat a hybat a aj rodicia mnohe pochopili. Ked som sa prestala do toho starat a budovala si svoje.

autor
23. dec 2023

@vevapeto mame sa rady, môžem hovoriť aj za ňu. Ale neviem prečo ja mám finančne znášať jej záväzky. A čo sa týka chlapa so záväzkami, on žiadne nemá, je to dospela dcéra, zaopatrena, ešte z mojej iniciatívy bolo aby študovala ďalej a bola nezaopatrena do konca VŠ, aby sa mala lepšie, lebo hlavu na to mala, nechcela som aby poberala minimálku

nikpa
23. dec 2023

Aká generácia?? Aspoň netrep. Koľko takých ako je ona v jej veku poznáš? Ja teda nikoho, okolo mňa si väčšina mladých ľudí nedovolí v dnešnej dobe spraviť dieťa, kým nie sú zabezpečení. Možno to bude výchovou, dávaj si pozor aby tvoj muž nevychoval takto aj tvoje deti.

queen_mary
23. dec 2023

Inak by ma zaujimalo, ako by si reagovala, ak by sa tak vas muz raz postavil k vasmu spolocnemu dietatu. To by si asi takto nekricala.

autor
23. dec 2023

@ema22270 vieš čo keby mali dievča a nie chalana tak im vytriedim všetky veci čo sú unisex a dám ochotne. Nie som skúpa, ale nič som nedostala, všetko som kupovala nové. Možno ani mne to nebude treba lebo budeme mať dievčatko a budem kupovať nové šaty a sukne atď. Ale v tomto momente nevieme aké pohlavie nás čaká budúci rok a už je skoro všetko preč

autor
23. dec 2023

@nikpa presne ja nepoznám decká v tom veku čo si dovolili mať dieťa bez ničoho.

moonlight1210
23. dec 2023

Takze uz si tehotna?

autor
23. dec 2023

@queen_mary ale to by bolo jeho dieťa, tu ide o jeho vnúča, jeho dcéra s priateľom sa majú postarať ako rodičia a nie sa spoliehať na starých rodičov

autor
23. dec 2023

@moonlight1210 nepísala som jasné že do roka chceme mať dieťa?

juliacenc
23. dec 2023

Ano si skupa. Je to jeho dcera ! Neboj sa nezozerie ti tie veci, vrati ti ich a ty ich budes mat pre svoje decko kt je pre teba zjavne jedine dolezite. Mala by si byt na muza hrda, ze pomaha dcere, lebo aj takych rodicov mas co nepomahaju a nie mu to este vykrikovat. Ja na mieste tvojho muza by som ti vycistila zaludok, ale ty vo svojej sprostosti sa este ides stazovat na modreho kona

moonlight1210
23. dec 2023

Pises "Ale v tomto momente nevieme aké pohlavie nás čaká budúci rok " - ale ty vobec nemusis na buduci rok otehotniet.
Ani ten dalsi, ani ten dalsi. Stava sa. Plan je jedna vec, realita druha.
Neboli by ste prvi, kto mal prve dieta na prvy sup a dalsie az o par rokov, lebo zrazu sa nedarilo.

tanapeta
23. dec 2023

Ty nevieš aké pohlavie vás čaká budúci rok, a ešte ani tehotná nie si. 🤦‍♀️

autor
23. dec 2023

@vevapeto nie je to moja biologická dcéra, mne je jedno ako jej pomôže keď to nepôjde na úkor nášho syna. Ale keďže už pracujeme na druhom tak to pôjde na úkor druhého dieťaťa a to mi už vadí. Žiaľ ani prvé sa nám nepodarilo hneď takže očakávam a dúfam že v priebehu budúceho roka to už bude

ivik4
23. dec 2023

Ja by som chcela vidiet ci by ste vsetky boli tak ochotne a rozhadzali veci NIE NA POZICANIE ZE SA VRATIA ale na darovanie ako to povedal jej muz a POTOM ZAS ZA XY STOVIEK KUPOVALI ODZNOVA. A je jedno ci je alebo nieje to ich spolocna dcera.
Oblecenie by som v pohode darovala, ale kocik, postielka a tieto velke polozky to uz coje , ked viem ze cochvila chcem dalsie dieta
Podla komentarov jej pomohli obaja uz naozaj dost

autor
23. dec 2023

@juliacenc nie som hrdá keď to ide na úkor mňa, my sme do vzťahu nešli s tým, že on bude miešať svoje dospelé deti medzi naše malé

autor
23. dec 2023

@juliacenc a tá dcéra má svojho muža, on má sestru s 2 deťmi, prečo nezabezpečuje veci on u nich? Oni už ďalšie nechcú

autor
23. dec 2023

@ivik4 asi tak, ale ja proste odmietnem kupovať nové keď ich rozdá. Bude to na ňom. Keď si myslí že má peniaze financovať vnúčatá akoby to bolo jeho deti, tak bude mať peniaze aj na naše vlastné.

sashabb
23. dec 2023

Veci si kupovala iba ty, tak si ich pýtaj naspäť. Vy máte asi ale aj iný problém s mužom, keď rozdávala tvoje veci a ani sa ťa nespýta. Čudujem sa, že s ním plánuješ ďalšie dieťa.

sasa1310
23. dec 2023

vieš prečo nezabezpečuje veci u nich? lebo oni tie veci nepýtajú. Tvoj muž im ich poskytol. Tvoj muž neriešil veci pre tvoje dieťa a tvoj muž zabezpečuje jeho dcéru. To, že poskytol vlastnej dcére veci, ktoré sušíte v pivnici, nie je nič zlé. Skôr si sa tu mala rozčulovať pred 4 rokmi, že ti nedal na vaše spoločné dieťa ani cent.

erickatt
23. dec 2023

Si si ista ze chces s nim dalsie?

autor
23. dec 2023

@sashabb on to berie laxne, že veď to kúpime.

autor
23. dec 2023

@sasa1310 mne to neprišlo vtedy vôbec divné, išlo o spoločné dieťa, ja som mala vtedy peniaze navyše a vôbec mi nenapadlo že takto to skončí. On mal v tom podľa jeho slov jasno, deti má dospelé, vedia sa zabezpečiť, chce novú rodinu, nevidel prekážky a ja som to zožrala