icon

Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?

23. dec 2023

Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.

bytc20
23. dec 2023

Ja byt na mieste tvojho priatela, vyseriem sa ti na celu vybavu, tu si nechaj a dcere by som kupila novu, nech ma. Ma sa stat dedkom, predpokladam, ze to bude prve vnucatko. Iste sa velmi tesi a chce dcere pomoct. Mne to pride uplne normalne.

vevapeto
23. dec 2023

@bytc20 je to úplne normálne ale v normálnych rodinách. Nie že si ideme oči vyškriabať za postieľku a bodyčká. 🤦🏼‍♀️

zmrzlinka2021
23. dec 2023

@bytc20 Mozno to je riesenie, nech jej priatel kupi dcere vybavicku zo svojich penazi. A ci je to spravne alebo nie, to ju uz trapit nemusi

alenka58
23. dec 2023

no ja by som zvážila či mať s ním ďalšie dieťa a keď tak rozhodne neskôr nie do roka, ešte Vás môžu čakať všelijaké scenáre

andigab
23. dec 2023

Nejako mi tento komentár nekorešponduje s tými hore. Nemáš ju rada, ale je to biologická manželova dcéra, tak sa snažíš. No v kritických chvíľach vystrelíš. Do cca 1/2 roka, ak bude šetrne a dobre prať, tak používanie vôbec nebude vidieť. Spravíš si tým u manžela očko.

hanaxxx
23. dec 2023

A jasne si mu povedala, ze nechces, aby im dal tie veci? Lebo ak by moj muz, rozdal veci, ktore som ja kupila (aj keby nie za vlastne peniaze), niekomu (je uplne jedno ci vlastnej dcere, ci znamej), napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu, tak by sme mali velky konflikt. Moje veci, ktore si chcem nechat, nebude nikto rozdavat. Aj keby som uz dieta neplanovala mat, ale z emocionalneho hladiska by som sa ich este nechcela vzdat (poznam taku babu, ktora po 20tich rokoch ma stale veci po synovi na povale). Ked ich chcel dat veci, mal im nieco kupit, ale nie rozdavat tvoje veci. Z tvojej strany su tam financie, emocionalne hladisko a co by pre mna bolo rovnako dolezite- cas- ktory si stravila zhananim vsetkych tych veci. U mna, kym by toto manzel nejako nevyzehlil, o dalsom dietati by som ani neuvazovala. Kde je nejaky respekt k tvojim zelaniam?

mimi3008
23. dec 2023

@deti95060810 tiez mi to z toho vyplyva

sasa1310
23. dec 2023

a ty chceš mať druhé dieťa do akej nehnuteľnosti? Nie je to náhodou tiež detská izba tvojho partnera? Veď tvoj je tiež nezabezpečený, keď bývate v dome u svokra. ty že máš byt je fajn, aspoň to. Ale tvoj? Tu na 2 strany píšeš aká je jeho dcéra nezodpovedná a nakoniec ste nezodpovední vy dvaja možno ešte viac

sense
23. dec 2023

Chápem ze ta to hnevá,... Ale ak ti na tých veciach záleží od es kamarátke, rodičom a tam. Odlož.
My sme tiež dali všetko dcere môjho muža... Ale ona to nepytala ale ani ne odmietla a následne využila pri svojich 4 deťoch. A to ani nie je na to odkázaná. To ze chceš druhé do roka ešte neznamená ze aj príde. A potom nech muž zabezpečí druhé alebo nech donesie od dcéry naspäť

amelie2017
23. dec 2023

Chapem, ze ta to skrie, nie su to lacne polozky, ale ber to aj tak, ze teraz jej date vy a ked sa vam podari druhe, ona zase moze tebe posuvat veci po svojom dietati.

zanka777
23. dec 2023

Keby sa jednalo o tvoju dcéru tak rozdávas veci s radosťou verím tomu takže sa takto správaš preto lebo je to LEN JEHO dcéra... Trošku smutné...

derdia
23. dec 2023

Mna by len zaujimal vas vek, kedze ona ma uz "dost"rokov, a caka dieta a je to jeho dcera.
Dost zaujimave....

hanaxxx
23. dec 2023

@derdia zmeni vek nieco na situacii? Dcera bude mat po 20tke, autorka, myslim, ze spominala 32 a priatel bude mat cez 40

uhnakova
23. dec 2023

vzhľadom na to, že si si všetky veci kupovala za vlastné peniaze, tak absolútne nie si povinná niečo dávať mužovej dcére. Jasne mu povedz, že ona skrátka nedostane tvoje veci, lebo sú tvoje. Nie sú tvojho muža, takže nemá právo ich bez tvojho súhlasu nikomu posúvať. Myslím, že toto je dobrá situácia na vyjasnenie si vášho vzťahu, než znova otehotnieš. Ak ti muž urobí vyslovene napriek, na ďalšie dieťa s nim sa vykašli, bude to cesta do pekla.

lujza123
23. dec 2023

No neviem ženy či ma kočar alebo taký matrac v postieľke životnosť viac než dve deti a či to je naozaj vec ktorú nutne musi požičiavať.

Ja si myslím ze jej muž vôbec nemá sajnu koľko to dohromady stalo a ešte len zaplače ked to bude musieť kupovať nové ako sľúbil.

Ešte sa aj kľudne môže stať ze ho prekoti ked zisti cenu povie žene však naco nový, starý kocar nam vrátili, ved len vymeníme koliesko, brzdu to aj tak nepotrebuje a tu ten roztrhnutý poťah zasijes

babulkomale
23. dec 2023

Tak tvoj najnovsi komentar ma vcelku pobavil 😃
Vzala si si uplne rovnake "dieta" ako ma tvoj priatel.
Byva u otca, nema svoje, nevybudoval za cely zivot nic, nenaucil to ani svoju dceru, ta sa uplne rovnako spolieha nanho ako on na svojho otca.
Navyse si tvoj priatel doviedol.teba ako druhu zenu kam? K otcovi 😃 lebo v byte ziju socky 😂😂😂 my mame svoj dom, pozemky etc.ale v zivote by som sa takto nevyjadrila, aj ked si vsimam, ze niektori ludia tento nazor maju.
Vsetci ste smiesni.

hanaxxx
23. dec 2023

@lujza123 presne to iste mi napadlo. Ze on si iste mysli, ze tie malicke veci musia stat desatinu z dospelackych, ze za 250 euro dokopy nakupi vsetko nove. Len uz je pozde, ked autorka pise, ze uz vela veci porozdaval. Ako si toto niekto moze dovolit, rozdavat veci, ktore mu nepatria. Ani manzel si to nema dovolit, nie to este priatel.

ada12345
23. dec 2023

Pises, ze je nezodpovedne mat tak skoro dieta a nebyt zabezpecena. Ale tvoj muz mal tiez zrejme dost skoro prvu dceru, ked uz stiha mat druhu rodinu a este chce dalsie dieta. Tak asi to maju v rodine, mat skoro deti. Vsak ked hovoris, ze mas s jeho dcerou dobry vztah, tak jej normalne povedz, ze si veci prosis vratit, lebo ich este potrebujes. Vsak spolu komunikujte. A tiez so svojim muzom komunikuj alebo si veci niekde schovaj. Neviem si predstavit, ze by moj muz robil nieco o com by vedel, ze s tym vyslovene nesuhlasim.

babulkomale
23. dec 2023

@sasa1310 tiez sa na tom rehocem 😂

babulkomale
23. dec 2023

Preco stale pises ze jeho deti su zabezpecene, ked nie su, ale cecaju otca?

mamina7070
23. dec 2023

asi mate tu nezodpovednost v rodine

a osobne za nezodpovedne povazujem planovat druhe dieta do takejto sistuacie a s priatelom

sidicek
23. dec 2023

@juliacenc hrdá na muža co rozdáva cudzie a ani vlastnému dieťaťu nekúpil, musela všetko kupovať matka? Hrdá na chlapa co sa nestaral o svoje prvé dieťa a vyrástla z neho leniva nezodpovedna žena, čo len natrca ruku?

huxy
23. dec 2023

@luciana656 "pre rodiča bude vždy prvoradé jeho dieťa"- to je taká somarina ako voda v koši. V prvom rade to jeho dieťa je dospelé, svojpravne a zdravé. Za ďalšie, aj s autorkou má a ešte plánuje mať ďalšie svoje dieťa. Takže prečo by to mal len tak rozdávat dospelej dcére???

domkakvet
23. dec 2023

@denisa0504 ja som autorke povedala svoj nazor, nech sa rozhodne sama a vobec nie je iste, ci bude opat tehotna, pri jej spravani si to moze jej muz aj rozmysliet.

lienka.7
23. dec 2023

@autorka jednoducho si tie veci odlož a nedaj ich. Bodka. Mladý nech sa starajú sami.

juliacenc
23. dec 2023

@sidicek cudzie??? Oni si nie su cudzi 😀 a to, ze rodic pomoze dietatu ano to je dovod byt hrda. Ci viac by sa ti pacilo, keby na svoje dieta sral?

luczach
23. dec 2023

Tvoj muz co kupil tomu Vasmu 3-rocnemu dietatu, ked to tu prezentujes, ze Ty si vsetko kupovala. Myslis, ze vy spolocne ste to kupovali alebo mate oddelenu kasu? Nechapem.

juliacenc
23. dec 2023

Su to stale jeho deti a stale budu neprestanu byt rodina, len preto ze su velke, alebo preto, ze je teraz s tebou

taga
23. dec 2023

No teda, zeny, neviem, nejake ste pred sviatkami zrazu vsetky dobrosrdecne AZ MOC 🤣
ved sa na to pozrite z jej strany: ma 32, 3 rocne dieta, priatela a chce do roka druhe dieta. Nakupi si komplet vybavu Z VLASTNYCH PENAZI, veci si setri, odlozi, aby mala pre druhe.. a tuhla pride PRIATEL a vsetko rozda JEHO DCERE! pardon? Este raz, ved si yo predstavte, realne si nasporite, aby ste si nieco kupili,viete, ze to budete potrebovat, tak si to odlozite a zrazu pride niekto, vezme to a da svojmu dietatu, lebo ono to proste chce a potrebuje 🤣 no way milacik, ok, oblecenie dajme tomu, ale kocik?? Ani omylom

juliana30
23. dec 2023

Je pre mňa nepochopiteľné,nepomáhať rodine,ak ja mám a môžem.Toto mám doma na chladničke a často si to čítam.Vediem k tomu aj deti,pretože viem aký je život vrtkavý a raz si hore a raz dole.Možno príde čas,kedy budeš potrebovať pomoc ty a možno práve jeho dcéra ti pomôže .
Je to citát od J.Masaryka:

“Na jedno jsem vždy věřil. Že nás pánbůh udělal všechny stejné. Jeden je bílý a druhý černý. Jeden je krásný, anebo poďobaný od neštovic. Ale všem je nám zima, když venku mrzne, a všichni se potíme, když praží slunce. A všichni musíme dýchat, abychom se neudusili.

Všechny nás nakonec odvezou. Jinými slovy, všichni jsme smrtelní. I nesmrtelní. Ale pro tohle nesmíme jeden z druhého dělat otroka. Pro tohle každý, ať jeho táta byl prezident nebo dráteník, musí mít stejnou příležitost žít plný život.

Nikdo si nesmí myslet, že je něco víc nebo lepšího než ten druhý. Možná že toho má víc v makovici, možná že nosí lepší košili, že má šikovnější ruce, možná že má větší bicepsy.

Ale tohle všechno ho jenom zavazuje, jenom zavazuje, aby toho udělal tím víc. Tím víc pro ty s menšími bicepsy a s horší košilí.

Jenže tomuhle můžou věřit a rozumět jenom ti z lidí, kteří mají rádi lidi.

Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a jediný recept na štěstí a to platí pro všechny. Pro mě, pro vás, pro Stalina, pro Trumana, pro celý svět."