Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?
Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.
Nechcem ta strašiť, ale priprav sa na to, že jej bude dávať aj ďalšie veci aj po vašom synovi, napr. Hračky, Bycikel, korčule, trampolínu....
to máš pravdu ale iné by bolo ak by si si našla slobodného bezdetného a rozvedeného s deťmi dospelými. Takže v tom je rozdiel. Vždy bude jeho dcéra už navždy ako TY máš syna bude navždy tvoj aj ked bude mať 50 TY 70 vždy navždy bude tvoj. A dcéra plánované otehotnela a nemá nič katastrofa. Ako žena môže naisto byť tehotná a nič nemať. No tak v tom prípade budú naťahovať ruky. Len ON ju navždy bude brať ako dcéru. Toto si mu naletela že si urobíte rodinu ON o dcére nemôže a zrejme ani nechce prestať pomáhať .Sú rodičia ktorý nepoznajú žiadnu mieru pomoci že pomoc je bezhraničná.
ste len priateliancybavu si sinkupovala za svoje nema to co rozdavat bez opytania
urob mu skolu hrou vezmi mu nieco consi kupoval on a daruj to niekomu z tvojej rodiny (len proforma schovaj to) a ked sa bude pytat tak mu povedz ze sak nech si kupi nove ked potrebuje
@juliacenc to nie sú deti preboha. Moja nevlastná mama tiež dáva svojim dcéram a nie mne, síce mne otec nič nedáva ale keď ide o sviatky, každý hradí svoje deti. A hlavne my, všetky ich deti, či už vlastne alebo nevlastné sa na rodičov neobraciame a už vôbec sme si neurobili deti a čakali od nich pomoc
@taga asi ich žerie to, že som mala v tej dobe odmeny (zaslúžené a odmakané , aj fyzicky, nie len z kancelárie), tak tie sa nerátajú.
To si len ty myslis ze ste mali od zaciatku Jasne nastavene ze na svoje dospele deti zabudne a tvojim da 100%. Tskto si si to len ty predstavovala. Ale tak rodicovstvo nefunguje. Otec je naveky a vzdy bude davat co moze energiu cas ci $ . Jeho dcera jej priatel ci jej svokra vobec nie su problem, Problemy robi “ tvoj muz” partner. Ja si Myslim ze ty nie si lakoma ale vies aky je. Povedal “ kupime potom nove.” A myslel tym ze ty kupis za svoje krvopotne nasyslene nove. A chapem ze ta to hneva. Lebo to nie je fer . Moj muz mava take manie ze vyhodi veci ci odvezie charite detske veci co mam odlozene trebars v zime - Lebo su tensie a na jar este budu dobre .. a on to vyhodi Lebo je minimalista a chce mat prazdny sklad . 🤣Tak Ja v pohode zoberiem jeho kartu a kupim nove znackove. Lenze tvoj partner nema a rozdava tvoje .. veci vasho dietata. U nas su veci “ nase.” Lenze tvoj partner bud lakomejsi alebo financne negramotny nekupil nic pre vase prve dieta .. Cize ty velmi dobre vies ze aj pre to druhe budes kupovat len ty. Lebo vsetko negativne co si pisala o jeho dcere plati aj o nom. Nie ste ani manzelia len si planujete deti a zijes u partnerovho otca ( rovnako ako jeho dcera si tam kde ona) Hoci mas svoj byt . Nechapem z teba fakt by som sa nehrnula do druheho dietata s chlapom co mu nevie nic zabezpecit este z toho mala berie a dava inde.
@2006_1211 veď nech pomáha zo svojho. Nie že ja všetko kúpim a on to rozdá
Jaj tak vy dvaja TY a ten tvoj tiež nemáte žiadne bývanie iba ste u jeho otca a chcete mať druhé dieťa. TY píšeš že jeho dcéra je nezodpovedná a vy bývate u priateľovho otca no nič si na tom tak isto ako jeho dcéra otec nezodpovedný a dcéra jeho taká istá. Vieš čakať že budete mať druhé dieťa a bývate u jeho otca no neviem či by som chcela druhé ak tak žijem de facto u priateľovho otca. Ak by prišlo k situácii že vás jeho otec pošle preč kam pôjdete do prenájmu.
Ja by som sa nečudovala keby ti manžel hovoril, že chce ďalšie dieťa, ale v skutočnosti to tak nie je a ďalšie dieťa s tebou neplánuje. Lebo ak by som chcela ďalšie dieťa tak určite veci nikomu nedarujem.
@miadi ja tu žijem lebo on chce, vôbec tu nie som doma, už ako tehotná som trvala na tom že budeme u mňa, pre mňa to nie je žiadna výhra byť v dome, znášať kritiku že som v cudzom atď. Ale on je schopný radšej sa rozísť ako ísť niekam, kde by som si ja mohla povedať svoje pravidlá. To je trochu rozdiel oproti dcére, ktorá vyslovene nemá kam ísť.
@alickapusinka ja mám bývanie. Dokonca nie jedno. On tam nechce ísť.
@drobcek17 tiež mám také podozrenie :(
mne to príde že si mu naletela. Na jeho sladké rečičky a sľuby do vetra. Ja byť na tvojom mieste sa odsťahujem ak mám svoje a netlačím sa u niekoho kde by mi bolo vytýkane že nie si doma si len prisťahovalec.
Ved to nechapem ze si s takym chlapom ! Mas na viac . Fakt si to este rozmysli stym druhym babom. Kopec veci nemate poriesene. Je to Hlavne o tom ze ta nerespektuje. Tie vecicky sa mal najprv opytat ci ich moze dat dcere a ked si povedala nie tak respektovat a kupit nove. Ty zijes u jeho otca prisposobujes sa mu hoci nemusis. A potom citis ze nieco nie je ok ze to nie je fer voci tebe. Hnevas sa na tu jeho dceru ze sa zariadila takto.., ale problem je on .. mal by ti viac dokazovat starostlivostou o vase dieta ze je dobry napad mat aj druhe. Lebo vas vztah vydrzi len kym tebe vydrzi trpezlivost. Kym ty budes ustupovat. A to sa neda vecne.
Neviem kd sa narodilo moje najstarsie dieta tak sa v kratkom casovom rozmedzi narodilo asi 5deti a vsetci sme pouzili mojzes/minipostielku a viacero takychto veci po tom najstarsom dietati - uplne v pohode - mojzes isiel do slova po 3-5mesiacoch dalsej a vyuzil sa a stacil sa aj vratit povodnej majitelke pred narodenim jej dietata 😂😂😂. Staci len na miesto toho aby si povedala darujem ti to, tak jej povies, ze jej to pozicias a ked budes znovu potrebovat aby ti to vratili a bodka
do takychto hroznych vztahov kde deti priatela sa povazuju za cudzie a este planovat o rok dalsie dieta je pre mna nieco nepochopitelne
@sasa1310 ano pre teba a pre mna to mozu byt len nepodstatne veci . Ale ona mà pravo vnimat to inak. Osobne. Lebo to boli vsetko veci ktore zaplatila zo svojho a chcela si ich nechat pre druhe dieta. Nejde o tie veci ale o princip ako ju o ne obral. O ten chybajuci respekt z jeho strany . Je uplne jedno co ona chce . Neberie sa na nu ohlad. Smutne.
Tak vidis, pre teba to deti nie su no pre rodica dieta ostane navzdy jeho dietatom bez ohladu na to ci ma 10 alebo 30. A uz len k ucty k partnerovi, by som neohovarala a nebranila pomoci jeho dcere
normalne chod za jeho dcerou a dohodni sa s nou ze ked by ste ich potrebovali nech vam ich da naspat aby ste nemuseli kupovat dalsie (nemusis jej hovorit ze sa snazite len ze keby nahodou) aby si si bola ista ze sa ti vratia… ono tie veci sa pouzivanim pri jednom babatku nepokazia tak by som to takto poriesila… a ak by s tym mal manzel problem a povedal ze si kupite nove ze to nemas riesit tak by som ho oboznamila z tym ze nie MY kupime ale ON kupi kedze tieto si kupovala ty za svoje peniaze
Nie je v poriadku, aby rozdaval tvoje veci bez dovolenia. Ani jemu by sa urcite nepacilo, keby si jeho naradie, alebo neviem co darovala kamosom. Odhliadnuc od toho, komu to dava.
@juliacenc aj ja som dieťa svojho otca a nevydieram ho že odídem do inej krajiny keď mi nedá pozemok
@lubka_95 keby som aj to dieťa mala s iným chlapom, sú moje, bez toho aby sa ma opýtal ich nemám čo dávať. Ja len varím v kuchyni a počujem z obývačky že tu máte nekupujte. Ani som nevedela čo povedať
@lubka_95 on sa oháňa že tomu nášmu budúcemu kúpime nové, aj nový kočík, proste to obracia tak že nášmu dopraje nové a vnúča nech nosí obnosené po našom prvom
Ja s tebou súhlasím, v manželstve s mužom rozhodujeme o dôležitých veciach vždy spoločne, neviem si predstaviť žeby bez môjho vedomia rozdával výbavu, ktorú som kúpila (hej, peniaze sú spoločne, ale vyberala som veci sama a zabralo to dosť času), takisto keby ma zrušil s tým, že kúpime nové, mala by som výhrady už len z princípu, kde je ohľaduplnosť voči žene, úcta voči jej názorom/pocitom? Tvoj muž ma egoistické správanie, mal si s tebou sadnúť, porozprávať sa, čo zvažuje a mali ste dospieť k vzájomnej dohode.
Mne táto téma skôr príde založená ani nie tak vôli darivaným veciam ako nakydať na dcéru jej muža a jej priateľa a trochu si uľaviť. Prečítala som len 1. stranu, ale viac riešila autorka ich ako samotné veci.
@katkami123 samozrejme že mi príde maximálne nezodpovedné nemať nič a urobiť si dieťa, to nepopieram. Ešte ani tu hypotéku nemajú istú, pri ich platoch to nebude sranda, ja som mala väčší plat ako oni dokopy a žiadne dieťa na ceste a nebolo to ľahké.

Velmi smutne, ak novy partner povazuje deti svojho noveho partnera za cudzie a dokonca im odmieta pomoct. Ja by som teda takeho noveho partnera nechcela