icon

Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?

23. dec 2023

Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.

katkami123
23. dec 2023

@sasa1310
Obávam sa, že teraz verí tomu, že mu tie jeho deti a vnúčatá z 1. vzťahu, vybije z hlavy 2. dieťaťom. Začnú preteky v počte novorodencov 😀, asi verí, že keď dorovná počet, tak už bude normálny.

tairyx
23. dec 2023

@juliana30 ❤️❤️❤️

miadi
23. dec 2023

@sasa1310 divny pan ten jej partner. Jej byt vysmeje ze to je pre socky. Kym on Sam zije v dome svojho otca a uz len caka kedy ten raz umrie a dom bude jeho. Zatial ona tam mà zit s jeho otcom ich dieta Mozno dve .. ta jeho dcera je na tom lepsie on im dal ci vybavil nejaky pozemok. Nechapem preco ju hneva ze partner jej nevlastnej dcery nejaky mladik zije u mamky ze potrebuje mama hotel ked jej muz mà tata hotel. Mozno ta jeho dcera je na tom lepsie tym ze raz postavia mlady svoj dom. Kym ona bude vecne ( ak chce ostat v tomto vztahu) zit v cudzom dome.

tamitamitami
23. dec 2023

Nasr*l by ma riadne 😂....a normálne by šiel všetky drahé veci zobrať naspäť, hlavne v prípade kedy som ich platila ja.

sasa1310
23. dec 2023

@miadi za mňa je divná autorka. Prvé 3 strany len o tom aká je jeho dcéra nezodpovedná, že si urobí dieťa bez domova. Ale že jej partner je dedko bez domova a urobil si dieťa a ide urobiť druhé, to už jej nevadí. A pritom to dievča bude mať skôr vlastný dom ako jej otec. Ak ten vôbec bude mať. Bohvie či to autorku neškrie, že budú mladí sami a vo svojom a ona večne u ufrflaného svokra, kde jej vravia, že je cudzia. A že jej tie veci dali, tak to už bola len posledná kvapka závisti alebo čoho

zmrzlinka2021
23. dec 2023

Autorka,

velmi castokrat tu spominas zodpovednost, ale ty sama seba povazujes za zodpovednu?
- spravit si dieta s frajerom (nie manzelom)?
- spravit si dieta s clovekom, ktory by ta radsej kopol do zadku, ako odisiel z domu svojho otca?
- nastahovat sa k otcovi frajera?
- uz riesit druhe dieta?

Mas vsetky predpoklady na to, ze ak sa nespamatas, skoncis este horsie. Poviem to sprosto, ale tvoj priatel, ked ho pretanes bavit a budes vystrkovat "rozky", tak ta zbali a pojdes z domu do svojho bytu a bude ti posielat mesacne par smiesnych eur.

PS: ak priatel povazuje ludi byvajucich za socky, tak je to uboziak.

zmrzlinka2021
23. dec 2023

@miadi
Co si vsimam, vela zien v nefunkcnych vztahoch riesi debiliny, nepodstatne veci. A ja ich nazyvam tak ze "zamotane". Este stale je predstava, ze sa dievča nevyda a nebude mat deti, povazuje za najhorsi zivotny scenar. Preto vela zien ide a zotrvava v zlych vztahoch. A to ze su tie vztahy zle, je vacsinou jasne od zaciatku.

miadi
23. dec 2023

@sasa1310 tie veci by som chapala tak ze on uz druhe dieta s nou naozaj nechce. Cize on sa len zbavil veci ktore uz nebudu potrebovat. Ano tiez nechapem ze Isla zo svojho bytu k cudziemu dedkovi zit a toho sa Asi nikto nepyta ci je ok stym ze mu tam bude zit syn s frajerkou a dieta ci dve deti.? Neviem .. divne vzdat sa svojho sukromia svojho pohodlia koli chlapovi zit s cudzim starym panom. Svojmu dietatu nic nekupil a vnucatu to potom dal. On ani nema tusenia kolko tie veci stali, prenho lahko prislo lahko odislo . Ale aspon mà svoj byt a ked ju toto raz prestane bavit mà kam ist.

miadi
23. dec 2023

@zmrzlinka2021 mna uz nic neprekvapi. Zufale zeny robia zufale činy. Jeden chlap zabil 2 mlade zeny .. prvu ked mal 17r na plazi lebo snim nechcela sex .. druha mlada zena hladala dokazy ze zabil tu prvu tak ju zabil … uz v base za vrazdu tej 2… sa ozenil so zufalkou ktora v base predavala cukriky a cigi.. ten level zufalstva ze s ho zobrala vraha zien a mala snim dieta . Otras .., no a panko ju odkopol rozviedol sa s nou Lebo stretol v inej base krajsiu mladsiu ( jeho slova) predavacku cig ktoru si chce zobrat za zenu aby mali povolenie na manzelske sex navstevy. A az teraz ta jeho prva zena zrazu zistila ze nechce aby ich dcera mala prezvysko smutno slavneho vraha žien. Moze byt najvacsi chuj a vzdy sa onho nejaka chudera ulakomi.

autor
23. dec 2023

Ja tu už nemám čas čítať všetko ale dnes u nás boli a chce sa mi grcat, čo sú schopní vysloviť ak budú mať dievča, ktoré nechcú.

mamina7070
23. dec 2023

a povedala si im ze vsetko chces vratit?

autor
23. dec 2023

@zmrzlinka2021 moja zlatá všetko mi bolo sľubované a bola som odprosena aby som sa sem nastahovala lebo svokor mal halucinácie a fyzicky ma atakoval. Nastahovala som za pod podmienkou že pôjde na lieky a jemu sa stav zlepšil, ale prišli nové problémy. Manželia nemusíme byť aby to človek bral vážne, žiaľ asi je to len z mojej strany. Jedno je fakt, keď netočí kabát idem domov a nájdem si lepšieho

mamina7070
23. dec 2023

a co teda teraz vecer hovorili ? a povedla si im ze je to iba pozicane a budes to chciet spat? a ze priatel rozdava z tvojho ?

majkakvet
23. dec 2023

Nejde tu o veci, ale ziarlovost o vsetko co sa netoci okolo mladej zeny a jej dieta. Chlap ma minulost, dceru, ktoru chce zabezpecit. Co je na tom cudne? Co ked bude mat radsej vnuca ako mladu, nasratu zenu s deckom.

bettie
23. dec 2023

@0silvia0 kojenci nie, ale viem, co dokazu niektore zeny s tymi vecami porobit, nevravim ze to bude prave tento pripad ale stava sa, bohuzial

sidicek
23. dec 2023

@juliacenc tie veci mu nepatrili takže rozdáva cudzie ,proti vôli majiteľky. Nech pomáha dcere ,ale zo svojho ,vtedy by myslím autorka nič nenamietala

kittykat22
23. dec 2023

Povedz muzovi, ze budes potrebovat jeho kartu, ze treba nakupit vybavu. Ked tam uvidi -xy stoviek eur, tak sa chyti za nos. Ako sa hovori v cechach "z ciziho krev netece"

senta_sofia
23. dec 2023

Mam z toho prispevku pocit, ze ziarlis. Vnuca zatieni dieta, ktore este ani nemate. Babatkovske veci u nas kolovali, lez ich budete potrebovat vase, tak vnuca z nich vyrastie. Ak ste zabezpeceni, tak manzel na to pozera tak, ze vy si ich kupite lahsie ako oni. Je mozne, ze si tak kompenzuje nieco, co dcere nedal, ked bola mensia. Verim, ze keby to bolo tvoje biologicke dieta, tak by si na to pozerala trocha inak. Ak chces veci naspat, treba im to povedat.

autor
23. dec 2023

@mamina7070 nič nemala som možnosť, bola som sa s malým sánkovať a keď som prišla boli tu a hovorili ako to dieťa nechcú keď bude dievča

autor
23. dec 2023

@majkakvet tak si asi nemal robiť dieťa so mnou keď má priority inde.

katkami123
23. dec 2023

Pre pána, no vy si tam v tom dome teda nažívate na hromádke ako v cirkuse. Takze jeho otec je aj psychiatrický pacient, ktorý keď neberie lieky, môže teba alebo aj tvoje dieťa fyzicky napadnúť? Do toho planujes ďalšie dieťa? A tebe slovo zodpovednosť hovorí co? Matka s hypotékou. Veď chceš len deti robiť v nefunkčnom vzťahu, pritom nemáš žiadne istoty. Ideš riešiť jeho dcéru, pritom ty žiješ ďaleko horšie ako ona. Rieš seba v prvom rade.

miadi
23. dec 2023

Boze ty zijes s clovekom co mà halucinacie a fyzicky ta napadol .. a do tohto chces priniest dve deti? Ved svokor ked mà take zdravotne mentalne problemy by mal byt v specialnom zariadeni. Isla by som do bytu a chlap ked nechce tak dovi.

katkami123
23. dec 2023

@miadi
Tak… pánko to má prespekulované, mladá bude čoskoro robiť jeho otcovi “opatrovateľku”.

juliacenc
23. dec 2023

@sidicek akoze prisiel k cudzej zene domov, zobral veci cudzieho dietata a odniesol ich prec?

autor
23. dec 2023

@katkami123 je stary, ma Alzheimera, on si to nevybral. Je na liekoch a krotky ako baránok, ale kým som neprišla ja, niekoho netrápila nejaká liečba. Napádal ma, až keď som povedala že pôjde na lieky alebo odchádzam (tehotna), až vtedy mu dali patričnú starostlivosť.

autor
23. dec 2023

@miadi nie už sa to nedeje, on dostal lieky, už nič zle nerobí

katkami123
23. dec 2023

A vieš aké sú dúfam štádia alzheimera? Že ti ľudia končia s plienkami na zadku a ležiaci (rozumej človek, ktorého treba polohovať na posteli, aby nemal preležaniny). Bude potrebovať čoraz čajtejsiu starostlivosť, lebo mu budú odchádzať zmysly.

miadi
23. dec 2023

Fakt ta jeho dcera .. nech ju nazves ako chces je na tom lepsie ako ty. A to teraz citis ked je ona tehotna . Ty sa Musis o vsetko sama postarat tebe nikto nic neda a este ti zoberie.. nie je to fer ..ale tak ty si si ho vybrala . Len si nerob druhe dieta . Najprv vyrieste vase byvanie atd . Ved ty si tam posledna. Obklopena jeho rodinou jeho otec jeho dcera jeho vnuca coskoro., tvoje je len to vase dieta , aspon je super otec aj k nemu ? Stara sa hra sa snim maju pekny vztah ?

autor
23. dec 2023

@katkami123 už tam sme. naje sa ešte sám, keď mu to donesieme. Jeho jediný pohyb je ísť občas na wc, ale väčšinou to končí v plienkach.

katkami123
23. dec 2023

A plienky mu kto mení, kto ho čistí?