icon

Čo robiť, keď otec neustále kontroluje?

10. jan 2024

Ahojte mam taký problém že môj otec prišiel pred pár mesiacmi z väzenia a odvtedy mi nonstop vypisuje, ale len take že "čo robíte, ako sa máte" aj 2-3x denne. Práve sme na dovolenke a fakt nechcem mat zle svedomie preto lebo sa mi nechce odpisovať každý deň a nieto ešte viackrát denne. Som vydatá žena a je mi trápne že sa bojím otca aby na mna nebol na**aty, čo by ste robili vy

blazargandalf
10. jan 2024

Skúsil by som služby mediátora.

miadi
10. jan 2024

Mne to nepride ze control freak . Skor ze je osamely ci ste mu chybali ked bol v base 🥹a teraz mà moznost slobodu sa ozvat kolko chce. Ja kecam s mamou cele hodiny kazdy den 😍ale je to vzajomne sme naj kamosky ., otca pozvy na kavu alebo k vam na navstevu a povedz mu ze ti jeho sms frekvencie vadia ze by ti viac vyhovoval telefonat raz za tyzden ., kde si vsetko z celeho tyzdna zhrniete .. ak ho teda mas rada. Ak nie a je hrozny basista tak ho blokni. A kludne nech je nasr ..

huxy
10. jan 2024

Odpísať večer v zmysle, prepáč, sme na dovolenke, mobil je odložený, chceme si oddýchnuť. Snáď pochopí

simsalabim
10. jan 2024

Odpisat mu raz denne a poslat foto z dovolenky zas nemusi byt taky problem...

vilma7
10. jan 2024

Napísala by som mu, ze som na dovolenke a že sa ozvem keď budem doma.

autor
10. jan 2024

@simsalabim to už robím ale on je schopný napísať aj 3 krát denne

simsalabim
10. jan 2024

NO tak napis - oci, sme na dovolenke, mobil beriem do ruky raz denne, chcem uplne vypnut, tak sa netrap, ked ti teraz budem odpisovat len 1x denne.

viestta
10. jan 2024

Mozno otec podvedome dohana to co "prepasol". Odpis raz denne a nezabudni sa spytat ako sa ma on

januska12323
10. jan 2024

Tak on napíše a ty odpíš kedy uznáš za vhodné. To neznie ako kontrola.

ivangeline
10. jan 2024

Urc si svoje hranice a koniec... ;)

nini1978
10. jan 2024

@vilma7 ty keď si na dovolenke,nemáš kontakt s ľuďmi, ktori ta majú radi?
Prepáč,ale tvoja veta “ Som na dovolenke ,ozvem sa keď prídem domov” -to ani psovi by som tak nenapisala
Ešte aj kolegovi z práce by mi bolo sprosté ju napísať

minenkak
10. jan 2024

Ja decku napíšem ako sa má a odpoveď dostanem za dva dni,zvykla som si,zvykne aj on

sense
10. jan 2024

Véd nech napíše aj 5x, večer alebo keď budeš mat čas a chuť mu odpis, posli nejakú foto a spýtaj sa ako sa ma on. Ak ta to. Príliš otravuje tak si nastav nech ti od neho nechodia upozornenia a nebudeš ani vedieť ze písal a on nebude vedieť ze si si stlmila upozornenia. Zas 2-3x za deň by som nenazyvala contrôle freak.
A na druhej strane pokiaľ berieš telefón cez deň viac krát do rúk a vidíš ze napísal, nevidím problém napisat, ahoj oči mame sa fajn oddychujeme a ty robíš co. A takisto ak ta aj toto strašne obťažuje tak mu to povedz a blokni ho. Ty vieš prečo bol v base a aký je a aký máte spolu vztah

autor
10. jan 2024

@sense ďakujem asi tak urobím. Musím povedať že som s ním nikdy nemala dobrý vzťah a ani nebolo prvý krát že bol v base a asi si teraz chce nieco kompenzovať. Keď som bola mladšia aj my vyvolával cely deň ale vtedy som bola tinedzerka a nemala som problém ho bloknut 😅 teraz už mam zle svedomie

sense
10. jan 2024

Zle svedomie kvôli čomu, ak by bol ukážkový otec ešte pochopím ale tým zrejme nebol.
Podľa mňa si síce každý zaslúži druhú šancu ale len jednu druhu šancu nie x druhých šancí. Lebo kto nevyužije druhú šancu ďalšiu si nezaslúži a je jedno o koho sa jedna

sidicek
10. jan 2024

@nini1978 takémuto "oteckovi" by som to v pohode napisala

vilma7
10. jan 2024

@nini1978 ja nemusím mať denno denne kontakt s ľuďmi a určite nemám na dovolenke vkuse mobil so sebou. To je žiaľ ten dnešný svet, mobil v ruke, všetci nech majú fotky skôr ako stihnem prísť domov atd.
Ja si vychutnávam dovolenku, venujem sa rodine a neznášam keď ideme s deťmi na kopec lyžovať a ešte ani neotvoríme auto a babka a dedo už o všetkom vedia... Co sme robili, čo. Sme jedli atď. Mne toto normálne nepríde. Ani tiež vypisovať kolegom keď si na dovolenke, a ani rodine.

nini1978
10. jan 2024

@vilma7 ja nehovorím vypisovať,ale teda predpokladám že nie si na lyžiach alebo v mori 24 hodín
V pohode nenapísať aj pár dni,ale tvoja veta je viac ako hnusná (prepáč)
O kolegovi som napísala naschval kvôli tomu,ze aj keď vie,že som na dovolenke,stane sa,že nutne musí napísať a teda určite nebudem odpisovať ako ty
Ľudské jednanie

nini1978
10. jan 2024

@sidicek ja nie, skor by som si osobne prebrala s otcom čo a ako
Autorke- aj keď bol tam kde bol,možno si zaslúži šancu
(Neviem,nesúdim)
Ja som tak zanevrela na otca (nebol v base ani níc podobne’) s tým,ze raz príde deň,keď si veľa veci preberieme
A ten deň neprišiel,náhle zomrel a mne ostal kameň na srdci

domkakvet
10. jan 2024

Odpis mu, ze sa ozves po dovolenke.