icon

Čo robiť, keď partnerova rodina narúša vzťah?

merida124
Včera o 16:51

Pekný večer prajem všetkým. Chcela by som sa týmto vyrozprávať alebo poradiť,poprosiť o názor, ak môžem. Ja a môj priateľ tvoríme pár už 1,5 roka. Momentálne spolu "čerstvo" bývame už približne 1 mesiac. Dosť však je tento vzťah dlhodobo poznačený hádkami kvôli jeho rodine. Plánovali sme bývanie už dlhšie , tiež vo veci bolo to,že obaja pracujeme zhodou okolnosti aj v tej iste práci. Ja mám 29 a priateľ 28 a proste obaja sme prispievali do domácnosti ešte keď sme boli doma . Obaja sme z rozvedenej rodiny. Nikdy sme si nevycitali peniaze,raz niečo on zaplatil ,inokedy ja. Ak nemal pomohla som mu s tým,že nikdy sme nežiadali jeden od druhého späť peniaze. Ako čas plynul začala som si všímať,že doma prispieva viac ako len "prispieva". Proste takmer nič mu neostávalo. Mama od neho brala peniaze aj na svoj paušál, dokonca platil aj ten sestrin. O čom však ",vraj nevedel" lebo bola dohoda,že bude platiť aj programy na tv (Digi) čo mu však nebolo známe,že suma mesačne nieje 100 ako jeho rodina tvrdila,ale 24. Často sme sa preto hádali,prispieval aj svojej dospelej sestre ktorá aj popri štúdiu bývalá už so svojím priateľom. Nevadilo by mi to , prakticky by ma do toho nič nebolo ,ale viete,keď nemal on peniaze ona mu nikdy nekúpila ani len cigarety. Jeho mama to isté. Dosť náš vzťah poznačilo hlavne klamstvo z jeho strany o tom,že prestane toľko pomáhať resp.nechat sa využívať a on pomáhal aj tak. Nejako sme sa cez to všetko dostali,odpustila som . Čo ma však za posledné dni dosť rozhodilo bolo to,že jeho mama o mne šíri nepravdivé veci po rodine a hoci to on nepočul na vlastné uši povedali mi to iní ľudia a on proste neurobil nič . Neviem čo robiť chcem s ním byť a zároveň nejako nechcem. Čo robiť ?
Som z toho všetkého rozhodenaj.Jeho mama sa tiež na moju adresu vyjadrovala vulgárne pred inými ľuďmi čo sa ku mne tiež dostalo. Ja som jej napísala,že keď ma o mne potrebu šíriť klamstvá a dokonca má vulgárne osočovať tak nechcem ju u nás vidieť.Prosím poraďte

Strana
z3
klotildabazarik
Včera o 16:53

@merida124 co o tebe siri? Ake reci konfrontuj jeho matku, nie jeho co on ma s tym

sevrin
Včera o 16:54

@merida124 odíď!

merida124
autor
@klotildabazarik

@merida124 co o tebe siri? Ake reci konfrontuj jeho matku, nie jeho co on ma s tym

@klotildabazarik no vraj ja som rozbila jeho peniaze pritom vždy,keď nemal tak pýtal odomna. Ona ho oklamala ,že je potrebné zaplatiť 100 e za Digi na tv a bolo to len 24. Dokonca posledné asi 3 mesiace schválne nezaplatila Digi hoci od neho peniaze vzala. Prišla mu upomienka. Tiež o mne hovorila ,že som pi... Ako,konfrontovaná som ju,ale ignorovala ma.

anonym_e75e30

určite by som neposielala budúcej svokre priblblé smsky .
si klesla na jej úroveň.

merida124
autor
Včera o 16:56
@anonym_e75e30

určite by som neposielala budúcej svokre priblblé smsky .
si klesla na jej úroveň.

@anonym_e75e30 no ja som jej napísala len,že keď má potrebu urážať má,že mohla to aj do očí povedať,šíriť o mne klamstvá ,a tiež používať vulgarizmy na moju adresu tak si s ňou nemám o čom a že si ju neprajem u nás.

merida124
autor
Včera o 16:58
@sevrin

@merida124 odíď!

@sevrin ja som si to aj s priateľom už viac krát vykomunikovala,aj sa mi ospravedlnil,ale proste on má takúto povahu. Len pre pokoj v rodine drží ústa. Akoby mu nestačilo,že kvôli nej mu prišla upomienka za Digi
Ona mala na starosti platby už dlhodobo hoci to bolo ma jeho meno. On jej peniaze dal ale 3 mesiace Digi nezaplatila až mu prišla upomienka.

kavasmliekom
Včera o 16:58
@merida124

@klotildabazarik no vraj ja som rozbila jeho peniaze pritom vždy,keď nemal tak pýtal odomna. Ona ho oklamala ,že je potrebné zaplatiť 100 e za Digi na tv a bolo to len 24. Dokonca posledné asi 3 mesiace schválne nezaplatila Digi hoci od neho peniaze vzala. Prišla mu upomienka. Tiež o mne hovorila ,že som pi... Ako,konfrontovaná som ju,ale ignorovala ma.

@merida124 a spolu bývate kde?

januska12323
Včera o 16:59

Ak sú zmluvy na neho musí si to vyriešiť sám s rodinou. Má prispievať v prvom rade do vlastnej domácnosti až potom inde. S jeho matkou by som sa nebavila a jemu vysvetlila prečo.

merida124
autor
Včera o 17:00
@kavasmliekom

@merida124 a spolu bývate kde?

@kavasmliekom podnajom

klotildabazarik
Včera o 17:00
@merida124

@merida124 treba ju konfrontovat osobne, co oni maju digi na jeho meno?, ked im to chce platiť nech plati s tym nic neurobis, jedine ze by prestal prispievat tam kde ste spolu,

sevrin
Včera o 17:01
@merida124

@sevrin ja som si to aj s priateľom už viac krát vykomunikovala,aj sa mi ospravedlnil,ale proste on má takúto povahu. Len pre pokoj v rodine drží ústa. Akoby mu nestačilo,že kvôli nej mu prišla upomienka za Digi
Ona mala na starosti platby už dlhodobo hoci to bolo ma jeho meno. On jej peniaze dal ale 3 mesiace Digi nezaplatila až mu prišla upomienka.

@merida124 chce pokoj v rodine na úkor samého seba. Ale možno ti bude vyhovovať podpapučník.

anonym_5f0f70
Včera o 17:02
@merida124

@kavasmliekom podnajom

@merida124 sluzby, co su na neho bud zrusit alebo presunut na adresu vasho podnajmu. A prestat prispievat. Co ine chces s tym robit? Alebo mu daj ultimatum alebo sa nanho vykasli.

merida124
autor
Včera o 17:02
@januska12323

Ak sú zmluvy na neho musí si to vyriešiť sám s rodinou. Má prispievať v prvom rade do vlastnej domácnosti až potom inde. S jeho matkou by som sa nebavila a jemu vysvetlila prečo.

@januska12323 noo už sme spolu v podnájme asi mesiac. Ja som chápala,že keď tam býval,že prispieval,ale nie tak,že platí dospelej sestre paušál,mame tiež ,ešte dá penaize na bývanie a ešte akoby toho bolo málo keď sa dopočula,že sa budeme sťahovať tak posledné 3 mesiace akoby chystala pomstu alebo ako to brať?? Digi bolo vedené na jeho meno,avšak oni dlhodobo mali to tak,že ona sa o túto platbu starala. Proste on jej dal peniaze a ona zaplatila. Posledné 3 mesiace aj keď jej dal peniaze tak to nezaplatila a bola ticho až mu prišla nedávno upomienka.

merida124
autor
Včera o 17:03
@sevrin

@merida124 chce pokoj v rodine na úkor samého seba. Ale možno ti bude vyhovovať podpapučník.

@sevrin noo vieš čo? Sranda je,že na mňa vybehnúť vie ,keď sa mu čosi nepáči ešte ma s prepáčením sprdne,že chcem, aby bolo všetko podľa mňa.

merida124
autor
Včera o 17:04
@anonym_5f0f70

@merida124 sluzby, co su na neho bud zrusit alebo presunut na adresu vasho podnajmu. A prestat prispievat. Co ine chces s tym robit? Alebo mu daj ultimatum alebo sa nanho vykasli.

@anonym_5f0f70 áno, už sa stalo. Zrušil to .

anonym_e75e30
Včera o 17:05
@merida124

@anonym_e75e30 no ja som jej napísala len,že keď má potrebu urážať má,že mohla to aj do očí povedať,šíriť o mne klamstvá ,a tiež používať vulgarizmy na moju adresu tak si s ňou nemám o čom a že si ju neprajem u nás.

@merida124 však to si napísala až až. a dosť blbo.

merida124
autor
Včera o 17:06
@anonym_e75e30

@merida124 však to si napísala až až. a dosť blbo.

@anonym_e75e30 no neviem či blbo ,ale to by podľa mňa jej malo byť blbo za to,že robí .

danica2711
Včera o 17:07

@merida124 a chlapec je nesvojprávny či negramotný? Ak je Digi na jeho meno, tak musel podpisovať aj zmluvu, to si nevšimol sumu? Keď už aj nie, čo si síce neviem predstaviť, aspoň vyčistil mamičke žalúdok, keď sa to prevalilo? Inak rodina ho pekne využíva a len tak ľahko ho zo spárov nevypustia. On zjavne nevie s tým nič urobiť a takto to pôjde ďalej... Mňa by to nebavilo

merida124
autor
Včera o 17:09
@danica2711

@merida124 a chlapec je nesvojprávny či negramotný? Ak je Digi na jeho meno, tak musel podpisovať aj zmluvu, to si nevšimol sumu? Keď už aj nie, čo si síce neviem predstaviť, aspoň vyčistil mamičke žalúdok, keď sa to prevalilo? Inak rodina ho pekne využíva a len tak ľahko ho zo spárov nevypustia. On zjavne nevie s tým nič urobiť a takto to pôjde ďalej... Mňa by to nebavilo

@danica2711 no na môj nátlak to bol zrušit. A vraj nevedel,ale ťažko povedať. Ja som počula,že vedel ,že ťa zvyšná suma šla jeho dospelej sestre. Mám to od jeho brata ktorý už má svoju rodinu . Vraj môj priateľ sa sám ponúkol ,že bude dospelej sestre platiť paušál. On to však popiera. A nie,vraj jej žalúdok nevyčístil. Vraj už načo ?

kavasmliekom
Včera o 17:11
@merida124

@kavasmliekom podnajom

@merida124 a teda, máte financie spoločné, platíte nájomné, šeky atď všetko spoločne, alebo ty máš svoj účet , on svoj a každý dá polovicu do bývania, stravy a zvyšok je jeho?

alickapusinka
Včera o 17:11

Tera príspieva skoro mu nič neostava.Predstav si situáciu budete mať dieťa TY budeš doma na materskej v podnájme platiť podnájom jedlo dieťa a ON svoje peniaze ked bude zarabať iba ON bude prispievať mame a sestre no neviem či by som to zniesla. Aj my sme chviľu bývali u svokry pokiaľ sme nedorobili neprerobili dom asi pol roka samozrejme sme prispevali to je normálne žiaden problém s tým nebol ale ked sme sa odsťahovali nič mame neposielal trebalo nám peniaze.Takže toto si myslím že neprestane len s čoho im da ked TY budeš na materskej a On bude nosiť peniaze prechodný stav.Podľa mna ťa bude klamať nič im neprestane davať.

merida124
autor
Včera o 17:12
@kavasmliekom

@merida124 a teda, máte financie spoločné, platíte nájomné, šeky atď všetko spoločne, alebo ty máš svoj účet , on svoj a každý dá polovicu do bývania, stravy a zvyšok je jeho?

@kavasmliekom no keďže nemám veľmi dôveru už v ňom ,dohodli sme sa,že mi dá určitú čiastku na účet trvalým príkazom, na spoločnú domácnosť a zvyšné si nechá na svoje veci.

kavasmliekom
Včera o 17:13
@merida124

@kavasmliekom no keďže nemám veľmi dôveru už v ňom ,dohodli sme sa,že mi dá určitú čiastku na účet trvalým príkazom, na spoločnú domácnosť a zvyšné si nechá na svoje veci.

@merida124 u mňa keby nemal dôveru, asi by som chcela bývať sama. A on by zostal tak možno kamarát, ak vôbec.

crazy_cat_lady
Včera o 17:14

Toto sa nezmeni, cisto teoreticky, vies si predstavit, ze sa vezmete? A budete mat deti? A on bude davat peniaze mimo? Za mna toto nema buducnost a ten clovek by u mna s doverou skoncil

merida124
autor
Včera o 17:14
@alickapusinka

Tera príspieva skoro mu nič neostava.Predstav si situáciu budete mať dieťa TY budeš doma na materskej v podnájme platiť podnájom jedlo dieťa a ON svoje peniaze ked bude zarabať iba ON bude prispievať mame a sestre no neviem či by som to zniesla. Aj my sme chviľu bývali u svokry pokiaľ sme nedorobili neprerobili dom asi pol roka samozrejme sme prispevali to je normálne žiaden problém s tým nebol ale ked sme sa odsťahovali nič mame neposielal trebalo nám peniaze.Takže toto si myslím že neprestane len s čoho im da ked TY budeš na materskej a On bude nosiť peniaze prechodný stav.Podľa mna ťa bude klamať nič im neprestane davať.

@alickapusinka no on od kedy odišiel z domu už im nič nedal. Hovorím len čo bolo ,keď tam bol čo však nieje až tak dávno . Už mesiac sme spolu v podnájme. Nastavil si trvalý príkaz po vzájomnej dohode,že určitá čiastka bude prevedená ku mne na spoločnú domácnosť a zvyšok si nechá na svoje veci.

anonym_03c58f
Včera o 17:16
@merida124

@alickapusinka no on od kedy odišiel z domu už im nič nedal. Hovorím len čo bolo ,keď tam bol čo však nieje až tak dávno . Už mesiac sme spolu v podnájme. Nastavil si trvalý príkaz po vzájomnej dohode,že určitá čiastka bude prevedená ku mne na spoločnú domácnosť a zvyšok si nechá na svoje veci.

@merida124 No tak keď im už nič nedáva, tak čo vlastne riešiš?

merida124
autor
Včera o 17:17
@crazy_cat_lady

Toto sa nezmeni, cisto teoreticky, vies si predstavit, ze sa vezmete? A budete mat deti? A on bude davat peniaze mimo? Za mna toto nema buducnost a ten clovek by u mna s doverou skoncil

@crazy_cat_lady hovorím čo bolo ,keď tam býval. Teraz sme čerstvo asi mesiac v podnájme. Dohodli sme sa a nastavil trvalý príkaz ,kde mi určitá čiastka je prevedená na spoločnú domácnosť a zvyšok si nechá. No dosť ma štve ako ona šíri klebety po rodine o mne a klame,že to vraj ja rozbijam jeho peniaze,pritom keď nemal pýtal odomna. Tiež padli vulgarizmy na moju adresu z jej strany ,čo som sa dopočula. Partner nič lebo vraj to nepočul a keby jej aj niečo povie,ona to poprie.

merida124
autor
Včera o 17:19
@anonym_03c58f

@merida124 No tak keď im už nič nedáva, tak čo vlastne riešiš?

@anonym_03c58f riesim to, že všade po rodine si vymýšľa veci,ktoré nie sú pravda o tom,že ja vraj miňala jeho peniaze pritom keď nemal,ja mu pomohla neraz. Tiež vulgarizmy na moju adresu,ale keď ma vidí je úplne milá ako med. Štve ma ako sa má partner nevie zastať. Lebo vraj to nepočul na vlastné uši ,a keby jej aj niečo povie,ona to poprie. Viem,moja chyba,že som toto všetko prekusla a šla s ním bývať avšak nejako to na mňa doľahlo a neviem čo robiť ďalej. Či pokračovať vôbec s ním vo vzťahu .

mariejenka
Včera o 17:24

Pri mame, sestre je maličký a preto si potom na tebe vybije frustráciu tým,že je podráždení a kričí.
Neviem či by som chcela prísť do rodiny,kde je využívanie, intrigy a nadávky bežnou praxou...chlapec časom možno pochopí,keď budete sami,ako ho doma vyciciavali...ale za mňa je to riziko. Nechcela by som takú starú mamu,pre svoje deti.

merida124
autor
Včera o 17:27
@mariejenka

Pri mame, sestre je maličký a preto si potom na tebe vybije frustráciu tým,že je podráždení a kričí.
Neviem či by som chcela prísť do rodiny,kde je využívanie, intrigy a nadávky bežnou praxou...chlapec časom možno pochopí,keď budete sami,ako ho doma vyciciavali...ale za mňa je to riziko. Nechcela by som takú starú mamu,pre svoje deti.

@mariejenka a toho presne sa tiež bojím lebo hoci partnera milujem už som z toho vyčerpana,dokonca zhrozená z chovania jeho rodiny a keď si predstavím, že by som mala dieťa a ona je jeho babkou tak mám mráz na chrbte .

Strana
z3