Čo robiť, keď partnerova rodina narúša vzťah?
Pekný večer prajem všetkým. Chcela by som sa týmto vyrozprávať alebo poradiť,poprosiť o názor, ak môžem. Ja a môj priateľ tvoríme pár už 1,5 roka. Momentálne spolu "čerstvo" bývame už približne 1 mesiac. Dosť však je tento vzťah dlhodobo poznačený hádkami kvôli jeho rodine. Plánovali sme bývanie už dlhšie , tiež vo veci bolo to,že obaja pracujeme zhodou okolnosti aj v tej iste práci. Ja mám 29 a priateľ 28 a proste obaja sme prispievali do domácnosti ešte keď sme boli doma . Obaja sme z rozvedenej rodiny. Nikdy sme si nevycitali peniaze,raz niečo on zaplatil ,inokedy ja. Ak nemal pomohla som mu s tým,že nikdy sme nežiadali jeden od druhého späť peniaze. Ako čas plynul začala som si všímať,že doma prispieva viac ako len "prispieva". Proste takmer nič mu neostávalo. Mama od neho brala peniaze aj na svoj paušál, dokonca platil aj ten sestrin. O čom však ",vraj nevedel" lebo bola dohoda,že bude platiť aj programy na tv (Digi) čo mu však nebolo známe,že suma mesačne nieje 100 ako jeho rodina tvrdila,ale 24. Často sme sa preto hádali,prispieval aj svojej dospelej sestre ktorá aj popri štúdiu bývalá už so svojím priateľom. Nevadilo by mi to , prakticky by ma do toho nič nebolo ,ale viete,keď nemal on peniaze ona mu nikdy nekúpila ani len cigarety. Jeho mama to isté. Dosť náš vzťah poznačilo hlavne klamstvo z jeho strany o tom,že prestane toľko pomáhať resp.nechat sa využívať a on pomáhal aj tak. Nejako sme sa cez to všetko dostali,odpustila som . Čo ma však za posledné dni dosť rozhodilo bolo to,že jeho mama o mne šíri nepravdivé veci po rodine a hoci to on nepočul na vlastné uši povedali mi to iní ľudia a on proste neurobil nič . Neviem čo robiť chcem s ním byť a zároveň nejako nechcem. Čo robiť ?
Som z toho všetkého rozhodenaj.Jeho mama sa tiež na moju adresu vyjadrovala vulgárne pred inými ľuďmi čo sa ku mne tiež dostalo. Ja som jej napísala,že keď ma o mne potrebu šíriť klamstvá a dokonca má vulgárne osočovať tak nechcem ju u nás vidieť.Prosím poraďte
@merida124
Ten tvoj muž je mamič-kár ?
Mne to príde ako by mu to robili naschvál - ( platenie Digi, paušálov, dospelej setre atď) kôli tomu aby bol nejakým spôsobom kontrolovaný, alebo aby si TY cítila že jeho rodina je nad tebou , alebooo využívajú jeho dobrosrdečnosť?
Či je to nejaká dohoda medzi nimi?
Ale tak či onak nieje to pre váš súkromný život fér
Mala by si zapracovať na tom , že najprv Vaše veci a až potom pomôcť sestre či rodine , aj keď môže sa stať že rodina je niekedy závislá na deťoch .
Nuž je to dosť začarovaný kruh
@buminka555 presne toto som si hovorila aj ja. Tiež som premýšľala prečo to robia.
Keď nie tyran, tak mamičkár s neprestrihnutou pupočnou šnúrou...
Ved taky by bol pre mňa tak nemužný, tak mimo, že by som nemala ani len chuť ho pobozkať, nieto s ním plánovať život.
Nezastaví sa Ťa dnes, nezostane sa sni s 3 deťmi, naopak, otvor si tu temy.
Ja sa už vôbec nečudujem odkiaľ pochádzajú stále takí muži. Chlapi si povedia -fuck off, ženy sú mimo budem si len užívať a žena?Ono bože, vezmem di ho a urobím di s nim dieťa, ak nebude chcieť svadbu neva, hlavne to dieta-to ho zmení. A tak sa produkujú ďalšie takéto nemožné klony😃
Ved taky by bol pre mňa tak nemužný, tak mimo, že by som nemala ani len chuť ho pobozkať, nieto s ním plánovať život.
Ja sa už vôbec nečudujem odkiaľ pochádzajú stále takí muži. Chlapi si povedia -fuck off, ženy sú mimo budem si len užívať a žena?Ono bože, vezmem di ho a urobím di s nim dieťa, ak nebude chcieť svadbu neva, hlavne to dieta-to ho zmení. A tak sa produkujú ďalšie takéto nemožné klony😃
@enmery tyran nieje,ale občas ma akoby citovo vydiera lebo myslí si,že keď bude smutný ,urobí psie oči alebo bidexmi vypisovať citové správy o tom,ako ho to mrzí tak je to ok
@buminka555 presne toto som si hovorila aj ja. Tiež som premýšľala prečo to robia.
@merida124
Možno im TY niesi po chuti
@merida124
Možno im TY niesi po chuti
@buminka555 Ale dospelý človek to nerieši ohovaranim za chrbtom predsa...
@enmery no nie, niesom lebo nenechám so sebou mávať a manipulovať ako on ..
@enmery
By si sa čudovala čo dospelý človek dokáže , a ako dokáže ohovárať pánu Bohu za chrbtom
@enmery
By si sa čudovala čo dospelý človek dokáže , a ako dokáže ohovárať pánu Bohu za chrbtom
@buminka555 to je pravda
@enmery
Ak máš sestru, brata, nejakú rodinu - skús im pomôcť aj ty finančne " akože " povedz mužovi že im budeš pomáhať , že stala sa taká a taká vec , uvidíš reakciu
@enmery
@buminka555 Ale to predsa nie je ok riešenie, lebo ty si to uviedla tak, že ona im nie je po chuti tak akoby je normálne na ňu kydat poza chrbát...tým sa vlastne ukázalo, kto má viac na rovášii, ktorá strana a autorka to nie je.
@buminka555 Ale to predsa nie je ok riešenie, lebo ty si to uviedla tak, že ona im nie je po chuti tak akoby je normálne na ňu kydat poza chrbát...tým sa vlastne ukázalo, kto má viac na rovášii, ktorá strana a autorka to nie je.
@enmery prepáč , malo to byť pre Merida
@klotildabazarik no vraj ja som rozbila jeho peniaze pritom vždy,keď nemal tak pýtal odomna. Ona ho oklamala ,že je potrebné zaplatiť 100 e za Digi na tv a bolo to len 24. Dokonca posledné asi 3 mesiace schválne nezaplatila Digi hoci od neho peniaze vzala. Prišla mu upomienka. Tiež o mne hovorila ,že som pi... Ako,konfrontovaná som ju,ale ignorovala ma.
@merida124 naozaj potrebuješ priateľa, ktorého musíš finančne podporovať a má prepnutú celú rodinu?
@enmery
Myslel som to tak , že im nieje po chuti keď na ňu nadávajú 🤫
preco si nenecha strhavat to dogi tv priamo z uctu? on asi nebude moc financne gramotny ... a anis a to nenauci-stale bude vrazat do rodiny a ty budes stale ta zla .. bud sa s tym zmieris alebo odides uz teraz .. ak mu aj das podmienku nedavat aim peniaze-bude to robit poza chrbat .. potom pridu deti a hadky a uz bude neskor ... zalozte si spolocny ucet a tam davajte rovnaku sumu - z nej si zaplatite vydavky a vsetko potrebne a co komu ostane nech si da kde chce.. ak ostane na spolocnom to si dajte stranou na dovolenku napriklad.. s tym,ze ak by nahodou prisla rodina a ty ostala doma na materskej on tam bude davat chybajuce peniaze zo svojho
To bude nejaký nesamostatný ťuťmák, na takého sa chceš spoľahnúť?
Má zmluvu na svoje meno a dáva mame peniaze, aby zaňho platila účet?
Takého bude mama ešte dlho vodiť za ručičku a riadiť mu život. Ako mama povie, tak bude.
Stáva sa že nemá peniaze a vtedy si pýta od teba alebo sestry na cigarety? Že ho hanba nefackuje.
Že neni trápne mladému mužovi pýtať peniaze od frajerky 🤦♀️
Keď už má priateľku s ktorou býva nemal by až takto financovať sestru ani mamu.Obcas pomôcť mame nepoviem robila som to aj ja občas ale nerobilo to u nás doma dobrotu hlavne keď už máme deti .A to že ti jeho mama nadáva má na to dôvod ?ak nie tak si premysli či chceš do budúcna takého muža ktorý sa ťa nezastane keď ťa má svokra v zuboch.Podla seba viem že keď ma svokra s nevestou problém bude rýpať do syna len aby sa na teba vykašľal.
On nedozrel,ale mozno si da poradit,ak mu veci rozumne polopate zargumentuješ. Ale nebrala by som od neho peniaze na spolocnu domacnost tak,ze ti ich posiela na tvoj ucet,teda tak som to pochopila. Raz ti toto moze niekto vykrikovat.Robte si pisomne prehlad prijmov a vydavkov,tak najlepsie obaja uvidite akomgazdujete. A dat nieco na spolocnundomacnost a s ostatnym si robit co chce? Tak ty zrejme nieco setris na spolocnu buducnost,on to " svoje " pomíňa a kludne aj pre dospelu sestru,ty to nijako neskontroluješ.Treba sa aj o tomto porozpravat.
On nedozrel,ale mozno si da poradit,ak mu veci rozumne polopate zargumentuješ. Ale nebrala by som od neho peniaze na spolocnu domacnost tak,ze ti ich posiela na tvoj ucet,teda tak som to pochopila. Raz ti toto moze niekto vykrikovat.Robte si pisomne prehlad prijmov a vydavkov,tak najlepsie obaja uvidite akomgazdujete. A dat nieco na spolocnundomacnost a s ostatnym si robit co chce? Tak ty zrejme nieco setris na spolocnu buducnost,on to " svoje " pomíňa a kludne aj pre dospelu sestru,ty to nijako neskontroluješ.Treba sa aj o tomto porozpravat.
@janinah na toto je lepší tretí bezplatný účet určený len na spoločné výdavky, tam pošlú dohodnutú sumu a z neho budú platiť všetky spoločné veci, mať k účtu 2 karty pre každého, aj prehľad budú mať lepší
@janinah na toto je lepší tretí bezplatný účet určený len na spoločné výdavky, tam pošlú dohodnutú sumu a z neho budú platiť všetky spoločné veci, mať k účtu 2 karty pre každého, aj prehľad budú mať lepší
@anonym_4a6b25 to ja viem...oni nech si uvedomia sami co ako platit,abybto bolo spravodlive,manzelia este nie su,kazdy ma ziť za svoje hoc aj uz spolu byvaju
@merida124 toto ozaj nepotrebujes. Priateľ, na ktorého sa neda spolahnut s rodinou, ktora ta nemusi. Kasli nanho skor ako si dobabres zivot. Trápne je mi aj zanho,ze ho musis financovať, keď nemá.
@enmery no v podstate hej, máš pravdu
@enmery
Ak máš sestru, brata, nejakú rodinu - skús im pomôcť aj ty finančne " akože " povedz mužovi že im budeš pomáhať , že stala sa taká a taká vec , uvidíš reakciu
@buminka555 no to hej ,len on to robil ešte pred spoločným byvanim ,neviem či aj teraz bude ,snáď nie
To bude nejaký nesamostatný ťuťmák, na takého sa chceš spoľahnúť?
Má zmluvu na svoje meno a dáva mame peniaze, aby zaňho platila účet?
Takého bude mama ešte dlho vodiť za ručičku a riadiť mu život. Ako mama povie, tak bude.
Stáva sa že nemá peniaze a vtedy si pýta od teba alebo sestry na cigarety? Že ho hanba nefackuje.
@anonym_4a6b25 áno,ale nikto mu nedá len ja ...čiže je to veľmi smutné ...on im pomahal..
@anonym_4a6b25 áno,ale nikto mu nedá len ja ...čiže je to veľmi smutné ...on im pomahal..
@merida124
no, moj muz nebol nikdy mananek a uz vobec podpoapuciar. Ale pozical kamoskam dost penazi a drankali od neho pravidelne, uz sme boli spolu. Kedysi mu pomohli (nie financne) a citil sa byt im to dlzny. Jasne ze nic nrvratili, bolo to adi 5000e. Normalne ma vytocil.
Po case sa u nas na nacsteve jeho oco rozhovoril, co vsetkobmusi platit, oi vyzivne na jednehovsyba a dceru. A ten moh drahy sa ponukol, ze on mu bude mesacne posielat 100ku na brata. A tak som sa hned ozvaka, ako si to predstavuje a kto jemu bude platit tie 5000cove kurzy, ktore si robil vtedy. A co bude, ked budem na materskej atd. Bolo mi uolne jedno, ze budem za mrchu, no kludne! On je najstarsi a odkedy zacal robit, kupoval surodencom celu vybavu 3 roky plus co pochybalo.
Naviac ten jeho brat prachy rozflakal nerozvazne za blbosti. O rok sa to krasne ukazali, ked svokor hovoril, ako Lukáš s peniazmi naraba...
On ale po mojom proteste pi edal, ze nechce od muza oeniaze, len spomenul, co vsetko plati. A sorry, kto hyfajci krabicku cigariet a vuac denne, u mna nema sancu na pomoc.
Ty daj tvojmu pusu na celo a vrat mame.
Od neho aj od takej rodiny by som utekala. Nemá svoju vôľu, nemá pevnú vôľu. Čudujem sa ti, ze si s ním začala bývať.

@merida124
Ten tvoj muž je mamič-kár ?
Mne to príde ako by mu to robili naschvál - ( platenie Digi, paušálov, dospelej setre atď) kôli tomu aby bol nejakým spôsobom kontrolovaný, alebo aby si TY cítila že jeho rodina je nad tebou , alebooo využívajú jeho dobrosrdečnosť?
Či je to nejaká dohoda medzi nimi?
Ale tak či onak nieje to pre váš súkromný život fér
Mala by si zapracovať na tom , že najprv Vaše veci a až potom pomôcť sestre či rodine , aj keď môže sa stať že rodina je niekedy závislá na deťoch .
Nuž je to dosť začarovaný kruh