Čo robiť, keď svokra nechce odísť?
Počujete baby mne je už do smiechu ale tak cez slzy. Pred mesiacom ku nam z ničoho nič prikvitla svokra bez ohlásenia. Že sa pohadali so svokrom. Tak som si povedala ok, stáva sa. Čakala som že po pár dňoch ju to prejde a vráti sa domov. Ale ona nič. Ani náznakom nespomína že by sa vrátila. Môj muž sa jej hanbí opýtať kedy sa chce vrátiť a mňa poprosil aby som to nerobila, lebo by sa blbo cítil. Čo by ste robili na mojom mieste? 😁
Už 7 strán nezmyselných návrhov, všelijaké nápady , jeden blbší ako druhý.
Rovno sa spýtať, ako plánuje ďalší život, riešiť svoje manželstvo. Čo je na tom hnusné sa vlastnej mamy spýtať?! Ako mieni pokračovať ?
Normálnym a slušným rozhovorom nikoho predsa nevyhaňate.
nechápem, čo stále píšeš o hádkach a vyhadzovaní, stačí ked sa normálne porozprávate ako ludia, čo svokra plánuje, či tu chce bývať natrvalo, alebo chce riešiť veci zo svokrom. Či jej máte kúpiť posteľ a naučiť ju variť a upratovať, aby jej bolo u vás príjemnejšie...
V rodine tvojho muza majú obrovský problem s komunikáciou.
Preto bude trvať vecnosť kým si svokrovci vysvetlia svoju hádku a ďalšiu večnosť môže žiť u vas v obývačke. Budete sa obchádzať a zbytočne trpieť dusno - medzi vami všetkými navzájom…
Byt tebou neriešim svokru ale muza aby prestal strkať hlavu do piesku. Spytat sa mami a otca ako chcu situáciu riešiť nieje ani neslušne, ani nikoho nevyhadzuje a dá sa to predsa povedať milión peknými spôsobmi. ….
Ináč ten komunikačný problem tvojho muza je aj voči tebe….nechce aby si mama myslela ze ju vyhadzujete a teraz co? Co tvoje a dcérine pocity, co vás komfort v byte, voči tebe mu to trápne nieje? Kde je riesenie ? O tom sa tiez rozprávať nebudete ? ,
nečítala som všetky komentáre ale opýtala by som príspevok na nájom, sipo, jedlo.....😂
Ja by som jej povedala ze telku si moze pozerat aj doma 🙈
Ja tomuto vôbec neverím. Akože príde mi svokra "na návštevu" a len sadla do obývačky z ktorej sa mesiac nepohla? žiadna komunikácia nič áno? pochybujem.
Bola by u mňa deň! nedvíhala by sa domov tak by som sa normálne spýtala čo sa deje a ako to plánuje vyriešiť. Vy ste mesiac ticho, obmedzujete seba, dieťa a celý váš rodinný život.
Na rovinu treba komunikovať, už mohla byť dávno pradávno doma. Že muž nechce? nezájem, je to aj môj domov a nebude mi hovoriť či môžem alebo nemôžem. Urazí sa? tak sa aj odrazí.
A ty máš ešte prácu z domu, podriaďuješ sa a odchádzaš 🙈
Ved prave, ak maju problem, nech sa rozvedu, vysporiadaju majetkovo a nech si kupi byt vedla vas. Ved toto ignorovanie problemu a nerusanie sukromia, to je cez ciaru. Este aby sa to neotocilo voci vam, ze ved 1-2 mesiace som vam tu nevadila a zrazu vadim?
Vy s mužom dávate dcére úžasný príklad 🤦 predstav si, že dcéra bude dospelá a jej muž ju začne psychicky a fyzicky týrať a ona chudina sa bude báť čokoľvek povedať aj svojim najbližším. Veď jej otec nekomunikoval s vlastnou matkou, bál sa, taktiež mama nekomunikovala so svokrou, atď ..viem, že je to odlišná situácia, ale tieto zažité vzorce správania, ako sa iba podriadiť, byť ticho aj napriek nespokojnosti, skloniť hlavu a neozvať sa, nebojovať za seba, si bude niesť od vás celý život (zjavne si ich nesie aj tvoj muž a prevzal ich z domu).
A ako už bolo povedané, vo vašej situácii stačí viesť normálny rozhovor, žiadna hádka sa z toho nemusí vyvinúť, tak nechápem na čo čakáte. Nemému ani vlastná mať nerozumie a vo vašej rodine to platí doslova 🤦
Autorka, ty s muzom aj svokra sa spravate ako male deti… dospejte a preberte zodpovednost. Vase dieta to vsetko vidi a preberie vzory spravania. A co take strasne sa stane, ked sa svokra urazi? Vymyslat si vyhovorky je detinske… kedze mate dieta v puberte, mate najvyssi cas naucit sa komunikovat.
@sissy27 pozri, muzovi slubila ze sa nespyta, tak by som sa dohodla s dcerou...ja som toto zazila z pozicie dcery... moja babka niektore veci lepsie brala odo mna ako od dietata ako od vlastneho syna ci nevesty....ver mi ze o dcere by si nikto nic zle nemyslel...proste by sa spytala...
Tiez tomu celemu neverim, ak by to aj bola pravda, tak, neviem na co sem vlastne pises, bojite sa jej nieco povedat, tak neexistuje rada, ako ju domov poslat domov, ked ani vlastny manzel ju nechce. Nechajte di ju a mate po probleme, nemusite nic riesit a citit sa vinovato
@mirkam3 Presne tak! Aj moja 70 ročná babka ktorá nás vždy veľmi rada vidí sa pýta koľko sa u nej zdržíme keďže býva ďaleko a chodíme na viac dní. Dokonca nás aj raz poprosila či by sme sa nemohli zdržať kratšie lebo mala iný program ďalšie dni. Nikdy by ma nenapadlo že sú takéto veci dôvod na urazenie ak to človek povie slušne. Veď je úplne normálne že každý má svoj život a treba sa o takýchto veciach dohodnúť.
@katkaseiner dieta absolutne nema co byt zatahovane do dospelackych sraciek, bodka. Rodicia sa maju starat a chranit malolete dieta a nie ho pouzivat ako stit a zbran. Dnes su to problemy s babkou a o dva roky co, problemy s financiami nech riesi za nich??
Proste toto je absolutne no-go a nijako to neobhajis.
Tak odíď ty k svojej rodine a ostaň tam nejaký čas.
Ci sa ti to paci, ci nie, mas neschopneho muza. Jemu je trapne sa opytat vkastnej matky, kedy sa chce vratit domov? Mat takeho chlapa doma tak sa hanbim.
Nasadnúť do auta na výlet aj s babkou a smer k dedovi. A porozprávať sa ako dospelí ľudia. Ako si to oni dvaja ďalej predstavujú, ako chcú ďalej fungovať...Keď to bude treba, na rovinu povedať, že váš život so svokrou obmedzuje a potrebujete nájsť nejaké riešenie.
@0kristina0 to trochu prehanas
Ja ako čítam tie odpovede, som zvedavá, ako to dopadne. Napis budúci rok.
Prepáč, ale vôbec nepreháňa. Ty si z nejakého iného sveta. 👍😁 Obdivujem ťa. A to hovorím úprimne.
Budúci rok napíše - tak svokra tu stále je, no ale viete, je nám trápne sa jej niečo pýtať... 🤣
@jenny224 25.5.25 - babicka sa zmimetizovala s okolim, usili sme jej outfit z rovnakej latky ako je potah na gauci, v podstate ani nevieme, ze ju tu mame - len obcas sa zlaknem ked ju nahpdpu najdem v kuplke mimo obyvacky. Dedko sa nehlasi, obcas posle vyzivne a pohladnicu z dovolenky. Uz sme ho vyse roka nevideli - boji sa prist na navstevu aby sme mu nahodou staru nenaladovali do auta. Kedze sa ich bojime opytat preco sa vlastne toho minuleho roku pohadali a kedy by asi tak chceli poriesit ostavame radsej pri terajsom status quo.
@prasiatko30 🤣🤣🤣🤣 Ale nie, nesmejme sa, lebo karma vráti 🤭
Ak ju teda nechcete vyhadzovať tak si s ňou sadnite a opýtajte sa jej, či nezačnete spoločne hľadať väčšie bývanie keďže žiť dlhodobo v obývačke na gauči sa nedá. Aby mala vlastnú izbu, možno aj vlastnú obývačku....
Ešte stále trpezlivo čakáš, kým pani svokra odíde? 🙄
@jenny224 nemyslim si, jedine, zeby som si isla potom ja sadnut k mojim detom a dufat, ze budu tak dobre vychovane ze sa ani po 2-3 rokoch nespytaju co sa vlastne stalo a dokedy chcem ostat 😂😂😂. Len ja na tom gauci nevydrzim sediet, potom sa uz budem spacirovat a hladat nejake zabavky - pokial sa ma nebudu pytat preco som tam a kolko tam budem ja sa prebavim, len aby byvali v dobrej lokalite 🤔😂😂
Celý deň pozerá telku? Nenapadlo vás, že sa potrebuje vyrozprávať? Alebo depresiu? Nič zlé nerobí, ako chápem, že ti lezie na nervy. Ja zbožňujem svoju svokru ale napr. 2 dní je na mňa vela😂skôr by som zavolala najprv svokrovy co sa stalo A potom vyspobedala svokru

@mirkam3 nevedia. Radšej budú vymýšľať chujoviny.