icon

Čo robiť, keď vás partner zbil pred dieťaťom?

lucinkab
11. aug 2013

Kamošku mi zbil jej partner s ktorým žila 3 roky v spoločnej domácnosti.. Majú spolu 2ročnú dcérku. Mlátil ju tak brutálne, že malá plakala... hneď odišla k rodičom , bola aj na pohotovosti (má podliatiny atd) a na policii... ako postupovat aby jej ten smrad platil na dcerku vyzivne? a poprípade aj na ňu - nemá totiž prácu... Nemá zo sebou skoro nič, lebo ju domov nepustí a chce vymeniť zámky ☹ ☹ Neboli spolu zosobášený .ďakujeme za radu ☹ Byt patri jemu , je SZČO a kúpil ho keď sa dali dokopy.... poprerábal ho...ona mu neprispievala kedze je doma najprv bola na MD a teraz na rodicovskej... ☹

Strana
z2
anatalia77
12. aug 2013

@adriana89 tak ste si mali nájsť robotu v blízkosti jej bydliska,v čom je problém 😕

adriana89
12. aug 2013

@anatalia77 akoozee ty o coom tuu??koli tomu ze ona hnije v cesku musim aj jaa???akoozee ja sa budem stahovat koli nej do ceska niee a zarabat 300 euro....som zvedava ci ty by si to spravila hahahaha

adriana89
12. aug 2013

@anatalia77 stratime 4000 euro do kopy plat len aby moj chlap jej nemusel platit 200 eur za to ze je leniva ist makat a koli nej sa stahovat..nevies ako too jee taak prosim si nechaj svoje super napady pre seba ok 😀😀😀

anatalia77
12. aug 2013

@adriana89 ja nie,ja by som ex-ke nezávidela,to,že má na krku 2 deti,a nejakých 200eur..a MOŽNO PRÁCU,MOŽNO PRIEMERNÝ PLAT.

adriana89
12. aug 2013

@anatalia77 v cesku je zakon ze pokial ma ona chlapa viac sa na nu platit nemusi...oni sa rozvadzali lebo ho podvadzala a ona na sude zapre aj vlastnu mamu...len aby dostala o korunu viac....vies mi mame najlepsich pravnikov v cesku a v rakusku a uz sa vystriedali pri nej 3 sudcovia nikto ju nechce viac vidiet onaa jee chuderaa ....alee leen slovami....vies pritom susedia boli na sude a povedali vsetko a pravdu ale ona zapre aj nos medzi ocami 😀😀😀😀😀

anatalia77
12. aug 2013

@adriana89 to ste na tom súde museli robiť riadnu šaškáreň 😀

lucinkab
autor
12. aug 2013

@adriana89 no ak to ani sud neporiesil, musi platit-na svk je to tak.... blbe sudy 😉

adriana89
12. aug 2013

@anatalia77 onaaaa jee bez chrbtovej kosti...posledny sudca jej tiez povedal zee uz ju viac nechce vidiet.....😀

adriana89
12. aug 2013

@lucinkab mi to nemame na svk....

adriana89
12. aug 2013

@anatalia77 naas praavnik cesky ju tiez nemusi onaa ma svoje zakony a len a len ma ona pravdu a kazdy je zly...akoozee ja nechapem staalee ako to onaa robi....... 😀

anatalia77
12. aug 2013

@adriana89 nerozumiem tomu..tak ona si nájde druhého,zákonného vyhodí..a ešte je aj protivná,zlá,ide mu po krku a peniazoch...
Mám dojem,že nie všetko je v súlade s kostolným poriadkom 😕 Zdá sa mi,že jeho bývalej nasadzuješ psiu hlavu.

adriana89
12. aug 2013

@anatalia77 akoo myslis psiu hlavu??? aj o mnee si pred sudom vymyslela nepeknee veci a mala koli tomu problemi jaasnee aj sudca povedal zavidi ze ma 40 a ja 20 rokov....😀

adriana89
12. aug 2013

@anatalia77 moj chlap vtedy jej chodil zarabat do rakuska a kazdy zo susedov ho varoval zee tam ma stale ineho chlapa ale moj chlap naivny tutko neveril noo az raaz ked isiel do ceska a nemal sa kam vratit 😀 keed ho nevpustila do bytu..ten byt mala ona pred svadbou ona bola o doooost strarsiaaa vies..taka skatula 😀

anatalia77
12. aug 2013

@adriana89 lucke to tu zbytočne plevelíme našimi názormi,ak chceš pokračovať,tak založ vlastnú tému,tam si možme dať do držky 😀

@lucinkab prepáč,za plevelenie

adriana89
12. aug 2013

@anatalia77 nieee saaak uz sa o toom nemusimee bavitt.....jee to nasa privatnaa vec 😀 a to by nikto neveril cooo za hmmmm behaa po svete

lucyliena
12. aug 2013

ma narok aj na vyzivne ako matka spolocneho dietata, kedze v sucasnej dobe je na RD a teda jej prijem je nepomerne nizsi ako prijem otca, v prvom rade nech poziada okresny sud v mieste trvaleho bydliska o zverenie dietata do osobnej starostlivosti a urcenie vyzivneho na dieta a subezne dalsim navrhom nech ziada o urcenie vyzivneho na seba ako matku spolocneho dietata - so spisanim navrhov by jej mali pomoct na UPSVaR v mieste trvaleho bydliska.
Co sa tyka jej osobnych veci poziadala by som o asistenciu policie pritom ako si po osobne veci pojde z dovodu obavy o jej zivot a zdravie, kedze ju uz fyzicky napadol.

mima4
12. aug 2013

@lucinkab

pozri: zákon o rodinne

Príspevok na výživu a úhradu niektorých nákladov nevydatej matke

§ 74

(1) Otec dieťaťa, za ktorého matka dieťaťa nie je vydatá, je povinný najdlhšie po dobu dvoch rokov, najneskôr odo dňa pôrodu prispievať matke primerane na úhradu jej výživy a poskytnúť jej príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom.

(2) Súd môže na návrh tehotnej ženy uložiť mužovi, ktorého otcovstvo je pravdepodobné, aby poskytol vopred sumu potrebnú na zabezpečenie jej výživy podľa odseku 1, príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom a sumu potrebnú na zabezpečenie výživy dieťaťa po dobu, počas ktorej by žene patrila materská dovolenka podľa osobitného predpisu.15)

(3) Právo žiadať príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom podľa odseku 1 sa premlčí uplynutím troch rokov odo dňa pôrodu.

Strana
z2